Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Selamlar Ben normalde okuldan oynuyorum ama evde oynadigim bilgisayarda bi kasmalar oluyor nedenini tam anlayamadim, cok da oynama firsati bulmadim (örnegin kasayi acip bakamadim daha ramlere falan :D), yarin aksam da eve dönüp orada oynamaya baslayacagimdan su konuyu cözeyim diyorum. Konfig. su ilk olarak. P4 2.4 ghz nvidia GF4 4200 Ti 512 mb ram (sd mi ddr mi hatirlamiyorum bile, ama ddr almisimdir salak degilsem aldigim zamanlar) Özellikle player kalabaligi olan bi yere ilk girisimde inanilmaz kasiliyorum (özellikle IF veya AV de falan, hatta kasilmalardan "aha adam var" dedigim oluyor) bunun nedeni anabellek midir? 512 düsük cünkü mmolar icin, yine de emin olmak istedim. Bir de, bu bilgisayara para harcamak istemiyor ama 512 ram alicak kadar birsey ayirabilirim. Her anakartta 4 adet bellek slot umu vardir yoksa 2 adet mi? Böyle de salak bi soru sorayim yani. 2x256 + 512 yaparm da eger 4 se. Diger türlü 512 parasina 256 hafiza takmis olurum da[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 arka planda başka programlar çalışıyordur ram yiyen.yada ısınma vardır felan.bende 256 da o kasılma oluyordu ama 512 yapınca böyle bir sorun kalmadı.o yüzden o sistemde kasmaması lazım[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Kesinlikle ramden. Aynı sorunları bende yaşıyorum. 1024 yapmamız lazım rami.[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid) Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mko Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 grafik ayarlarını düşür[signature][hline]ICQ:75403906 (kahrolsun msn messenger) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Grafik ayarlari en düsükte zaten genelde. Simdi söyle bir gercek var, 256 da oynayan 512 ye gecince hic sorun yok gibi gelir. Ama 1024 den 512 ye gecince feci deli ediyor : P Yani daha dogrusu normalde hicbir kasilma yok ama kalabalik yerlere girince kasilip kaliyorum. Su ram konusundaki soruma cevap verebilecek var mi peki?"[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 kalabalık ortamda yavaşlamasının nedeni ram'dir. 4 slot mu 2 slot mu onu anakartın modelini bilmeden yardımcı olamayız :/[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Her anakartta yok galiba 4 slot. Bende 2 slot var mesela. 2x256 var. Bunları verip 1024 alıcam[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence" Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid) Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 bu arada 2x256+512 hata olur. Ya düzgünce 2x512 al ya da 4x256 edit: anakartta 4 ram slotu için bayağı iyi bir anakart olması lazım. Sen modeli yaz ya da kasayı aç anlarsın. ramlerin yanında boş slot var mı bak. [Bu mesaj mardox tarafından 20 Ağustos 2005 18:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 ekran kartinin ayarlarindan quality <-> quantity olayini quantity yap (performans miydi yoksa..) biraz daha rahatlar heralde.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Anakartim güzel bi anakart, daha dogrusu zamaninda iyi para bayildigimi hatirliyorum, Gigabyte. Umarim 4 slottur ya, gidince bakicam. Ama 3 seneyi gecmis olmasi lazim alali[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asphodel Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 şimid pentheciim şöyle diyeyim, anakartının chipsetinden markasına kullandığı montaj teknolojisine kadar her etmen parçalarla uyumlu olacak. Örnek Gigabyte ın X bir anakartı Intelin X bir chipsetini kullanır, bu board kingston ramı sevmez, ben çalışmam kardeşim der. AMa Nidia Zort ekran kartını sever, ama o ekran kartını başka board sevmez gibi. Mesela Kt400 ler ile yanlış hatırlamıyosam 9600 chipsetidir bu 2 sia rasındaki sorun dünyaca ünlüdür. Skystar kartların adını hatırlamadıım bir chipsetli anakarttaki Texas instruments'ın bir chipi yüzünden uyumzsuluk yaptıı ve boardu yaktıı bilinen bir gerçektir. sırf bu yüzden ne kartlar gitti. Şimdi sana şunu söyliyim, Grafikler miniumda değil mi? AV ye girdin 40 kişi var Neymiş RAmmış? Ekran kartın Yetersizse O RAM OLAYI YALAN!! 2 GB DDR 400 Twinmos ve aynı marka chipsetli dual ddr ramlı sistemim var. Ekran kartım 6800 GT overcloklu çalıştıı için 120watta yakın güç yiyor. DVD writer CD writer ve cd rom varken yeterli performans vermiyodu cd romu çıkardım bende, Full grafiğe aldım. PSu o zaman yettiği için sorun çıkması bitti. 1280*1024 çözünürlükte Oyun menüsünden Anti alising den filtreye tüm ayarlar tüm görünüt ayarları (VErtical Synch Hariç) açık ve maximumda. Av ye bazen bir giriyorum, 5 fps ye düşüyor :D Hani nerde burda ram? Page file bile yok sistemde direk ram kulalnıyor. Ramın niye 512 den fazla olmak zorunda, bunun kalabalıkla alakası yok (var ama ekran kartın düşüse 2. planda kalıyor önemi), windows xp kulalnıyosun büyük ihtimal gir bak benimki gibi çok software ağırlıklı bilgisayarsa direk 200 ram harcar girişte, hele hele benim gibi 24 saat açı kve restart olmayna bir bilgisayar kulalnıyosan. Wow u da açıtnmı ekle (benim ki şu anda ogrimmar fly pointte 568 ram yiyor) 400 ram ortalama yer kalmadı yani bunun 10000 kişiyle 50000 kişiyle alakası yok. 512 sana her halükarda yetmeyecek bu oyun için, ama bana göre asıl sebep ekran kartı. Ramini yaptığı yavaşlamaya gelelim biostan, mhz lere bak belki ayarsızdır, atıyorum işlemci 133mhz ama ramin 100 çalışıyodur mesela, timinglerle oyna ramlerin CAS latency lerle örneğin eğer güzel ramlarsa web sitelerinde bu değerler bak yada deneme yanılmayla bak. Unutma sisteminin ısıs ne kadar yükselirse parçaların o kadarm utsuz olurlar, biligsyarın temiz fanların güzel basınç yapıyor olsun. Sormuşsun dostum ram slotların ne olsun diye, Şu an piyasaki anakartların büyük çoğunluğunda Ram slotları 4 tane. 1 er aralıklı olarak konuyolar mesela 1.mavi 2. pembe 3. mavi 4. pembe gibi dual ddr kullanan için kullanamyan için, yada hepsini doldurmak isteyen için. O konuda kafan rahat olsun. Son olarakta upgrade düşünürsen, ve oyun ağırlıklı sistem yapacaksan şu anda Soket 754 bir amd 64 bit ( bulabilirsen venice ki bu işlemci deli gibi overclok oluyor), en az 1024 ramlı ,6600gt kartlı,bir sistem senin gözlerinin patlamasına yetecektir. EDIT : sistemine bağımsız olarak eski ramını yanına yeni ram almayı düşünoysan çok skat bir iş yapıyorsun, çünkü yeni adlığpın ramın eskisini bennmesi için dua etmeye ihtiyaç duyabilirsin. Çoğu zaman aynı marka aynı mhz aynı chipset alırsan işin çözülür. Marklaı örnek veriyim, Hynix ram alırsın dünyada 1 numara diye, yanında paran yetmez corsair alırsın ubunlar birbirlerini sevmedi mutluluk yerine eskisinden rezil durum ortaya çıkar xp açtıınca 0x0000 lı mavi ekran görürsün :D Ramın uyumu kartın boardu sevmesi, driverların update li olması ve ayarların düzgün yapılmış olması her şeyindir, sıcaklık önemlidir, PSU nun yani güç kaynağının yeterli derecede ve sabit elektrik akımı verebilmesi hepsinden önemlidir. bununla ilgili bir örnek vereyim alakasızlaştım konudan biliyorum ama bilgi olsun, 2000 yılına ait bir F1 oyunu oynuyorum, eski pc de 2 tane harddisk, cdrw cd rom takılı 9600xt ekran kartı var geçen sene başıma geldi, oyunu açıyorum grafikler tabi düşük, oynadım ama görüntüyü dışarı aldıımda restart atıyor bilgisyar, ulan dedim ramlar güzel, işlemci overcloklu sorunsuz niye böyle? taki istanbuldaki bir arkadaşım arayıp len bana 40 gb lık harddiskini yolla madem yeni alacan satiyim onu madem dedi adam bunu yolladm ve aynı oyunu oynadıımda o dışarı görüntüde restart yemedini görünce anladım ki :D 300 watt diye aldıım kasa aslında 300 watt vermiyomuş. ne yaptım? 480 watt thermaltake silent pure power.[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU LvL 60 time -> 12 days 06 hours 38 minutes Play time [Bu mesaj Asphodel tarafından 20 Ağustos 2005 21:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2005 said: Penthesilea, 20 Ağustos 2005 14:30 tarihinde demiş ki: Özellikle player kalabaligi olan bi yere ilk girisimde inanilmaz kasiliyorum (özellikle IF veya AV de falan, hatta kasilmalardan "aha adam var" dedigim oluyor) bunun nedeni anabellek midir? 512 düsük cünkü mmolar icin, yine de emin olmak istedim. Bu kasılmalardan adam olduğunu adam olma olayı bende de var. Sebebinin en büyük kaynağı yavaş ve defraglanmamış sabit diskler. Bir adamı ilk defa gördüğünüzde üstündeki item'ların dokuları falan sabit disk'ten belleğe kopyalanıyor. Bu sebeple sabit disk'ten takır tukur sesler geliyor. Hatta ben bunu -istemeden de olsa- abuse ediyorum. Direk tak tak ses gelmeye başladığında anlaşılıyor çünkü birinin geldiği. Direk saklanıyorum ya da en azından tetikte oluyorum. Ama sonra bakıyorum mesela üstümden wind rider uçuyor, ya da sadece cesetmiş. Sesler daha çok gelirse 2-3 kişi çıkıyor hehe. Kalabalığa girdiğinde zaman kasılma sorunu ram ve sabit disk ile ilgili. Sen de biliyorsun eskiden tarren mill'in halini. O zamanlarda 512 mb ram ile pvp yapmaya çalışıyordum. İlk tarren mill'e iniyordum, hiç kimseye saldırmadan 5-10 dakka tüm her tarafı mount ile dolaşıyordum. İlk önce yüklüyordu her şeyi, sonra başlıyordum pvp'ye anca. Yine bile yavaşlıyordu. Sonra 512 mb ram daha aldım. Sorun çok büyük ölçüde gitti. Artık adam görünce çıkan sesler çok kısa sürüyor, bazen duymuyorum bile. Kalabalıkta yükleme olayı çok azaldı. Wind rider'lar eskiden kesik kesikti, şimdi gayet akıcı, hatta windows'a dönüp thottbot'a patiye falan bakıyorum rahatça. Eskiden wind rider'da windows'a dönmeyi bırak, bomboş dururken win tuşuna bastam 2 dk yüklerdi. Tam işkenceydi. Her neyse, yapabileceğin en iyi upgrade dediğin gibi 512 mb ram almak. İkinci önemli şey ise: Atabiliyorsan format at. Atamıyorsan kesinlikle defrag yap. Defrag epey azaltıyor yavaşlamaları.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Gloria | Level 49 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Ikinize de cok tesekkürler : ) Ozellikle Mirage senin dedigin thottbot icin oyunu asagi indirdigimde internet exploreri acana kadar 2 dakka geciyor. Aspho, zaten bu benim normalde kullandigim bilgisayar degil, evdeki, daha cok kardesimin kullandigi (dolayisiyla cöp gibi bir windowsu ve def. görmemis bir hard diski olan bi bilgisayar), ondan ekran karti falan almama gerek yok yani okula gidicem nasil olsa 25 gün falan sonra : ) ayrica yeter gibi geliyo 4200ti yahu? Neyse, ben simdi aksam gidince bi format atarim C ye : ) Yarin da bi 512 ram alirim (tabi önce slota bakicam : / ), markasini bile hatirlamiyorum ama tahminen markasiz aptal bisey almamisimdir aptal degilsem o zamanlar, iyi bir markaysa aynisini alirim. Degilse de calisacagina garanti isterim, calismazsa getirip degistirme sarti falan koyarim. Zaten genelde hayat boyu garantili oluyolar ona da evet derler heralde : ) Bir de son olarak, 333 ramlere 400 takinca birsey olmuyor, 333 hizda calisabiliyor degil mi o ramler? Yani oluyor da, emin olayim dedim, simdi 333 almak aptalcao lur : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asphodel Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 yok çalışır istersen git 533mhz overclokerzz rulaz :D tipi ramlardan al :D 133 mhz ddr oalrak 266 mhz çalıştır çalışır ehehe :D ama kalbin el verecekmi o güzelim ramı öyle kullanmaya :D e abi madem 25 gün sroa gidecen ram bile alma ne varecen o na o kadar para şimdi heehha[signature][hline]Gaiseric LvL-60 Hunter @ Burning Legioun EU LvL 60 time -> 12 days 06 hours 38 minutes Play time Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar