Waffen Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Merhaba, Uo serverlerinda neden yeni harita isteği doğar ? Alışagelmişlliği sona erdirmek mi ? Monotonluğu ortadan kaldırmak mı ? Yenilicilik kavramına dahil etmek mi ? Herkeste var bende niye yok? Yeni bir server açıldığında , acaba onu diğerlerinde ayıran özellikler ne dir diye düşünürüz. Düz kontak mantığımı yoksa Race-class sistemleri gibi dolanmaçlımı... Hangi server daha FRP ci mi yada PVP ci mi ? İster istemez ilk akla gelen sorular bunlar. Bazı konular o kadar basit konuluşuluyor ki ister istemez herkes bu konularda uğraşmak istiyor. Harita konusu basit gibi görünsede bir çok wb cinin korkulu rüyasıdır. Neden bu konuda yeteri kadar uğraşan yok. Yada neden bu konuda uğraşan bir guild yok. Ben WD ci yim diyen var mı? Varsa neden fikirlerini yazmıyor. Aslında bu konu sadece Türkiyede bu kadar sönük. Bence bir eksiklik. Bir programcı olarak bu konuda fikirlerini paylaşacak olan arkadaşlara sesleniyorum. Gelin beraber bir şeyler yapalım. Benim bu tür konularda kullandığım kendi yaptığım programcıklarım var. Sizlerinde varsa bilgi paylaşımı yapalım. Tüm WB ve WD cilere sesleniyorum gelin tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 bu çok denendi ama bu sefer belki iyi olur...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 uo için mi? emin misin? değer mi?[signature][hline]Sindarin MMO Platformu Chaos Web Tasarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Tcpip helal bomba lafı koymuşsun =) 6 yılın sonunda uo'ya değmeyeciğini anlamış olsamda...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirAnubis Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Rol , row un orta dünyası dışında hiç bir server tutmadı . millet sosaria ya alışmış . ztn eski ve kaliteli playerların hepsi oyunu bırakmış fasa fiso . Uo shardlarındaki playerların ( sphere ) %75 i yeni max 1.5 yılık iyi oynuyabilir ama kalite tartışılır .. bap pılizciler varken zor başka haritalar .. esasta güzel şeyler[signature][hline]Anubis feat. Nilay uzadı geceler , sabah olmuyor . sensiz bu dünyama güneş doğmuyor . Hasretim aşkına , gel de sev artık . Sevgilim aşkına doyum olmuyor. Olmuyor , sensiz olmuyor ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frasier Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Harita olayı açıldığında deyinmek istedim. Biz arkadaşımla beraber sadece 2 kişi çalışarak bir türkiye haritası yapmıştık. Buradaki bazı arkadaşlar görmüş olabilirler. bu haritayı yapmak için aylarca uğraşmıştık. Ama sonunda başarmış ve ortaya çok güzel bir türkiye haritası yapmıştık. Yalnız maalesef bazen çok yakın gördüğünüz arkadaşlardan ve sadece bir '' OYUN '' için kazık yiyebiliyor ve ortada kalabiliyorsunuz. Bu olayı yaşadıktan sonra buraya yazı yazmayı kesmiştim. Çünkü hep kesin konuşmuştum serverı açacağım diye. Buradada olumsuz şekilde diğer arkadaşlar tarafından yalancı konumunada geldim. Diyeceğim şu ki, UO için artık çok geç. Yalnız boş vakiti olan ve bu işi sadece zevk için yapmak isteyen kişiler varsa ancak bu kişiler ile çalışmanı tavsiye ederim. Yalnız bir önerimde şu, Hayatta hiçkimseyi düşünmeyeceksin, kimseyi düşünmeyeceksin derken yani hayatta ilk kendini düşüneceksin sonra başkalarını düşüneceksin.Bana en yakın arkadaşım bir 'oyun' için kazık atabiliyorsa ben bu saatten sonra kimseyle çalışmam. Sizlerinde uğraşlarının heveslerinin emeklerinin boşa gitmemesi için bunları söylemek istedim. Yoksa biliyorum bu yaşadıklarımdan size ne ama bunuda başkalarının yaşamasını istemem. Çünkü verdiğiniz zaman , çaba , emek , özveri , azim, bir anda yok olup gidebiliyor. Allaha emanetsiniz. Selamlar.[signature][hline]Alem Ajans >> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirAnubis Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 0 dan harita yapıcaksan , o shardın tutucağını değilde , emeğini gözlemle ..[signature][hline]Anubis feat. Nilay uzadı geceler , sabah olmuyor . sensiz bu dünyama güneş doğmuyor . Hasretim aşkına , gel de sev artık . Sevgilim aşkına doyum olmuyor. Olmuyor , sensiz olmuyor ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 yeni harita değil de yeni bir oyun yaratalım mantığı işe yarar aslında. ethernass'ın da yapmaya çalıştığı buydu aslında, yeni bir oyun yaratmak. kendi grafik ve iletişim kısımlarını yazmaktansa hazır bir sistemi kullanmak mantıklı geldi. bu uo da olabilirdi, wow da, daoc da. önemli olan herşeyiyle yeni birşey yaratıp bunu seçilen sistemde uygulamaya çalışmak.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 said: Waffen, 12 Ağustos 2005 14:45 tarihinde demiş ki: Merhaba, Uo serverlerinda neden yeni harita isteği doğar ? Alışagelmişlliği sona erdirmek mi ? Monotonluğu ortadan kaldırmak mı ? Yenilicilik kavramına dahil etmek mi ? Herkeste var bende niye yok? Yeni bir server açıldığında , acaba onu diğerlerinde ayıran özellikler ne dir diye düşünürüz. Düz kontak mantığımı yoksa Race-class sistemleri gibi dolanmaçlımı... Hangi server daha FRP ci mi yada PVP ci mi ? İster istemez ilk akla gelen sorular bunlar. Bazı konular o kadar basit konuluşuluyor ki ister istemez herkes bu konularda uğraşmak istiyor. Harita konusu basit gibi görünsede bir çok wb cinin korkulu rüyasıdır. Neden bu konuda yeteri kadar uğraşan yok. Yada neden bu konuda uğraşan bir guild yok. Ben WD ci yim diyen var mı? Varsa neden fikirlerini yazmıyor. Aslında bu konu sadece Türkiyede bu kadar sönük. Bence bir eksiklik. Bir programcı olarak bu konuda fikirlerini paylaşacak olan arkadaşlara sesleniyorum. Gelin beraber bir şeyler yapalım. Benim bu tür konularda kullandığım kendi yaptığım programcıklarım var. Sizlerinde varsa bilgi paylaşımı yapalım. Tüm WB ve WD cilere sesleniyorum gelin tartışalım. Abi ne iş ya . Biz theseliayayı bıraktıktan sonra :) hiç tartışamadık senle :D . Du bakalım ne fikirler cıkıcak ona göre ... Bu arada tekrar merhaba[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! |B_L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 gereği yok modası geçmiş oyun için o kadar kasmaya beyler gidin dolaşın dışarda gezin tozun :p veya baska oyunlara atılın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 fikir bulmak kolay bunları uygulayacak kadar istekli insanlar bulmak zor. en basidinden 3-4 sene önceki bir fikrim aklıma geldi; dünyanın derinliklerinde yaşayan birbirine düşman iki ırk dış dünyaya, ışığa çıkıp fethetmeye başlıyorlar. tabi fetih yaptıkça sınırları birbirlerine de yaklaşacak ve savaş başlayacak. aynı zamanda yür üstündeki ırkla da savaşırlar vs vs. underdark misali bir şey. olay world buildde bitmiyor ama, güzel ele geçirme sistemleri vs de yazmak lazım güzel birşey yapabilmek için.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2005 geçen gece oturudm kendi kendime düşündüm dedim neden bırakamıyorumm ben bu mereti neden paso oynama isteği doguyo aa bide baktım bu ne ya dedim paso kas kas bi yere kadar paso adam kes kes bi yere kadar magical desen aldı başını gidiyo dedim bi yeter abicim bi dur bak dışaırda hayat war insanlar geziyo kıkırdıyan bir sürü hatuncuk beni bekliyo git onlara yazıl hayatını yaşa bi an makinadan kalktım ayakkabılarımı giydim makina bana ben makınaya bakarkene bi anda ellerim o güzelim corp por makrosunun oldugu 6 tuşuna dedim ülen ben bu oyunu bırakmıyım ama birazcık ta bu işin tadı çıksın dedım zaman zaman oynaki vakit geçirme amaçlı olsun giydim dışarı cıktım baktım hava sıcak kafama yumurta kırsam sahanda olucak dedim gidem ewe bari tv izliyim oda kesmedi sonunda gittim bilgisayardan özür diledim öpüştük barıştık omuzuma yasladı başını agladı bi duygulandım bi duygulandım annatmam yani.. içimi döktüm soalsun kasıpta okuyanlar eksik olmayın :) sizde olmasanız kım anlar beni.[signature][hline][b]Chan yoldaşlarım : miniq , tırmık , kırpık , kıvırcıq :D .. Resimler: cominq sooon ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kerhuzad Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 frasier gece gündüz 3 ay sen ne yaptın da haritayı iki ark yaptık diyon lan boş boş konuşup yalan dolan atma haritada hiçbir emeğin olmadı sırf senin salakça çocukluğun yüzünden sakarya denilen anlamsız bir şehir bile yaptık tırrooooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2005 Ehh tamda konu ölmüştür derken , öldürmeyenlerin olduğunu görmek hoş. Konuya katılanlara saygılar... Senelerdir konuşulan bir konu UO bitti , gitti, söndü, öldü... Bu tabirlere nerelerden ulaşılır bilmem. Şu varki bunları söleyenler bizim gibi bu işlerlerden yıllar önce emekli olmuş tipler. Oyunu oyanamasak bile halen neler yapılabileceğini tartışıp kafa patlatanlar. UO huhudundaki tüm online oyunlar hakkında aynı şeyler konuşulur, aynı şeyler yazılır, çizilir. Ama nedense bu oyunları her seferinde oynandığı nı görmek bile, kuşaklar boyu bu oyunun/oyunların devam edebileceğinin kanıtıdır. Bir şirket politikası vardır. Belli bir süreyi geçen elemanları çıkarırı yerine yenilerini koyarsın, bu şekilde o işteki sürekliliğini sağlarsın. Belkide bizim farkedemediğimiz ikilem de bu . İşlem tam ters işliyor oyun duruyor ama oynayanlar sürekli yenileniyor. Burada bu konuyu açmamın nedeni bu oyunu oynadığım için yada oynattığım için değil. Sadece acaba yeni neler yapılabilir mantığının halen ölüp ölmediğini kontrol etmekti. Ölmediğide belli. İnsanların aklına yeni birşeyler gelip acaba bu yapılası bir şeymi duygusunu tatmin etmek. [Bu mesaj Waffen tarafından 15 Ağustos 2005 23:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Vay be hll olsun cidiyim hll olsum osi revisiona girince bir dergide okumustum yil sanirim ya 98 99 o siralardi ozmanlarda daha yeni meret makineyi internete odakladim.. bir baktim MMORPG dunyasi internet ustune gecis yapiora ultima online diye bir oyunla dedim nedir bu meret derkene suanda oyunu birakin oyunu oynamaktan artik bir hal oldum oynamak bana artik zevk vermior .. eskiden oyunda ney nedir derken simdi oyunun yazilimi ney nedir neye yarar nasil calisir derkene kendimi bir yerlere getirdim ve halende getiriorum.. Runuo ortaya cikinca ben dedim ula bu ne bir bakak deneyek gorek... Girdim baktim adamlar yazilim acisindan sphere cok ilersinde ve daha stable..gel gorelim ben dedigim gibi oyundan artik zevk vermior yazilim daha ilgimi cekior derkene ula dedim ben neden hayallerimi gerceklestirmiorum neden bu mereti daha iyi hale getirmiorum derkene simdi osi ile tipatip aynisi yapacak modulu yapiorum ki Runuo yaraticilari bunu yapamamisken bilhasa kendim yapiorum tabi bu nekadar surede biter bilemeyecem ama artik baydi bu yuzden Runuo devlerine biraktim taslagini verdim ve onlar yapior .. Isin aslina gelelim Yazilim acisindan ultima olnine emulatorlerinde kimseyle tartismama gerek yok Runuo yazilim acsinidan sphere sunucularindan cok daha iyidr.... Ha bana derseniz hangisi daha eglenceli tabiki sphere derim gercege yakin Fantastik Role Play acisindan sphere tabiki daha iyidir.. Ama nede olsa ben yazilimciyim.. Sphere ne gecmiste nede gelecekte Runuo da yazlim acisindan ileri olamaz ancak arkasindan takip edecektir.. Cunku runuo artik EA gamesin sahip oldugu Origin yapiti olan Ultimainin 1gunluk mesafe arkasinda sphere derseniz solemeyelim zaten herkez durumun nekadar vahim oldugunu bilior tartisilmior.. Gel gelelim meseleye arkadaslar ne yazik ki ulkemizde hic kimse ugrasmak nedir gercek birseyleri gelistirmek nedir diye bir kavram yok.Sphere de bilmiorum ama Runuo insanlar sadece yazilimlari copy paste edior bool neye yarar su neye yarar vs merak bile yok yemin ederim cok uzuluyorum onune gelen sunucu acior ha acar parasi olan acar ama neye kiziorum suanda size en az 7 tane yeni acilmis sunucu olan daha ph nerden acilir autoaccount nerden kapatilir vs bunlari bilmiorlar..buda benim sinirlerimi bir hassa yazilimci olarak altust edior.. Burda paticikde bile gorebiliorum sphere de sorulan sorular herhalde 100 kez ayni sorular sorulmustur.. Bizim ulkemizde sunlar ne yazik ki yok 1- Ogrenmek 2- Ogretmek 3- Ilgilenmek 4- Paylasmak 5- Gelistirmek 6- Arastirmak 7- Yaratmak Bunlari saydim umarim bunlarin her birinin anlamini iyi anlamisinizdir nedemek istedigimi ben isterim ultima iris keske biz yapsaydik bu yetenek var ama insanlar bir araya gelmesi gerekli herkez ben tek yapacam diye ... gidior.. Bunun haricinde ne sunucular gorduk TRde neler gorduk neler ama her Birinin bir yukselisi oldugu gibi birde cokusu oldu ayni kralliklar gibi ...[signature][hline]Looking for the true guy; Working on Runuo save project; Working on Runui playertile project; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 said: Alis, 16 Ağustos 2005 08:38 tarihinde demiş ki: Bizim ulkemizde sunlar ne yazik ki yok 1- Öğrenmek 2- Öğretmek 3- İlgilenmek 4- Paylaşmak 5- Geliştirmek 6- Araştırmak 7- Yaratmak Merhaba, Yukarıdaki 7 kavramı arkadaşımın mesajından aldım. İlgimi çekti. Ki 1 , 3 , 6 yı herkes yapıyor. Ki 2 , 4 , 6 yı yapanlar, 7 yi yapmaya biliyor. Ki 1 ve 6 yı yapanlar bazen 4 ü yapıyor . Ki Hepsini yapanlar Türkiye de parmakla sayılır. Yukarıdaki değerler şaka gibi olsada , prizmanın öteki yüzünden bakarsanız ciddi bir eksikliği belirtir. Burada bu şekilde konuşmak kolay deniyor , doğru ama boş oturmayıp eğitim vermeye devam edenlerde var. Ben halen veriyorum. Ama kendimi yeterli görmüyorum. Bu nedenle benim bilmediğim noktalarda yineden 1, 2 hatta 3 kişinin bilgisine başvurmak , güvenilir kaynaklardan bilgi almak en büyük isteğim. Bu durumda benim aradıklarımda 7 nin de olmasını isterim. Yeni bir şeyler yaratmak , hatta başkasının sizin yaptığınıza konup ben yaptım diyerek yükselmesine bile , ama yineden ben yaptım diyerek, kendinizi tatmin etmek hoş olsa gerek. Bunların başında WD(world Developer) yada WB(World Builder) lar daha büyük zevk aldıkları kesin. Belki bir komut diziliminde kolayca bir kopyalama olabilir ve bu farkedilebilir. Ama Haritacılıkta her çizimcinin kendine has bir imzası verdır. Ve bunlar kopyalanamaz. Belli olur. Belki bir sistem kopyalanabilir yada üzerinde alışagelmiş komutlar ile değişiklik yapılmak suretiyle değiştirilebilir ama yinede bir haritayı değiştirmek bu kolay değildir. Az rastlamadım. Haritayı değiştirdim dediğim insanların halen minoc diyerek komut verdiklerine... Gerek MSN den gerekse Mail yolu ile bana mesaj yollayan tüm WB ve WD cilere buradan teşekkür ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DaraKoma Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 uo gereksiz bişi harita falnda öyle ben zmannında çok ugraşdım sonra bi gun aklım başıma wurdu durdum we düşündüm degermi bukadar eziyete emege die we degmediğini anladım bundan 3 sene önceydi boşwerin bitti uo gereksiz bişi hatta bence dünyanın en gereksiz şeylerinden birisi die bilirim.Yeni başlayanlara sesleniorum durup bi düşünün günde kaç saatinizi bu gerizekalı oyuna ayırıorsunuz en az 3,4 belki 5 6 da olabilir(ben zmanında öyle yapıodum) 4 saatde neler neler yapabilirsiniz örn photoshopu indir kas bişiler ögren sana yaralı olabilecek bişiler neyse çok konuşdugunu farkettim hepineze düşünün derin iii düşünün[signature][hline] Msn 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Merhaba, İlginç olan şey ne biliyormusun? Bu tür konuların gereksizliği savunup, zaman öldürmenin ne kadar bağnaz bir şey olduğunu söleyen arkadaşlarımın halen bu tip forumlara cevap yazması. Eğer bir şey ile ilgilenmiyorsan hiç uğramaz yada fikrini belirtmezsin :D . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DaraKoma Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Ben sana tamamiyle bağlantımı kesdim dedimmi????bu konularda bilgim oldugu için gerektigi yerde belki yarımcı olaiblirim die forumlara gezerken bu topic ilgimi çekdi we böyle bi açıklama yapma geregi duydum we de açıklama seni rahatsız ettiyse okumazsın olur biter.[signature][hline] Msn 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waffen Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Merhaba, Açıklama değil , orada anlatmak istediğin mantığın özü beni rahatsız etti. Yoksa her yönden eleştiriye açığım. O senin fikrin ve bunu belirtmekte özgürsün. Benim amacım bu oyunu oynayanlara değil, bu oyunda emek verenlere idi. Ne olursa olsun, verilmiş bir emek olsa dahi insanlar yaratmanın , geliştirmenin ne şekilde olursa olsun hazını duyar. Ama nedense bunu saklama girişimindeler. Biri gelse ben şunu yaptım dese inan kırk kişi ben onu zaten yapmıştım diyecek. Benim aradığım yaratıcılığını en iyi boyutta sergilemek. Ama bunu burada gösterecek kadar cesaretli varmı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2005 Çek silahını :)[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! |B_L Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar