Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tutorial isteği: hareketli resim yapmak

Cermy

Öne çıkan mesajlar

yeterince açık başlık sanırım arkadaşlar. ps image readyde şu işin nası yapıldığını bi açıklarsanız çok mutlu oluruz :)..
eskiden bir gifim vardı ama nası yaptığımı hatırlamıyorum.
böle resimler arka arkaya gelicek, slayt show gibi ama gif.
anladınız siz anladınız =P

*!şimdiden teşekkür eder..*[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
öhhüenm![/b]
Sosyal ağlarda paylaş

ya layer mayer açıyosun yeni bi sürü sora resimleri yapıştırıyosun ama her layer farklı olucak falan karışık hatta bilmiyorum o yüzden sana yardım edemedim=P[signature][hline]chiptech.
Seni unutmicaz Windshade...
"Ölüm dediğin budur perde arkasından haber,
hiç güzel olmasa ölürmüydü peygamber..."

blog
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Hareketli resim icin ilk olarak flashın trialini www.macromedia.com adresinden indiriyoruz.Daha sonra napıyoruz tahmin edin.Kurulum yapıp acıoruz.Noldu şimdi karşımızda boş ekran var.Flash tutorial vermek istemiyorum onu da yapıcam daha sonra.Evet yukarda böyle timeline var bölümlü ilk bölümü sectikten sonra (frame denir bunlara) fırcayı alarak ve fırca rengini, boyut vs.sini secerek bişiler ciziktiriyoruz.Bu arada altta properties den backroundu ayarlıyoruz.Ciziktirdikden sonra F6 ya basarak keyframe atıyoruz.Bir nokta oluşuyo timeline da ikinci framede o seciliyken eskiden değiştirmek istediğiniz şeyi silip fırcayla ciziyoruz.Yalnız unutmayalım default ayarlara göre 12 frame=1 saniye bunu yine properties den değiştirebiliriz.Evet sayfayı temizlemek icin F7 yapabilirizDaha sonra bu bittiğinde File>Export Movie yi seciyoruz.Burda dosyanın adını girip alttan Animated Gif i seciyoruz.Karşımıza ayar ekranı gelecek eğer default boy olarak bırakmak isterseniz orda match screen var, ona tıklatıyoruz.Yok ben elle gircem derseniz, height(yükseklik) veya width ten birine defaultu pixel olarak değer giriyorsunuz, diğeri otomatik oluya zaten.Tamam diyoruz ama benim atariyle ilk tanıştığımda babamın start de demesinin üzerine benim start demem ve bu alet konuşma algılıyo mu nası oluyo gibi kafa karmaşıklığı olması durumunu yaşamak icin tamam diye bağırmıyoruz, tamam a basıyoruz.Evet oluştu iyi seyirler iyi seyrettirmeler.[signature][hline]Lütfen domain name almam destek olun:http://mysolarpower.tk
Pati Ebook Unofficial geliyo

Oha falan olunmaz, oha falan doğulur.
Sosyal ağlarda paylaş

Adobe ImageReady CS2 için;
-Hareketli resim yapmada kullanılcak resim dosyaları tek bi dizinde toplanır
-ImageReady'ye geçilir ve "FileImportFolder as Frames" yolu izlenir
-Resimlerin olduğu dizin seçilir
-Zaman çizelgesi aşağıda açık durumdadır genelde, ama diilse "WindowAnimation" yolu izlenerek açılabilir
-Gerekli ayarlar (resim sıralaması, resimler arasında beklenilcek zaman, vs...) yapıldıktan sonra "FileSave Optimized" tıklanarak olay bitirilir.

Diğer sürümlerinde olur mu bilemem.[signature][hline]Bekle beni Mary!
Beş sene sonra ordayım!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 16 Ağustos 2005 12:48 tarihinde demiş ki:
Fireworks'te yapmakta birşey yok. Layer layer çizip play diyorsun da, Photoshop'u bilmiyorum.

photoshopda yok zaten image ready'de var ama kasmayın yanı alın jpeglerınızı acın flashınızı tıngır mıngır yaın sakın sakın.[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...