Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pahalıyız vesselam


Cafein

Öne çıkan mesajlar

Evet, bugünkü Hürriyet haberine göre, AB'nin vergisiz en pahalı araçları Almanya'da, en ucuzları Finlandiya'da. İşin komiği vergi sonrası en pahalı araçlar Finlandiya'da.

Türkiye ise hepsinden daha pahalı hem vergisiz fiyatlarda (en az 1000 euro fark ediyor) hem de vergili fiyatlarda (oy oy oy şeklinde fark ediyor).

Zor iş burada araba sahibi olmak vesselam. Geçen günkü İngilteredeki arabalar konusunun üzerine yazmak istedim.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50.000 Dolar arabanın kendi fiyatı. Amerika'dan çıkartacaksın, liman vergileri vs, 55.000 dolar. Türkiyeye nakliye edilecek, oldu sana 65.000 dolar (arabanın tek başına ithal edileceğini düşünüyorum).

Haa şimdi Türkiye'ye yanaştı. Öncelikle, gümrüğe girecek, gümrükten önce burada da liman vergisi falan vereceksin, 68-70bin dolar oldu zaten arabanın fiyatı şu anda. Gümrükte Dodge Viper en üst sınıf lüks araba sayılır, sanırım vergisi fiyatının yüzde 85ine yakın bir şeydi (habire değişiyor son yine yukarı çekmişlerdi ÖTVlerle) bu da 70.000*1.85ten arabanın gümrük vergisiyle 129.500 dolara malolması şimdiden.

Daha sonra bunun üzerine ÖTV ve KDV biniyor mu bilmiyorum, KDV olmaz da ÖTV koyuyor olabilirler. Eğer varsa, bu fiyatı tekrar 1.85le çarpmak gerekebilir. Öyle olursa 240.000 dolara yakın bir meblaj çıkar ki bugünün kuruyla yaklaşık 318.634YTL yapıyor.

Neden ortalıkta çok görünmediklerini merak etmemeli.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben abarttığımı biliyorum, ikinci ÖTVnin olmaması laızm :) Ama gümrük vergisiyle ilk dediğim rakama gelir o zaman 130.000 dolar civarı. Arkadaşın babasının araba koleksiyonu var, o dışarıdan hep araba getirtme peşinde oradan biliyorum.

Onların uyguladığı bir yöntem, klasik arabayı sokarken arabayı parçalamak, gövde kısmını ayrı olarak bir seferde sokmak hurda diye, sonra kapıları, motor parçalarını, vs ayrı ayrı sokup arabayı birleştirip sonra izin almak trafik için. Yalnız modern arabalarda bunun olması iyice zor demişti, dediğin gibi iyice parçalanmış olması lazım arabanın.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...