mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 hangi distro'yu kullandıysam hep aynı sorunla karşılaştım. FC3, MDK 10.2 ve şimdi Ubuntu. hepsinde bu problemle karşılaştım ve bazı yabancı forumlardan gördüğüm kadarıyla benle aynı durumda olan çok insan var. ilk olarak ati.com'dan x.org driver'ını indirdim, kurdum, uğraştım, debelendim olmadı. remove ettim o driver'ı. sonra fark ettim meğer synaptic'te zaten varmış. synaptic'ten devel'di control panel'dı ne bulduysam indirdim, kurdum. congif'ini de yaptım, şapşal driver'ın yanlış yaptığı xorg.conf'umu da adam edip xserver'a restart attım, her şey normal. ama driver hala çalışmıyor. fgl_glxgears komutuyla opengl çalışıyor mu diye deneyince şöyle bi durumla karşılaşıyorum: said: $ fgl_glxgears X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 32 Current serial number in output stream: 32 lsmod ile kernel module'lere baktım, fglrx (driver'ın adı bu) yoktu, ben de modprobe fglrx ile ekledim. şimdi lsmod'da fglrx görünüyor. ama bir gelişme yok. ati+linux kullanan ve bunu çözebilen kimse var mı? (en sonunda kafayı yiyip gidip nvidia kart alcam)
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 said: $ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER (EE) fglrx(0): incompatible kernel module detected - HW accelerated OpenGL will not work
sharky Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Sen sanırım alakasız bir kernel sürümü için precompiled binary indirip kurdun. Source falan bulursan onu direk kernela embed et.. NVIDIA da çok kolay bu tür şeyler de , ati de nasıldır bilemiyorum.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 synaptic'ten ubuntu 2.6.10 için olanı da kurdum o da olmadı işte.. ati driver'ları bi abuk. herkes şikayetçi. uğraşıyorum hala, öf.
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 fc ve mandrivada nası hallettin?[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 fc'da nasıl hallettiğimi hatırlasam buna da aynısını yapıcam.. mandrake'de halletmedim. halletmeye sıra gelmeden gına getirdi ubuntu'ya geçtim.
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 belki bi çağrışım yapar die sordum.... çok benzer bir sorun bana nvidia da olmuştu... fc.... bende nası hallettiğimi hatırlamıorum da. nese sonuçta çözülür, google la biraz daha hırslı uuraş. binlerce ATI + ubuntu kullanan adam vardır...
Angelfire Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2005 şu an nvidia driver yüklü olması durumu söz konusu mu? bütün driverları silip sharkynin dediği gibi embed ederek çözmeyi dene ilk önce synapticten kurmayı deneyecektin ubuntu için özellikle synaptic dışından donanım kernel fln kurmaya çalışmamanızı öneririm debian kadar stable değil ayrıca driver ı win e için fln uğraşıyorsun ehralde ?[signature][hline]Welcome to Linuxland, in silent nights you may hear the windows machines rebooting sound...
mayfer Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2005 screensaver, daha iyi 2d performans ve oyunlar icin ugrasiyorum. 2d'de mesela pencereleri resize ederken %100 cpu kullanimi oluyor falan. neyse.. nvidia driver'i kurulu degil, hayir. tum driverlari silip synaptic de denedim, olmadi. zaten synaptic olmuyo falan diyolardi bazi forumlarda. bendeki problemin cozumu icin bi herif bisiler yazmis, o da olmadi, ayrintili yazarim sonra.
Öne çıkan mesajlar