Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ferropede kullanımı


Gunn

Öne çıkan mesajlar


Ferropede kartı rakip playera dmg verince "target permanent'dan" counter kaldırın diyor. Mesela "2/2 lik yaratığını 1/1 yaptım" mı diyorsun yoksa "2/2 lik yaratığını 1/2 yaptım" mı diyorsun?
Counter her iki rakam mıdır yoksa sadece bir tanesi midir?
Bu yolla 1 lik bir yaratıktan counter çıkarırsak ve sıfır kalırsa yaratık ölür mü?
Eğer ölürse:

skullclamp adlı equipment takıldığı kişiye +1/-1 verdiğine göre bunu 1/1 lik bir yaratığa equip edersem otomatik olarak ölür mü?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Simdi Counter herseyin ustunde olabilir bu sirf Creature degil. Zaten (Remove a Counter Target Permanent) diyor. Permanent herseyi kapsamaktadir. Simdi bir Creature dan counter gidecekse bu -1/1 seklinde gitmez Card in ustunde nasil yaziyosa ona gore gider. Mesela Örnek olarak Ancient Hydra card ini verebiliriz ondan -1/1 seklinde hic bir sey gitmiyor sadece oyunda 6 el durabilir .Ferropede sayesinde Hydra yi oyunda kalma suresini azaltirsin. Tabi Hydra ferropede yi yasatirmi o ayri mesele :) [signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde-----

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk önce senin counter kavramını yanlış anladığını söylemeliyim.. counter power ya da toughness değildir.. counter kartlara çeşitli etkiler sağlayan (bu farklı kaynaktan da gelebilir, kartın kendisinden de) pullardır (pul değil tam karşılığı ama anla işte :D )

örneğin arcbound worker aslında 0/0 lık bir yaratıktır, ama oyuna gelirken 1 tane +1/+1 veren counter aldığı için 1/1 dir

waxmane baku kendi halinde 2/2 lik bir yaratıktır ama bir spirit/arcane oynadığında 1 adet Kİ counter ı alır.. mesela bu baku counter larının power la toughness la hiç alakası yoktur..

ya da energy chamber gibi kartlar var.. energy chamber her turun başında ya bi artifact e CHARGE counter ı verir ya da bir artifact yaratığa +1/+1 counter ı verir..

dediğim gibi counter kartlara çeşitli özellikler sağlayan ve sonradan eklenen şeylewrdir..

yardımcı olabilmişimdir umarım...
dedğm kartlara bakmak istersen (ki mutlak suretle tavsiye ederim ve magic le ilgilenen herkesin sık kullanılanlar klasöründe bulunması gerektiğini düşünürüm) magiccards.info adresine kart ismi yazarak bakabilirsin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 15 Ağustos 2005 12:29 tarihinde demiş ki:
ferropedeyi yaşatmaması için bir neden yok ki? unblockable değil mi ferropede?


Tam nedemek istiyorsun anlamadimda sunu soyliyim ferropedeyi Unblockable da Ancient Hydra dan bir counter attinmi 1 damage istedigi creature yada player a damage veriyor. Ferropede den damage yiyip counter in gitmesimi mantikli yoksa hydra dan bir counter atip 1 damage vermekm[signature][hline]----Cennet'te Cehenennemde kendi içinde-----
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tam da söylediği sebepten ötürü banlandı Skullclamp...

mesela Myr Servitor 1/1'lik yaratık, ona takarsın Skullclamp'i, Myr Servitor ölür. Ama oyunda en az 1 Myr Servitor'un daha varsa bir sonraki upkeepinde ölen Myr Servitor'un tekrar oyuna geri döner. 1 Mana'ya Skullclamp'i tekrar aynı Myr Servitor'a takıp durursun ve 1 manaya her tur ekstradan iki kart çekersin...

(sonra karşındaki kızıp eradicate atar bütün myr servitor'larını oyundan uzaklaştırır)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...