Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kefir Nasıl Birşey ?? (Kafirin Tarihini Filan Bırakın Tadı Nasıl Tadıı ??)


SbNN

Öne çıkan mesajlar

İçsem mi İçmesem mi ??

Ben size şöyle diyeyim sütten nefret ederim(ağızıma koymam) ama yoğurt ve ayrana bayılırım..

Bu kefir nasıl bişey süt mü yoğurt mu ney tam olarak..Son günlerde her yerde görüyorum moda oldu galiba bu şey içsem mi içmesem mi sizce ??[signature][hline]TruthAndJustice
:horace: :horace:

_NoelBaba_ at the back ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kefir Kafkas Türkleri tarafından keşfedilen,kültüre edilmiş, birçok sağlık unsuru içeren ayran benzeri bir içecektir. Kefir ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana yoğurtta bulunan maya ve bakterilerin bağırsak sisteminde tutunma özelliği olan probiyotik yapıları ile de yoğurda benzemektedir.Kefirde doğal olarak yer alan bakteriler ve mayaların simbiotik etkileşimi sonucu oluşan yapılar bu içeceğin düzenli tüketilmesi durumunda sağlık açısından faydalar içermektedir.Değerli vitamin ve mineraller ile yüklenmiştir.Kolay sindirilebilir proteinler ve doğal antibiyotik özellikler içermektedir.Kefirde yer alan çok miktardaki yararlı maya ve bakteriler,kültüre edilme işleminden sonra ortamda bulunan laktozun tamamına yakınını yapılarında bulunan laktaz enzimi ile tüketirler.Böylece laktozu tolere edemeyen kişiler bu şekilde kefiri rahatça tüketebilirler.

Kefir inek,keçi,koyun,Hindistan cevizi, pirinç yada soya sütleri ile yapılabilir.Yapısal olan mukoz benzeri özelliği sindirim sisteminde yararlı bakterilerin kolonizasyonunu kolaylaştırır.

Kefir,tanecik(grain)adı verilen jelatinimsi,beyaz yada sarı partiküllerden oluşmaktadır.Bu tanecikli yapı kefiri diğer süt ürünlerinden ayırmaktadır. Bu tanecikler bakteri/maya karışımı kazein(süt proteini)ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır.Bazı taneciklerin fermantasyon işlemleri sonucunda el avucuna sığabilecek büyüklüklere ulaştığı bilinmektedir.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05|
***
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kefir,mayalanmış süt.Türkiye'deki dağıtımı ezinedeki bir fabrikadan yapılıyor.İlk çıktığında ezinede içmiştim sonraları Ankaradada almaya başladım vucuda sayıca çok fazla yararı var ve insanı dinç tutuyor.

kafkas türkleri tarafından çok fazla tüketilen ve onların uzun yaşamlarının sırrı olarak biliniyor.[signature][hline]shinsetsu desu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sheref, 16 Ağustos 2005 19:56 tarihinde demiş ki:

Kefir,tanecik(grain)adı verilen jelatinimsi,beyaz yada sarı partiküllerden oluşmaktadır.


Ne bu yaa jelatinimsi sarı beyaz filan ??

Ne ayak ??...[signature][hline]TruthAndJustice
:horace: :horace:

_NoelBaba_ at the back ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eksi ayran tadina benzer ama o kadar keskin olmayan buruk bir tadi var .

zaten bu naneyi icmekteki asil sorun tadi degil bogazindan gececek jelibondan biraz daha yumusak tanelerin birakacagi his .

kucukken kaymakli sicak sut icmeyi basabildiysen bunu da icersin kisaca eheh[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dolapta var, korkuyorum dokunmaya=)


şahsen kaymaklı sıcak süt içtim, ama gebere gebere içtim, hani kaymak olmasa bir derece ama kaymak bozuyor olayı, demek ki tanecikler sorun yaratabilir


denemek lazım da, öncesinde bi cesaret lazım walla[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine
DevArt
raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...