SbNN Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 İçsem mi İçmesem mi ?? Ben size şöyle diyeyim sütten nefret ederim(ağızıma koymam) ama yoğurt ve ayrana bayılırım.. Bu kefir nasıl bişey süt mü yoğurt mu ney tam olarak..Son günlerde her yerde görüyorum moda oldu galiba bu şey içsem mi içmesem mi sizce ??[signature][hline]TruthAndJustice :horace: :horace: _NoelBaba_ at the back .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Kefir Kafkas Türkleri tarafından keşfedilen,kültüre edilmiş, birçok sağlık unsuru içeren ayran benzeri bir içecektir. Kefir ekşi ve ferahlatıcı tadı ile ayrana yoğurtta bulunan maya ve bakterilerin bağırsak sisteminde tutunma özelliği olan probiyotik yapıları ile de yoğurda benzemektedir.Kefirde doğal olarak yer alan bakteriler ve mayaların simbiotik etkileşimi sonucu oluşan yapılar bu içeceğin düzenli tüketilmesi durumunda sağlık açısından faydalar içermektedir.Değerli vitamin ve mineraller ile yüklenmiştir.Kolay sindirilebilir proteinler ve doğal antibiyotik özellikler içermektedir.Kefirde yer alan çok miktardaki yararlı maya ve bakteriler,kültüre edilme işleminden sonra ortamda bulunan laktozun tamamına yakınını yapılarında bulunan laktaz enzimi ile tüketirler.Böylece laktozu tolere edemeyen kişiler bu şekilde kefiri rahatça tüketebilirler. Kefir inek,keçi,koyun,Hindistan cevizi, pirinç yada soya sütleri ile yapılabilir.Yapısal olan mukoz benzeri özelliği sindirim sisteminde yararlı bakterilerin kolonizasyonunu kolaylaştırır. Kefir,tanecik(grain)adı verilen jelatinimsi,beyaz yada sarı partiküllerden oluşmaktadır.Bu tanecikli yapı kefiri diğer süt ürünlerinden ayırmaktadır. Bu tanecikler bakteri/maya karışımı kazein(süt proteini)ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır.Bazı taneciklerin fermantasyon işlemleri sonucunda el avucuna sığabilecek büyüklüklere ulaştığı bilinmektedir.[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Ben bunu içmem arkadaş .. Son sözüm budur !![signature][hline]TruthAndJustice :horace: :horace: _NoelBaba_ at the back .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 geniş bilgi aşşağıdaki reklamada tıklayabilirsiniz, böylece karakedi de sevinir =)[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Kefir,mayalanmış süt.Türkiye'deki dağıtımı ezinedeki bir fabrikadan yapılıyor.İlk çıktığında ezinede içmiştim sonraları Ankaradada almaya başladım vucuda sayıca çok fazla yararı var ve insanı dinç tutuyor. kafkas türkleri tarafından çok fazla tüketilen ve onların uzun yaşamlarının sırrı olarak biliniyor.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Tadı yoğurt ve süt arası (hafif YUCK! durumu yani) Ancak oldukça yararlı, hem sindirim sistemine etki ediyor hem de vücudu düzenliyor falan... Besleyici iyi bişi kefir[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 haha çok güzel ya adam soruyu sordu google cevapladı.. süper hastasıyım![signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 tadı nasıl? bilmem içmedim, içmemde =)[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 içiyorum haftada bir iki kez ekşimsi ayran gibi bir tadı var[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 said: sheref, 16 Ağustos 2005 19:56 tarihinde demiş ki: Kefir,tanecik(grain)adı verilen jelatinimsi,beyaz yada sarı partiküllerden oluşmaktadır. Ne bu yaa jelatinimsi sarı beyaz filan ?? Ne ayak ??...[signature][hline]TruthAndJustice :horace: :horace: _NoelBaba_ at the back .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Bozuk ayran gibi bir tadı ve çok keskin bir kokusu var.ÖEH yani.[signature][hline]By The Hammer of Moradin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 eksi ayran tadina benzer ama o kadar keskin olmayan buruk bir tadi var . zaten bu naneyi icmekteki asil sorun tadi degil bogazindan gececek jelibondan biraz daha yumusak tanelerin birakacagi his . kucukken kaymakli sicak sut icmeyi basabildiysen bunu da icersin kisaca eheh[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 ben beğenmedim hatta iğrendim.Şu yeni çıkan yovita yoğurtlarındada kefir varmıs onların tadı süper onlardan ye :)[signature][hline]''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Haha sağlık içeceği, potion gibi yani :p[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rush Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 tadı çok kötü ama faydalı.[signature][hline]The Rushing Basketbol Yazarı [b]I Love This Game BecauseLos Angeles Lakers andKobe Bryant Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 tadı o kadar kötü değil alışmak lazım sadece başta sonra ayran gibi geliyor zaten[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 valla kokladim kusuyodum feci bisey.. yarari cokta kokusu kusmama yetti.[signature][hline]your face, your ass, what's the difference ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Tadıda gayet güzel. biraz mayalanamya bırakıyorsun çoğalıor falan =) 1 parmak kadar kefiri istediğin kadar kullnaabilirsin yani =)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 oyle bırsey olmaz zaten satılan mayalanmıs halı sevın ıcın kafkas turklerı cınsel hayatlarını hep kefıre borclularmıs[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 tadı güzel bence (zevk)[signature][hline]34'life. fun, music, events = life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 hazir yogurtlardan nasil maya elde edemiyorsak bu hazir satilan kefirden kefir elde edemiyor olabiliriz . kefirin icinde bir yukari bir asagi gidip gelen biseler var .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 partikulluyse igrenctir. icecek dedigin bogazdan kaymali. iskembeyi kafaya dikip icmek gibi bisey oeh okurken tiksindim.[signature][hline]TOiO Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 bogazına bırseyler gelmıyor zaten sütle karısmıs durumda ayran nasılsa aynen oyle ıcıyorsun[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 said: Rush, 16 Ağustos 2005 21:33 tarihinde demiş ki: tadı çok kötü ama faydalı. çoğu yararlı şey gibi yani :-)[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2005 dolapta var, korkuyorum dokunmaya=) şahsen kaymaklı sıcak süt içtim, ama gebere gebere içtim, hani kaymak olmasa bir derece ama kaymak bozuyor olayı, demek ki tanecikler sorun yaratabilir denemek lazım da, öncesinde bi cesaret lazım walla[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine DevArt raistlinn i kalbimde yaşatıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar