Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gundam Wing

Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

GUNDAM WING (1995)

Gundam Wing , Tomino'nun yeralmadığı ilk ciddi Gundam serisi sayılabilir.Gundam Wing aslen mükemmel başlanmış , altyapısı kusursuz sayılabilecek bir seriydi.Müzikleri , Mecha tasarımları , anti kahramanların şaşırtıcı şekilde özgün işlenmesi ve herşeyden önemlisi farklı kurgusu birçok Gundam hayranı için UC evreni kadar iyi bir evren tasarlığındıydı.Ama maalesef tüm harcanan emekler adeta birkaç kişinin çalışmayı sabote ettiği gibi bir izlenim bıraktıran şekilde averaj bir yapım çıkmıştır Gundam Wing (Bu sadece benim görüşüm değil , dünyada Gundam konusu hakkında ciddi ciddi ilgilenen insanların nerdeyse bu şekilde düşünmektedir)

Senaryo arka planı aslında az-çok özgün sayılabilir ama genel konu yine de neredeyse aynı sayılabilecek "iyi dünyalı" - "kötü kolonist" kavgasına dayanıyor : OZ adlı militarist bir fraksiyon , dünyaya savaş açmış , kendisine destek vermeyen tüm kolonileri zor kullanarak işgal etmiştir.OZ'a üstünlük sağlayan en önemli faktör şüphesiz MS'lerdir tabii... Derken OZ , çok daha gelişmiş bir tür MS üretmeleri için 5 büyük mühendisi çalışmaya zorlar ve ortaya efsanevi 5 Gundam ünitesi olan Sandrock , Shenlong , Deathscythe , HeavyArms ve Wing Gundam adlı farklı savaş tekniklerinde üstün üniteler ortaya çıkar.Bunların hepsi Gundaminium denen , neredeyse yokedilemez bir alaşımdan yapılmıştır ve diğer ünitelerden farklı olarak Wing Gundam'da ZERO System denen , savaşın sonucu hakkındaki her türlü hesaplamayı kusursuz yakın olarak yapan 3. nesil bir savaş bilgisayarı vardır ; yani Wing Gundam herşeyiyle kusursuz ve son bir silah olması için üretilmiştir.

Fakat proje sürerken aksiyoner bir adam OZ'un kontrolündeki yerlerde halka OZ'un gerçek yüzünü aşılamaya başlar ve bir suikasta kurban gider.Fakat olaylar artık kontrolden çıkmıştır : Önce 5 Gundam'ı üreten bilim adamları bu kirli savaşa alet olmak istemez ve hepsi farklı nedenlerle orada bulunan 5 yabancının Gundam'ları kaçırmasını sağlarlar.Artık bu 5 Gundam , kısa bir süre sonra dev MS filolarına ve iç güneş sistemine yayılmış filolara sahip OZ'a adeta parmaklarına takılıp kalmış bir kıymık olmaya başlar.Farklı zamanlarda farklı bölgelere vurkaç operasyonları yapan Gundam pilotları (Quatre Reberta Winner , Chang Wu-Fei , Duo Maxwell ve Trowa Barton) ve özellikle de Wing Gundam'ın heybetli Twin Buster Rifle silahıyla OZ'a uzun süre ölüm kusturan esrarengiz genç Heero'ya (...ki kendisi geçmişi hakkında birşey bilinmeyen , yoketmek ve gizlenmek için yaşayan tam bir Nicholai Hel kompozisyonu şeklinde tasarlanmış) karşı OZ fraksiyonu lideri Treize Kusherenada , OZ akademisinin en iyi 3 pilotunu Zechs Merquise , Lucresia Noin ve Lady Jayde Une'yi peşlerine takar ve böyle başlar Gundam Wing'in öyküsü After Colony 195 yılı boyuncaki maceraları...

Seri ilerledikçe 5 Gundam pilotu taamamen farklı karakterlere sahip diğerlerini tanımaya ve OZ'un yaklaşan "Operation Meteor" harekatını haber alıp bunu engellemek için mücadeleye girişiyorlar.Bu noktaya kadar benim açımdan Gundam Wing'in en özgün tarafı farklı anti kahraman tasarımlarıydı : Treize Kusherenada , Zechs Merquise , Lady Jayde Une ve Lucreasia Noin bir Mecha'da karşılaşılabilecek en özgün anti kahramanlardan... Özellikle Wing'e yaabancı olanlar için serinin başından sonuna dek vıdı vıdı bahsedilen ama asla tam gerçekleştirilemeyen Operation Meteor'dan bahsetmek gerekiyor : Bu harekat , dev bir koloniyi (Endless Waltz'a değin hangisi olduğu bilinmiyor) kontrollü olarak dünyaya düşürülmesi ve yapay bir nükleer kış oluşturulmasıyla uzayda OZ hakimiyeti altında yaşamayı reddeden herkesin ortadan kalkmasını planlıyor.Aslında tüm bunlar insan ırkının uzayda yaşama geçmesiyle beraber ileri yönde bir evrim geçirmesi amaçlanıyor.Fakat ana karakterler ve konunun seriye yayılmış işlenişine baktığımızda Gundam Wing serisi bu yönüyle çok iyi niyetle , çok özgün bir bakışla başlanmış ama olması gerektiği noktaya ulaşmamış bir seri izlenimi bıraktı.Yani yanlış anlamayın ; tüm o güzel müzikleri , özgün Mecha tasarımları , farklı ve güzel tasarlanmış anti kahramanlar ; 5 pilotun devasa bir orduya kafa tuttukları , sonuç olarak bir Mecha serisini tek başına izlenir kılar mı diye soruyorsunuz kendinize... ama cevap alamıyorsunuz.Yine de her açıdan Gundam konseptine ticari anlamda en çok iş yaptıran serinin bu olduğunu bilmek ve saygı duymak gerekiyor.Ayrıca tüm zamanların en özgün tasarlanmış anti kahramanlarından olan Zechs Merquise yüzünden bu seri apayrı bir sebeple bile izlenebilir kanımca.

ENDLESS WALTZ (OAV)

Seri bittiğinde Japonya'daki hayranlar bölünmüştü ama Amerika'daki insanlar şaşırtıcı şekilde bu seriyi tutmuşlardı (Sanırım bunda başarısız görünen birçok öğenin Amerikan kültüründen 'basitçe' bakıldığında çok çekici görünmesinin payı büyük) Hatta Ameri
Sosyal ağlarda paylaş

ben Gundam Wing'i cok begenmistim. ama ne yalan soyliym Gundam Seed'den once izledigim icin begenmisim. eger Seed'den sonra izleseydim bu kadar begenmez, belki de 8. bolumden sonrasini izlemezdim. beni sarmasi uzun surdu bu serinin. ama sonucta begendim. izliyecek olan varsa Seed veya Seed Destiny'ye baslamadan once seyredin derim ben.[signature][hline]"Mutluluk bile aci veriyor, cunku sonu var biliyorum." - maNga
Sosyal ağlarda paylaş

ben ızlıcektım ama sankı herkes gundam wıng ızlmiş gibi yazılan spoıler dolu bu yazıdan sonra vazgectım
bıda akumanın tavsıyelerını okumuycam 2 ettı bu ıyı tamam tanıtıyor adamda bu kadarda spoıler belırtılmeden acık acık verılmezkı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

anlattigi seyler izleyeni etkiliycek, hikayenin buyusunu bozacak seyler degil. pek spoil saymadim o yuzden ben. hala izleyip keyfini cikarabilrsin. ama tek tavsiyem Seed'i unut, kiyaslama yapma.

mecha tasarimlarini en cok begendigim seri buydu sanirim benim. ama ben Gundam serilerini mechalar icin izlemiyorum o ayri. konulari cok guzel oluyo ve derinden etkileyebiliyo

Zechs konusundaki yorumuna da aynen katiliyorum Akuma. sirf o adam icin izlenir bu seri :)[signature][hline]"Mutluluk bile aci veriyor, cunku sonu var biliyorum." - maNga
Sosyal ağlarda paylaş

bana cok spoıler var gıbı geldı ozellıkle ovanın analtımında fılan ama bılmıyorum yanı ızlenırmı

yannız wıng gundam zero custom a hem uyuz oluyorum hemde cok sevıyorum

kanatları cok sacma gelıyor bana ama manyakk duruyor kanatlarıda ya eheh[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...