Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ünide ingilizce hazırlık atlamak

twistedemo

Öne çıkan mesajlar

ben büyük ihtimalle marmara ing işletme//iktisat tan birinde okuycam ingilizcem baya iyi bir iki tense bilmiyorum onlarda cidden kasıntı tenseler son anda bakıcam.

merak ettiğim bu okulda ya da benzeri okulda hazırlık atlama sınavına girmiş olanlar var mı? varsa neler sorarlar? toefl sınavı gibi midir? yoksa sadece yazılı mı ? speaking & listening yok mu? sorular zor mudur? gramer ne kadar çıkar? örnekleri elinizde var mı? ...[signature][hline]my silence knows what your silence means...
Sosyal ağlarda paylaş

yok abartmıyorum ingilizcem cidden iyi kelime anlatım mesela bi konuyla ilgi yazı yaz deseler çok rahat yazıyorum bol bol telefonda da konuşuyorum ayrıca lise2de sıra arkadaşımın ablası ing ekonometri okuyordu ders notlarını istedim gayet rahat anladım iki üç kelime çıktı bilmediğim bi sayfada zorlanıcağımı sanmıyorum ama toefl almadan atlıyım diyorum toefl artık 2 yıllık olmuş pof =/
o yüzden ne tür şeyler çıkcak bilen var mı mreak ediyorum =)[signature][hline]my silence knows what your silence means...
Sosyal ağlarda paylaş

Eger cidden saglam bi ingilizce altyapın yoksa (liseden mesela) o zaman atlama oku bi sene en iyisi. Hem hazırlık daha rahattır ilk sene biraz daha rahat edersin hem universiteye alısırsın iyice, hem de izgilizceni gelistirmis olursun.

Edit: Toefl iyidir iste, iki sene gecerliligi var ama bi kere atladın mı hazırlıgı universite sonuna kadardır o. Sınavlar genelde toefl'a benzer ama her universiteninki farklıdır. Marmaranınki nası bilmiyorum.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...

[Bu mesaj Venator tarafından 10 Ağustos 2005 14:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

lisemde ingilizce eğitimi berbattı 'im agree' diyen hocalar vardı ama ben kendim meraklı olduğum için 12 yaşımda kurslara başladım penfriend olaylarına girdim bi sürü arkadaşım oldu telefonda konuşmaya başladım bazılarıyla tanıştım hala konuştuklarım var böyle böyle öğrendim okuduğum romanları da anlıyorum amaaaa gramerde tenslerle ilgi bi iki şey var had had li tense i hiç hatırlamıyorum mesela onun dışında duyduklarımı iyi anlıyorum hem ingiliz hem amerikan aksanını okuduklarımı çok rahat anlıyorum yani zorlanmam biliyorum ama sırf gramerse biraz çalışıyım diyorum girmeden[signature][hline]my silence knows what your silence means...
Sosyal ağlarda paylaş

Sınavlar çok zor değil ya.. Ben hiç bişi bakmadan 90 falan aldım... Bilmiyorum Marmarada var mı? Hazırlık atlama (Muafiyet sınavı) sışında bir de (varsa) dönem içi İngilizce derslerinden kurtulmanı sağlayan bir sınav daha var. Ona da giriver bence...
Toefl? Bu sınavlarla karşılaştırmada kriter olamaz... Toefl iyidir hoştur, bu sınavlar ise daha bir -ne biliyim- yavandır. Hani amaçları bir şeyleri ölçmektir falan ama pek işe yaramazlar yani... KPDS mi ne var, ona daha çok benziyorlar galiba...

Tabi bir de okula alışma süresi var. Hazırlık okursan sanırım yayılabilirsin biraz :D Gezmek için yeterli süre demek bu tabi! Ayrıca İstanbul dışından gelenler için Hazırlık okumada fayda var sanırım. Sonuçta şehri tanımış, arkadaş edinmiş olurlar.
Aslında okuldan geçmiş senelerin testlerini bulabilirsin kastırırsan ama aramak lazım iyice :D[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
Sosyal ağlarda paylaş

tofel felan filan bide
kpds sınavı var eger mayıs ayında gırdıysen ve
70 üzeri ( c) aldıysan direk atlabılıorsun

ayrıca sample olarak
: http://rapidshare.de/files/3841180/s_navlar.rar.html

buradan indirebilirsin

[Bu mesaj Soulfly tarafından 10 Ağustos 2005 16:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

git toefl al derim ben, sınavı atlama açısından değil de genel olarak toflın olur işe yarar(ayrıntısını bilmiyorum araştır tabii)
anladığım kadarıyla gayet sağlam ingilizcen var, gülme krizine girmediğin sürece elini kolunu sallar geçersin. beni gülme tutmuştu mesela, az daha atılıyordum sınavdan. gülme de soruların basitliğinden:-)
...... English?
şıklar:
a- is she b- she is c- that she d- and the
çoğunluğu böyle sorunların
en azından istanbul ünide öyle. marmara da devletokulu, o yüzden aynı kıvamda olacaktır.
ha bi de kompozisyon bölümü var, o da kendi iradenle cümle kurabiliyor musun anlamak için.
hazırlığı da kesinlikle atladerim, bir yıl boyunca haftaiçi hergün çok sağlam bildiğin şeyleri bi daha görmek için okula gidip gelmek işkenceeeee. okuldan soğursun bi daha toparlayamazsın 7sene sürer gitmen
aman diyim
tense konusunda da tense olma derim;) gidip past perfectin kayınçosu kıvamında şeyleri sormuyorlar.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum ben beykent universitesinde okuyorum. İng. işletme ikiye geçtim. Aslında bir buçukta diyebiliriz ;) Aşağıda anlatacaklarımdan dola neden buçuklu olduğunu anlarsın :) Bazı dersler hariç(Hukuk vb.) çoğunluk ingilizce derslerimizin. Alan derslerimiz tamamen ingilizce(ekonomi, işletme, istatistik)

Şimdi gelelim sorularına. Bizim universitede hazırlık okumak zorunlu ve hazırlığı geçmek için 2 yöntem var teki okulun yaptığı yeterlilik sınavlarını geçebilmek diğeri de toefl tabiki. İlki için öncelikli olarak çok kolay bir sınava sokuyorlar eğer 70 üzeri alırsan bir sonraki sınava girmeye hak kazanıyorsun. İlk sınav daha çok okuyacağın hazırlık sınıfındaki kuru belirliyor. Bizim üniversitede 5 kur mevcut. İsteyen 6. kur olan advanced da okuyabiliyor. Ama upper intermediate bölüme geçmek için yeterli sayılıyor. Neyse ilk sınavdan 70 üzeri alırsan ikinci bir sınava giriyorsun. Bu sınavda 70 üzeri alırsan da hazırlık okumadan direk bölümüne geçiş yapabiliyorsun. Bana ilk sınavımın sonucunu söylemediler ama tahmini 90 üstü almışımdır ve ikinci sınava girme hakkım oldu. İlk sınav tamamen test şeklinde reading ve boşluk doldurmadan oluşuyordu. Toplam 100 soru vardı. İkinci sınav gerçekten çok zorladı. İkinci sınav reading, writing, listening ve speaking olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. İlk girişimde geçemedim bunu. Hazırlık 4. kurdan(intermediate) seviyesinden başladım ve yarım dönemde bitirdim hazırlığı. Şöyle bir olay söz konusu her kurda bu dediğim sınava benzer bir vize ve final oluyor. Yani toplamda ben 2 vize ve 2 finale girdim. Malum intermediate ve upper intermediate için. En sonunda ise yine yeterlilik sınavına sokuyorlar ve eğer geçersen bölüme geçme hakkı kazanıyorsun. Neysee ikinci girişimizde sınav çok kolay geldi ve rahatça geçtim. Yani yarım dönemde bitirmiş oldum hazırlığı ve bölüme geçtim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin ;)

[Bu mesaj ColdShadow tarafından 10 Ağustos 2005 18:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bende isterim hazırlık okumak istemem mi pöf.

gidicem insanlar bir yıldır kaynaşmış olucak herkes arkadaşını bulmuş zorlanıcam edicem ama napıyıp ekonomik & ailesel nedenlerden dolayı geçicem.

bide ben gramer bilmiyorum demedim çok karışık iki tense i hatırlamıyorum sanırım okuduklarıma göre bu sınavı geçmek kolay gözüküyo.

toefl almıyorum çünkü ömrü 2 yıl iş bakarken almayı düşünüyorum[signature][hline]my silence knows what your silence means...
Sosyal ağlarda paylaş

kaynaşma arkadaş çevresi kurma falan yalan şeyler
zannediyor musun ki üniversitede arkadaşlık kurmak istediğin bir yığın insan olacak? hayır. ayrıca zaten belirli bir seviyeyi geçmiş insanların nerdeyse hepsi össye kadar ingilizce o yada bu şekilde öğrenir. yani hazırlıkta arkadaş bulman zor.
şöyle diyelim, bir çok insanın üniversitede adamakıllı arkadaşı olmaz. hazırlğı atlasan olmaz atlamasan da. kafa dengi insan bulmak çok zor, ayrıca zaten insanlar lise arkadaşlarından memnun oldukları için yeni insanlarla tanışmak pek istemiyor. üniversitede arkadaş bulamayan çok insan var.
hatta benim en yakın üniversite arkadaşım yanımda taşıdığım jukebox.
o yüzden "çevre edinemedim böhüüee" diye üzülme. okula gitmeye başlayınca anlarsın ne demek istediğimi.[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RamsesII, 10 Ağustos 2005 14:47 tarihinde demiş ki:
Valla tüm dersleri ingilizce görülen fakültelerde pek önermiyorlar hazırlığı atlamayı...

ramses doğru söylemiş bütün dersleri ingilizce okutulan okullarda önerilmez hazırlık atlamak çünkü orda daha .ok ingilizce tenselerinden öte ingilizcyi kullanmayı öğreniyorsun dinlediğini anlayabilmeyi konuşabilmeyi geliştiriyorsun yani bildiğin tenseler falan yalan olur bana göre oku ayrıca neden atlıcan ki hazırlık işte gez toz[signature][hline]Para kazanmak mı o benim işim...:D
Sosyal ağlarda paylaş

Sınav zor değil toelf ile alakası yok.Ben ing işletmedeyim.1 dersim kaldı onuda vermiyorum bilerek çalışıyorum diye askeri biraz daha ertelemek için.Toelf almak yararına olucak.Ben dil tazminatı alıyorum thyden.Maaş+250 ytl aylık.1 kabin amiri var o benim 1de hostes var marmaradan ama toelfı yok.Kazandıysan hll olsun ben 99 türkiye 104.sü oldum ea ama aöbp boktan geldi dersler bozuktu lisede sıçtım haliyle marmaraya düştük 80 kişi alıyordu sanırım ingsi.Okuyup kasmamak lazım ünv bitmeden doktordan fazla maaş alıyorum.Zaten mühendisinden tut fizikcisine her türlü insana var thyde kabin memuru.Başlangıçda 2000 maaş 3 ayda 1 maaş ikramiye benzin parası vs. Sonradan artıyor maaş.Her genç kızın hayali değil mi hostes olmak ;).Niyetin varsa ve marmarayı kazanırsan şartlar için mesaj atabilirsin.Thy olmasada güzel bir şirketde çalışmaya bak part time vs...[signature][hline]Turkish Airlines Cabin Chief
Sosyal ağlarda paylaş

İtüde kompozisyon, kelime bilgisi ağırlıklı birazda gramer sormuşlardı. Ama itüde %30 ingilizce o yüzden sınav çok zor değildi.[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

hz. atlayabilecek seviyede ingilizceye hakim olmaya rağmen sırf ortam yapmak için okumak pek mantıklı bir davranış değil, söz konusu olan 1 yıl.

liselerin çoğunda da öğrencilere kaybettirilen "yıllardan" bahsediyorum.

dil eğitiminin hz. sınıfları uygulaması ile verilmesi zaten yıllardır süregelen bir hata idi.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

ben hem lisede hemde üniversitede hazırlığı atladım. ne kadar memnunsun diye sorarsan, pek de degilim açıkçası. çünkü 1 yıl kayıp-kazanç meselesini yeterince duydum. kısa bi süre ve önemsiz gibigörünsede 4-5 yıl üniversitede okucaksın, ve şuanda çevremdeki insanların hemen hepsiyle en az 2 yaş farkım var bunlar 3-4 olduğuda oluyor. arada bi sıkıntıya sokyu bunlar insanı bence. 1 yıl kazanıcam diye 5 yıl bunları düşünme sonra, göze alıyosan atla. benim durumum da olanlara göre 1 hatta 2 yıl kazançlıyım şuanda ama keşke okusaydım dediğim de olmuyo degil.[signature][hline]Boo, are you happy now?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...