Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Riff atarken vokal yapmak

Bleeding

Öne çıkan mesajlar

Riff atarken vokal yapmaya çalışıyorum ama heralde beyni ikiye bölmek lazım beceremedim bi türlü . Sözlere odaklansam riff karışıyo riffe odaklansam sözler gelmiyo aklıma.. Nasıl çalışmak lazım buna?[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
For the words that you said
Tears filled my eyes
As we said our last goodbyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

çok kasış riffler atmadan dene önce basit şarkılar çalarak yani, bazen böle ritim kasış olunca vokali saçmalıyorum aynen bende, ama bi süre sonra alışmaya başlıosun :) kas kas yane[signature][hline]Selmion, 06 Temmuz 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
arkadaşlar ben bi hata yaptım ve böhühü kötü film dl ettim...
Karsinizda Pipican,Fanus Hayati Yasayan octopus
[b]i have become comfortably numb.
Sosyal ağlarda paylaş

Solonor'a danışın bu konuda. adam Mikael gibi :) 11-12 tane opeth parçası coverladılar konserlerinde..her biri ortalama 10-12 dakka uzunluğunda şarkılar.. vocal/gitar yaptı hatasız bi şekilde (yaptıysa da farkedilmeyecek hatalar) ki opethin riffler hiç de kolay diildir :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Sosyal ağlarda paylaş

:) saol mortis.=)
bak bi kaç aşamada anlatabilirim sanırım. mesela önceleri ben de senin gibi "ulan yuh bu mikael öküzü nasıl godhead's lament in başını çalarak sölüo" derdim. sonra çalıştım oluyo yani, bi kere olabiliceğine inan, aslında bi çok insan da yetenekle alakalı olduunu sölüo(tüm anne tarafı müzisyendir üstünüze afiyet =)). Ama ben yetenek değil çalışmayla ilgili olduğunu düşünüorum.

Şimdi heralde basit triad akorlar çalarak üstüne söyleyebiliosundur. riff atarken için şunu önericem. önce çalıcağın yeri uzun bi süre defalarca dinle, vokal armonisi ve heceleri nasıl uzatıcağına karar ver,kulağında artık o parça bi yer etsin. sonra riff i çalış ve gözün kapalı çalacak duruma gel. sonra vokali üstüne koy, bi süre sonra olduğunu görüceksin. Ha diceksin mesela senin yapamadığın şeyler yokmu hala, tabii ki var, mesela (konserde de çalmamıza rağmen durmuştum orda sadece vokal yapmıştım, ama sanırım konser 2 hafta ilerde olsa yapabilirdim) the leper affinity(opeth) in 2:14 de başlayan riff ini çalarak söyleyemiyodum. ama zamanla gerçekten oluyo. herşeydeki kural burdada geçerl, yeter ki yapabiliceğine inan ve adam gibi çalış.[signature][hline]Silent dance with death...
[u][b]Öss nedeniyle 15.8.2005 - 18.6.2006 arası az görüşücez. Esen kalın efenim.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam teşekkür ederim solonor çalışıcam şu trust ı deniyorumda megadethin süperci sözleri var hadi bakalım[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
Tears filled my eyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

çalıcaksın sonra biraz daha çalıcaksın. daha sonra bırakıp sonra biraz daha çalıcaksın. sonra bakıcaksın ki aaaa olmuş. temel olarak budur gitar :)[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bleeding, 15 Ağustos 2005 15:15 tarihinde demiş ki:
tamam teşekkür ederim solonor çalışıcam şu trust ı deniyorumda megadethin süperci sözleri var hadi bakalım

trust sinir bozar, onla başlama bence, daha kolay bişeyler seçsen iyi edersin.

said:
Alexi_Septimus, 15 Ağustos 2005 15:22 tarihinde demiş ki:
Solonor.
Iyiymiş diyorum sadece.
Gratz m8.

abi senin mesajların ciddi mi dalgasına mı anlayamıorum ben ya, tanımadıımdan sanırım. =)[signature][hline]Silent dance with death...
[u][b]Öss nedeniyle 15.8.2005 - 18.6.2006 arası az görüşücez. Esen kalın efenim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu symphony of destruction da just like pied piper diye başlayan yer varya orayı yapabiliyorum da aslında bazı şeyleri yapabiliyorum galiba :D[signature][hline]Lost in a dream
Nothing is what it seems
Searching my head
Tears filled my eyes
The sad scene replays
Of you walking away
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu 2 yıl olacak nerdeyse gitar çalalı, hala en basit akorlu şarkıları bile çalarken söyleyemiyorum. :D

Yetenekle alakalı bence. Çünkü gitara yeni başlayan bir çok arkadaşım oldu ki, basit akorlu şarkıları çalarken söyleyebiliyor, hem de akor basarken zorlanmasına rağmen.

Riff'i bırakın ben akor'ları bile yapamıyorum. Ama bir gün olacak inanıyorum.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Gloria | Level 45 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...