Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 merhabalar ben şimdi iki bilgisayarı bağladım ethernet kablosu ile. (iki bilgisayar da windows xp). hatta bu bilgisayardan diğerine 3 tane .iso gönderdim (1.5 gb den fazla data). sonra bir oyun açtık beraber oynayalım diye. fakat onun bilgisayarı beni görüyor olmasına rağmen benimki onu görmüyor. yani multiplayerden lan oyunu ben açarsam o beni görüyor fakat giremiyor, o açarsa ben hiç göremiyorum. birkaç oyunda denedik hepsinde aynı problem var. iki bilgisayarın da sağlam sistemi var. problem ne olabilir? teşkür :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 ağ bileşenlerinde TCP/IP ve IPX/SPX in ikisininden kurulu olmasına dikkat et (ağ komşuları sağ click özellikler menusunde göremiyorsan "ekle" ye tıklıyıp ordan iletişim kuralları , microsoft menusunden ekleyebilirsin ) bide hangi oyunu deniyorsunuz bu ikisi kurulu olduğunda gene göremezse NETBEUI yi de yükle tekrar dene olur
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2003 ok oldu sağol :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 yok hala olmuyo yükledim onları fakat aynı problem hala var. windowsun bütün tutoriallarını dinledim yaptım yok olmuyo. direkt bağlantı deniyorum iki bilgisayar da birbirine cevap vermiyo ühü kafayı yicem.[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 ok o zaman şuraya bir bak istersen kastım yazdım bi işe yarasın bari
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 said: BOccOB, 08 July 2003 01:35 tarihinde demiş ki: Kullandığın ethernet kablosu cross-kablo değil mi? İki birgisayarı birbirine hubsız olarak bağlarken cross kablo kullanman lazım[hline]T h e U n c a r i n g G o d o f M a g i c . . . ||Merlin'in Kazanı||DoD Forums||ICQ|| sende bak oraya iisimi şuraya yazan yere yani yani yukardaki mesajdaki linke
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2003 said: BOccOB, 08 July 2003 02:53 tarihinde demiş ki: Niye bakayım ya ben biliyorum ağ kurmayı, hem dediğimde bir yanlış yok ki?[hline]The Uncaring God of M a g i c. . . ||Merlin'in Kazanı||DoD Forums||ICQ|| yanliş war die söylemedim zaten sen bak yinede 10 kelimelik yazıda ne yanlışı olucakki :)
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Cross kabloda IPlerin sabit olması lazım yani autuget IP olmamalı.[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli............Mp3 List
Thalion Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 said: BOccOB, 08 July 2003 02:53 tarihinde demiş ki: Niye bakayım ya ben biliyorum ağ kurmayı, hem dediğimde bir yanlış yok ki?[hline]The Uncaring God of M a g i c. . . ||Merlin'in Kazanı||DoD Forums||ICQ|| Yazıdaki yanlıştan ziyade yanlış anlama var, eleman zaten network'ü kurmuş 1.5 gb de veri aktarmış ama sadece oyun'da görmüyor.. yani kablodan vs. kaynaklanan bir sorun değil.. :)[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik..
Thalion Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2003 Şimdii Öncelikle veri aktarma işleminde bir sorun yaşamadığına göre networking olarak bir sorunun olduğunu zannetmiyorum. Sık başımıza gelen sorunlardan birisi cihazlardan birisinde firewall kurulu olması.. Sürekli kullandığın birşey ise farkına bile varmıyabilirsin ve o nedenle bilgisayarlar birbirlerini oyun ortamında görmüyor olabilir.. IPX üzerinden oyun oynamayı deniyebilirsiniz, iki makinada da IPX kurulu olursa şayet oyun içerisinde birbirinizi görebilme olasılığınız var. Yine olmaz ise veya sorun firewall vs. değil ise başka şeyler düşünürüz.. İşletim[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik..
Öne çıkan mesajlar