Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ses kartı, jack sensing ve microfon sorunu

Jaan

Öne çıkan mesajlar

Nforce2 chipstli anakartım var üzeirnde de ac97 onboard ses kartı var. kulaklık ve mikrofon kullanıyorum. Sürekli wow oynadığım içib ventrilo da kullanıyorum.

Eskiden hiç bir sorunum yoktu ama. Geçen gün format attıktan sonra ses ayarlarım garipleşti. Microfon ve kulaklık biriryle aynı işlevi görmekte şu anda. Şöle diyim ventriloda biriyle konuştuğuma zaman ben konuşurken o anda duyduğum herşey de mikrofona gitmekte. (push to talk kullanmaktayım, kulaklıklar kulağımda mikrofon da ağzımda kulaklıktaki seslerin microfona gimtesi imkansız. zaten microfonu mute dan kaldırınca feci zınnnn sesi geliyor (başka bir şeye benzetemedim)
daha da kötüsü geliyor. VEntrilo da denerken bir ara microfonu çıkarttım . (ayrı bir not daha : kasada hem önde hem de arkada speaker ve microfon takma yeri var öne takarsam ses kartı ne taktığımı farketmiyor jack sensing ile arkaya takarsam farkediyor ama aynı sroun devam)

mikrofonu çıakrttığımı unutup kounşmaya devam ettim. işte o anda film koptu. arkadaş bana cevap verdi. Bende o anda elimdeki pembe uçlu mikrofon jackina baka kaldım :D

Bu sorun daha önce arkadaşımda da oldu. adamın duyduğu herşeyi bende duymaktaydım. ben format attım bu sfer sorun bende oldu. Bu nasıl bir iştir analyan biri varsa söylesin.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Aynı çipsetli ve aynı on-board ses kartlı bir anakartta bende mevcut(epox rda3+). Hoparlör girişlerinden birisini çıkardığım gibi bilgisayar kilitleniyor(her şartta ram sayarken, sata hdd kontrolü yaparken, oyun oynarken). Audio jack sensitivity yi kapatmam gerektiği söylendi ama bir türlü bu opsiyonu bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...