Shikamaru Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Walt disneyin yapımcısının da adının karıştığını duydum bu animeye bayaa bi övdüler bana ama bulamadım ilk bulduğum yerde atlıcam sizede tavsiye ediyorum bi araştırın bulun izliyin :)[signature][hline]"siz mektubunuzda, bana onun "imkansiz" oldugunu soyluyorsunuz. bu sozcuk fransizca degildir..." Napoleon -------------------------------------- hired_gun, 21 Haziran 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ...sonra ben candi'nin bi erkek ile çıplak yatağa girdiğini izlediğimi çok iyi hatirliyorum ( hayir fantazi değildir , erkek hipotermi geçirir , kızın çocuğu ısıtmasi için başka çaresi yoktur da neden 2side çırılçıplak ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shikamaru Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Eveet izledim black jack adlı animeyi ve KESİNL;İKLE tavsiye ediyorum konusu: Küçük bir cocukken annesiyle birlikte sahilde oynayan jack Patlamamış bombalardan birtanesini aktif hale getirir ve patlar :) daha sonra amelyatla jacki düzeltirler ve jack kendisini doktor olmaya adar ama öyle böyle bir doktor olmaz ama bütük çok büyük paralar karşılığında amelyatlar yapmaktadır... başından geçen olayları anlatıyo... BLACK JACK :)[signature][hline]"siz mektubunuzda, bana onun "imkansiz" oldugunu soyluyorsunuz. bu sozcuk fransizca degildir..." Napoleon -------------------------------------- hired_gun, 21 Haziran 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ...sonra ben candi'nin bi erkek ile çıplak yatağa girdiğini izlediğimi çok iyi hatirliyorum ( hayir fantazi değildir , erkek hipotermi geçirir , kızın çocuğu ısıtmasi için başka çaresi yoktur da neden 2side çırılçıplak ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2005 TV serisini izlemedim ama BlackJack : The Movie hayatımda izlediğim en iyi 10 uzun metraj filmden biri diyerek iddialı bir giriş yapayım.Ciddiyim. Kime sorursanız sorabilirsiniz : "Osamu Tezuka..." derseniz alacağınız cevap "Astro Boy..." veya "God of Manga..." ile başlayan bir cümle olacaktır.Fakat şaşırtıcı şekilde bu yazıyı yazma sebebim Astro Boy yada Tezuka'nın Manga'yi amatör bir ifade alanından komple bir sanayii alanı haline getirişinin temellerini atışı değil. Osamu Tezuka gerçekten de Manga Tanrı'sı lakabını hakediyor , ama bunu uygun görüşümün nedeni Astro Boy değil kesinlikle BlackJack... Kısa bir OVA olmasına karşın bu kadar etkilendiğim çok az yapım var , bunda BlackJack'de emekli bir doktoru bile ağzını açık bırakacak derinlikte yöntem açıklamaalarına yer verilmiş olması , bir diğeriyse az farkedilir olsa da Dr BlackJack karakteri yoluyla Trevanian'ın Şibumi romanına çok iyi gönderme yapılmasının payı benim için büyük... Neyse , konuya geçelim : BlackJack aslen bir doktor , fakat meslektaşları ona hem hayranlar hem de korkuyorlar çünkü yapılabilecek tek tabirle "newtype" düzeyde bir doktor : Lisansı olmadığı halde kendi geliştirdiği kişisel ameliyat tecrübeleri ve mükemmele yaklaştırdığı tekniği sayesinde en umutsuz görülen birçok vakayı halledebiliyor... Astronomik ücretlere çalışıyor , buna karşın sunulan ücret ne kadar yüksek olursa olsun her vakayı kabul etmiyor , bazen şaşırtıcı olsa da bazı vakalardaysa tıbbi operasyonu yaptıktan sonra kesinlikle yapılacak ödemeyi kabul etmiyor ve geldiği yere gidiyor.Geçmişi belirsiz bu adamın değer verdiği tek şey 1- kızı Pinoko 2- sakin ve sade (kısaca "şibumi" tarzı) bir hayat sürdürebilmek... Birgün yaşadığı sukunet esrarengiz bir kadının telefonları ile bozuluyor.Kadın ona halletmesini istediği bir dizi vaka olduğunu , yardımını istediğini söylüyor ve 20 000 000 $ sunuyor fakat telefon numarasından başka bir not bırakmıyor.Dr BlackJack insiyatif kullanıp onu reddedince bir süre sonra kızı Pinoko kaçırılıyor.Kadının , devasa bir ilaç holdinginin "efendisi" olduğunu , fakat parayla bile halledilemeyeck gibi görünen bir problemi halletmesi için bunu yaptıklarını öğrenince şirketin düzeltmeye çalıştığı problemi öğrenmek (ve çözmek üzere) Joy adlı bu esrarengiz kadının işini halletmek üzere anlaşmayı kabul ediyor. Fakat problem o kadar da basit değil... Kökleri çok derinlere iniyor ve bu yüzden çözülmesi imkansız görünmekte : Kısaca özetleyelim - Manga'nın (ve de OVA'nın) anlattığı gelecek tablosunda bu olayın meydana gelişinden (yani Pinoko'nun kaçırılışı ve Joy'un ortaya çıkışından) 8 yıl önce aniden , hiç hesapta yokken Super İnsan denilen üst insani gelişim dalı türemiştir.Normal insanlardan hiçbir görünür farkı olmayan bu insanlar atletizmden sanatsal çalışmalara kadar her alanda normal insanların kapasitesinin çok üzerinde sonuçlar üretmekte , ortaya çıkan sonuçlar tüm bilimadamlarını hayretler içinde bırakmakta , insan vücudunun sınırları yeniden tartışılmaya başlanmıştır.Dünya üzerindeki Süper İnsan sayısı 1230 olarak tahmin edilmektedir fakat asıl şaşırtıcı olan bu özelliğin (yani Süper İnsan'lığın) genetiksel bir kod yada bir mutasyon değil tamamen tahmin bile edilemeyen şekilde ortaya çıkmasıdır. Bir gün hiç hesapta yokken Süper İnsan'ların tamamı hastalanmaya başlar.Vakalar 3-4 gün içinde acınası şekilde ölmektedir ve bu durdurulamamaktadır.Joy'un şirketi bu esrengiz olayın kaynağı olduğundan (SPOILER! : Dünya dışı sporların denetime tabii tutulmadan ilaç haline getirilmesi ve birçok kişi üzerinde gizlilik anlaşmasını kabul etmesi şartıyla onlar üzerinde denenmesi) gizli bir araştırma birimi tutar ve yüzlerce doktoru bu sorunu çözmesi için görevlendirir.Fakat sonuç alınamaz.Dr BlackJack'ın gelişi ile olaylar Orta Doğu çöllerine dek uzanan bir komplo zincirinin açığa çıkması ile çözümlenebilecektir. Kusursuza yakın bir komplo ağı , ölümcül bir gizlilik ve ötesi... Spriggan tarzı , fakat ondan çok daha iyi ve özgün bir alternatif dünya kurmuş çok güzel bir Manga uyarlaması , bir kez izleyenlerin tekrar tekrar izlemeye doyamayacağına inanıyorum.Kurulan yapı çok derin , kullanılan tıp ve adli kriminiloji tekniklerinin gerçeğe yatkınlığı için sırf bir tıbbi danışma departmanı kurulmuş düşünün artık.Görsellik ve diyaloglardaki yazım ustalığı da eklenince BlackJack'i Tezuka'nın kariyerindeki yapımlar arasında "Galaxy Express 999'dan sonraki en iyi çalışma" ünvanını vermek haksızlık olmaz diye düşünyorum. Bahsetttiğim yapımı Türkçe Altyazılı VCD ile de izleyebiliyorsunuz , not olarak düşeyim dedim.Şimdiden iyi seyirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar