Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osman Bey'in Türk olup olmaması hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar Osman Bey'i Türk olmayabileceğini önceden okumuştum ama bugün bir kaynakta daha aynı şeye ratlayınca foruma taşımak istedim belgi yeterli bilgisi olan vardır diye. Osman Bey'in asıl adının Ataman olduğu söyleniyor.Bu da Orta Asya Türklerinde şamanizmle ilgili bir terim.(aynı zamanda Kazak lideri anlamına da geliyor) İngilizceye bakarsanız Osmanlı=Ottomon.Ottomon kelimesi Ataman'a benzerlik gösteriyor ve bu da akıllara "acaba?" sorusunu getiriyor.İlgilienen varsa sevinirim.[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.
Mesaj tarihi:
Turk olsa nolur olmasa nolur bu sanlı olarak nitelendirdiğimiz tarihimize bi damga mı vuracak.Mesela Fatihin de devsirme olduğu iddia edildi.Adam herşeyini Osmanlı için yapmamış mı??Bunun sonucunda Osmanlı yukselmedi mi kalkınmadı mı???Yani OSmanlı karlı diil mi olaydan turk olsa nolur olmasa nolur.Osman bey bizansı rahatsız etmedi mi En güçsüz beylik olarak nitelendirilen Osmanoğulları beyliğini yüceltmedi mi daha ne soruyosun.Anadolu bi alaşımdır.İçinde birçok kültür ve doğal olarak da insanlar birbirine karışmıştır.Adam Türkmüş Ermeniymiş Rummuş ne fark eder.Kazakmıs ne fark eder.Daha guzel işte.[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
sonucta yasadıgı ve yonettıigi ulkenin çoğunlugunu turkler oluşturuyor. bi de şöyle bi şey var. osmanli imparatorluğunun padisahlarının ilk olanları hariç(senin dediğine göre bu da dahil)
hiç biri turk deil.
sebebi de
haremlerinin ve karılarının hep yabancı ulkelerden toplanmış olması.
ondan sonraki padişah - yani çocuğu - melez/kırma oluyor.
böyle böyle padisahların turkluk yüzdeleri giderek düşüyor ve nerdeyse 0 eşit oluyor.
Mesaj tarihi:
said:
Divine, 30 June 2003 16:11 tarihinde demiş ki:
sonucta yasadıgı ve yonettıigi ulkenin çoğunlugunu turkler oluşturuyor. bi de şöyle bi şey var. osmanli imparatorluğunun padisahlarının ilk olanları hariç(senin dediğine göre bu da dahil)
hiç biri turk deil.
sebebi de
haremlerinin ve karılarının hep yabancı ulkelerden toplanmış olması.
ondan sonraki padişah - yani çocuğu - melez/kırma oluyor.
böyle böyle padisahların turkluk yüzdeleri giderek düşüyor ve nerdeyse 0 eşit oluyor.

heuaheuae bunu hiç düşünmemiştim çok ilginç doru ya[hline]things you own end up owning you
(tyler durden)
Mesaj tarihi:
yuh be osman beyde Türk deyilse kim Türk saçmalamayın
ottomon motomon demelerinin nedeni dilleri falan dönmeyince bu gavurlar uydumuştur bir şey öyle sallayaıp geçmiştir ve kazaklar Türktür ama osmanbey kazak deyildir ve adıda Osman bey göçebe ve kesinlikle Türk biz selçukludan geliyoruz ilk önce selçukluya yerleşiceklerdi kayı boyu fakat biz ilk geldiğimizde biraz babar :) olduğumuz için selçukluda düzeni bozduk selçukluda bizi anadoluya bizansın üsytüne saldı :) anadoluda aldığı toprakalara yerleştiredi.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 30 June 2003 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
sis, 30 June 2003 00:50 tarihinde demiş ki:
Osman Bey'in asıl adının Ataman olduğu söyleniyor.Bu da Orta Asya Türklerinde şamanizmle ilgili bir terim.(aynı zamanda Kazak lideri anlamına da geliyor) İngilizceye bakarsanız Osmanlı=Ottomon.Ottomon kelimesi Ataman'a benzerlik gösteriyor ve bu da akıllara "acaba?" sorusunu getiriyor.

isimler tabiatı etkilemez örneğin çoğumuz ailesine tek bir yabancı karışmamış Türk evlatlarıyız ama çoğumuz arap isimleri kullanıyoruz misal: Cem , Ali , Ahmet , Muhammed , Rıza , Cabbar vb...
Ayrıca Kazak,Uygur,Tatar,Sibir;Oğuz bunların hepsi Türk boylarıdır.
Mesaj tarihi:
said:
Can_adami, 01 July 2003 11:07 tarihinde demiş ki:
said:
sis, 30 June 2003 00:50 tarihinde demiş ki:
Osman Bey'in asıl adının Ataman olduğu söyleniyor.Bu da Orta Asya Türklerinde şamanizmle ilgili bir terim.(aynı zamanda Kazak lideri anlamına da geliyor) İngilizceye bakarsanız Osmanlı=Ottomon.Ottomon kelimesi Ataman'a benzerlik gösteriyor ve bu da akıllara "acaba?" sorusunu getiriyor

isimler tabiatı etkilemez örneğin çoğumuz ailesine tek bir yabancı karışmamış Türk evlatlarıyız ama çoğumuz arap isimleri kullanıyoruz misal: Cem , Ali , Ahmet , Muhammed , Rıza , Cabbar vb...
Ayrıca Kazak,Uygur,Tatar,Sibir;Oğuz bunların hepsi Türk boylarıdır.

İyi de abi isim olayını şimdiki gibi düşünmemen gerekir.Çünkü o zamanlar mutlak şeriat ve töre kuralları hakimdi.Yani gidip yok kızının adını Aleyna oğlunun adını ÇağdaşCan koyamazdın.Eğer adı Atamansa bu onun Türk olmadığını gösterir. Ha bi de "Türk"ten kastım bugün Türk dediğinizde akla gelen Türklerdir.Yani Anadolu Türkleri.Yani Oğuzlar (Türkmenler Hariç) Kazaklar Kazak'tır,Türk değil. Aynı Macar Türklerinin Macar oldukları gibi. Yalnızca kan bağı yüzünden aynı milletten sayılacak olsaydık,tüm dünya insanları aynı milletten olurdu değil mi?
Ha bi de abi niye kızdınız bu kadar anlayamadım "sanane ya Osmanlılar yine de büyüktü" vs. diye.E ben Osmanlıya bişey demedim ki (çoğunluğun osmanlı fanatiği olduğu bi ortamda söylemem de zaten)(tabi bu ne kadar doğru tartışılır)
[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.

[Bu mesaj sis tarafından 02 July 2003 00:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
şu şeyler kürtler dışında hepsi Türktür ilk defa böyle bir idda duydu ve çok saçma nerden uyduruyorlar böyle şeyler o şeyler ne arap ne Türk ne başka birşeydir işte yaşayan bir ırk.
Mesaj tarihi:
Arkadaşım o an yanlış aklıma geldi Kırmançılar diyecektim yani bugünki Kürtlerin ataları
Kırmançılar bir Oğuz boyudur
Osmanlının doğusunda Harzemşahlar Devletinde yaşamışlardır..
Bunun belgeleri de vardır

Bkz: Uğur Mumcu Kürt Dosyası
Mesaj tarihi:
Kürtler bir Türk boyudur,normalde sarı saçları ve yeşil gözleriyle dikkat çekerler.Daha sonra Doğu Anadoluya yerşelen Kürtler Ermenilerle kaynaşarak bugünkü hallerini almışlardır. Bugün kapsamlı bir Türk Edebiyatı kitabına baksanız kesin şu an adını unuttuğum bir Kürt reisinin vasiyetine ratlarsınız. "Türkçe" yazılmış önemli bir belgedir. Ayrıca bugün Kürtlere özgü olan Sarı-Kırmızı-Yeşil renk aslında Oğuzların bu boyunun sancak rengidir.[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.
Mesaj tarihi:
bu günkü şekilleriyle kendilerini bulmuş ruhlarının güzelliği yüzlerine vurmuş :lol: nı hahah sarı mavi rüyamda görsem inanmam oğuzmuş peh.. bir oğuz boyu varsa biziz biz bizden olana sahip çıkarız kıbrıslı Türkünden azerisine özbekine soydaşımız deriz ama kürtler bizimle aynı soydan olamaz olsaydılar söylerdik soydaşımız diye ama deyiller kaynaığınızda bir hata olmalı tabi bunula ilğili bir kaynak varsa.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 03 July 2003 09:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
sis, 03 July 2003 00:59 tarihinde demiş ki:
Kürtler bir Türk boyudur,normalde sarı saçları ve yeşil gözleriyle dikkat çekerler.Daha sonra Doğu Anadoluya yerşelen Kürtler Ermenilerle kaynaşarak bugünkü hallerini almışlardır. Bugün kapsamlı bir Türk Edebiyatı kitabına baksanız kesin şu an adını unuttuğum bir Kürt reisinin vasiyetine ratlarsınız. "Türkçe" yazılmış önemli bir belgedir. Ayrıca bugün Kürtlere özgü olan Sarı-Kırmızı-Yeşil renk aslında Oğuzların bu boyunun sancak rengidir.[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.

Kürtler türk toplumudur diyen adamın genel kültüründen şüphe ederim ben. kim demiş Pers'lerin yada diğer adıyla Sami ırkının Türk olduğunu ne zamandan beri Farslardan bu yana kimlik değiştirip gelmiş olan bir etnik bir grubun türk olduğunu söylüyorsun oha yani

destekli salla biraz oldumu !!![hline]Mixed Website
Mesaj tarihi:
Türk olduğunu kabul ve beyan eden kimselerden başkası Türk değildir. Ulus kavramı sanayileşme ve kapitalizm ile gelişmiş bir kavramdır. Bundan önceki devirlere ait kavramlar ümmet, kavim tarzı kavramlardır. Fakat bir toprak üzerinde uzunca yıllar bir arada yaşamış ve gelecekte yaşama isteği bulunan insanlar kendilerini bir ulusa ait görüyorlarsa ulus kavramının oluşmadığı zamanlara ait birde kökleri olması gerektir. İşte bu orjin mantığı Türklüğü daha gerilere götürmemizi sağlıyor. Ancak,
Türkler bu topraklara gelmeden önce bu topraklarda yerleşik insanlar vardı. Başka yerlerde İranda Hindistanda Çinde orda burda şurda yerleşik birsürü kavim yaşıyordu. Rumlar Ermeniler daha gerilere doğru Urartular Hurriler Akalar Frigle şunlar bunlar sayamayacağımız kadar kavim yaşıyormuş. Kan bağıyla onu buna bunu şuna dil benzeşmeleriyle ötekini berikine bağlayarak herkesin Türk olduğunu söylemek ancak kendimizi kandırmaya yarar. Bizden başkası buna ne inanır nede değer verir. Kürtler Türktür Macarlar Türktür Bulgarlar Türktür dememiz onları Türk yapmaz. Ancak onlar biz Türküz derlerse bunun bir anlamı olabilir.
Bende Özbekler Kazaklar şunlar bunlar Türk asıllıdır diye düşünüyordum ama işyerindeki bir arkadaşım Kırım göçmeni. Bu arkadaşla sohbet ederken biz Türk değiliz deyince şok oldum. Nasıl yani modunda bir süre asılı kaldım.
Son söz ben Türküm diyen Türktür ve ben Kürdüm diyende Kürttür, efendim milaatten önce bilmem hangi kavim şurdan geçerken falanca kişi buralarda yerleşmiş onlarda Türk boyudur demekle kimse Türk olmuyor. Keza son çizilen oklara ve Türk olduğunu iddia ettiğimiz uluslara bakarsak asya ve avrupada bizden önceki kavimlerin ne olduğunuda açıklamakta sıkıntı çekeriz. Öyle ya şu anda varolan uluslar Ruslar, Hintliler Çinliler ve geriye kalanlarıda biz Türk ilan ediyoruz ama adamlar kendilerine Türk demiyorlar. Kimisi kendilerine Perslerden kimisi Hurrilerden kimi Asurlulardan bir kök bir orjin sayıyor. Adamlamı kendi köklerini biliyor yoksa bizmi adamlara kök tayin etmeye çalışıyoruz bende anlamadım.
Osman Bey Anadoluya yerleşik Türkmen kavimlerinden çıktığına göre ve bizde Türklere türkmenleri kök saydığımıza göre Türk olsa gerektir. Tabi o dönemde ulus kavramının olmadığını ve kavim-aşiret-boy ve soy kavramlarının geçerli olduğunu unutmamak kaydıyla.
Mesaj tarihi:
Yuh yani bu tezleri kim sunuyorsa artık diyecek birşey bulamıyorum. Önemli kişilerin itibarlarını ve yaptığı işleri zedeleyip onlara leke atmanın ne gereği var?[hline]Est solarus oth mithas!
Mesaj tarihi:
said:

Hmm.. ROHAHAHAHAHAHA!!!
kürtler Türk olmakla kalmayıp üstüne üstlük sarışın ve yeşil gözlüler öyle mi? Peki ermeniler radyasyon mu içeriyorlarmış da sarışın yeşil gözlü dalyan gibi insanları neandartene çeviriyorlar?
Bir kere ermenilerle kürtler hiçbir zaman birlikte yaşamadı ki kaynaşsınlar, ayrıca kürtler Türk falan da değil.[hline]Est solarus oth mithas!
Mesaj tarihi:
Abi harbi ermeniler de zenci değillerdiyani adamları o kadar değiştirebilmek için ancak zenci kavimlerle karıstırmak gerekir..Sanırım o sarışın yeşil gozlu kurtlere zaza deniyo Avrupayla ozellikle almanlarala karısmıslar
P.S:Sallamıyorum,aklımda ole kalmıs[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar
Mesaj tarihi:
said:
Karakurt, 03 July 2003 15:50 tarihinde demiş ki:
said:

Hmm.. ROHAHAHAHAHAHA!!!
kürtler Türk olmakla kalmayıp üstüne üstlük sarışın ve yeşil gözlüler öyle mi? Peki ermeniler radyasyon mu içeriyorlarmış da sarışın yeşil gözlü dalyan gibi insanları neandartene çeviriyorlar?
Bir kere ermenilerle kürtler hiçbir zaman birlikte yaşamadı ki kaynaşsınlar, ayrıca kürtler Türk falan da değil.[hline]Est solarus oth mithas!

Arkadaşımızın biyoloji bilgisine bir alkış lütfen!
Çünkü sarı saç rengi ve renkli gözler retresif (pardon senin anlamayacağını unuttum "çekinik") değiller,ve çünkü yararlı mutasyonlar görülmüştür,hatta bunlar saç ve göz rengini değiştirebilmektedir.Eğer sarışın bir anneyle esmer bir babadan esmer bir çocuk doğuyorsa kesin baba radyasyonludur. Pozitif bilimlere yeni bir bakış açısı getirdin arkadaşım bravo!!
Canım arkadaşlarım benim,Eğer Kürtler Pers olsalardı,öncelikle İranda yaşamaları gerekmez miydi??? Kürtlerin çoğu Doğu Anadolu ve Irakta yaşıyor olmalarına rağmen nasıl böyle birşey iddia edersiniz?Ayrıca Kürt boyunun liderinin vasiyetinden bahsetmiştim onu bulup okuyup tari bilginizi bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Kürtler Türk asıllıdırlar arkadaşlar bahse giren var mı?[hline]bir hırsız yaratmak için bir sahip yaratın,bir suçlu yaratmak istiyorsanız yasalar koyun.
Mesaj tarihi:
Vallahi biyoloji biliyorum demeye getirmişsin lafı ama resesif kelimesini öğrenmişin diye kendini ordinaryus sanmışsın. Eh bir sebzeden de bu kadarı beklenir. Benim biyoloji bilgim gayet fazla koçum, tahmin edebileceğinden de fazla. Birincisi sana göre kürtler Türktür, Oğuz boylarındandır, ermenilerle çiftleşmişlerdir ve ne hikmetse hepsi de ermenilere çekmiştir.
Bana göre ise sen bir sebzesin ve bunların hepsi komedi.
İkinci olarak kürtler Türk değildir, kürtler pers diye birşey de demedim ben. Ha olabilir mi bilmem ama olamayacağı şey Türk'tür. kürtler ermenilerle hiçbir zaman birleşmedi ayrıca. Zaten dünya üzerinde sarışın yeşil gözlü bir Türk ırkı yoktur ki sen gelmiş bana kürtlerin sarışın yeşil gözlü olduğunu, Türk olduğunu, Oğuz olduğunu söylüyorsun... E sen Türklere hakaret etmişsin be koçum. Yani illa ki açıklamak gerekiyor demek ki: kürtlerin kültürünün, insanlarının Türkler'inkiyle alakası yoktur, dilleri alfabeleri farklıdır ayrıyeten alakası yoktur. kürtler doğu ve güneydoğuda yaşar, Türkler'in düşmanlarıdırlar, bizim aleyhimize olsun diye yüzlerce çocuk doğurmaktan kaçınmazlar.[hline]Est solarus oth mithas!
Mesaj tarihi:
said:
Khirsah, 03 July 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
Abi harbi ermeniler de zenci değillerdiyani adamları o kadar değiştirebilmek için ancak zenci kavimlerle karıstırmak gerekir..Sanırım o sarışın yeşil gozlu kurtlere zaza deniyo Avrupayla ozellikle almanlarala karısmıslar
P.S:Sallamıyorum,aklımda ole kalmıs[hline]As a person who had discovered the reality of the life,he says:Blood never ends without the power of wisdom
Bazı cevaplar

buyuk olcude dogrudur. asil kurtler sarisin ve renkli gozlu olur. cogu insanin kurt diye tabir ettigi buyuk kitle irak, suriye turkiye ve iranin bu sinira denk gelen bolgelerinde yasayan asuri, suryani, arap turk ve kurtlerin uzun surede kaynasmasi sonucunda siyah sac ve siyah gozle gozlenen kitledir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
  • Yeni Oluştur...