Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Faşizm, Birinci Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan, Orta, Güney ve Doğu Avrupa'da siyasal sistemlere egemen olan, İkinci Dünya Savaşı'na neden olmuş ve 1944'te büyük bir yenilgiye uğramış yönelişin, kitle hareketinin adıdır. Bu tanım gereğince faşizmin; etkisi kalmayan, sadece tarihsel önemi olan bir ideoloji olarak görülmesi gerekir. Ancak faşizm geçmişte kalan ve bugün sadece tarih sayfalarında karşılaştığımız bir ideoloji değildir. Her ne kadar bugün faşizmi adı konmuş bir rejim olarak açıkça uygulayan devletler olmasa da, faşist ruha sahip iktidarlar, siyasi gruplar ve partiler hala dünyanın birçok ülkesinde isim ve taktik değiştirerek etkin durumdadır ve insanlara benzer bir zulmü yaşatmaktadır. Gelecek yıllarda faşizmin daha da gelişmesine yol açacak sebeplerin oluşumu da söz konusudur. Bu nedenle faşizm hala dünya için bir tehlike teşkil etmektedir. "Faşist" sözcüğü bir baltanın çevresine bağlanmış bir demet sopa anlamına gelen Latince "fascis" sözcüğünden türetilmiştir . Bu, Eski Roma'da birlikten güç doğduğunu gösteren bir semboldü. İtalya'da 1922-1944 yılları arasında yönetimdeki Faşist Parti de bu sembolü amblem olarak kullanmıştı. Bütün faşist hareketlerin ortak özelliği olarak ulus, ırk yada devlet gibi bütünsel kavramlara verilen aşırı önem, bu kavramın bütün tarih ve yaşamın merkezi ve düzenleyici gücü olarak görülüşü ve sarsılmaz bir birlik oluşmasını sağlayabileceği umuduyla bütün halkın çevresinde ve ardında toplanacağı bir önderin tartışılmaz otoritesi görülebilir . Faşist yönetimlerde tüm halkın çıkarlarını gözettiğini savunan tek bir parti vardır fakat aslında sadece büyük işverenlerin ve toprak sahiplerinin çıkarlarıyla ilgilenir. Uzun yıllar Roma Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Gaetano Mosca "Siyasi Doktrinler Tarihi" adlı kitabında faşizmi şöyle tarif eder: "Faşizme göre insanların hakları devletin onlara verdiklerinden ibarettir. Totaliter doktrininin özeti budur. Partinin kişileştirdiği devlet bütün milletin ve onun her bir mensubunun hayatının tümünü yönetir. Onun ne maddi, ne de manevi hiçbir şansı yoktur. Vatandaşların malı da canı da onundur. Hiçbir hakka saygı göstermez. Hiçbir düşünce ve söz hürriyetini hoş görmez. Muhaifler hain ya da cani sayılır." Zira faşizmde kişiler devlet yararına çalışırlar ve idarede kişilerin temel hak ve özelliklerinden bahsedilmez. Kaynak:Vikipedi c/p'tir.. Buyrun güzelliğine yorum yapınız ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş edit: rakamlar falan çıkıyodu onları düzelttim [Bu mesaj Valeron tarafından 01 Ağustos 2005 19:33 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Valeron tarafından 01 Ağustos 2005 19:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 çökmeye mahkum bir sistem, olmaması gereken, keşke hiç varolmasaydı dediğim bir sistem. günümüzde de var, ilerde de varolacak malesef, baskıcılık, kısıtlayıcılık, insanları sömürmek..insan olduğuma üzülüyorum bu tarz hareketler yüzünden.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 "Faşist" demek bir devrin İtalyan milliyetçisi demektir. İtalyanca "facio" kelimesinden doğan bu sıfat, Musolini'nin İtalyan milliyetçi partisi mensuplarına alem olmuş, İtalyan milliyetçiliğine de "faşizm" denmişti. Milliyetçiliğin milletleri sardığı sırada hepsi ayrı ayrı adlar almış; Almanlar "nazi" İspanyollar "falanjist", Belçikalılar "reksist", Romenler "gardist" kelimesini kullanmıştı. Bu disiplinli ve komünist düşmanı milliyetçilik ilk önce İtalya'da çıktığı için hepsine birden "faşizm" demek âdet olmuştu. Faşizm ve komünizm aşağı yukarı aynı yıllarda İtalya ve Rusya'da iktidara geldiğinden komünistler, kendi düşmanlarına, bütün milliyetçilere ve giderek komünist olmayan herkese faşist demeye başlamışlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Faşistten daha tehlikelisi faşizandır Hani, faşist bellidir. Doktrini izler. Kendisine verilen dogmayı düşünmeksizin kabul etmişir. Hadi adını koyalım, aptaldır! Fazla bir geliştirme yapamaz. Ezberden gider. Faşizan herhangi bir görüşe bağlıdır veya değildir. Doktrini yoktur. Gözleri kapalı kendi kendisine kurmuş olduğu bir fikri dayatma ihtiyacı yaşayandır. Aldığı etkilere açıktır ancak bu etkiler fikrine bir şeyler eklese bile fikrini değiştirmez. Tabi faşizan kavramı faşiste göre daha muğlaktır. Ancak elbette faşizan cahil olandır. Kısacası -nacizane fikrim- şu an sorun çıkaranlar faşist değil faşizandır. Kelimeye değil de, anlama önem verdim. Ya da öyle bi şi =)[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 faşizmn haklı görülür bir yönü yok ki ..[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Ikinci Dunya Savasi Almanya'si icin konusulacak olursak Fasizm in aslinda bir cok hakli yani var... Versay Analsmasiyla birakin topraklarini, gururunu kaybetmis bir millet icin tek cikar yolua asiriya kacan bir milliyetcilikti elbette... Ancak sonuclari pek parlak olmadi, gerek Almanya acisindan gerek insanlik acisindan... Tabii fasizm ile milliyetcilik arasindaki ince cizgiyi cizmeyi iyi bilmek gerekiyor...[signature][hline]Bal adam... Ancak tabii bu gun bile Hitler'in ideolojisini Nasyonel sosyalizm ve Fasizm arasindaki bir sentez olarak gorun bir cok okumus insan var... Yani politik ideolojiler hic bir zaman bicakla kesilmis gibi duzgun, belirli degildir, olamaz da... [Bu mesaj Dorsia tarafından 01 Ağustos 2005 20:11 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Dorsia tarafından 01 Ağustos 2005 20:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Dorsia, 01 Ağustos 2005 20:09 tarihinde demiş ki: Tabii fasizm ile milliyetcilik arasindaki ince cizgiyi cizmeyi iyi bilmek gerekiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 E peki konu başka yere gidicek belkia ma bunu sölemek istiyorum MHP'nin siyasal ideolojisi Faşizm değil de Milliyetçilik mi gerçekten? Objektif bakabilen bi arkadaşımız sölesin cunku ben Sol görüşlü olduğum için objektif yaklaşamıyorum .. Bana haklı yanlarını ve gerçekten Milliyetçiliğini söylesin .. Neden Komunist diye bakılan adam milliyetçi olamıyor mu yani ? sadece bi gaz partisi değil mi .. en azından bana öyle geliyor yani tamamıyla bazı noktaları sömürerek üste çıkmaya çalışıyor gibi geliyor[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 MHP basbug zamanindaki ideolojisini bayagi bir saptirdi... Ama su son Kurt ayaklanmalarindan sonra ne dese hakli adamlar... Tabii biraz ileriye kacinca olay fasizm olarak yorumlayabilirsin... Bence saf ve sade milliyetcilik... Kisacasi Vatan millet Sakarya... Ama tartismak yasak boyle objektif bir topik cat diye kapanacak eger siyas yorumlar yaparsak[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 komünizm ile millyietçiliğin alakası yoktur,ikisin birleşebileceği norka sosyalist-milliyetçilik falandır.ama komün kelimesi ile millet kavramı zıttır. senin dediğin nokta şu:bu ülkede hep milliyetçiler sanki vatanı,ülkeyi seviomuş gibi gösterilio,komünist olan biri sevemzmi ülkesini. aksine tabiki sevebilir ama baz aldığı kıstaslar farklıdır. zaten siyasi görüş oalrak ''kesin doğru'' die bişey yoktur. her kişi kendi birikimi,kültürü doğrultusunda ''kesindoğru'' sunu oluşturur. biri birine allahsız dieri öteki faşist köpek demiş bunalr zaten sokak kavgasında,zeka seviyesinin az gelişmiş olduğunu gösteren ayda ne biliyimg ençlik ateşiyle falan söylenebilecek sözlerdir.yada anca kompleksli kişiler butarz karalamalarda bulunur. bilgisine kendisinie güvenena dam zaten fikir bağbında hertürlü tartışmaya açıktır.tabi karşısındaki insan olmayınca dengelerde değişebilio böyle durumlarda,her iki taraf içinde geçerli.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Valeron, 01 Ağustos 2005 20:26 tarihinde demiş ki: E peki konu başka yere gidicek belkia ma bunu sölemek istiyorum MHP'nin siyasal ideolojisi Faşizm değil de Milliyetçilik mi gerçekten? evet faşizm değil milliyetçilik. belki ben de objektif yaklaşamıyorum istediğin kadar ama bu net birşey. faşizmin ne olduğunu iyi biliyorsan mhp'nin faşist olmadığını da iyi bilmen gerekirdi ama neyse.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Natural, 01 Ağustos 2005 20:36 tarihinde demiş ki: komünizm ile millyietçiliğin alakası yoktur,ikisin birleşebileceği norka sosyalist-milliyetçilik falandır.ama komün kelimesi ile millet kavramı zıttır. senin dediğin nokta şu:bu ülkede hep milliyetçiler sanki vatanı,ülkeyi seviomuş gibi gösterilio,komünist olan biri sevemzmi ülkesini. aksine tabiki sevebilir ama baz aldığı kıstaslar farklıdır. zaten siyasi görüş oalrak ''kesin doğru'' die bişey yoktur. her kişi kendi birikimi,kültürü doğrultusunda ''kesindoğru'' sunu oluşturur. biri birine allahsız dieri öteki faşist köpek demiş bunalr zaten sokak kavgasında,zeka seviyesinin az gelişmiş olduğunu gösteren ayda ne biliyimg ençlik ateşiyle falan söylenebilecek sözlerdir.yada anca kompleksli kişiler butarz karalamalarda bulunur. bilgisine kendisinie güvenena dam zaten fikir bağbında hertürlü tartışmaya açıktır.tabi karşısındaki insan olmayınca dengelerde değişebilio böyle durumlarda,her iki taraf içinde geçerli. Ben aslinda komunizm ile fasizm i iki zit nokta olarak gormuyorum... Hatta bir cok benzer yanlari da var... Ancak komun ile millet iki farkli sey, yani temelde ayrildiklari yonler oldugu bir gercek...[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Valeron, 01 Ağustos 2005 20:26 tarihinde demiş ki: Neden Komunist diye bakılan adam milliyetçi olamıyor mu yani ? komunizmin ulaştığı nihai hedefte milliyetçilik diye bir tanım mı var, milliyetçilik komunizmin ulaşmak istediği hedefin zıttını istemiyor mu? ha şimdilik yurtsever olabilirsin tabi ki ama sizin görüşünüze göre komunizm tamamlandıktan sonra nasıl olabilirsin milliyetçi?[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 komunist adam komunundeki her bireyin esit sartlar altinda huzurlu bir sekilde yasamasini ister.. Sosyalist bir ekonomik plani takip eder Fasist ise vataninin gayeleri dogrultusunda tum millete en faydali olacak seyleri secmeye calisir.. Tabi bu bolumde kurunun yaninda yas da yanar... Ornegin bir fasist laissez-faire ekonomisini tercih edebilir, illaki ISI stratejisiyle ise yapacak hali yoktur... Ancak komunist sadece kendi urettigini tuketmek ister. Komun hayati terimi zaten buradan turer... Tabii bunlar cok yuzeysel aciklamalar... Bir kac tane kitap okumanda fayda var...[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 şu anda faşizmden uzaklaşmış gibi bi havası var fakat buna rağmen eskişehirde bildiri dağıtan sol görüşlü kişilere kameralar önünde saldırdabulunabiliolar.yada eskişehirdeki kızıldere davasına otobülerce adam toplayıp taşlı sopalı gidebiliolar ve oaly ile alakası olmayan yoldan geçen bir kişiye tekme tokat saldırıp hastenelike debiliolar. 80 öncesi sol görüşe karşı cia destekli kontr-gerilla hareketi olarak ortadaya çıkan bir hareketten bahsediosunuz,sol görüşe yönelik kanlı saldırılar ilk başta ülkücü gençlik dediğimiz kesimden gelmiştir,bunları araştrabilirsiniz istediğiniz her türlü tarasız kaynaktan.kanlı 1 mayıs'a da bakabilirsiniz,16 mart katliamına da.ki 16 mart katliamı direk alparslan türkeşin emri var die gerçeklemiştir. saldırıalarına rdından sol kesim silahlanmaya başlamıştır kandorlarını korma amaçlıdır ha solcular sudan çıkmış ak kaşık falan değildir ama adamların ölmesine karşı koyma ihtiyacı hissetmişlerdir.sonuç olrak bütün zarar ülküye olmuştur. 9 ışıkta da birçok faşizan söylem mevcut zaten. yani çıkıpta atatürk milliyetçiliğ yapioruz falan demesinler hiç ülkü ocağında bulunmuş bir kişi olarak 1 tane atatürk resmi görmedim o mekanda.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 ben biliyorum neyin ne olduğunuda sadece yapılacak yorumları merak ettiğimden sordum .. Bence bu ülke için en azından Milliyetçi denen adamların en azından bu MHP'ci gençlik,ülkü ocağı sempatizanları liselerdekilerin bir çoğu ideolojiyi bilmeseler bile Faşist ...[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 e be canım kardeşim benim. hem dersin lütfen biri söylersin hem güzükürsün öğrenmeye meraklı biri gibi, hem de ondan sonra kalkarsın dediğim dedik çaldığım düdük bir mesaj atarsın. ne zaman iş faşizim olur biliyo musun? eğer biri gidip suçsuz bir kürdün kafasına mermi sıkarsa bu faşizm olur. italyanların almanların yaptığı gibi. ama kimseye zarar vermeden tek bayrak tek vatan kavramını benimsemiş insanlar ise sadece milliyetçidir... [Bu mesaj khas tarafından 01 Ağustos 2005 20:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 faşist olduklarınıb farkıdna değiller sorun orda.kisme kabule tmez faşist olduğunu zaten. ha faşist değil kabul ettim,ozamanda milliyetçiliği çok kötü yorumlamış soğ fikirlerden başka hiçbir derinliği olmayan adam dövme merkezi derim. illa fasitler kötü die bişeyde yok. zatne neyin ne olduğu ortada admına göre,işe yaramaz olana dam ister faşist olsun ister komünist ister milliyetçi işe yaramazdır.görünen köy kılavuz istemez.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 işte o dediğina damlar aslında kismeye zarar vermemiş kimselerdeğiller,dediğimiz oaly bu ya neyse..çokda derinelre inmiyelim yasak(mış) bunaları konuşmak.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: khas, 01 Ağustos 2005 20:51 tarihinde demiş ki: e be canım kardeşim benim. hem dersin lütfen biri söylersin hem güzükürsün öğrenmeye meraklı biri gibi, hem de ondan sonra kalkarsın dediğim dedik çaldığım düdük bir mesaj atarsın. ne zaman iş faşizim olur biliyo musun? eğer biri gidip suçsuz bir kürdün kafasına mermi sıkarsa bu faşizm olur. italyanların almanların yaptığı gibi. ama kimseye zarar vermeden tek bayrak tek vatan kavramını benimsemiş insanlar ise sadece milliyetçidir... [Bu mesaj khas tarafından 01 Ağustos 2005 20:51 tarihinde değiştirilmiştir] Peki ya ermenistan? yunanistan? Kimin suclu kimin sucsuz olacagini nasil ayird edecegiz? Illaki bunu bir politik ideolojisi altinda mi irdelemk gerekiyor? Bence hayir[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 al işte o dediğim adam benim. ve benim bulunduğum çevrede benim tanıdığım bu ülküyle hareket eden zilyon tane adam var. hangimiz gidip kimi öldürmüşüz veya dövmüşüz. hala kalkmış 80 öncesi şeyleri söylüyorsunuz. o dönemlerde kimse sütten çıkma ak kaşık değildi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 ya Allah aşkına bırak ermenistanı yunanistanı. sen önce iç siyasetinin belini doğrult sonra dış siyasete geçrsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Natural, 01 Ağustos 2005 20:47 tarihinde demiş ki: şu anda faşizmden uzaklaşmış gibi bi havası var fakat buna rağmen eskişehirde bildiri dağıtan sol görüşlü kişilere kameralar önünde saldırdabulunabiliolar.yada eskişehirdeki kızıldere davasına otobülerce adam toplayıp taşlı sopalı gidebiliolar ve oaly ile alakası olmayan yoldan geçen bir kişiye tekme tokat saldırıp hastenelike debiliolar. 80 öncesi sol görüşe karşı cia destekli kontr-gerilla hareketi olarak ortadaya çıkan bir hareketten bahsediosunuz,sol görüşe yönelik kanlı saldırılar ilk başta ülkücü gençlik dediğimiz kesimden gelmiştir,bunları araştrabilirsiniz istediğiniz her türlü tarasız kaynaktan.kanlı 1 mayıs'a da bakabilirsiniz,16 mart katliamına da.ki 16 mart katliamı direk alparslan türkeşin emri var die gerçeklemiştir. saldırıalarına rdından sol kesim silahlanmaya başlamıştır kandorlarını korma amaçlıdır ha solcular sudan çıkmış ak kaşık falan değildir ama adamların ölmesine karşı koyma ihtiyacı hissetmişlerdir.sonuç olrak bütün zarar ülküye olmuştur. 9 ışıkta da birçok faşizan söylem mevcut zaten. yani çıkıpta atatürk milliyetçiliğ yapioruz falan demesinler hiç ülkü ocağında bulunmuş bir kişi olarak 1 tane atatürk resmi görmedim o mekanda. natural hangi ocakta bulundun bilmiyorum ama ben de ülkü ocağında bulunmuş bir kişi olarak 3 tane ATATÜRK resmi görüyordum her gittiğimde, bu hassas bir konu olduğu için ilk bunu söyleyeyim dedim. bu arada kanlı taksim olayını da, 16 mart beyazıt olayını da okudum. kanlı taksim'in 1 mayısı "ihtilal provası" günlerine dönüştüren eylemcilere karşı yapıldığı kesin. derin devletin yaptı diyorlar, sen mhp yaptı diyorsun... bunları belki bilemiyeceğiz ama insanları çatıdan ateş ederek öldürmenin kötü birşey olduğunu biliyoruz. 1 mayısta arabaları yakarak, dükkanlara zarar vererek eylem yapmanın da kötü olduğunu biliyoruz. bunlar geçmişte kaldı, senin dediğin gibi solcular da sağcılar da sütten çıkmış ak kaşık değil. ülkücü hareketin de kaybettiği birçok yoldaşı var biliyorsun. daha önce sen şunu yaptın ben bunu yaptım diye birbirimize laf atarak bir yere varamayız, mhp'nin faşistlikle bir ilgisi yok. 9 ışıktaki milliyetçiliği okursan görürsün. hiçbir faşist söylem göremedim ben orda. toplumun tansiyonu yüksekken bildiri dağıtan insanlara linç girişiminde bulunmak pek istenilen birşey olmasa da bazen oluyor işte. tayad'lılar sağduyusuzca davranıp saçma sapan provakasyonlarda bulunurlarsa, linç edildiklerinde suçlu olan yine biz oluyoruz di mi? hey allahım.[signature][hline];;suitfly [Bu mesaj metboy tarafından 01 Ağustos 2005 20:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: Valeron, 01 Ağustos 2005 20:48 tarihinde demiş ki: ben biliyorum neyin ne olduğunuda sadece yapılacak yorumları merak ettiğimden sordum .. Bence bu ülke için en azından Milliyetçi denen adamların en azından bu MHP'ci gençlik,ülkü ocağı sempatizanları liselerdekilerin bir çoğu ideolojiyi bilmeseler bile Faşist ... valeron lisede ülkü ocaklarına giden kesimden bilgisiz olanlar gerçekten var. benim birçok arkadaşım vardı bahsettiğin şekilde. ama bir o kadar da bilgili arkadaşlarım vardı. "oğluum iç savaş çıksın kürtleri hallederiz" diyeni de vardı, doğru düzgün oturup siyaset, felsefe konuşabildiğimiz adamlar da vardı. ülkü ocaklarına gidip gördüğüm benim 1. tür adamların 2.türe çevrilmeye çalışılmasıydı. yoksa ülkü ocaklarında 2. tür adamlar yetiştirilmiyor. bundan emin olabilirsin. o yüzden genelleme yapmak yanlış.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Ic siyasette her zaman catlaklar olacaktir.. Ama bu gunumuzde bizi yikan dis siyaset ve oynanan kirli politik oyunlardir... Baksana Kibris sorunu yuzunden AB ikiye bolunuyor... Dis politikayi hic bir zaman, once ic politika hallolsun diye goz ardi etmemelisin[signature][hline]Bal adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar