Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadıköy Anadolu Lisesi

elma

Öne çıkan mesajlar

said:
tanoren, 13 Temmuz 2005 12:48 tarihinde demiş ki:
aferim, çok eğlenmişsiniz de...

...ulan, sinirlendim şimdi. adamlara bak, ondan sonra KAL'ın üniversite başarısı ve tercih sıralaması neden düşüyo diye düşünüyorum bende??!!!
:hrr:

Güzel kardeşim böyle diyorsun bir düşün bakalım insanlar neden böyle davranıyor? Disiplin diye bir şey yok. Çoğu hoca (özellikle math hocaları) özel ders verdirme ve hatta direk rüşvet almak için kasılıyorlar sonrada sen gelip neden eğitim düşüyor öss puanı düşüyor demişsin...
Bence 2000'den beri okulda 2-3 tane adam gibi hoca kaldı onlarda şansınız varsa sizin sınıfıza giriyor[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

iyide benim söylediğim her okulda olan şeyler,ben sadece burda sınıf ve okul arkadaşlarım olduğu için anılarımı paylaştım,ve bir de 2001 yılından itibaren kal'ın öss ortalamasında gayet de iyi bir çıkış var

said:
fizban, msn'de diyor ki:
öss başarısı zaten eğlenerek artar. ben her gün olmasa da sık sık batak oynardım, her gün olmasa da okulda da içerdim. ee noldu ? össde gayet de başarılı oldum, ki çalışan herkes yapar bunu. öss başarısıyla otu boku kıyaslamayın. kal ın ünv. başarısı düşüyosa suçu kendinizde arayın, bok atmayın biz onlar yüzünden giremiyoruz diye; o batak oynayan herkes de türkiyenin seçkin üniversitelerinde.
[signature][hline]Angelus/Rangermania
Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki:
demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye

Sosyal ağlarda paylaş

disiplinle alakası olsaydı, okul son 10 yıla göre çok daha disiplinli.

bize anlatılanlara bakılacak olursa eskiden çok daha özgür martılar varmış ve okulun öss başarısı çok daha yüksekmiş.

ayrıca ideal/başarılı martı azan-ortalığı yıkan ama öss ve okul sıralamasında da hiç fena olmayandır (ki böyle insanların sayısını kal de okuyan bilir) =P[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

işte anlamıyolar ki helena
bişi yazıyoruz bak şu öğrenciye,böyle öğrenci mi olur edasıyla,resmen o.n.ekizin yaptığı gibi azarlanıyoruz=))[signature][hline]Angelus/Rangermania
Bugarea[a.k.a The Bonzi Buddy] 15 Eylül 2004 20.09 tarihinde demişki:
demin çette ağlıodun *fıstık atar* *fıstık atar* diye

Sosyal ağlarda paylaş

said:
tanoren, 13 Temmuz 2005 12:48 tarihinde demiş ki:
aferim, çok eğlenmişsiniz de...

...ulan, sinirlendim şimdi. adamlara bak, ondan sonra KAL'ın üniversite başarısı ve tercih sıralaması neden düşüyo diye düşünüyorum bende??!!!
:hrr:

Ne alakası var ki?Eğlenmeyince mi başarı artıyo.Dersini çalışırsın dalganı da geçersin..Böyle bu okul.Bizim sınıf cafe gibiydi.Tüm arkadaşlarla sözleşip kadıköyde buluşuyomuşuz gibi hergün.Tek farkı erken kalkıyo olmamız ehe.Zaten geçmiş senelerde son öss sistemine göre okul derslerinin bi katkısı yoktu öss müfredatı daha farklı olduğu için.Tek katkısı erken kalkıp test çözüyoduk sınıfta ve desarj tabi.[signature][hline]Still Goin' Wild !
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ben azma konusuna birşey demiyorum sonuçta bende sınıfta rakımıda içtim sigarımıda ders sırasında içtim... Ama sonuçta bakınız İstanbul Lisesine veya Gs lisesine orada birazcık oda olsa bir disiplin var tamam herşeyleri serberst ama bazı konularda disiplinleri var. Bizde olsa fena olmaz mıydı?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

öss gibi salak sepelek bir sistemi tutup lise başarısı olarak göstermeyelim..

kafası pratik olarak durağan çalışmayan ama inekleyerek yüksek puanlı bir okula girip sudan çıkmış balığa dönen olduğu gibi pratik zekası olup da tembellik eden (şekil1.a ben) ve haytalığı yüzünden daha az puanlı yere giren insanalrda var..

her koyun kendi bacağından asılır, bilgiye ulaşmanın binlerce yolu vardır ama almak istemedikten sonra dünyanın en iyi hocaları da gelse senin için kâr etmez..[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

İlk Not: Çok özür dilerim, post ettikten sonra çok uzun olduğu fark ettim. Ama üşenmeyin okuyun, doğru şeyler yazdığıma inanıyorum.

şimdi şuradan başlayalım:

sevgili martı dostlarım, ben size durun, kımıldamayın, ot gibi ders çalışın mı dedim?

bunun disiplin veya disiplinsizlik ile bir bağlantısı yok. karşındakine saygı ile alakalı. nereden başlasam?

içinizden bazıları belki yaptıklarının fark edilmediğini yada görülmediği zannediyo olabilir ama inanın o sınıflar çok ufak ve heleki herkesin önünde duran öğretmenin gözünden bişey kaçması imkansız. Adam (yada kadın) sınıfa ders anlatmaya çalışırken, birilerinin arkada pişpirik oynadığını, sigarasını tüttürüp hafiften demlendiğini görünce ne yapıyor zannediyorsunuz: dönüyor arkasını, mıy mıymıy tahtaya yazıyor sonrada çekiyor gidiyor.

çünkü yapılan son derece çirkin, aslında terbiyesizlik

sonra hocam ben bunu anlamadım, nasıl olacak bu dersten geçecem diyince, O da "e özel ders alacaksın" der tabi. Böyle bir güruhla topluca niye uğraşsın adam, hem bütçeye de katkı oh ne ala

ondan sonra üni'ye gelince de aynı davranışı sergilerseniz, hoca gene arkasını dönüp mıymıymıy tahtaya yazar. ama sonra hocam ne olacak bu ders diyince: "git kütüphaneye" der. Üniversitede olanlar eminim onaylayacaktır. Öyle özel ders, hocadan kıyak felan yok.

elbette eğleneceksin, elbette azacaksın. ama bunları saygı sınırları içinde tuttuğunuz zaman karşındaki de öyle karşılık verir. Yoksa kendisine biraz saygısı olan biri, hiç uğraşmaz basar gider. Zaten anadolu liselerinde college benzeri uygulamalar da var: kimse kimseye elini süremez. Bence doğrusu da bu, ama bazı yan etkileri de oluyo işte.

Doğru eskiden daha özgür martılar vardı. Şimdi övündüğünüz hadiseleri günlük olarak yaparlardı. Ama başarılı olanlar onlar değildi. başarılı olanlar, nerede nasıl davranması gerektiğini bilenlerdi. Bunların bazılarının çok önemli yerlere geleceklerini adım gibi biliyorum.

ha, dersten kaçıp bilardoya gidenler de vardı (bizim zamanımızda trend buydu). ama onların hiç biri bişey olamadı. Bazıları otopark mafyası olup, köşeyi döndü; o ayrı. Ben de ders kırıp, maç yaptım. notlarım da iyi değildi, kimse de beklemiyordu (hocalarım hariç) ama başarı~=eğlenmek diyenlerin hepsinden daha başarılı oldum öss'de öys'de (evet bizim zamanımızda öys de vardı). Şimdiki gibi sadece öss ile girilseydi çok daha yüksek bir notla girerdim, ama iyi not alınca gevşedim belkide.

Şu anda itü'de doktora yapıyorum, bi ara hoca olmayı da düşündüm. Sonra vazgeçtim, ben manyak mıyım, mazoşit mi? Ne uğraşacam liseden yeni gelmiş, iyi puan aldığı için dünyaları ben yarattım havasında ortada dolaşan insanlarla uğraşacam.

Sonuç:
Kimi okulda disiplin yok demiş, kimi eskisi kadar özgür değiliz demiş. Ben kimsenin okul veya öss başarısını değerlendirmiyorum; okulda hele ki derste yapılan davranışların yanlış olduğunu söylüyorum.
ÖSSye, sisteme, hocalara veryansın edinceye kadar, önce kendinize bakın. İyi hocalar kaçıyorsa, neden acaba? Sadece para mı?
İğneyi başkasına, çuvaldızı kendimize
Öğretmenlere biraz daha saygı, onlar da insan

Şimdi lise yıllarım aklıma geldi de; aah ah bu günlerin kıymetini bilin, hayatınızın en güzel günleri. Ama dediğim gibi biraz daha saygı!

(Geçen gün lise müdür yardımcımızı banka şubesinde gördüm. 2 saniye baktım, benihemen tanıdı. Resmen hayrete düştüm ve duygulandım. Tipim de oldukça değişmişti, ve çok sıkı muhabbetimiz de yoktu. Sadece her sabah geç kağıdı alırdım :) )

Not: Babacum doğru söylüyor, kendiniz de bilgiyi almaya çalışın, bunun en kolay yolu bilenlerden (hocalar) öğrenmek.

Not2: Babacum, benim kafam pratiğe çalışıyor, o öss'den yüksek alanlar ezberci demek doğru bir yaklaşım değil.

Not3: Batak oynamanın ders, okul, hayat başarısı ile bir alakası yoktur. Doğru zeki insanlar iyi batak oynar, ama otistikler de iyi kağıt oynayabilir (bkz: Rain Man filmi). Kendi aranızda pinpon gibi birbirinize gaz verip, buraya yapıştırmak doğru değil.[signature][hline]Grimwolf, 21 Haziran 2005 23:02 tarihinde demiş ki:
-Şirin baba nerde?
-Cumaya gitti

Anime listem

[Bu mesaj tanoren tarafından 14 Temmuz 2005 02:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

içinde olmak lazım özümsemek lazım KAL da okuyan adamın anlamak için, biz boşuna bazı arkadaşlarımıza fahri KALlı demiyoruz hem ;)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

[Bu mesaj BabacumMostors tarafından 14 Temmuz 2005 12:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

içinde olmak lazım, anlamak lazım tabi

biz KALda karşındakine saygıyı gördük, o banka şubesinde rastladığım müdür yardımcısı, biz odasına girdiğimizde ayakta dururdu, biz de ayakta duruyoruz diye.

biz bunları gördük, ama merak ettim siz ne gördünüz?[signature][hline]Grimwolf, 21 Haziran 2005 23:02 tarihinde demiş ki:
-Şirin baba nerde?
-Cumaya gitti

Anime listem
Sosyal ağlarda paylaş

saygı konusuda haklısın ama diğer konularda pek katılmıyorum sonuçta tanıdığım çoğu insan derslerden birşey kapamadığı için ders sırasında başka şeylerle uğraşıyordu ama baz ıdersler vardı ki sağolsun iyi hocalar sayesinde en tembel adam bile birşey kapıyordu eğer öğretmen sınıfta yok gürültü var yok şu var diye birşeyler vermiyorsa o sınıfa zaten ne diyim Türkiye'nin en iyi anadolu liselerinden birisinde bunlar olmamalı öğrenciiler nasıl seçiliyorsa öğretmenlder öyle seçilmeli bence[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

senelerden 2000 mi 1999 mu ne.. velittin demirkol geldi.. bütün iyi hocalar (ki bu insanlar emekli olmalarına rağmen okulu sevdikleri için çalışmaya devam ediyorlardı) marmara koleji,ne geçti kimisi de dershanelere kaçtı (ah sezgin hoca ahh...)

çoğu kişiyi bilemem ama ben okulda ikinci bir aile ghördüm.. hiç bir zaman öğretmenlerim (frasier hariç o inmsan bile değil) bana kötü davranmadı.. en kötü kavga ettiğim öğretmen (meloş) bile o kavgalara rağpmen inssan gibi, ailenin bir ferdiymişgibi davrandı..

hoş okulda ne kadar kıl diye tamınlanan (tangül, necla sarıçam, mehmet günel) hoca varsa hepsiyle aram çok iyiydi saolsunlar onlardan gördüğüm bir çok şey beni hayata hazırladı, kimi kötü kimi iyi şeyler. sonucunda okulu okumuş olanlar vardı bir de benim gibiokulu yaşayanlar vardı son demine kadar..

ben mezun oldum, okul bir anda değişi vermiş öyle anlatıyor alt sınıflar ama bir anda okul değişmezdi ki.. yani bir anda bütün hocalar birlik içerisinde "hadi 40. dönemi mezun ettikdeğişelim bu öğrencilere işkence çektirelim" mi dediler? osman nuriye de amajn aman bayıldığım yok ama bir yerde eskilere göre gayet iyi iş çıkarıyor ama biraz fazla dengeliiyiişleriyle kötü işleri neredeyse balşa baş gidiyor ama bakalım şu anda okuyanların sonu hayrolsun

düşünüyorum acaba ben mi fazla saf yaklaşıyorum yoksa benim tecrübelerim mi (uç noktalar kadar) çok farklı?

keşke şu anda da okuyormolsaydım en azından daha iyigörürdüm olanları[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Sosyal ağlarda paylaş

zaten okul müdürlüğü Demirkol ile Türköz arasında tenis maçı gibiydi: bi biri gelirdi bi diğeri

...lan gene sinirlendim. Canım okulu ne hale getirdiler, kişisel çıkarlar ve küçük hesaplaşmalarla. İkisini de sevmezdim. Okul içinde çeşitli yolsuzluk söylentileri dolaşırdı. Bunlar müdür olabilmek için birbirlerinin ayaklarını kaydırır, çeşitli dolaplarla vekaleten felan müdür olurlardı.
eskiden (eminim hala öyledir) KAL'a müdür olmak çok prestijli bişey olduğu için, bunlar mill eğitimde afedersiniz k*ç yalar, her türlü entrikayı çevirirdi. hatta bi keresinde mahkeme kararıyla geri dönmüştü saırım Türköz
böyle işlerin döndüğü yerde, öğretmenlerin de fazla dayanamayacağı aşikar[signature][hline]Hello my friend, let's trade
Gheed

Anime listem
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cavanagh, 14 Temmuz 2005 13:22 tarihinde demiş ki:
hehe doğru diyosun ildeniz de,artık yani eskisi gibi de değil okul ya
tam zamanında mezun olduk gibi bişi

ben daha mezun olamadım =p

öğretmenler konusuna gelince..gerçekten de okulda işini bilerek yapan ve okulun belli bir düzeyin üstünde eğitimi gerektirdiğini anlayan çok az hoca var maalesef. bunun kadar kötü olan durumsa, okulun lgs taban puanlarının son iki yıldır aşırı derecede düşüşe geçmesi. iki yıl hz.lık okuyan son dönem de gittikten sonra kal ruhu kalmayacak artık.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

2002 mezunuyum. Okulda 8 yıllıklar bitince eski hava mava kalmayacak. (sanırım bittiler)
Öğretmenleri de bir garip ben bir kez müdüre konferans salonundaki toplantıda bunu dile geitrdim. bazı hocalarımız bu okulda öğretmen olmayı haketmiyor diye. Olan tek şey osman nuri her zaman ki gibi zeytinyağı gibi tepeye çıktı. Bir de büyün konferans salonu benle dalge geçti. Kendileri de aynı şeyi söylüyor ama yaştan doalyı olsa gerek biri çıkıp konuşunca tek yaptıkları dalga geçmek :D ( daha o zamanlar çoğu yeterli olgunluğa ulaşamamıştı)

Cidden ama okulda öğretmenlerin büyük kısmı bu okulda eğitim verecek kapsitede değil. Hayır anlamadığımı türkiyede aklı başında hoca mı yok bu elemanları tutuyorlar bu okulda.

Bence bir kaç anadolu lisesi (gs, istanbul erkek gibi) bu 8 yıllık eğitimden bağımsız olarak ilkokul 5. sınıfı bitirmiş öğrencileri sınavla okula alabilseler çok güzel olurdu. Sebep küçük yaşta ingilizce öğrenmek çok daha kolay ayrıca 8 sene ingilizce görmek ile 5 sene ingilizce görmek bayağı farklı.[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

vakıf en son GSL ve İEL nin yaptığı gibi ilkı öğretim kısmını açmaya kasıyordu ama yer bulamıyordu..

ya daha az öğrenci alınarak binalardan biri ilk öğretim olacak ya da okulun dışında (ki burası eski moda kolejinin binası olabilir çok uygundur) bir mekan bulunacak..

ama nakit sıkıntısı bu porjeyi zora sokuyor ayrıca okulun içinde okulun en dip solundaki mekana ilköğretim binası yapma planı vardı fakat bir başka projede orası anfi tiyatro için seçildiğinden projelerin çakıması da vardı

yapğılması gereken bütün mezunlar arasıdna yapı8alcak bir bağış kampanyasıyla para toplayıp ilköğretim binasını halletmek. bu bağışların karşıolığında da okulun mezunlarının çocuklarına ilköğretimde okuma önceliği verilecek

yani diyelim ki ilköğretim için kuralar çekilirken KAL mesunlarının çocukları kuraya girmedne ilköğretime yerleştirilecek

gelecek toplantıda ilgili önerimi kurula sunmayı planlıyorum ama öncelikle mevcut projeleri öğrenmem lazım ki daha hepsine ulaşamadım :)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Sosyal ağlarda paylaş

Pansiyon binasinin arka tarafi yani teller tarafini kuculteceklermis ve disarida kalan tarafa da yol yapicaklarmis.... Son oz uvey macinda pankartla "OKULDAN YOL GECMESIN " belirttik biz tepkimizi =) ama ne ise yarar bilemicem .... 2005 mezunu olarak gozlerinizden operim[signature][hline]Reality is just a fucked up Dream !
Sosyal ağlarda paylaş

olur olur öyle güzel olur ki :)

ama mevcut oklul sınırları dışnda olmaması lazım
keza ne kadar uzun bir süre bir yerde kalırsan orayı daha çok benimsersin[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Sosyal ağlarda paylaş

vardı bir zamanlar daha doğrusu ben lise 2 deyken konuşuluyordu bolca da ne oldu bilmiyuorum sonra şu okulun arkasındaki mekana havuzlu vs mezunlar derneği lokali projeleri girdi unutuldu sanırsam :)[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...