Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pasaport [yardım]

sheref

Öne çıkan mesajlar

konu başlığı yanlışlık ile silindi,
pasaport alırken yurt dışına öğrenci olarak gitmek istediğimizi belirtir, okulun davetiyesini de gösterirsek, bizden pasaport için harç isterler mi diye sormuştum, bi yerde istenmeyeceğini duydum ama bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

çıkış için harç verilmediğini öğrendim en azından kesin bi şekilde
Yurt Dışı Çıkış Harcının Ödenmeyeceği Durumlar

Bilindiği gibi, 4705 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile yurt dışına çıkış yapan (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hariç) Türk Vatandaşlarından çıkış başına 70 Milyon TL harç alınmaktadır. Yurt dışı çıkış harcı ödenmeyecek durumlar şu şekilde sıralanabilir:

-Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler ile 7 yaşından küçük olanlar
[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05|
Sosyal ağlarda paylaş

gidiceğin süre ne kadar?ciddi olarak okumaya gidiyorsan ve vizen öğrenci type ise ödemiyorsun..fakat kısa süreli eğitimlerde yine de turist vizesi verebiliyorlar..yaz kampına ya da kısa bi eğitime gideceksen vizenin ne olduğuna bak[signature][hline]Gilean's Blog - Life with Gilean
Maedhros, 20 Haziran 2005 01:01 tarihinde demiş ki:
kocakarı mocakarı dene ondan sonra gel konus hehe
nasıl emiyo bi bilsen
cidden arkadaslar deneyin diyorum baskada bişi demiyorum yani...

Sosyal ağlarda paylaş

Öğrenci belgesini yaninda götürürsen, biraz aglarsan ve ordaki memur da insafli biriyse para almiyor. :) ben öyle ödemedim kaç kere... Ama simdi mezunum bakalim ödemek nasi bi şeymiş :P[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.iem.gov.tr/iem/?m=2&s=17

burda tüm bilgiler mevcut ama seni ilgilendiren kısmı da ekleyim devamına detayına sen bak linkten...

Üniversite öğretim elemanları ve örencileri haricindeki diğer öğrenim için gidecek öğretmen ve öğrencilere verilecek öğrenci meşruhatlı (harçsız) pasaport almak isteyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü veya Dış İlişkiler Daire Başkanlığından alacakları belge ile veya ÖSYM sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim için gideceklerin kayıt yaptırdıklarına dair belge ile bu ülkedeki büyükelçilik veya konsolosluklarımızdan alacakları onanmış öğrencilik durum belgesi ile ÖĞRENCİ meşruhatlı (harçsız) pasaport alabilirler.[signature][hline]"I find your lack of faith disturbing."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...