b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 bence heavy metalin gitarları daha zor gibi...[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki: Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 @BulletRide: eğer piyasada olduğu yıl bir grubun iyi olup olmadığını etkiliyorsa Black Sabbath hepsinden önce vardı, Black Sabbath'tan iyi metal grubu hiçbirzaman olamaz ozaman?[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits Live In Flames.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Bak ama dediklerim farklı..Iron Maiden ve Judas akım başltan guruplardır onların zamanında belki de daha eski Diamonhead'de wardı ama ismi geçmez.Ona bakarsan In Flames vitaminken Death vardı ama boynuz kulağı geçti..Ama sen fan sayIsInda Iron Maiden'la In Flames'i karşılaştırcak kadar da koyu bi jester olma bence..Sonuçta takIm tutmuyoruz müzik bu yapanIn hakkInI yeme.. ps:Black Sabbath Iron Maiden ya da Judas kadar etkin değil şu an o yüzden bir efsane statüsünde.[signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 jester doğru demiş ama bilmiorum da iron maiden yani sonuçta bence çok daha müzik açısından iyi gerçi bence death metal in müziksel olarak hiç bişisi yok ama zevk renk meselesi bi de manowar katsak bütün bunların içinde :D[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki: Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Bu metal çatı$masI nedir.Heavy'ciler trashçilere,deathçiler heavy metalcilere b.k atIp duruyor..Beyler bunlar aynI camia stiller,vokaller değişilkik gösterebilir ama bu guruplarIn bu kadar dallanmasInda katkIsI olan guruplar Iron'dır Judas'tır,Black Sabbath'dır.HakkInI yemeyelim,yedirtmeyelim. Sert kaLaLIm,taviz vermeyelim..[signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Death metalde müziksel hiçbişey yok ? Kıçıkırık death gruplarını dinleyip böyle bi yorum yapıyosun heralde.Death vb. gibi gruplarında müziksel hiçbişeyi yoksa vay halimize. Hani beğenmezsin hitap etmezde müziksel hiçbişeyi yok dersen orda dur yani [Bu mesaj Predator tarafından 08 Ağustos 2005 14:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 aha şimdi de bulletride +1 :D[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki: Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Djan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Oncelikle herkese selam, Black'le tartisan benim; tartismanin hareti, yazdigi usluptan ve konusmanin tamamina sahit olunmadikca o anlamlar cikarilamiyacak seyleri - art niyetsiz - derlemesinden oturu bazi arkadaslarimiz su icerikte yazilar yazmislar. "Bizim deathimize nasil laf eder, kendini oldursun" "Deathe bogurtu mu diyor, nasil der, dar goruslu" "Din elden gidiyor kosun bacilar death getti gidiyor" Bu sekilde anlamayanlara tesekkur ederim. Death/melodic deathe antipati besledigim soylenemez keza sevdigim birkac sarkilari da vardir, ama hayrani da degilim. Ancak muzik bir sanat dalidir ve algiya hitabeder, herkesin bir duyu organiyla aldigi his/duygu farklidir o yuzden death dinleyenlere tabi ki saygi duyuyorum, hele ki zaten hepimiz metal dinliyoruz. Ayrica dinlemis oldugum gruplarin tum sarkilarini begenmesem de emek harcanmis kaliteli seyler oldugunu dusunuyorum. Bunlardan kastim In Flames, Dark Tranquillity ve Opeth. Bir muzigin kaliteli olmasi icin solonun zor olmasina gerek tabi ki yok, deathte veya heavyde daha zor solo olmasi bir digerini daha iyi/kaliteli grup yapmaz. Teknik acidan ornegin Ritchie Blackmore belki 2005 gitaristlerinin cogu ile yarisamayabilir, ama yaptigi calismalar/melodisiyle saygi duyulacak biridir. Yine 2 kere saniyorum 100 yilin en iyi sololarini sectiler. Ikincisinde birinci Don Felder ve Joe Walsh(ya da John Walsh tam hatirliyamiyorum su an)'un Hotel California'nin solosuydu. Ilkinin ilk besini yazayim: Led Zeppelin(Page): Stairway to heaven Deep Purple(Ritchie Blackmore): Highway star Lynyrd Skynryd(Collins): Free bird Guns and Roses(Slash): November Rain Ozzy Osbourne(Randy Rhoads): Crazy Train Bunlari calan arkadaslar bir dusunurlerse, bunlari katlicak zorlukta sololar var ama bunlar secilmis, yani zorluk ile iyi solo da olmuyor. Yukarida bir arkadas armoniden bahsetmis, tamamen dogru teshis, iste bu yuzden ilk 5i boyleydi. Mesela demin Jotun u dinliyordum lead gitar sarkiya cok iyi eslik ediyor, ha zor olmamasi kotu oldugunu gostermez ki. Butun bunlarin dogrultusunda konuya gelirsek, trademark lickler ornegin Paul Gilbert, Stevie Ray Vaughan, George Lynch, Steve Vai, Joe Satriani falan diye gidebilirken (bu adamlarin hepsi blues/rock kokenlidir) bir death grubunda ben bu tur seyler, manual olsun transcript olsun goremiyorum. Hani bilirsiniz en unluleri Satriani, Vai, Malmsteen'dir, sonralari Johnson, Petrucci, Freedman, Macalpine, Lynch falan diye devam ettirildi, bunlar gibi virtuoz kabul edilen ve Death metal yapan birini ben henuz tanimadim. Buradan gitar adina: Allman Brothers veya Eric Clapton slide kesifleriyle, Edward Van Halen ve Randy Rhoads ise tp yi bulmusken, death calan birinin adini asla duymadim. Simdi bunlari toplarsak zor death sololari yok mu? Tabi ki var. Ama bir cumlelik genellemeler yaparken bilirsiniz ki; hatta karsi taraf da bunu siz soylemeden anlar ki istisnalar vardir. Blues/Rock muzik + heavy metal VS Death metal derseniz yukarida yazdigim seylerle beraber "genel" olarak rock+heavy sololari daha zordur. Tekrarliyayim, zor solosu olan death sarkilari da illa ki vardir + zor solo iyi solo demek degildir. Satriani'nin sadece kendi calabildigi sarkilari vardir diyen de benim, onu da su sebeplerden dedim: Duz mantikla calisarak hersey yapilir ne kadar dense de yetenek faktoru cok onemli. Birkac profesyonel gitarist calamadiklarini aciklamislardi. George Lynch icin de ayni sey gecerli, ben onun caldiklarini calamiyorum diyen biri vardi ama su an adini hatirliyamiyorum, eve donup bakmam gerekir. (Tahminen Winger'in gitaristiydi) Al Di Meola konser cikisinda Paco de Lucia'nin bazi caldigi seyleri calamadigini soylemisti. Son olarak gitar calmadikca bazi seyler anlasilmaz, inanilmaz hizli ve zor gelen birseyi yapmak belki bircok onlara nazaran yavas seyleri yapmaktan kolay olabilir. Umarim yazi yazarken bahsi gecen dusuncelerimin bunlar oldugunu goz onunde bulundurarak yazarsiniz. Unutmayalim, hepimiz metal dinleyicisiyiz. Saygilarimla. PS: Kendim blues, classic rock, hard rock , heavy metal dinleyicisiyim. [Bu mesaj Djan tarafından 08 Ağustos 2005 14:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 nese djan ii sölemiş..[signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Sandman, Zamanın da ötesinde bir tarihte demiş ki: Hepiniz kendinize sorun.Eğer buraya hapsedilenler Cennet'i hayal etmeseydi,Cehennem'in gücü olabilir miydi? [Bu mesaj b1vRiP tarafından 08 Ağustos 2005 14:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 YaLnIz hep opeth'e death demişsiniz de..Opeth disharmonic black metal diye geçer ki.Blackwater albümündeki aksak ritimler ve bass partisyonlarI bana progressive bile anImsatIr.[signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: BulletRide, 08 Ağustos 2005 14:31 tarihinde demiş ki: Bak ama dediklerim farklı..Iron Maiden ve Judas akım başltan guruplardır onların zamanında belki de daha eski Diamonhead'de wardı ama ismi geçmez.Ona bakarsan In Flames vitaminken Death vardı ama boynuz kulağı geçti..Ama sen fan sayIsInda Iron Maiden'la In Flames'i karşılaştırcak kadar da koyu bi jester olma bence..Sonuçta takIm tutmuyoruz müzik bu yapanIn hakkInI yeme.. ps:Black Sabbath Iron Maiden ya da Judas kadar etkin değil şu an o yüzden bir efsane statüsünde. nickinden utan be :P In Flames de akım başlatmış bir gruptur ayrıca, In Flames öncesi ve sonrası death çok farklıdır. Cannibal Corpse'la In Flames'i yanyana koyun ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Ayrıca ben takım tutuyo gibi tutuyorum, koyu jesterım fanatik jesterım In Flames We Trust'ım eheh :) ha bir de, sadece solo olarak da bakmayın olaya, evet death sololarının en iyileri bile (ki en iyi deyince aklıma direk daha önce saydığım December Flower - The Hive - The New World üçlüsü geliyor) heavy ye, yada heavy demeyeyim ama sayılanlara (Malmsteen, Vai vb.) göre zayıf kalıyor olabilir, ancak şöyle bir şey vardır ki ritm gitarın bukadar manyak kullanıldığı tarz başka yoktur sanırım. Heavy metalin ritm gitarları akordan oluşuyor sadece, buda göz ardı edilmesin.[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits Live In Flames.. [Bu mesaj Jester tarafından 08 Ağustos 2005 14:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Ehe haklısın bende tam değiştiriyodum Opethleri. maksat koz olarak kullanmaktı ztn :) ama progressive death diyede geçer opeth bazı yerlerdeki progressive öğesi çoktur evet Bivrip işte sen gidip kıçıkırık death gruplarını dinlemişsin. gidip twine abanıp böğürüp dürürlülü diye çalan adamlarda var adam gibi yapanlarda var karıştırmamak lazım. aynı şey her müzik türü için geçerli neyse ya hiç sevmem şu ona buna tür kalıbı koymayı eheh müzik güzel şeydir dinleyin :) [Bu mesaj Predator tarafından 08 Ağustos 2005 14:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: Jester, 08 Ağustos 2005 14:43 tarihinde demiş ki: said: BulletRide, 08 Ağustos 2005 14:31 tarihinde demiş ki: Bak ama dediklerim farklı..Iron Maiden ve Judas akım başltan guruplardır onların zamanında belki de daha eski Diamonhead'de wardı ama ismi geçmez.Ona bakarsan In Flames vitaminken Death vardı ama boynuz kulağı geçti..Ama sen fan sayIsInda Iron Maiden'la In Flames'i karşılaştırcak kadar da koyu bi jester olma bence..Sonuçta takIm tutmuyoruz müzik bu yapanIn hakkInI yeme.. ps:Black Sabbath Iron Maiden ya da Judas kadar etkin değil şu an o yüzden bir efsane statüsünde. nickinden utan be :P In Flames de akım başlatmış bir gruptur ayrıca, In Flames öncesi ve sonrası death çok farklıdır. Cannibal Corpse'la In Flames'i yanyana koyun ne demek istediğim daha iyi anlaşılır. Ayrıca ben takım tutuyo gibi tutuyorum, koyu jesterım fanatik jesterım In Flames We Trust'ım eheh :) Genelde Punk,Glam ve grunge dinlememe rağmen en sevdiğim gurubun In Flames olması tesadüf değil herhalde bizde de yeri var bu gurubun bu yaz gelmeselerdi İstanbul'a Atina'ya kaçacaktım her yıl geliyolar oraya :) Colony albümünü imzalatmak için ne çileler çektim :([signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Bütün In Flames albumlerim imzalı+2 tanede imzalı biletim var kıh kıh öhm konuya dönelim[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits Live In Flames.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Djan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Neyse ben cok uzun yazmisim sanirim :) Konu da ifla olmiycak sekilde dagildi, sunu sorucaktim, Glam/Aor, aslinda tamaminda hard'n heavyi bitiren grunge ve alternatif akimlaridir, ikisini beraber nasil dinliyorsun :) Bir de heavy metal nedir sorusunun cevabidir: Judas Priest.[signature][hline]Divide Et Impera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Glam hiç bitmediki..Bowie zati genç gitti..Mr.Big 90'larda da wardı.Bach hala var.Grunge'ın bitirdiği Guns'n Roses zamanının hair guruplarI.Onuda bitiren Nirvana'nın Nevermind albümü ki tek dinlemedeğim grunge gurubudur Nirvana..Daha çok Soundgarden,Stone Temple Pilots biraz da Pearl Jam..[signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 @djan her nekadar yazının genel konseptine katılsamda, sadece kendileri çalabiliyolar kısmında ki olayı farklı algıladığın düşüncesindeyim. verdiğin örneklerden milyonlarca var ama bu karşılıklı saygıdan dolayı belikde orda karşıdaki müzisyene yapılan bir jestten dolayı sarfedilen sözler. (onura etme) mesela james labrie & sebasitan bach düetinde james labrie ben onun gibi söyliyemem demiştir. sonra g3lerde genellikle vai, satriani önünde eğilir filan. ben şahsen inanmıyorum sadece kendisi çalabilir düşüncesine, yanlız sadece kendisi yazabilir o denli mükemmel şarkılar o ayrı konu karıştırmayalım.. bana kalırsa yetenek faktörü şarkıyı yazarken devreye giriyor. ve sen tabiki paul gilbert , vinnie moore , van halen lickleri göremezsin bu tarz müzikte. müziği tarzlara ayırmamızın nedenide o değilmi zaten ? @jester "Heavy metalin ritm gitarları akordan oluşuyor sadece, buda göz ardı edilmesin." sencede bu laf saçma olmamış mı ? jester bencede biraz fanatikliğe kaçıyosun. (yanlış anlaşılmasın bana görede mükemmel ritmler) yanlız şöyle bişey var jon schaffer da en az bu gruplar kadar mükemmel ritm partisyonları yazmıyor mu ? bu tarz genellemelerden kaçınalım bence.. NOT : Opeth'i tarzlara sokma çabasından kaçınalım opeth ne death'dir ne progressive'dir. opeth opeth'dir hehe.[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Djan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Selam. Mr. Big glam degil aor grubudur. Skid row ilk albumleri glamdi Kiss: bitti Poison: bitti Danger Danger: glamden uzaklastilar Motley Crue: glamden uzaklastilar Cinderella: bitti Hanoi Rocks: bitti Black'n blue: bitti Van Halen: bitti Ratt: bitti Europe: bitti White Lion: bitti Warrant, Winger bitti Dusundukce kotu oluyorum bitti kahretsin :([signature][hline]Divide Et Impera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 djan bide iyi yanından bak bu kadar güzel gruplar geldi geçti. bize bıraktıkları eserler yetmez mi bi ömür heeh? bu arada paul gilbert'ın solo projeleride gayet leziz, grup bitti diye kestirip atmayalım, solo projeleride takip edelim..[signature][hline][i]smile at me and I will stay, start to cry and I'll go away, just please dont leave me guessing.[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: Djan, 08 Ağustos 2005 15:04 tarihinde demiş ki: Selam. Mr. Big glam degil aor grubudur. Skid row ilk albumleri glamdi Kiss: bitti Poison: bitti Danger Danger: glamden uzaklastilar Motley Crue: glamden uzaklastilar Cinderella: bitti Hanoi Rocks: bitti Black'n blue: bitti Van Halen: bitti Ratt: bitti Europe: bitti White Lion: bitti Warrant, Winger bitti Dusundukce kotu oluyorum bitti kahretsin :( Tmm da grunge bitek Guns'n Roses a patladI bu guruplarIn bir çoğu 92'den once bitti.Seattle'lı bisexüel eroinman depresif manyak Cobain Axl'ı bitirdi. Mötley Crue'yu glamden saymam fazla ben eskiden de adamLardan tiksinirim ya hele o Tommy Lee[signature][hline]D'akmor J.Matthew I'm only happy when it rains Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Djan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Ben zaten en unlu sarkilarini veya isim zikredilince akla gelen sarkilarindan bahsetmedim. Bazi sarkilari vardir ki bu enstrumanin customligindan tutun, effectora kadar herseyi adam onun icin yapmistir, butun bunlara o duyguyla tu$esini eklersek basit bi onorasyondan ziyade gercekten yapilamiyacaginin gostergesidir. Bunun disinda; Sadbutcher ve Ryan'in dedikleri ile ilk postumun butununde benim dusuncelerim toparlaniyor.[signature][hline]Divide Et Impera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Djan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 said: BulletRide, 08 Ağustos 2005 15:10 tarihinde demiş ki: Tmm da grunge bitek Guns'n Roses a patladI bu guruplarIn bir çoğu 92'den once bitti.Seattle'lı bisexüel eroinman depresif manyak Cobain Axl'ı bitirdi. Mötley Crue'yu glamden saymam fazla ben eskiden de adamLardan tiksinirim ya hele o Tommy Lee Orda eksiklik var, MTV'nin o akimi el ustunde tutmasi dolayli olarak album satisini dusurdu, hard'n heavy erasina darbe icin David Lee Roth'un Van Halen'a geri gelmesini engelledi, Moskova Baris Festivaline katilan gruplara bakarsan Cobain'e kadar varlardi. Sonra patladilar bir anda alternatifciler, grungecilar turedikce. Ama bunu ekstradan konusuruz, konu dagilmamasi acisindan. Su an da cikmam gerekiyor. Cok yasa rock'n roll diyorum, hoscakalin :)[signature][hline]Divide Et Impera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jester Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Europe nerede bitti? 2004'te Start From The Dark albümü çıktı amcaların.[signature][hline]So weak, so hollow-minded the primat flock responds the jester race submits Live In Flames.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Djan Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Soundu ayni degil + 1991-2004 arasi album cikarmadilar, bitti yerine soundlari degisti yazmaliydim yine de. Ha bu arada yeni album artik cikarmiyabiliriz dedi John Norum ama ne kadar uygularlar bilemem.[signature][hline]Divide Et Impera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chuck Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2005 Manowar ı gordukten sonra tabiikide Heavy daha zor[signature][hline]freeedom, 17 Haziran 2005 00:55 tarihinde demiş ki: benım ıcımde ama her an bosalabilirim Erutan, 19 Haziran 2005 22:19 tarihinde demiş ki: Sias... ben herif değilim Bana herif diye hitab etme pis cocuk... bana oğlan diye hitap et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar