zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Bu sorunun sık sorulması üzerine bi tutorial i hazırlamaya karar verdim . ilk önce sphereserver .55i yi bilgisayarımıza internetten download ediyoruz . Buradan Çekebilirsiniz. şimdi zip dosyasını masaüstüne extract ediyoruz . Sphere diye bir klasör oluşacak onu kesip C sürücüsüne yapıştırıyoruz . C:Sphere adımlarını izleyerek klasörü açıyoruz . Karşımıza sphere.ini dosyası çıkıyor . Onu notepad ile Açıyoruz . Karşımıza çıkan satırlardanm gereklileri değiştireceğiz . [SPHERE] //######################################################################################### //# Basic Sphere Info # //######################################################################################### // SERVNAME= // Specifys the name of your server. Player's will see this upon login and // also this is the name the web interface will use. SERVNAME=New Server Name//Buraya serverinizin ismini yazacaksiniz // ADMINEMAIL= // The e-mail address (if any) of the contact person or shard administrator [email protected]//Burasi sizin e-mail adresinz önemli değil // URL= // The URL (web address) if any for the shard. // Reported on the main server list for this server. URL=www.sphereserver.com//Burasi serverinizin url si önemli değil // TIMEZONE=x // The local timezone, hours offset from Greenwhich, England, UK // x = a number from -12 to +12 // EST = 5. CST = 6, etc TIMEZONE=5//bu hangi saat diliminde olduğunuz türkiye +2 de bulunur //######################################################################################### //# System configuration # //######################################################################################### // SERVIP=x1.x2.x3.x4 // This should always be set to 127.0.0.1. If you put an IP in here that // isn't physically on your computer, Sphere will not be able to bind the port. SERVIP=127.0.0.1//Bu serverınızın ip si 127.0.0.1 olarak kalıcak sizin bilgisayarınızda bulunduğunu belirtiyor. // SERVPORT=x // Port number the sever is running on. The standard port number for // almost all SPHERE shards is 2593 SERVPORT=2593//Serverın açılcağı port bunu isterseniz değiştirebilirsiniz ama genellikle bu port kullanılır. // NTSERVICE= // Makes the server run as an NT service when run on // Windows NT 4.0 and Windows 2000 machines // DOES NOT WORK ON WINDOWS 9x MACHINES NTSERVICE=0//win nt veya win2000 kullanıcıları burdaki 0 sayısını 1 yapmalılar // CLIENTVERSION= // String describing what clients can log into this shard // SPHEREClient can ALWAYS log onto a SPHERE shard //CLIENTVERSION=1.26.01 CLIENTVERSION=2.0.3.0//bağlanmakta kullanılaca client versiyonu //######################################################################################### //# File System # //######################################################################################### // WORLDSAVE= // The complete path to the directory where you want the server to keep // the SPHEREWORLD.SCP file (and all backups). WORLDSAVE=c:spheresave // servrerın save dosyalarının klasörü // SCPFILES= // The complete path to the directory where you have all the run time script // files for SPHERE SCPFILES=c:spherescripts // servrerın script dosyalarının klasörü SCPINBOXDIR=c:spherescripts // servrerın script dosyalarının klasörü // ACCTFILES= // Complete path to where on your hard drive you want the server to // read and store/backup the account files ACCTFILES=c:sphereaccounts // servrerın save dosyalarının klasörü // MULFILES= // The complete path to the directory where UO is installed. // The default location for non-T2A installations is C:UO // The default location for T2A installations is C:Program FilesUltima Online MULFILES=C:Program FilesUltima Online // uo nun yüklü olduğu klasör // LOG= // The complete path to the directory where you want the server to keep // the log files. LOG=c:spherelogs // servrerın log dosyalarının klasörü //######################################################################################### //# Listing the sphere # //######################################################################################### //REGISTERFLAG=?? // REGPASS= password to reserve my server name on the registration server. REGPASS= // REGISTERSERVER= // A string containing the machine name and network name for central server // listing REGISTERSERVER=menace.ne.mediaone.net // NOTES= Anything I want to say about this server on the registration board. NOTES= // LANG=English // The primary language for this server. LANG=English //######################################################################################### //# In Game Environment # //################
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Tutoriallerle heralde millete örnek oluyorum :P iyi olmuş. ama zaten scripts sitesinde ayrıntılı yazıyordu ;) neyse gene iş çıkarmışsın, birşey söyleyemem... tebrikler.[signature][hline]faust @ noir
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 baktım sen yazıon kıskandım bende yazam dedim :-p[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 :p 15 dakikayi geçmediyse şu sphere.ini kısmına bi small tagı ekle.[signature][hline]faust @ noir
Acextar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 ....[signature][hline]Acextar Lousiano Odysseia yapım asamasında.. Emekli Ultimacı..
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 ???...[signature][hline]faust @ noir
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Acextar ben hiyaroglif bilmiom türkçe yazsak :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zgrw tarafından 13 Temmuz 2004 17:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Pawliger_Asgard Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Başarılar :)[signature][hline][b]Email: [email protected] Amor a.k.a Pawliger [Pawliger] Avatürk Exile [Amor]
Zeack Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Başarılar bencede...[signature][hline]Hızlı Yaşa Genç Öl Ki ; Cesetin Yakışıklı Kalsın...
Lucas Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 yanlız en başta 55i yazmışın sphere 55i den ibaret değil.onuda yazsaydın keşke.güzel olmuş[signature][hline]Indinolla UO Shard High Council Gün Gelir Sokaklarda Yatarsam Şaşma ama Gün Gelir Vezir Olur Çökerim Başına...
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Lucas 1 ben bir emulatörü örnek olarak yazdım ve ençok bu kullanılır. diğerleri zaten hemen hemen aynıdır sphere.inide başka şeylerde yapmak gerekiyor okadar .[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Neron Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Guzel olmu$ scripts bolumu $uan kapalı zaten..[signature][hline]UOtr GM UOTR
DalamarUnl Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Güzel olmuş Nerden geldi bu gaz size ya :)
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 şimdi dürüst olmak gerekirse çok iyi değil . fakat bunu okuyan açabişlir daha çok sphere.ini yle ilgiliymiş gibi bir tutorial oldu ama olsun :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 said: DalamarUnl, 13 Temmuz 2004 21:46 tarihinde demiş ki: Güzel olmuş Nerden geldi bu gaz size ya :) Nerden geldi ya harbiden? ;)[signature][hline]faust @ noir
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 bvu okadar iyi değil daha önce hazırladığım başka bir tutorial vardı . Onu kaybetmeseydim direk onu koyacaktım . O çok güzeldi . başka bir forumda yazmıştım ama bulamadım :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Acextar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Falla yazdıgın ii olmus, bu konu hakkında basımı agrıtan cok olmustu..[signature][hline]Acextar Lousiano Emekli Ultimacı
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 zgrw: biz server kurmaya çalışan arkadaşlardan kurtulmaya çalışıyoruz, sen üstümüze itiyorsun. "mage robe scripti verin bana nihahah..."[signature][hline]faust @ noir
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 ben yalnızca yol gösteriom mage robe scp sini kendileri bulsunlar :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
DIEMASTER Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 sonunda işe yarıyacak bişiy :D[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive Indinolla Developer || MSN
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 10 exl olsa ne olacakki, ben exile'de şahane birşey göremiyorum.[signature][hline]unoffical scriptsharing moderator faust @ noir faust'un pictureleri
Kerhuzad Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 exile gerçekten o kadar ii bi server değil player sayısı max 40 ı bulmuyo ama ii bi tarafı var sponsor buluyo nasıl başarıyor bunu araştırmak lazım :-p
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 said: KINGAN, 17 Temmuz 2004 15:15 tarihinde demiş ki: Ya abiler ben sphere i kurdum dediklerinizi yaptım 2.0.3.0 client var server ı çalıştırıom client ı çalıştırıyom şifremle adımı yazıyom connecting diyo sonra oyun hata verio ve oyun u kapamak zorunda kalıyom ne yapmalıyım PLS :) client bozuktur başka bir yerden çek[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
darklife Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 ya ben bu Clients ı nerden bula bılırım ve bunun surumlerını n hepsını bulabılecegım bır adres varmı tesekkurler ve ben baska bır Clients kullanmak ıstıyorum yanı surumunu deıstırmek ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım ? [Bu mesaj darklife tarafından 18 Temmuz 2004 18:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Faust Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 tıkla bir[signature][hline]Warning: fsockopen(): unable to connect to radyo.paticik.com:8000 in /home/web/cronjobs/radyoStats on line 9 faust
Öne çıkan mesajlar