Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Franklin Delano Roosevelt 1882 - 1945

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Demokrat Parti üyesi. 1910'da senatör oldu. 1921 ılında yakalandığı çocuk felcine karşı verdiği cesurca mücadele hayatta kalmasını sağladı. 1929'da New York Eyaleti Valisi, 1932'de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı seçildi. ABD'yi 1930'lu yıllarda düştüğü ekonomik bunalımdan kurtarmayı amaçlayan New Deal politikasını başlattı. 1936 ve 1944'te yeniden başkan seçildi. Pearl Harbor baskınından sonra, Japonya ve Almanya'ya savaş ilan etti. İkinci Dünya Savaşı boyunca ABD'nin savaş politikasını yönetti. Pek çok kez Müttefiklerin devlet adamlarıyla buluştu. Churchill ile 1941'da Atlantik Sözleşmesi'ni imzaladı. Stalin'le kasım-aralık 1943'te Tahran Konferansı'nda ve şubat 1945'te Yalta'da biraraya geldi. Atom bombasının üretilmesine karar verdi. ve savaştan sonra ülkeler arasındaki anlaşmazlıklarda hakemlik yapacak bir Birleşmiş Milletler Örgütü'nün hazırlıklarını yaptı. 12 Nisan 1945'te, Müttefikler'in zaferinden kısa bir süre önce öldü.

Owensvalleyhistory

[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 02 Ağustos 2005 23:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

dunya tarıhı en az turk tarıhı kadar onemlı ve ogrenılmesı gerekılenj bir şeydir sebep ne olursa olsun adam bızle bılgı paylasıyor propaganda yapmıyor bısey demıyor
bence yaptıgı ornek bır davranıs 3000 kusur senelık belgelı ınsanlık tarıhınde osmanlıdan ve almanlar dan cok daha onemlı olaylar var[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

@viktor;
+1
@khas;
nedir bu boş türkcülük sevdası ? yani adam gayet efendi bir şekilde bişi yazmış türk siysetci soracağına teşekkür falan et veya bişi yazma boş yazıyosun cunku cok anlamsız sölediğin nitekim Mandoo gerekli cevabı vermış zaten[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
Deniz Gezmiş
Sosyal ağlarda paylaş

Allah aşkına nasıl propaganda yapmıyor, nasıl objektifliktir bu. Bakın Mao yazısında neler var:

said:
İleriye doğru büyük hamle"yi başlatan ve açlıktan sersemlemiş binlerce ve binlerce köylüyü çapa darbeleriyle eski dostlarını öldürmeye ve kendi yaşamlarını da bu çocukluk arkadaşlarının eti ve kanı sayesinde kurtarmaya zorlayan Mao Zedong.

Burada Mao'yu tartışmak istemiyorum sadece gerekli olduğu için alıntı yaptım.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

dünya tarihi öğrenilmemesi gerenken bir şey midir dedim ben? ama Türk tarihi dünya tariğhinden önce öğrenilmesi gereken bir şeydir.(yakın ve yuzak geçmişimiz, islamiyet öncesi ve sonrası ayrım yapmadan) bakın Atatürk bu konuda ne diyor;

"Türk evladı ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapma azmini kendinde bulacaktır..."[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pekaziz, 03 Ağustos 2005 08:16 tarihinde demiş ki:
Allah aşkına nasıl propaganda yapmıyor, nasıl objektifliktir bu. Bakın Mao yazısında neler var:

said:
İleriye doğru büyük hamle"yi başlatan ve açlıktan sersemlemiş binlerce ve binlerce köylüyü çapa darbeleriyle eski dostlarını öldürmeye ve kendi yaşamlarını da bu çocukluk arkadaşlarının eti ve kanı sayesinde kurtarmaya zorlayan Mao Zedong.

Burada Mao'yu tartışmak istemiyorum sadece gerekli olduğu için alıntı yaptım.

Orda Diablo'nun kişisel görüşü yazmıyor. Bir kaynağı oraya eklemiş. Sen kalkıp buna propaganda demişsin. Ayıp artık.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
khas, 03 Ağustos 2005 09:39 tarihinde demiş ki:
dünya tarihi öğrenilmemesi gerenken bir şey midir dedim ben? ama Türk tarihi dünya tariğhinden önce öğrenilmesi gereken bir şeydir.(yakın ve yuzak geçmişimiz, islamiyet öncesi ve sonrası ayrım yapmadan) bakın Atatürk bu konuda ne diyor;
[/i]

tabi önce türkçe'yi öğrenmek gerekiyor. burda her tür tarih topiği açılıyor, Türklerle ilgili tarih topikleri olsun, başka ülkelerdeki tarih olsun.. biri diğerinden önemlidir, önce öğrenilmesi gerekir oldukça mantıksız bir sav, Türk tarihi, dünya tarihinden bağımsız düşünülebilir mi? başka bir gezegende mi yaşadık?tarih bütün ve objektif olmalıdır, malesef hala bizde tarih bilinci oluşmuş değil.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..

[Bu mesaj sir tarafından 03 Ağustos 2005 16:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aferin be sir ne büyük iş başarmışın. onların hızlı yazmaktan doğan hataalr olduğunu anlamayacaksan zaten hiç takılma buralarda...

edit:
said:
sir, 03 Ağustos 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
türkçe'yi

o zmn al sana Türkçe özel isimdir ve büyük harfle başlaması gerekir...

diğer editler: yazımdan çıkardığım bazı şeyler...[signature][hline]Can düşer, gül düşer, baş düşer ama Bayrak düşmez...-Şeyh Şamil

[Bu mesaj khas tarafından 03 Ağustos 2005 17:07 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj khas tarafından 03 Ağustos 2005 17:08 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj khas tarafından 03 Ağustos 2005 17:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
khas, 03 Ağustos 2005 09:39 tarihinde demiş ki:

"Türk evladı ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapma azmini kendinde bulacaktır..."

senelerdır zaten ecdatlarımızı yeterı kadar tanıdık daha ne luzum var zaten hep o sırf ecdatalrımızı tanıdıgımız ıcın oluyor bu cehalet cunkı adamın tarıh gorusu ortasya selcuklular ve osmanlıdan oteye gıdemıyor
oysa bıze tarıh kıtaplarında bır robespıerre ı bır jan jack reussou yu bir napolyon u bır caesar ı ogretıyolarmıkı
hayır
ve bunu ya kasıtlı yada salak oldukalrı ıcın yapıyorlar
eskı dunya zuerındekı tarıhe ve bızım gelıcegımıze damgasını kurmuş olan buyuk roma ımparatorlugundan kıtaplarımzıda sadece turklerız bız geldık yıktık romayı hebeleeey
seklınde bahsedılıyor oysa romanın ne oldugunu ve tarıhı nasıl etkıledıgını de ogretmelerı lazım bugun gunluk hayatlarımzıda kullabndıgımız cogu sey roma imp dan gelıyor ama kacını bılıyoruz acıba ?
yada sevmesekte azıcık amerıkan tarıhı katsalar fenamı olur en azından adamalrın ıngıltereden nasıl koptugunu analatmaları lazım
veya avrupa tarıhı 4 sayfadan ıbaret kıtaplarda o yuzden mılelt avrupanın sadece haclı ordusu yollıyan bok ıcınde yasıyan bır ulkeler gurubu oldugunu sanıyor
veya asyadan veya ruslar nasıl cıktı bahseden yok en basıtı daha turk devrımının dunyayı nasıl etkıledıgınden bıle bahsetmıyorlar
bumudur tarıh anlayışı ecdatlarını tanı ama başka kımseyı tanıma onlar luzumsuz cunkı[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

@khas:laf olsun diye söylemiştim o kısmı, hızlı yazmaktan olabilir gayet tabii :) esas önemli olan öbür söylediklerimdi, ancak cevap alamadım sorduğum sorulara.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..

[Bu mesaj sir tarafından 03 Ağustos 2005 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Victor sen sanıyor musun ki başka ülkeler başka tarihleri öğretiyor. Sen sanıyor musun ki devlet yıkan devletler yıkılan devletlerin tarihinde yer alıyor?

Ablam İngilizce öğretmeni:

Geçenlerde Amerikadan geldi. Özel bir okulun seçkin sınıfı öğrencilerine Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz demişler. Çocuklarda demiş ki Ali baba ve Kırk haramiler, Mısır piramitleri,

Tarihte ne okudunuz diye sormuş?

Roma tarihi, İngiliz birde Amerika tarihi.

Bu yadırganacak bir durum değil. Her kes kendi tarihini okumalı ülkeyi etkileyen dış etkileride yazmalı. Zaten öyle.

Ayrıca verdiğin örnekler gerekli yerleriyle orta-okul ve lise müfredatında var. Ben devlet okulundan mezun oldum. verdiğin örneklerin hepsini bize okuttular. Şimdiki müfredatta nedir bilemem ama değiştiğini sanmıyorum.

Türk devriminin dünya üzerindeki etkisi siyasete girer biraz. Bunu okutursan işte o zaman sabit fikirli fanatik insanları mezun edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...