Slat Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Bir belgeselde izlemiştim.. İnsanı yaşladıran en büyük etken oksijen deniyordu.. Bu doğru mu, doğruysa ne kadar doğru bilen var mı? Not: Mümkünse yalan yanlış tam bilgisi olmayan kafa bulandırmasın.[signature][hline]Touch of death is never gentle... Straight up gangsta wrong pati to fuck with -PWA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 oha o zaman kafkasyada 120 yasına kadar yasıyan dedelerimiz nasıl yasıyor o yesillik oksijen dolu yerlerde[signature][hline]NEVER give up... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 glikoz+O2=CO2+H2O... o oksijen ne işe yarıyor :) nası oksijen insanı yaşlandırıcak pek mantığa uygun gelmiyor yalan haber :p[signature][hline]Pati Olm?! [Bu mesaj Curunir tarafından 02 Ağustos 2005 00:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 dogru . oksijen metali paslandirdigi gibi vucudu da paslandirir . en kisa aciklamasi bu . oksidasyon kotudur kisaca .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 said: LasT_SuRviVoR, 02 Ağustos 2005 00:26 tarihinde demiş ki: oha o zaman kafkasyada 120 yasına kadar yasıyan dedelerimiz nasıl yasıyor o yesillik oksijen dolu yerlerde Ben de bu belgeseli izlemiştim ama nedeni neydi unuttum valla. Belgeseli yapan adam tam olarak bir neden söylemişti bunun için ama...[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2005 oksijenden cıkan parcalar hucrede zarara yol acar die blyorum ve zamanla artar bu zarar hucre kendini yenilemezsede yaşlanırsınız[signature][hline]´´dUAlİSt´´ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 said: huun, 02 Ağustos 2005 01:27 tarihinde demiş ki: dogru . oksijen metali paslandirdigi gibi vucudu da paslandirir . en kisa aciklamasi bu . oksidasyon kotudur kisaca . hehe ii espiri anlisin var..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaYaLeTR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 sese abime katılırım :D[signature][hline]mmorpg verin bana uleyn kaliteli olsun nerede benim mmorpgler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 oksijen yakar,hatta bilim adamları oksijenli bir gezegenden çok metan gezegenlerinden yaşam belirtisi bulmayı beklerler,oksijen zengini bir gezegende kayalar aşınır,bir çok canlı yanarak ölür. bir zamanlar atmosferimizdeki bileşiğe uyum sağlamış organizmaları,evrimleşmiş ve oksijen üretebilen(mavi algler gibi) organizmalar cayır cayır yakmıştır.hatta bazı organizmalar okyanusun diplerine kadar inmek zorunda kalmış ve bazıları ise diğer canlıların içinde yaşamışlardır.hala bazı insanların içerisinde,bağırsaklarımızda oksijene çıkarsanız yanacak organizmalar vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 keşke oksijen olmasada çok yaşasak ?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nartanesi Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 c/p Gelişmekte olan teknoloji, çevre kirliliği, sigara, UV ışınları gibi pek çok etken sürekli olarak çeşitli toksik maddelerle karşı karşıya kalmamıza neden olmaktadır. Bu etkiler kendini serbest radikal oluşumuyla göstermektedir. Ayrıca vücuda alınan besinler, sindirilebilmek için bir dizi reaksiyona uğramaktadır. Yiyeceklerin sindirimi sırasında "serbest radikaller" adı verilen ve hücreyi oksidasyonla hasara uğratan oksidanlar oluşmaktadır. Vücudun ürettiği bu zararlı maddelere karşı savunma mekanizması anlamında bir enzim sistemi vardır. İşte bu enzimlerin etkinliğini artıran maddelere "antioksidan" denir ve antioksidanlar vücuda doğal yollarla, besinlerle alınır.[signature][hline]Cennette huriler varmış, kara gözlü İçkinin de oradaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz; Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ö.Hayyam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 said: Ardeth, 02 Ağustos 2005 01:33 tarihinde demiş ki: said: LasT_SuRviVoR, 02 Ağustos 2005 00:26 tarihinde demiş ki: oha o zaman kafkasyada 120 yasına kadar yasıyan dedelerimiz nasıl yasıyor o yesillik oksijen dolu yerlerde Ben de bu belgeseli izlemiştim ama nedeni neydi unuttum valla. Belgeseli yapan adam tam olarak bir neden söylemişti bunun için ama... adam soruyodu -amca nasıl bu kadar uzun yaşıyosun? -evladım buranın yahşi havası var yahşi suyu var yahşi toprağı var. burada her şey yahşidir... şaka bi yana babamın babaannesi kafkasyada 105 yaşına kadar yaşamış o_O ben burda 60 ı görürmüyüm diye düşünüyorum... [Bu mesaj khas tarafından 02 Ağustos 2005 16:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Mumyalanmış cesedlerin bozulmamasının nedeni oksijenle havayla temas etmiyor olması. Kısacası insanlarda bir demir gibi oksitleniyorlar.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 said: Bloodless, 02 Ağustos 2005 16:43 tarihinde demiş ki: Mumyalanmış cesedlerin bozulmamasının nedeni oksijenle havayla temas etmiyor olması. Kısacası insanlarda bir demir gibi oksitleniyorlar. Düz mantık, yanlış sonuç. Sana tavsiyem önce bi ceset çürümesi hakkında bilgi edinmen. ölen insan paslanarak çürümez. LOL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 abicim oksijeni ne yaptınız yhaa.. yeni slogan: daha uzun yaşamak için OKSİJENE HAYIR!! blablabla[signature][hline]msn/mail: [email protected] --- --- --- --- --- --- Saygılarımla KLAB. & e-ekrem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 said: BOccOB, 04 Ağustos 2005 23:12 tarihinde demiş ki: said: mikado, 02 Ağustos 2005 07:28 tarihinde demiş ki: said: huun, 02 Ağustos 2005 01:27 tarihinde demiş ki: dogru . oksijen metali paslandirdigi gibi vucudu da paslandirir . en kisa aciklamasi bu . oksidasyon kotudur kisaca . metal ve paslanmayla ne alakasi var demeye getirdim, anlamamissin.. Metallerin "corrosive" olmasi kendi ozellikleri, oksijenle bi alakasi yok yani.. hehe ii espiri anlisin var.. espri değil adam tıbbi bir gerçeği söylüyor... oksidasyondur vücudu yaşlandıran, kırışıkları lekeleri yaratan... mesela C vitaminin gençleştirici etkisi anti-oksidan olmasından kaynaklanır. Oksidasyonu engellediği için kırışıklar azalır metal ve paslanmayla ne alakasi var demeye getirdim, anlamamissin.. Metallerin "corrosive" olmasi kendi ozellikleri, oksijenle bi alakasi yok yani.. [signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. [Bu mesaj mikado tarafından 05 Ağustos 2005 17:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Oksijenin vücuda girip nasıl kullanıldığı hangi bileşiğe dönüştüğü kısacası hangi yollardan geçtiği neye uğradığı biliniyor. O adımları düşünmek lazım hangisinde böyle bir etki yapabilir...[signature][hline]İyilik et, iyilik bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Hıncal Uluç'un bir yazısı vardı 2 sene önce falan. Kısaca şunu diyordu Hıncal abi [yanlış hatırlamıyorsam]: "Yüzümüze hava temas eder, güneş temas eder. 70 yaşında birinin yüzü serttir, kırış kırıştır. Ama hava almayan, güneş görmeyen poposu pamuk gibidir (puahhahaha) Güneş ve hava cildi yıpratır" demişti kendisi galiba... Ama tam yazıyı bulamadım, ne diye arayacağımı da bilemedim arşivlerde! Ben iyisimi gidip bi çay koyayım...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 said: Düz mantık, yanlış sonuç. Sana tavsiyem önce bi ceset çürümesi hakkında bilgi edinmen. ölen insan paslanarak çürümez. LOL biraz araştır bulursun! oksitlenme etkisini! bu yazdığım National Geographic son 5 ay içersinde çıkan dergisinde okumuştum! detaylı bir şekilde anlatıyordu. araştır biraz derim! edik: şunuda ekliyeyim paslanmadan değil genel anlamda oksitlenmeden bahsediyoruz demirden değil kısacası! [Bu mesaj Bloodless tarafından 05 Ağustos 2005 18:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 ... Anti oksidan alıyoruz ya yaşlanmamak için... demekki oksitlenme kötüymüş... evet... evet konu hakkında pek bir bilgim yok aslında ama bu geldi şimdi aklıma[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 İnsan için Azot Oksijenden daha önemli....[signature][hline][i]"To be yourself is all that you can do"[i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 çok kötü bir durum ya..organlarımızın ömrü 250 yıldan fazlaymış...madem öyle biz neden ölüyoruz ya..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Hehey! Orada dur... 75sene bile fazla! Bırak 100'ü 250'yi!! O kadar uzun yaşamak istemezdim. Çok sıkıcı olur! Ben şimdiden sıkıldım... Sıkıntıdan bilgisayar karşısında vakit harcıyorum, amaçsızca okula gidiyorum... 250yıl yaşarsan büyük ihtimalle 180'inde emekl olabilirsin. Okullar 25sene falan olur ayrıca master bile yetmez işe girmen için. Prof falan olman gerekir. Ne de olsa ömür uzun!. Başkanlık süresi USA için 10seneye çıkar. Bush'un 10sene başkan olduğunu düşünsene!! Askerlik var bir de! Herhalde 3 seneden aşağı olmaz... Boşverin uzun yaşamayı. Uzun yaşayıpta naapcaksınız... Mis gibi kısa yaşamak varken kelebek misali. Göz açıp kapayana kadar geçmeli ömür. Ki içini doldurmak için çabalasın gönül...[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 neden abisi ben bu dünyaya değil 250 yıl 2500 yıl da doyamam...[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2005 abi yaşam güzelde o kadarıda fazla kazık mı çakacaksın? =) neyse konu sapıyor dikkat[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar