Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Bağımlılığı..

ertug

Öne çıkan mesajlar

Ultima online hmmm.. yazık olmuş keşke hiç tanımamış olsaydın o oyunu. 6 sene boyunca hep oynadım. yinede oynarım gerçekten zevkli bir oyundur ama aşırıya kaçma derim. Bilgisayarın başında keyif alıyorsan bu mereti kullanmaktan. sana tavsiyem. hem kendini geliştir hemde tadını çıkart. git bir programlama dili öğrenmeye başla inan işineye yarayacaktır. Paticikteki bir çok bölümden farklı gerçekleri öğrenip, hiç duymadığın şeyleri okuyabilirsin. çoğu zmaan insanı şaşırtan gerçekler, hikayeler oluyor. Araştırmalar yap, bilgisayar üstüne bilim üstüne. ve bu alet sadece oyun için kullanma. ben en fazla 1 sene oyun için kullandım 7 yıl önce sonra mirc chat derken bi bakmışım ilginç gelen bana mirc sciprtleri içinde buldum kendimi. sonra bir scripti alıp editledim. farklılıklar kattım. yavaş yavaş kodlamanın mantığını çözmeye başladım insana eğlenceli gelmeye başlıyor bir müddet sonra. Sende boş boş monitöre bakanlardan olma. Oyununu oyna ama bırakmasınıda bil. Aşırısı herşeyin zarar. ama ultima online bırakman biraz zor olur. aklına sürekli keşke şununda yapsaydım çıkmadan önce bununda yapsaydım diyorsundur. En azından ilk başladığımda benim böyleydi. başından ayrılmak istemeyebilirsin. ama hayat online aslında ultima offline... bir sürü arkadaşın vardır onlarla takıl tartışın... farklı konulardan tarhiten bilimden. bilgilerinizi paylaşın... en azından bunları 1-2 defa dene zevk almaya başlayacaksın. eğer bunları yapabiliyorsan zaten bağımlı değilsindir ;). ama tavsiyem programlamaya gir. + konunu keşke kişisel bölümüne açsaydın bana biraz oraya aitmiş gibi geldi konu.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Tek çare kendine hobi bulmak arkadaşım. Seveceğin başka birşeyler bulur ve biraz da kendini onları yapmaya zorlarsan yardımcı olabilir. Onun dışında az ama kontrollü bilgisayar başında zaman geçirmek istiyorsan bu ancak çeşitli sınırlamalarla olur. Eğer çok internete giriyorsan mesela, sınırlı internet alabilirsin, sınırsız yerine.

Ultimayı bırakmak ise tamamen şansla olabilir aslında. Olympos ya da Mytharria serverları açık olsaydı ben bırakmış olmazdım ama 2 senedir falan oynamıyorum. Her iki serverda hayatımda internet üzerinde geçirdiğim en güzel anları yaşattıktan sonra arka arkaya kapanınca, ultimadaki başka serverla bana sıkıcı geldi açıkça bu yüzden de hiç oynamaz oldum bir kaç haftada. Belki sende çok iyi bir server bulup orda 1-2 sene oynarsan (ultima serverları herzaman kapanır :p) kapandığında sen de daha rahat bırakabilirsin.

Buarada bilgisayarda yapabileceğin gayet yararlı ve hoş şeylerde var. Biri bahsetmiş programcılık diye ona ek olarak mesela modelleme, hem oyunları seven biri için zevklidir hem de sana yararlı olur.

[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 03 Ağustos 2005 09:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...