Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Death Metal Grupları...

Apeiron

Öne çıkan mesajlar

said:
Infernal_Reborn, 03 Şubat 2005 16:02 tarihinde demiş ki:
melodeath öneriym ben.
In Flames
Dark Tranquillity
Children of Bodom
Soilwork
Norther
Callenish Circle
Eternal Tears of Sorrow
Nightrage

+ Carcass

Bu adamların Swansong albümü gelmiş geçmiş en güzel melodic death albümlerindendir. Hatta en güzeldir diyebilirim gönül rahatlığıyla.[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
freddy12, 01 Temmuz 2003 00:00 tarihinde demiş ki:
yaw bana secound of age var dedıler oside emımız olamdına serveıs lerınge gesteır odlunu
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
hypocrisy, black metal
rotting christ black - epik - black (kronolologogog olarak)
cannibal corpse - grindcore icra ederler.
orphaned land ise oryantal metal olarak geçer ama elbette death metal kırpıntıları vardır.

carcass'ın "heartwork" albümü metal tarihinin (tümü hepsi tüm türlei ile) en iyi 100 albümünden ilk 25te idi doğru hatırlıyorsam, grindcore olarak başlayıp gittikçe melodik, teknik olmasa bile eskisine nazaran daha komplike bir müziği vardır carcass'ın, hatta at the gates'in ilham aldığı gruplardandır(nevermore da öle dir, yani carcasss tan ilham alma) kısacası death metak tarihine adını metal harflerle yazdırmıştır

dismember
entombed
gorefest de benzer tarzdadır, ne öküzlemesine ne de tamamen melodik olacam diye maymun olanlardan.

vader de eski death gruplarındandır.

the crown sağlam bir atg ardılı gruptur.
behemoth da güzeldir, öküzümsüdür.
kataklysm grind/death yaparken en güzel grind/death grubu nile idir, dinlemeden karar vermeyin.

melodik isterim ben diyenlere ise;
darkane
disarmonia mundi
terror 2000
gardenian
centinex
dimension zero
scar symmetry
the defaced, lakin the defaced de the haunted gibi "thrashcore" grubudur, amerikalı örnekleri mevcuttur ve bunlar in flames in son iki albümünden daha death tirler. onlar başka bir başlığın konusu olsun.

children of bodom, eternal tears of sorrow, kalmah, norther gibi gruplar ise daha çok power/melodik death idir. dinleyin farkı fiyatını anlarsınız.

progresif olaraktan da mönümüzde;
cynic ve atheist bulunmakta öncelikle death'in yanında.
messhuggah için de prog death dendiği olur ama onları tech/math metal geçmeye başladılar artık.

aklıma gelenler bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lopeth, 03 Şubat 2005 15:53 tarihinde demiş ki:
http://www.deathmetal.com/doband.html

bu listeye güvenmeyin derim ben, saçma biraz, bal-sagoth olsun neurosis olsun ne biliym nightwish olsun...önüne gelene death demiş gitmiş kim yaptıysa..
yazan grupların yarısı da grindcore - grind/death grupları, ha ben dinlerim onlardan da dersen tavsiyelerimiz sürecektir.

[Bu mesaj othinn tarafından 03 Ağustos 2005 22:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HymnOfSnuk, 03 Şubat 2005 16:01 tarihinde demiş ki:
Death'in olmadığı listeye liste demem ben :/ Obituary'i koymuşlar Death'i koymamışlar cık cık cık...

Ayrıca Amorphis ne kadar Death Metal'e giriyor tartışılır...

amorphis'in eski albümleri death metal'e giriyo, liste eskiyse belki o yüzden eklemiş olabilirler.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
Sosyal ağlarda paylaş

o döneme ait (90lar başı) grupların neredeyse hepsi death metal yapıyordu çünkü moda oydu o vakitler. (tabi gayet öküzümsü bir death metal modasıydı)

bu arada dimmu borgir ve immortal black metal gruplarıdır (hatta en piyasa olanlarından)
napalm death grindcore u yayan dünyaya tanıtıp sevdiren bir grubumuzdur
grave digger yanlız çok alakasız kaçmış, bildiğiniz heayv metaldir kendileri, en fazla power diyebilir insan biraz sıkarsa.
strapping young lad, devin townsend'in grubu oluyor, onlar da endüstriyel oldular son vakitlerde ki zaten çok da belli bi adı yoktu yaptıklarının. gene hoglan(ex death) sağlam davulcudur orası başka.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...