Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

10. gezegen

Twisty

Öne çıkan mesajlar

eet yav 10. gezegen diolar ne iş bu coğrafya yalan vallahi ya tam sayısını bulun ööle ööretin be kardeşim :D[signature][hline]Baggio, 03 July 2003 18:32 tarihinde demiş ki:
Sphere bolumunun 2 hafta kadar once atildigi Oyunlar bolumunden Ilgi Alanlari'na alinmasi icin kampanya baslatiyorum, katilanlar bi reply seetsinler suraya.
Baggio, 03 July 2003 19:42 tarihinde demiş ki:
Burasi Scriptsharing bolumu yanliz, UO degil
omer_gnr, 03 July 2003 20:48 tarihinde demiş ki:
Yanlış düşünüyorsunuz arkadaşlar UO oyundan başka birşey değil.
gremlin483 şu anda dio ki:
İsteyen istediği yorumu yapsın artık...

MY ICQ[/b]=Listeye Ekle

Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Buda ayri bisey ama olsun =)]

Yecüc-Mecüc gerçek oluyor.. 3 güneşli gezegen bulundu...

ABD'li astronomlar, galaksinin uzak bir köşesinde üç güneşe tanıklık eden bir gezegen keşfettiler. Bu durum akla 'Yecüc-Mecüc gerçek mi oluyor?' sorusunu getirdi. Yecüc-Mecüc'ün hikayesinde 2 büyük güneşi olan gezegenden ve fil kulağı gibi kulakları olan insanlardan bahsedilir ve orada hiç akşam olmaz...

ABD'li astronomlar, galaksinin uzak bir köşesinde üç güneşe tanıklık eden bir gezegen keşfettiler. Jüpiter'den biraz daha büyük olan gezegen, bilim adamlarını sahip olduğu özelliklerle şaşırtıyor. Dünyadan 149 ışık yılı ötede yer alan gezegen, Cygnus takımyıldızındaki HD188753 olarak bilinen üçlü yıldız sistemindeki en büyük yıldızın etrafında dönüyor. Diğer iki yıldıza da yakın olması gezegenin üç adet güneşe sahip olmasına neden oluyor. Gezegende bir yandan gün doğumu gerçekleşirken bir yandan da gün batımı olabiliyor.
Astronomlara göre gezegenin içinde yer aldığı üçlü yıldız kümesi birbirlerine aşağı yukarı Satürn'ün güneşe yakınlık derecesi kadar yakınlar.

Bilim adamları daha önce bu tür karmaşık yerçekimsel yıldız sistemlerine dair herhangi bir veriye sahip değildi. Bu yüzden bu keşfin oldukça önemli olduğu belirtiliyor. [/spo][signature][hline]" benimLe oynayan ziLlilere "

Sosyal ağlarda paylaş

tattooine-dunya minibus hattini aldim beyler yakinda basliyorum sefere :) gidis bir 1 ytl ogrenciye 750 :)[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki:
Hakkari de yola döşenen mayın
blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki:
Allah Karayollarının Belasını versin !!!
Sosyal ağlarda paylaş

bu kaçıncı onuncu oldu ya anlamadım ben :)

paso bi onuncu gezegen buluyolar ama gerçek sanırım bu seferki.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

o ne be isme bak:D[signature][hline]Baggio, 03 July 2003 18:32 tarihinde demiş ki:
Sphere bolumunun 2 hafta kadar once atildigi Oyunlar bolumunden Ilgi Alanlari'na alinmasi icin kampanya baslatiyorum, katilanlar bi reply seetsinler suraya.
Baggio, 03 July 2003 19:42 tarihinde demiş ki:
Burasi Scriptsharing bolumu yanliz, UO degil
omer_gnr, 03 July 2003 20:48 tarihinde demiş ki:
Yanlış düşünüyorsunuz arkadaşlar UO oyundan başka birşey değil.
gremlin483 şu anda dio ki:
İsteyen istediği yorumu yapsın artık...

MY ICQ[/b]=Listeye Ekle

Sosyal ağlarda paylaş

gezegen değil bunlar Kuiper kuşağı cisimleri "gezegen" diyebileceğimiz 400 tane filan var orada,kuiper kuşağı pluto ile neptün arasındaki bir kuşak,kısa dönemli kuyrukluyıldızlar hep buradan geliyor(uzun dönemliler daha da arkalardaki Oort bulutundan).plutonun 1,5 katı büyüklüğünde,ama bu büyüklükte olması pek birşey ifade etmiyor,pluton aydan küçük.Eee,ne biçim gezegen bu demeyin,bildiğin
iz anlamda gezegen değil zaten,hiç bir astronom kabul etmiyor.kuiper kuşağı cismi,yada gezegencik diyorlar. yanılmıyorsam 2000 li yıllarda gezegenlikten çıktı,sonra yıllardır böyle bilindiği ve kaynakları yeniden yazman çok zahmetli olduğu için kongre yeniden pluton'u gezegen olarak kabul etti,ama tabii ki aslında değil .ayrıca bunu "gezegen" saymadan önce 400 küsür gezegenciği "gezegen" saymalıyız.hadi olmadı sedna,pluton gibi nispeten büyük olanları.
Sosyal ağlarda paylaş

sedna demişlen söyliyeyim aylar önce sedna(büyük bir kuiper kuşağı cismi,aydan küçük ama yine tabii)bulunduğu zaman yine 10. gezegen bulunmuştu! magazin haberlerininde bir sınırı var bari 11. gezegen filan deselermiş.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

bence o unity100.
en son yörünge dışına yollanmıştı, sonra da bu gezegen bulundu.

uzay gezegen yörünge derken serbest çağrıştım.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...