Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 ( http://www.worldofwarcraft.com forumlarından alıntıdır) Meslekler Rehberi Ve SSS Burada meslekler hakkında bilinmesi gereken her şeye bir el atacağız.hazırlayan arkadaştan arakladım yeniden kasmak yerine .Birazda makasladım gereksiz yerleri. İÇİNDEKİLER Bölüm 1 - SSS Bilgiler ve Kaynaklar Bölüm 2 - Meslek Temelleri Bölüm 3 - Başlangıç Bölüm 4 - Diğer Şeyler Bölüm 5 - Eğitim Bilgisi Bölüm 6 - Eğitmen Mekanları Bölüm 7 - İkincil Meslek Expert(Uzman) Kitapları Bölüm 8 - İkincil Meslek Artisan(Zanaatkar) Görevleri 1 - SSS Bilgiler ve Kaynaklar 1.1 Meslekler hakkında resmi detayları nerede bulabilirim? - http://www.worldofwarcraft.com/info/professions/ 1.2 Peki ya "Gayrıresmi" detaylar ? - İşte bu rehber . - Ayrıca bu iki siteyede bakmanızı öneririm http://www.thottbot.com/ ve http://wow.allakhazam.com/. 1.3 Benim bildiğim başka bilgiler de var bu rehber için nasıl ulaştırabilirim? - Eno,Eternal,Wendigo,Qui ye ulaştırın editlesinler. 1.4 Bu rehberi başka bir yere yazabilirmiyim? - Hayır sadece link verebilirsiniz demiş rehberi hazırlayan zat-ı muhterem.Bende biyerde çalıyorum aslında ama neyse Türkçe versiyonunu çalan dombilidir :-P. 2 Meslek Temelleri 2.1 Mesleklerin diğer sınıflandırmaları neler? - Tip:Birincil ve İkincil.En fazla iki(2) Birincil Meslek seçebilirsiniz. Ama bütün İkincil Meslekleri seçebilirsiniz. - Kategori: Toplayıcılık, Üreticilik ve Hizmet. Toplayıcılık Meslekleri , Üretim Meslekleri tarafından ürün haline getirlilen kaynak ve materyalleri toplar. Hizmet Meslekleri ise bir eşyayı büyülemek veya bir oyuncuyu iyileştirmek için kullanılırlar. 2.2 Birincil Meslekler nelerdir? - Simyacılık(alchemy), Demircilik (Blacksmithing), Büyüleme (enchanting) , Mühendislik (Engineering), Otacılık (Herbalism),Deri İşleme (Leatherworking), Madencilik(Mining), Deri Yüzme(Skinning), ve Terzilik(Tailoring). 2.2 İkincil Meslekler nelerdir? - Aşçılık (Cooking), İlk Yardım (First Aid), ve Balıkçılık (Fishing). 2.3 Toplayıcılık Meslekleri nelerdir? - Balıkçılık , Otacılık , Deri Yüzme ve Madencilik 2.4 Üretim Meslekleri nelerdir? - Simyacılık , Demircilik, Aşçılık, Mühendislik, Deri İşleme ve Terzilik. 2.5 Hizmet Meslekleri nelerdir? - Büyüleme ve İlk Yardım 3 - BAŞLANGIÇ 3.1 Nasıl bir Meslek Öğrenirim? - Bir meslekte apprentice(çırak) olarak eğitilmek 10 bakıra mal olur.(İkincil Meslekler 1 gümüş). Biraz farklı yerlerde bulacaksınız ama genel olarak başlangıç mekanlarında yada büyük şehirlerde bulunur eğitmenler. 3.2 Nerede bu Meslek eğitmenleri? - Bir muhafıza sorun! Birçok yerde muhafızlar size eğitmenlerin ve diğer birçok hizmetin nerede bulunazağını söylerler. (Muhafızın üstüne sağ tıklayın. İstenilen Mesleği seçin. "Goodbye"a basın.) Radarınızdaki veya haritanızdaki bayrağa bakın. 3.3 Mesleğimi bir eşya yapmak için nasıl kullanabilirim? - Yetenek listenizi açın ("P") ve mesleğinizin özel üretim menüsünü görmek için mesleğinizin ikonuna basın. Bu menü size neler yapabileceğinizi ve bunlardan envanterinize göre kaç tane yapabileceğinizi gösterir (bankadaki eşyalarınız hariç).Ayrıca buradan desen/plan/formül için gerekli olan malzemeleride görebilirsiniz. 3.4 Aynı zamanda birkaç eşyayı nasıl yapabilirim? - Meslek menünüzün sol alt köşesinde kaç adet eşya yapabileceğinizi seçebildiğiniz bir kısım vardır. Buradan seçip "create" tuşuna basarsanız envanteriniz ölçüsünde o eşyadan yapabilirsiniz. Ayrıca maksimum sayıda eşya için "create all" tuşunu kullanabilirsiniz. 3.5 Tarifler (recipe) ne içindir? - Tariflerden nasıl özel eşyalar yapabileceğinizi öğrenirsiniz. Bunlar sayesinde o eşyayı gerekli malzemeler ve araçlar olduğu zaman yapabilmenizi sağlar. Özel bir eşyayı yapabilmek için o eşyanın tarifine sahip olmanız gerekir. 3.6 Tarifleri nereden bulabilirim? -Mesleğinizde ilk eğitildiğinizde sadece birkaç tarif öğrenirsiniz. Birçok tarif yine aynı mesleğin eğitmenlerinde mevcuttur. Birçok tarif dünyanın çeşitli yerlerindeki satıcılarda mevcuttur yada öldürdüğünüz yaratıkların cesetlerinden bulursunuz. 3.7 Bir eşyayı yaratırken başarısız olur muyum ? - Hayır. Eğer bir eşyayı yaparsanız her zaman başarılı olursunuz.Hiç bir zaman materyaller boşa gitmez. 3.8 Aynı eşyayı yapmak için her zaman yeni bir tarif mi gerekir? - O mesleği bırakmadığınız sürece öğrenilen tarifler kalır bir yenisine ihtiyacınız yoktur. 3.9 Yapacağım eşyanın özelliklerini nasıl görebilirim? - Meslek menüsünde o eşyanın ikonunun üzerinde durursanız özelliklerini görebilirsiniz.. 3.10 Hangi eşyalar üretim için kullanılır? - Bu yazmak için çok uzun olur. Genel kural eşyan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Birkaç ufak yazım hatası-ki onlar editlenir-çok güzel olmuş,ellerine sağlık.[signature][hline]May Akıl Fikir Be With You Young Human..amin ceday abi,cümlemizle Lancelion-Human Paladin-Level 4* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 güzel olmuş, eline sağlık.[signature][hline]My shaman is so overpowered that when I hit people with my mace they get disconnected from the server. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 super[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 eline sağlık hakkaten.[signature][hline]yerde Cenx World Of Warcraft Cenx Ophelia Quel. Elven Sorcerer (Fifth Age) Elastros Silverblade Moon Elf Arcane Archer (FR) Lia Silverblade (Daughter of Elastros) Harper Agent (FR) Kith-Karus Human Monk (FR) Sithas-Silvanos CG/CE Darkelf (Ultima Online) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Ellerine sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Eline sağlık çok yararlı bir kaynak.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Gloria | Level 26 | Orc Warrior | Burning Legion | Grimsoul Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2005 Shadoweave nedir ya?[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 felcloth ayakları.valla tailor şeysini çevirince görürsünüz.evet baya bir hata var bağlantı koptu dün editleyemedim.modlardan biri el atsın[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 çok güzel olmuş ellerine sağlık ama mühendislik deri yüzme gibi terimleri çevirmeseydin oyundaki gibi kalsaydı iyi olurdu [Bu mesaj yevaud tarafından 04 Ağustos 2005 09:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 editlendi[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 eh şimdi çok şık olmuş sağol[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 said: Sparkcaster, 04 Ağustos 2005 08:08 tarihinde demiş ki: felcloth ayakları.valla tailor şeysini çevirince görürsünüz.evet baya bir hata var bağlantı koptu dün editleyemedim.modlardan biri el atsın Hic duymadim bugüne kadar cok sasirdim valla. Simdi ben 300 tailoring skilline sahibim gidip shadoweave subclass i secebiliyor muyum? Gerci subclass olmasi icin baska secimler de olmasi lazim?[signature][hline]Elandra, Night Elf Priestess Emilo, Gnome Warrior Penthesilea, Night Elf Huntress In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2005 Master Shadoweave Tailor - Jalane Ayrole in Stormwind City (Westside of Mage Quarters) (A) or Josephine Lister in The Undercity (The Magic Quaters) (H) şöyle demişler.valla 300 e kadar kasmadığım tek skill tailor olduğu için bilemiycem:)[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun" Zaknafein Do'Urden Fflar strikes back Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaKsi Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Peki bu meslekleri sonradan değiştirebiliyormuyuz_ Yoksa tüm mesleklere aşina olabiliyormuyuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 2 tane seçme hakkın var. Siliyorsun birini başkasına yer açmak istediğin zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 "k" basarsan butun skileirni görebilirsin orda mesleklerinin yaninda ufak bi carpi olmali ona basarak silebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar