Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gunn

Gunn

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Magic'i uzaktan gören, çok kabaca bilen biri olarak dün gittim türkçe açıklamalı starter setini aldım (içinden 30arlık iki deste çıkıyor) ve "KAİDE KİTABI" na göre örnek oyunu oynayarak çözmeye çalıştık.
Örnek oyunda herşey güllük gülistanlık tabi ki, örnek oyun bitince kafamızdaki "ya şu olunca nooluyo?" sorularına cevap ararken türkçe kılavuzda şu ibareyi görünce türkçenin bana bir yardımı olmayacağını anladım:
"Blok eden yaratıkların her biri sadece saldıran bir yaratığı blok edebilir fakat rakibinizin iki ya da daha fazla yaratığı birleşerek saldıran yaratığa karşı blok edebilir."
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikli sorum şu:
Kadıköy tarafında gidip oturup seyredebileceğim, çatıt çatır soru sorabileceğim Magic merkezleri var mı?

Dİğer sorularım ise:
1) kurallarda "stack" diye bişeyden sözediliyor. Bu stacke büyüler, abilityler falan konuyormuş ve üstten başlayıp çözülüyormuş. Biz rakiple karışık mı koyuyoruz kartları buraya yani? sonra "bu benim kartımda al bu da senin" diye paylaşıyomuyuz? Stackte sürekli kart mı birikiyor yoksa her turn sonunda mezara mı gidiyor kartlar?

2)türkçe kitapta hiç lafı bile geçmemesine rağmen internette şöyle bi kural gördüm "turn sonunda kullanmadığı bütün manalar (land kartları) canından düşülür. Yani ben 7 mana kartı açmışsam ve 3 tanesini kullanmışsam turn sonunda 4 can düşüyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

3)NET olarak oyunun aşamaları nedir? Bunu çok yerde okudum ama tüm açıklamalar belli bir noktadan sonra "bilen için" açıklamaya döndüğünden çorba oluyor. Biri örnekleyerek anlatabilecek mi? Mesela "A oyuncusuna sıra geçer, A oyuncusu:
untap yapar
kart çeker..... tarzı. Rakibin nerelerde müdahale edebileceği, kimin ne zaman büyü yapabileceğini de merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

4) Toplu atak diye bir şey var. Yani ben 3 yaratığımı birleştirerek atak yapabiliyorum anladığım kadarıyla. Diyelim yaratıklarım 3/3 3/4 ve 1/1 toplam 7 atak ediyor. Rakibim de toplu defans yapabilir mi? Mesela onun da 2/2 4/4 ve 2/3 diye üç kartı olsa "aa benim defansım 8 etti, seni hem blokladım hem de o üç kartını da cehenneme gönderdim" mi diyor? Eğer öyleyse belirli bir defans puanına ulaşan oyuncunun yenilmesi çok zor değil mi? Eğer rakip hayvani bir kart çıkarıp "sana binbeşyüz puanla saldırıyorum laan" derse bile 1/1 bir kartı feda edip adamın bütün kartlarını yatırıyorsunuz. Ha bir de savunan kartlar birsonraki turn saldırabiliyor mu? BU çok önemli çünkü öyleyse saldırmak tam enayilik oluyor.

5) Deck yapmak için en fazla iki elementi mi karıştrımak lazım? ben mesela tek element destesi yapamaz mıyım? zor mu olur oynamak?

Aklıma şu anda bu kadar geliyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Untap yapar
Upkeep step vardır (bazı kartların özellikleri upkeepte çözülür fln)
Draw card phase vardır
Main phase vardır (büyüler fln oynanır)
attack phase
discard phase vardır (elinde 7 karttan fazlasını atarsın)[signature][hline]fastreload, 02 Temmuz 2005 01:21 tarihinde demiş ki:
hocam bindiğin dalı kesiyosun çükünü keserim senin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nightstalker, 27 Temmuz 2005 13:29 tarihinde demiş ki:
btw: stack ne ya?

stack, türkçe açıklamalarda "yığın" diye geçiyor. Oyunun bölümleri arasında (library, graveyard gibi) arasında sayılıyor ve büyülerin ve abilitylerin oynandığı bir yer izlenimini edindim.
Büyüler ve abilityler tarzı şeyler stacke konur ve en yukardan çözülmeye başlar deniyor kurallarda.

Gerekli şeyler karşıda mı bu arada? (avrupa yakası mı?)
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Gerekli Şeyler Avrupa Yakası'nda ve Teşvikiye Camisinin oralarda.

- - -

Kısmen konu dışı: Bu arada Magic'în daha anlaşılır bir kural bağlamında Türkçeleştirmeye ihtiyacı var.

Ben olsam Stack'e yığın değil sıra derdim (kezâ diyorum da). Bu konu üzerinde çok düşündüm taşındım, bayağı da bi kaşındım. Türkçe Kaideler bile başından yanlış bir başlık, kural sözcüğünün suyu mu çıktı? :) Tamam fazla detayına takılmış gibi görebilirsiniz; ama aslında bir kaç çeviri/yerelleştirmeci M:tG oyuncusunu tutup Gerekli Şeyler / Büyük Mavi ile görüşmeye gidilmesi gerekiyor. İstanbul'a geldiğim gibi yollarını tutacağım (zaten turnuva için bol bol gidiyor olacağız). En azından Türkçe veya İngilizce kurallardan bri tanesini bilen, diğerine uzak kalmaz ve bilen birileri işi yaparsa anlaşılırlığı daha yüksek olur. Böylece insanlar kuralları Türkçe olarak okuduklarında oyunun önemli kısımları ile ilgili bir izlenim edinmezler; net şekilde anlarlar.

[signature][hline]Berkin Bozdoğan

.com | sdn | günlük | e-posta

[Bu mesaj Ishinotsuyoihito tarafından 27 Temmuz 2005 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 27 Temmuz 2005 13:12 tarihinde demiş ki:
Öncelikli sorum şu:
Kadıköy tarafında gidip oturup seyredebileceğim, çatıt çatır soru sorabileceğim Magic merkezleri var mı?

Dİğer sorularım ise:
1) kurallarda "stack" diye bişeyden sözediliyor. Bu stacke büyüler, abilityler falan konuyormuş ve üstten başlayıp çözülüyormuş. Biz rakiple karışık mı koyuyoruz kartları buraya yani? sonra "bu benim kartımda al bu da senin" diye paylaşıyomuyuz? Stackte sürekli kart mı birikiyor yoksa her turn sonunda mezara mı gidiyor kartlar?

sorunu tam anlayamadım. oyunda kullandıgın abilitylerin özelliklerine göre ve kullanılış zamanlarına göre önce hangisinin aktive olacağı değişir. örneğin aynı phasede sen 1/3 lük bir yaratıga 3 damage vuran bir sorcery attın diyelim. bu yaratıgın sahibide: "prevent the next 1 damage from the targeted creature" türü bir instant attı diyelim. bu durumda önce instant aktive olur yani bizim 1/3 lük yaratıgımızın 3 canı 1 damagide absorb etme ozelligi olur bir turluguna. instanttan sonra sorcery aktive olur 3 damage vurur yaratıga. bu 3 damagin birini absorb eder ve 2 damage de yer bu durumda 1 canı kalmış olur ve yaratık yaşar. sanırım bu şekilde iki abilitynin üst üste gelmesine stack deniyo. soruna cevap verip vermedigimden emin degilim örnek vererek daha açık bir şekilde sorarsan daha iyi cevap veririm.

2)türkçe kitapta hiç lafı bile geçmemesine rağmen internette şöyle bi kural gördüm "turn sonunda kullanmadığı bütün manalar (land kartları) canından düşülür. Yani ben 7 mana kartı açmışsam ve 3 tanesini kullanmışsam turn sonunda 4 can düşüyor muyum?

o olay şöyle. diyelimki oyunda 7 tane landin var. biliyosun landleri kullandıgını göstermek için landleri "tap" edersin yani saga dogru cevirirsin. eger bu 7 landin 7sini de tap edersen bu turnluk 7 mana sahibi olursun. ama bu 7 mananın sadece 4 ünü kullanırsan diger 3ünü kullanmazsan turn sonunda 3 canın gider. ama 4 tanesini tapleyip 4 tanesini kullanırsan hiç canın falan gitmez. yani sadece gerektigi kadar landini taplemelisin.

signature][hline]Fevaxium level 53 nightelf rogue of Wicked Priests

[Bu mesaj tunca tarafından 28 Temmuz 2005 16:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 27 Temmuz 2005 13:13 tarihinde demiş ki:
3)NET olarak oyunun aşamaları nedir? Bunu çok yerde okudum ama tüm açıklamalar belli bir noktadan sonra "bilen için" açıklamaya döndüğünden çorba oluyor. Biri örnekleyerek anlatabilecek mi? Mesela "A oyuncusuna sıra geçer, A oyuncusu:
untap yapar
kart çeker..... tarzı. Rakibin nerelerde müdahale edebileceği, kimin ne zaman büyü yapabileceğini de merak ediyorum.

1. önceki tur taplenmiş olan landler ve diger kartlar untap edilir. echo costu varsa ödenir.
2. kart çekilir.
3. main phase yani land koyabilirsin, büyü yapabilirsin, yaratık koyabilirsin vs vs.
(bu phase bittikten sonra rakip instant büyüler yada mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilir)
4. saldıracagın yaratıkları declare edersin. instant büyü yapabilirsin. mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilirsin.
(bu phase bittikten sonra rakip instant büyüler yada mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilir)
5. rakip saldıran yaratıkları hangi yaratıkların bloklayacagını secer. instant büyü yada mevcut kartlarının özelliklerini kullanabilir.
(bu phase bittikten sonra sen instant büyüler yada mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilirsin)
6. combat sonucu belli olur. sen rakibe kac damage vurdun, hangi yaratıklar öldü vs.
7. ikinci main phase yani land koyabilirsin, büyü yapabilirsin, yaratık koyabilirsin vs vs.
8. elinde 7 den fazla kart varsa fazlalıklar discard edilir.

sıra karşı tarafa geçer. en başa dönülür.
not: unuttugum bişey olabilir varsa söyleyin =).
[signature][hline]Fevaxium level 53 nightelf rogue of Wicked Priests

[Bu mesaj tunca tarafından 28 Temmuz 2005 16:23 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj tunca tarafından 28 Temmuz 2005 16:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj tunca tarafından 29 Temmuz 2005 02:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 27 Temmuz 2005 13:14 tarihinde demiş ki:
4) Toplu atak diye bir şey var. Yani ben 3 yaratığımı birleştirerek atak yapabiliyorum anladığım kadarıyla. Diyelim yaratıklarım 3/3 3/4 ve 1/1 toplam 7 atak ediyor. Rakibim de toplu defans yapabilir mi? Mesela onun da 2/2 4/4 ve 2/3 diye üç kartı olsa "aa benim defansım 8 etti, seni hem blokladım hem de o üç kartını da cehenneme gönderdim" mi diyor? Eğer öyleyse belirli bir defans puanına ulaşan oyuncunun yenilmesi çok zor değil mi? Eğer rakip hayvani bir kart çıkarıp "sana binbeşyüz puanla saldırıyorum laan" derse bile 1/1 bir kartı feda edip adamın bütün kartlarını yatırıyorsunuz. Ha bir de savunan kartlar birsonraki turn saldırabiliyor mu? BU çok önemli çünkü öyleyse saldırmak tam enayilik oluyor.

şöyle anlatim. bi kere saldıran kişi sadece saldırdıgını söyleyebilir. şu yaratıga saldırıyorum falan diyemez. bloklayan kişi ise hangi yaratıgı ile hangi yaratıgı blok ettigini söyler. saldıran bir yaratıgı birden fazla kartla blok edebilir. yani toplu atak ve defans diye bisey yok. hepsini teker teker degerlendireceksin hangisinin hangisini blokladıgına göre.

savunan kartlar bir sonraki tur saldırabiliyor.

şunuda söyliyim. mesela rakip 8/8 bir yaratıkla saldırdı sana. sendede 1/1 bir kart var. sen bu 8/8 lik yaratıgı 1/1 kartla blok edersin ve hic canın gitmez ama 1/1 lik yaratıgın ölür. ama şöyle bir oaly varki eger bu 8/8 lik yaratıgın trample özelligi varsa hem yaratıgın ölür hemde 7 canın gider. bkz: http://forum.paticik.com/view.php?id=85905

5) Deck yapmak için en fazla iki elementi mi karıştrımak lazım? ben mesela tek element destesi yapamaz mıyım? zor mu olur oynamak?

istersen 1 element yaparsın istersen 5 element yaparsın iistersende element kullanmazsın artifact decki yaparsın.(renksiz deck ve 5 elementli deck biraz extreme şimdilik önermem.) ben başladığımda 1 elementle başlamıştım. senin zevkine kalmış. şu daha güçlü yada bu daha güçlü diyemezsin. ama en kullanışlı olanlar bence 2 elementli olanlar. tabi bu demek değilki 1 elementli bir deck 2 elementli bir decki yenemez. herşey olabilir.

Aklıma şu anda bu kadar geliyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

[Bu mesaj tunca tarafından 28 Temmuz 2005 16:23 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj tunca tarafından 28 Temmuz 2005 16:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/view.php?id=85932 bunu ve http://forum.paticik.com/view.php?id=85905 bunu okumanı öneririm. ayrıca free olarak http://forum.paticik.com/view.php?id=85969 bunu oynarsan oyun hakkında kafana takılan bazı şeyleri özellikle phase konusunu daha iyi anlayabilirsin. başka sorun varsada sorabilirsin =)[signature][hline]Fevaxium level 53 nightelf rogue of Wicked Priests
Sosyal ağlarda paylaş

tunca bilgiler için taşekkürler:

kural kitabında şöyle deniyor:
"her yaratık saldıran tek yaratığı bloklayabilir ancak birden fazla yaratığınızı birleştirip saldıran bir yaratığı bloklayabilirsiniz."

bu durumda:

benim 6/6 lık bir creature'um var. saldırdığını deklare edip tap ediyorum.
rakibimin 2/3 3/4 1/1 lik 3 kartı var. Üçünü de blocker olarak declare ediyor ve tap ediyor (defans edenler tap ediyor mu bilemiyorum) dolayısıyla 8 lik bi defansa sahip oluyor ve atağımı geçiştiriyor. Ama aynı zamanda 6 lık bir attackle de benim yaratığımı öldürüyor mu onu anlamadım. Çünkü bu durumda saldırmamak beklemek daha avantajlı nasılsa defenderların turn başında untap oluyor. Ortaya sağlam iki yartık açtıktan sonra beklemek avantajlı gibi görünüyor.

Bir de yukarda anlattığın phaselere bakınca İKİ kere oyuna yaratık, enhancement, equipment ya da artifact sokabileceğimi anlıyorum doğru mu? yeterli manam varsa hem ilk ana fazımda hem de ikincisinde oyuna kart sokabiliyorum yani?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 28 Temmuz 2005 19:11 tarihinde demiş ki:
tunca bilgiler için taşekkürler:

kural kitabında şöyle deniyor:
"her yaratık saldıran tek yaratığı bloklayabilir ancak birden fazla yaratığınızı birleştirip saldıran bir yaratığı bloklayabilirsiniz."

bu durumda:

benim 6/6 lık bir creature'um var. saldırdığını deklare edip tap ediyorum.
rakibimin 2/3 3/4 1/1 lik 3 kartı var. Üçünü de blocker olarak declare ediyor ve tap ediyor (defans edenler tap ediyor mu bilemiyorum) dolayısıyla 8 lik bi defansa sahip oluyor ve atağımı geçiştiriyor. Ama aynı zamanda 6 lık bir attackle de benim yaratığımı öldürüyor mu onu anlamadım. Çünkü bu durumda saldırmamak beklemek daha avantajlı nasılsa defenderların turn başında untap oluyor. Ortaya sağlam iki yartık açtıktan sonra beklemek avantajlı gibi görünüyor.

Bir de yukarda anlattığın phaselere bakınca İKİ kere oyuna yaratık, enhancement, equipment ya da artifact sokabileceğimi anlıyorum doğru mu? yeterli manam varsa hem ilk ana fazımda hem de ikincisinde oyuna kart sokabiliyorum yani?

6/6 lık yaratıgınla saldırdıgında dedigin gibi 3 yaratık seni bloklarsa, sen vurdugun 6 damagi bu 3 yaratık arasında paylaştırcaksın. mesela 4 damagı 3/4 lük olana kalan 1 damagı 1/1 lik olana 1 damagı 2/3 lük olana paylaştırırsan, 3/4 lük olan ve 1/1 lik olan ölür. bu paylaştırma olayını daha değişikte yapabilirsin en mantıklısı hangisiyse oyundaki duruma göre. seni bloklayan yaratıkların atagı toplam 6 oldugu icin senin yaratıgında ölür.

*blocklayan yaratıkta tap olur.

*phase olayında zaten land dışında bir sınır yok. mananın yettigi kadar herşeyi yapabilirsin. istersen ilk main phasede 2 creature, 1 enchancment, 1 artifact vs vs koy, eğer daha avantajlıysa bazılarınıda 2. main phasede koy. ama land her tur sadece bir tane koyabilirsin. yani dediğin doğru ama illa birini ilkinde birini ikincide koymana gerek yok. istersen ilkinde 2 tane koy. istersen ikincisinde 2 tane koy. istersen 3 tane koy yani mananın yettigi kadar herşeyi koyabilirsin sınır yok.[signature][hline]Fevaxium level 53 nightelf rogue of Wicked Priests
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman anladığım kadarıyla untap ve upkeep safalarından sonra kart çekiyorsun ve şöyle diyorsun kendi kendine "ben bu el önümde duran 7 landden 5ini yatırayım, o kadar manaya ihtiyacım olacak çünkü" sonra planlarında bi aksaklık olursa (onu da gözümün önünde getiremiyorum ya) fazla kalan mananı dmg olarak yiyorsun. sonra battle safası yaşanıyor ve sen yan yatmamış landlerini TEKRAR çeviriyorsun (istersen tabi ki, yani birşey yapmayı düşünüyorsan) doğru mu anlamışım?

Saldıran yaratığın tap olmasının amacı ne? zaten bidahaki ele hemen untap olacak, tek amaç karışmasın, blokladığı belli olsun diye olabilir. Bu durumda benim iyi creaturelarım varsa neden saldırıp riske edeyim ki, nasılsa rakip saldırdığında savunmadayken bile onun kartını discard edebiliyorum. mantıklı değil mi?

Bir de toplanıp saldırma kesin yok değil mi? yani 3/4 ve 1/1 lik yaratığımı topladım saldırdım diyemiyorum.

Bi de şöyle bi olay var: rakibimin bir kartı açıktı yerde "rakibiniz elinden her kartı diskard ettiği zaman bir can kaybeder" yazıyordu. ayrıca bana her dmg verişinde elimden kart attıran bir de creature vardı. Elimde tek bir büyü vardı "destroy target tapped creature" sıra bendeyken, rakibe sıra geçince bana elimdeki kartı attıracağını ve o yüzden can kaybedeceğimi bildiğim için rakibimin tapped kartı olmamasına rağmen "bu büyüyü yapıyorum ama hedefi olmadığı için boşa gidiyor" deyip, manasını ödeyip mezarlığa attım. Kural içi bi oyun mu olmuş yoksa hedefi olmayan bi büyüyü yapmak imkansız mı? (boşa gitmesine razı isen bile)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 28 Temmuz 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
o zaman anladığım kadarıyla untap ve upkeep safalarından sonra kart çekiyorsun ve şöyle diyorsun kendi kendine "ben bu el önümde duran 7 landden 5ini yatırayım, o kadar manaya ihtiyacım olacak çünkü" sonra planlarında bi aksaklık olursa (onu da gözümün önünde getiremiyorum ya) fazla kalan mananı dmg olarak yiyorsun. sonra battle safası yaşanıyor ve sen yan yatmamış landlerini TEKRAR çeviriyorsun (istersen tabi ki, yani birşey yapmayı düşünüyorsan) doğru mu anlamışım?

şimdi o olayı anlamışsın ama sadece main phasede land tap edebilecegini düşünüyosun öyle değil. bunu anlaman için demin yazdıgım phase olayını biraz değiştirerek yazayım.

1. önceki tur taplenmiş olan landler ve diger kartlar untap edilir. echo costu varsa ödenir.
2. kart çekilir.
3. main phase yani land koyabilirsin, büyü yapabilirsin, yaratık koyabilirsin vs vs. (land tap edip kullanabilirsin)
(bu phase bittikten sonra rakip instant büyüler yada mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilir) + (land tapleyip instant büyü yada ability kullanabilirsin)
4. saldıracagın yaratıkları declare edersin. instant büyü yapabilirsin. mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilirsin. (land tapleyebilirsin)
(bu phase bittikten sonra rakip instant büyüler yada mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilir) + (land tapleyip instant büyü yada ability kullanabilirsin)

5. rakip saldıran yaratıkları hangi yaratıkların bloklayacagını secer. instant büyü yada mevcut kartlarının özelliklerini kullanabilir. (land tapleyebilirsin)
(bu phase bittikten sonra sen instant büyüler yada mevcut kartlarının abilitylerini kullanabilirsin) + (land tapleyip instant büyü yada ability kullanabilirsin)

6. combat sonucu belli olur. sen rakibe kac damage vurdun, hangi yaratıklar öldü vs.

7. ikinci main phase yani land koyabilirsin, büyü yapabilirsin, yaratık koyabilirsin vs vs. (land tapleyebilirsin)
8. tapleyipte kullanmadıgın land varsa, bunun sayısı kadar canın gider.

sıra karşı tarafa geçer. en başa dönülür.

Saldıran yaratığın tap olmasının amacı ne? zaten bidahaki ele hemen untap olacak, tek amaç karışmasın, blokladığı belli olsun diye olabilir. Bu durumda benim iyi creaturelarım varsa neden saldırıp riske edeyim ki, nasılsa rakip saldırdığında savunmadayken bile onun kartını discard edebiliyorum. mantıklı değil mi?

*saldıran yaratıgın saldırmaktan baska ozellikleri varsa,(tap to deal 1 damage gibi ama sacrifice this creature to deal 1 damage varsa tap olsada olmasada kullanabilirsin)
tap oldugu zaman onları kullanamadıgını anlarsın ve sıra karsı tarafa gectigi zaman blok yapamayacagını ve yine aynı şekilde abilitylerini kullanamayacıgını anlarsın.

*neden saldırıp riske et mesela eger senin 1/2 bi yaratıgın varsa karsı taraftada 1/1 yaratık varsa saldırabilirsin çünkü kaybedegin bisey yok(yani risk yoksa). ya saldırırsın adam bloklamaz 1 canı gider yada bloklar adamın yaratıgı ölür seninki kalır. yada hiç bloklucak yaratıgı yoksada saldırabilirsin. bunun gibi. başka durumlarda olabilir.

*nasılsa rakip saldırdığında savunmadayken bile onun kartını discard edebiliyorum. mantıklı değil mi?

evet çoğu durumda mantıklı. ama orda senin kastettigin şeyi discard olarak değil de öldürmek olarak anlatman gerek çünkü discard elinden card atmak demektir.

Bir de toplanıp saldırma kesin yok değil mi? yani 3/4 ve 1/1 lik yaratığımı topladım saldırdım diyemiyorum.

*toplanıp saldırmaktan kastın buysa tabiki var. yani birden çok yaratıkla aynı anda saldırabilirsin. ama bunların ataklarını defanslarını toplayıp tek bi yaratıkmış gibi düşünemezsin. bunları bloklayan yaratıklar varsa hepsini ayrı ayrı düşünceksin.
yani şöyle sen şimdi saldırdın 3/4 ve 1/1 lik yaratıklarınla mesela. rakiptede mesela 4/1 lik bi yaratık var. bu 4/1 lik ile senin 3/4 lügü bloklarsa ikiside ölür. ama 1/1 lik yaratıgını bloklayan olmadıgı icin rakibin 1 canı gider. bu şekilde düşünceksin.

Bi de şöyle bi olay var: rakibimin bir kartı açıktı yerde "rakibiniz elinden her kartı diskard ettiği zaman bir can kaybeder" yazıyordu. ayrıca bana her dmg verişinde elimden kart attıran bir de creature vardı. Elimde tek bir büyü vardı "destroy target tapped creature" sıra bendeyken, rakibe sıra geçince bana elimdeki kartı attıracağını ve o yüzden can kaybedeceğimi bildiğim için rakibimin tapped kartı olmamasına rağmen "bu büyüyü yapıyorum ama hedefi olmadığı için boşa gidiyor" deyip, manasını ödeyip mezarlığa attım. Kural içi bi oyun mu olmuş yoksa hedefi olmayan bi büyüyü yapmak imkansız mı? (boşa gitmesine razı isen bile)

[i][b]*evet o b
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle sabrın için tebrikler :)

kurallarda yanlış okumadıysam:
iki tane main phase var ve her ikisinde de elinden land oynayabiliyorsun AMA sadece BİR TANESİNDE land koyabilyorsun. Şöyle diyordu "second mian phase: you may play a land if you haven't already in the first main hand " (kelimeler birebir olmayabilir)

bir de sen saldıran yaratıkların tap edilmesinin mantığını anlatmışsın. savunan neden tap ediliyor onu anlamadım. hatta şimdi biraz online oynadım da savunaninki tap edilmek değil, rakibin kartının üstüne konmak daha çok.

bide sen her aşamada "land tap eder bunu yapar, şunu eder" demişsin. her yapacağın hareketin mana bedelini yapmadan hemen önce kart yatırarak ödüyorsan elinde nasıl fazladan mana kalabilir ki? yani kim 3 mana isteyen bir yaratığı oyuna sokacakken tutar da 4 mana tap eder? sanki bu landlerden mana çıkarma olayı sadec main phase başlarında gibime geliyor, olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gunn, 29 Temmuz 2005 00:22 tarihinde demiş ki:
öncelikle sabrın için tebrikler :)

eheh 40 yılda bir birileri soru soruyo atladım direk sorun değil =)

kurallarda yanlış okumadıysam:
iki tane main phase var ve her ikisinde de elinden land oynayabiliyorsun AMA sadece BİR TANESİNDE land koyabilyorsun. Şöyle diyordu "second mian phase: you may play a land if you haven't already in the first main hand " (kelimeler birebir olmayabilir)

evet doğru

bir de sen saldıran yaratıkların tap edilmesinin mantığını anlatmışsın. savunan neden tap ediliyor onu anlamadım. hatta şimdi biraz online oynadım da savunaninki tap edilmek değil, rakibin kartının üstüne konmak daha çok.

şimdi sıra sendeyken savundu ya mesela yaratıgın bide özelligi var diyelim "tap to heal you for 2 life" mesela. bi yaratıgı blokladıktan sonra bu özelligini kullanamazsın mantıgı bu. şunuda söylim belki sorarsın evet yaratıkların abilityleri instant gibi kullanılabilir illa sıranın sende olmasına gerek yok.

bide sen her aşamada "land tap eder bunu yapar, şunu eder" demişsin. her yapacağın hareketin mana bedelini yapmadan hemen önce kart yatırarak ödüyorsan elinde nasıl fazladan mana kalabilir ki? yani kim 3 mana isteyen bir yaratığı oyuna sokacakken tutar da 4 mana tap eder? sanki bu landlerden mana çıkarma olayı sadec main phase başlarında gibime geliyor, olabilir mi?

yok hayır sadece main phasede değil dediğim gibi her zaman kullanabilirsin. o kuralın mantıgı şu. mesela landlerin tap halindeyken bi nedenden dolayı daha avantajlı olabilirsin oyuna göre. sırf bu avantaj için taplemeyi engellemek için bi kural.
Sosyal ağlarda paylaş

stack için detaylı açıklama buldum. Umarım çok geç değildir.

http://4.79.140.21/Articles/TheStack.asp
[signature][hline]Lopeth, 06 Temmuz 2005 11:35 tarihinde demiş ki:
benimde aklıma takılanlar var.
Mesela ninjalık günah mıdır ? G3nklemek günah mıdır ?Düşük lvl kesmek sübyancılık mıdır ?
All hail the lord and master Foamy the Squirrel
Sosyal ağlarda paylaş

yok yaw en azından blokladığını göstermek için bile olsa tap oluyorç çünkü Seasoned Marshall var mesela saldırdığında istediği bir yaratığı tapliyor, yani olası blockerlar arasından çıkarıyor. Ayrıca şöyle düşün, yaratık taplenmesse aynı elde hem defans yapar (diyelim crossbowmen) hemde savaş safhasından sonra abilitysini kullanır, oysa abilitysinin karşılığı "tap olmak" tır ki onu da yapamaz.
yani savunanın tap etmesi de mantıklı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok kardes valla billa :)

Bloklayan yaratık blokladigindan dolayi tap edilmez. Istersen aynı turn icinde hem bloklar hem de declare blockers instants fazında veya combat damage fazında abilitysini kullanmak için tap edebilirsin. Yapma gozunu seveyim.

Hani 8 yıldır magic oynuyorum uzerine 9 Eylul'de de Nationalsa katilacagim her aksam da magic onlinedayım beklerim yapmayın etmeyin. Bunca yildir yanlıs mı biliyordum yoksa :)

[Bu mesaj Stillwind tarafından 02 Ağustos 2005 13:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok kardes valla billa :)

Bloklayan yaratık blokladigindan dolayi tap edilmez. Istersen aynı turn icinde hem bloklar hem de declare blockers instants fazında veya combat damage fazında abilitysini kullanmak için tap edebilirsin. Crossbowmen ondan dolayı iyi bir kart ve neredeyse her yeni edition da basılıyor :) Ayrıca kabuto Moth ornegini ele alırsak. Declare blockers da "kabuto moth" ile saldiran "2/2 lik isamaru, hound of Konda yi blokladigini" soyleyip uzerine kabuto mothu tap edip kendisine "+1/+2 vererek" Kabuto Mothu "2/4" yapar Isamaruyu alkislarla disari alirsin.

Hani 8 yıldır magic oynuyorum, uzerine 9 Eylul'de de Nationalsa katilacagim, her aksam da magic onlinedayım beklerim, yapmayın etmeyin. Bunca yildir yanlıs mı biliyordum yoksa :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...