Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugünün önsözü (Atatürk'ün sonsözü)


DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başardıktan sonraki "sonsözü" bugünkü koşullarda bizim için yeniden "önsöz" haline geldi.
Bugün, neredeyse "her şeye yeniden başlıyoruz!", Kurtuluş Mücadelesi'ndeki gibi!..

O nedenle, kitabın kapağında Mustafa Kemal'in bize seslenişi ile başladım, burada da O'nun sözlerini bugünün "ilk sözü" olarak "önsöz" yapıyorum:

EY TÜRK GENÇLİĞİ!

Birinci görevin, Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyeti'ni sonsuzluğa değin korumak ve savunmaktır.

Varlığın ve geleceğin biricik temeli budur. Bu temel, senin en değerli güven kaynağıdır. Gelecekte de, yurt içinde ve dışında, seni bu kaynaktan yoksun etmek isteyecek düşmanlar bulunacaktır. Bir gün bağımsızlığını ve Cumhuriyeti'ni savunmak zorunda kalırsan, göreve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanaklarını ve koşullarını düşünmeyeceksin! Bu olanak ve koşullar çok elverişsiz olabilir. Bağımsızlığa ve Cumhuriyet'ine göz koyacak düşmanlar, bütün dünyada dünyada benzeri görülmedik bir zafer kazanmış olabilirler. Zorla ve aldatmaca ile sevgili vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve yurdun her köşesine düşman girmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acılı ve daha korkunç olmak üzere yurdunda, iş başında bulunanlar, aymazlık ve sapkınlık ve hatta hayınlık içinde olabilirler. Dahası, iş başında bulunan bu kişiler, kendi çıkarlarını, yurduna girmiş olan düşmanların siyasal amaçlarıyla birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezgin ve bitkin düşmüş olabilir.


EY TÜRK İSTİKBÂLİNİN EVLÂDI! İşte, bu ortam ve koşullar içinde dahi görevin, Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!..




[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 28 Temmuz 2005 14:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ee ne bu şimdi.. gençliğe hitabe.. aferin mi bekliyosun?[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madem yazildi ilk halini de ekleyelim bari,

Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcutiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve harici bedhahların olacaktır.
Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini, düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok nâmusait bir mahiyetde tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyaya emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şeraitten dahi elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerini siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen;
Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

böyle bir hitabenin ardından deniz gezmişlere vatanhaini diyip asan zihniyet oldukça ve bunu her fırsatta dile getirip ''astık,astık'' die belirtmeye devam edip aynı düşünceler devam ettikçe,atatürkün sözlerini tapılası putlar olarak görmekten başka hiç bişey yapamayız.

gençliğe hitabeyi k/y yapmakla bitmio olay yada konu dışına 10.yıl nıykunu koyupta ''ey atam sen rahat uyu'' nidalerı atmakla bitmio.
anca atatürkü taraftar kiteleleri toplamak için kullanırsınız ama yaptığnızın atatürkçülükle,kemalistlikle uzaktan yalkından alakası yoktur.

atatürk gibi ileri görüşlü bi adamın sözlerinden diablo gibi adamlar ne anliabilir ki.topiği açan adama bir bakmak lazım ne kadar kemalist ne kadar atatürkçü ki böyle bir topic açma istemini kendinde bulabiliyor.
yeni kuşak milliyetçi heralde bu :internet milliyetçisi.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diablodann bir başka propaganda örneği.
sonunda bunların tarihle bi ilgisi olmadığını anlayacağız ama pek de yakın zamanda gerçekleşecekmiş gibi görünmüyor ne yazık ki.

propagandadan da öte, atatürkün, bundan prim yapan çevreler tarafından putlaştırılıp sömürülmesi diyebileceğiz inşallah. herhalde o zaman, ne kadar çirkin, ne kadar yoz olduklarının farkına varabiliriz bu tür yaygaraların.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com


[Bu mesaj montezaus tarafından 30 Temmuz 2005 13:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Ey Türk Gencimsi! Bu ahval ve şerait içinde bile birinci vazifen kafaları karıştırıp kendine paye çıkartmak ve vatanın milletin bölünmesine "onları koruyorum" ayağına yatıp yardım etmektir. Muhtaç olduğun ikiyüzlülük damarlarındaki hain kanda mevcuttur."

Bence bazılarının hitabeyi anlayış şekli böyle, hazin bir şekilde Atatürk'ü de emellerine ulaşmak için bir araç olarak kullanmaları çok sinir bozucu.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onlar kendilerini bilirler zaten delidumrul... Milleti koruma kisvesi altında, nasıl kendi ceplerini doldururlar, nasıl biraz daha karışıklık, kavga, cıngar çıkartıp işleri kendi lehlerine çevirirler ve bunu yaparken nasıl aslında savundukları değerlerin tam tersini gerçekleştirirler çok iyi bilirler. Atatürk'ü alet etmekten, önemli kavramları yozlaştırıp arkalarına saklanmaktan da geri durmazlar.

Bence kim oldukları oldukça açık, buralarda gezenleri de bulunmakta.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Numb, 30 Temmuz 2005 01:51 tarihinde demiş ki:
ee ne bu şimdi.. gençliğe hitabe.. aferin mi bekliyosun?


arkadaş yanlış bölüme gelmiş görsel sanatlara taşıyalım istersen?bence gaza getirmek gibi bir niyeti bile olamaz arkadaşımızın olsa olsa post kasıodur...[signature][hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.



Metboy 19.08.20 22:42 bende türk sağ açarım o sol açarsa ahahha
Othranx 19.08.20 22:42 euheu
Othranx 19.08.20 22:42 sen dopsun orta aç eueh
Metboy 19.08.20 22:42 aefdaeh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu başlıkta Propaganda yapılmıyor.

Başka bir başlıkta gençliğe hitabe ile ilgili biri bir kabalık yapmıştı. Bu ona verilecek bir cevap. Ayrıca bu başlığı propaganda olarak yorumlayanları kınıyorum.

Sorunlar yaşayan bu toplumun kurtuluşu bu nutukta yazıyor. Nutuğu okuyupta yadırgayanı kınıyorum.

Nutuktan anlam çıkartamayan Türk gencini ve bu duyguyu ona aşılayamayan aileleri ve öğretmenleri kınıyorum.

Diablo, bir çok konuyu belgeleriyle tartışan ve konuları açan bir arkadaşımız. Onun onda birini bile yapamayanlar muhalefet yapıyor. Günlük hayatta yaptığımız en büyük hata birini eleştirirken "Acaba ben daha iyisini yapabilir miyim?" demiyor olmamız. Bu yüzdende eleştirmek meziyet ve kabileyetten yoksun kişilere düşüyor. Boş eleştiri yapan herkesi kınıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım niye tartışmayı nutuk üzerinden yapmaya çalışıyorsun ki? burada söylenene karşı nutuğu kullanman zaten anlatılanların anafikri, nutuğu, atatürkü, eserlerini sömürmek.

kimse çıkıp da nutuğa laf etmemiş farkındaysan, nutuğun kullanılış biçimini konuşuyoruz burada.

nutuğun zaten bu başlıkta 'kullanıldığı', araç olduğu ortada, o formatta yazılmış bir yazı. girişine bakarsan zaten bunu farketmen de güç olmayacaktır.
said:
Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başardıktan sonraki "sonsözü" bugünkü koşullarda bizim için yeniden "önsöz" haline geldi.
Bugün, neredeyse "her şeye yeniden başlıyoruz!", Kurtuluş Mücadelesi'ndeki gibi!..

O nedenle, kitabın kapağında Mustafa Kemal'in bize seslenişi ile başladım, burada da O'nun sözlerini bugünün "ilk sözü" olarak "önsöz" yapıyorum:

propaganda mıymış değil miymiş, anlatılanı ve neye dayanarak anlatıldığını, çarpıtmadan tam olarak anladıktan sonra söyleyelim bi zahmet.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne olduğunun farkındayım.

Atatürk, nutuğu Türk gençliğine seslenerek yapıyor. Anlayacağın bize miras bırakılan bir eser sen ne anlatıyorsun? Atatürk'ün eserini sömürmekten kastın ne?

"Başka bir başlıkta dedim." O başlığı buraya koyup uzatmaya gerek yok. Kastım bu başlık değil.

Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesnin Propaganda aracı olarak görme sebebini bana detayıyla yaz. Başka bir ülkeye ait bir eseri yayımlarsan adı propaganda olur. Kendi ülkene ait bir eseri yazmış olması propaganda yapmaz.

Ayrıca k/p ettiğin açıklamanın nerisi propaganda içerikli? O yazı hitabenin açıklaması doğru. Neye göre propaganda diyorsun?

Ayrıca yazdığımı bence sen iyi oku.

[Bu mesaj caferi tarafından 01 Ağustos 2005 18:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sırasıyla gideyim.
Burada söz konusu olan nutuk değil, atatürkün yurda seslenişi değil. Burada bizim söylediğimiz, arkadaşın nutuğu kullanıyor olması. Nutuğu koyup üzerine bir şey eklemeden sunmamış, girişte bi çevreye hitabı, o çevreye yönelik nutuktan bağımsız bir mesajı var, bunu göresin diye quote etmiştim ama farkına varamamışsın anladığım kadarıyla. Bu da nutuğu kullanmadır, ne yazık ki durum daha vahim olduğu, bunu yapan zihniyet, atatürkün görüşlerini sahipleniyorlarmış gibi ortaya çıkıp bambaşka, kendi görüşlerini bu metinlerin altından yaymaya, suni hassasiyetler yaratıp güç kazanmaya çalıştıklarında da bu atatürkü sömürme oluyor.

"Başka bir başlıkta dedim" diye bir şey görmedim kendi yazımda, benim yanıtlayabileceğim bir şey değil sanırım.

Bundan sonra sordukların için de sanırım yukarıdaki açıklama yeterli olur.

Ha, orada seninle ilgili söylediğimse, nutuğa laf edilmiş gibi nutuğu savunarak ortaya çıkmış olman. Hayır, burada bahsedilen, benim bahsettiğim en azından nutuk değil, nutuk propaganda amaçlı da değil, ayrı bi siyasi belge zaten. Ama bugün çeşitli çevreler nutuk gibi belgeleri, nutukta yer almayan, nutuğun ilke olarak öngörmeyeceği kendi görüşleri adına prim yapmak için kullanıyorlarsa bu bahsettiğim sömürmedir.

Propaganda: bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.
Ülkesi olmaz yani bunun, nereden öyle bi bağ kurduğuna anlam veremedim.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün burada yurda ve Türk gençliğine seslenişi anlatılıyor. Eleştirdiğin nokta Diablo'nun bunu kullanıp sömürü aracı olarak kullandığını düşünüyor olman. Kişisel düşünceni lanse ettiğin için objektif değil. Diablo nutuğun üstüne bir takım kişisel görüş yazıp ardından yazdıklarını nutuğun anlamı dışında başka bir şeye bağlasaydı kişisel düşüncesini yapıyor olurdu ve hatalı duruma düşerdi. Bu noktada kesinlikle yanlışsın.

"Nutuktan bağımsız bir mesaj" dediğin şey nutuğun ana fikridir. Bağımsız değil nutuğa bağımlı bir ifadedir. Benim dikkat etmeme gerektiğini düşündüğün ifadeye şöyle yazman lazımdı "Benim anlamadığım kadarıyla" :)

Atatürk'ün düşüncelerine sahiplenmekten bahsettiğin şey Diablo'nun yazsında yer almıyor. Kendi malıymış gibi yazmıyor. Yaptığı şey HATIRLATMADIR.

Bu ifade sana ait:
diablodann bir başka propaganda örneği.
sonunda bunların tarihle bi ilgisi olmadığını anlayacağız ama pek de yakın zamanda gerçekleşecekmiş gibi görünmüyor ne yazık ki.

propagandadan da öte, atatürkün, bundan prim yapan çevreler tarafından putlaştırılıp sömürülmesi diyebileceğiz inşallah. herhalde o zaman, ne kadar çirkin, ne kadar yoz olduklarının farkına varabiliriz bu tür yaygaraların.

Aramızdaki tartışmadan sonra diyorsun ki:
Ha, orada seninle ilgili söylediğimse, nutuğa laf edilmiş gibi nutuğu savunarak ortaya çıkmış olman. Hayır, burada bahsedilen, benim bahsettiğim en azından nutuk değil, nutuk propaganda amaçlı da değil, ayrı bi siyasi belge zaten. Ama bugün çeşitli çevreler nutuk gibi belgeleri, nutukta yer almayan, nutuğun ilke olarak öngörmeyeceği kendi görüşleri adına prim yapmak için kullanıyorlarsa bu bahsettiğim sömürmedir.

Bu iki ifade arasında çelişki yok mu? Hem Diablo'nun başka bir propaganda örneği yaptığını yazıyorsun daha sonra Diablo'nun propaganda yaptığını değilde daha kibar bir şekilde bunun prim aracı olarak yaptığını yazıyorsun. Çok ilginç. Nutuğu sahiplendiğimi nerden çıkardın. Lütfen ilk mesajımı bir daha oku. Eğer bahsettiğimiz şey nutuğa yapılan asılsız bir saldırı olsaydı hepimiz sahip çıkmak durumundayız. Bu manevi bir miras. Bundan para kazananı ve sömürenle mücade edecez tabiki. Ama başlık adı altında böyle asılsız itamlarla olmaz nu işler.

Prim: İş hacmiyle orantılı olarak ve iş yapanı isteklendirip, iş hacmini ve verimini artırmak veya sonuca daha kolay ve çabuk ulaşmak amacıyla verilen para. (Bu kelime yerine prestij yazsaydın daha iyi olurdu. Çünkü Dioblo bu işten para kazanmıyor.).

Ayrıca nutuğa laf edenlerin olduğunu bu platformda ya da değil olduğunu bilmeni ve ben de bunu kişisel olarak protesto ettiğimi kısa bir şekilde yazdım. Tepkimizi dile getirmek için bu platformda olan bir olması şartı yok.

Propaganda anlamını yazmışsın. Fakat yazdığın şeyde başka düşüncelerini başkalarına tanıtmak anlamındaki ifadenin tutarsızlığının kanıtı Nutuk'un Türk toplumuna ait olduğu ve Türk toplumuna tanıtılmaya ihtiyacı olmadığıdır. (Türk toplumuna hatırlatılmaya ihtiyacı vardır. Propaganda ile farklı şeyler) Çünkü Nutuk Türk vatandaşı olan herkese ait. Eğer bu platformda başka bir ülkenin Nutuk'u yazılsaydı yazdığın propaganda açıklması doğrultusunda propaganda olurdu.

[Bu mesaj caferi tarafından 02 Ağustos 2005 15:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bunun bi objektifliği de söz konusu değil, benim o tutumu değerlendirişim öyle, objektiflik aranacak bir şey değil pek, görüp görmemek mesele. O mesajı, yani bugün egemen olan güçlere karşı kurtuluş savaşını başlatma mesajını da nutuğun içine sokan da diablo olduğuna göre nutuğu kullanıyor demem de son derece nesnel bi yaklaşım olur herhalde.

Ortada ben bi çelişki görmüyorum, gözlüklerindendir belki yarattığın çelişki, ya da çerçevelerinden. Diabloyu ben çok daha öncelerinden, başka yerlerden tanıştığımız birisi olarak zaten spekülasyonlar üzerinden onun kişiliğine bi ithamda bulunmam. İlkinde söylediğimle ikincide söylediğimin birbiriyle çatışıcak bir şeyi de yok. Propagandadan öte prim yapmak ifadesinde de yumuşatma değil, anladığının aksine daha çirkin bir şeye işaret etme var. İkincisindeki prim yapma da gene ilkindekinin genişletilmiş, açıklanmış hali.

Benim bahsettiklerimin nutuğu değil, onu kendi hedeflerini gerçekleştirmek için kullananları, sömürenleri hedef aldığını da sanırım yeterince açık belirttim daha önce de, altını tekrar çizeyim anlaşılmadıysa hala.

Primin senin aldığın anlamı, ekonomide işverenin işçilerine fazladan verdiği prim, önce c-plediğin metni anlasaymışsın keşke. Benim bahsettiğimse, bir takım çevrelerin prim yapmak, ekonomikten ziyade siyasi güç adına, savundukları şeyleri nutuk gibi atamızın görüşleri altından pazarlayarak, yayarak kazanç sağlamak. Prim almak değil, prim yapmak değimin tamamı.

Arkadaşım, nutuk tanıtılmayacağına göre, bu adamlar nutukla (kullanarak demişim, ipucu da verim) neyin propagandasını yapıyor olabilirler, kastım o değilse nedir, bi düşünmeni rica ediyorum. Bu düşünme işlemini o satırları yazmadan önce gerçekleştirmiş olsaymışsın keşke.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tutumun ve olayı kendine göre ela alıyor olman doğru olduğun anlamına gelmez.

Dioblaya "Diablodan bir propaganda örneği daha." sözü sana ait kişisel olsun yada olmasın ithamdır. Açıkça ya da anlaşılır bir şekilde yazalım "Diablo hep propagfanda yapıyor yine propaganda yapmış." anlamına geliyor. tekrar yazıyorum bu bir ithamdır.

Günlük hayatta hep yaparız zaten. Biri bir kusurumuzu görür. Kusurumuzu yüzümüze söyler. Bunu kabul edemediğimiz için mantıklı gerekçelere dayandırmak yerine "Sen falansızn, sen filansın." gibi yakıştırmalarla işin içinden sıyrılmaya çalışırız. Kime sorasan sor (Sorduğun kişiler taraflı olmamak şartıyla) yazdıklarında çelişki olduğunu görecektir.

Atatürk üzerinden Prim yapanları ya da siyasetçileri ya da iş adamlarını yazar mısın? Benzetme yapıyor olsan bile, olayın iğrençliğini vurmak istiyorsan bile benzetme maksatlı başka kelimler kullan. Burdan da şu çıkıyor. Olayı kendine göre ifade ettiğin şey başkasına göre farklı geliyorsa yapacağın en doğru şey en doğru kelimeyi yazmak. Her şeyin doğrusunu bilemezsin yazdıklarının arkasında durman seni mert yapar ama doğru şeyi savunan biri yapmaz.

Yazdıklarının hiçbiri açık değil. Dediğin gibi ben yazarken kafam çalışmıyorsa kafası çalışanlara sormak lazım.

Sana ait:
Arkadaşım, nutuk tanıtılmayacağına göre, bu adamlar nutukla (kullanarak demişim, ipucu da verim) neyin propagandasını yapıyor olabilirler, kastım o değilse nedir, bi düşünmeni rica ediyorum. Bu düşünme işlemini o satırları yazmadan önce gerçekleştirmiş olsaymışsın keşke.

Kelime oyunumu oynuyoruz burda? Hadi benim kafam çalışmıyor diyelim. Hadi ben dediğin gibi aşırı derecede dediğin gibi aptalım. Yazarken benim kafam çalışmıyormuş çünkü. Açık yazda anlayalım. Parantez içinde bir şey yazmışsın kimbilir hangi mesajda? Yazdığın şey açık olsaydı bu konu bu kadar uzamazdı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben böyle Atatürk'ün sözleri propaganda olarak kullandığımı ve Atatürkü putlaştırdığımı söylüyorsunuz. Size yazık. Hiç laf atmadığım kişiler de bana laf atıyorlar ama hiç umurumda değil. Pek aldırmam.

Atatürkün sözleri sizden daha iyi anlayabileceğimi söylemeliyim. Her seferin de hatırladığım sözü şudur: "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir."

Atatürkçülük Putperestlik olamaz. Bir yerin kurtuluş günü mü, Mustafa Kemal Paşa'nın bir büstü jeep'in birine bindiriliyor, o şehre 'temsili' giriş yapıyor. Kasaba ya da şehir halkının başlarında yöneticileri, takım takım büstü karşıladıklarını unutmamak lazım.

Yukardaki Atatürkün sözüyü anlamamız lazım. Önce 'fikirler ve duyguları' yüzünden önde geliyordu, birincileri gargaraya getirip, yüzü yerine büstlerini ortada dolaştırdığımızı duysa, acaba ne yapardı? :D

Atatürkçülüğünü tanımlamamız lazım. Ben Atatürkü seviyorum onu propaganda ve putperest kullanmaları hiç sevmem. Öyle hiç kullanmam


Konuyu açmamın nedeni paylaşmak istedim. Atatürkün sözü propagandası olarak kullanıyor, bu putperestliktir diye laf atmaları size yazık. Beni yutturmayınız

Neyse yazabileceğim çok şey var. Fazla konuşamayacağım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
caferi, 02 Ağustos 2005 21:09 tarihinde demiş ki:
Tutumun ve olayı kendine göre ela alıyor olman doğru olduğun anlamına gelmez.

onu da yazının devamında açıkladım sanıyorum, yargının ötesinde, argümanlar üzerinde tartışmaya başlasak diyorum artık?

said:
Dioblaya "Diablodan bir propaganda örneği daha." sözü sana ait kişisel olsun yada olmasın ithamdır. Açıkça ya da anlaşılır bir şekilde yazalım "Diablo hep propagfanda yapıyor yine propaganda yapmış." anlamına geliyor. tekrar yazıyorum bu bir ithamdır.

ve?
kastettiğim o zaten, diablo genelde böyle, propaganda içerikli şeyler getiriyor, belli bi kesme, görüşe hitap eden şeyler getiriyor ki bunu kendisi de kabul ediyor.
ee?

said:
Günlük hayatta hep yaparız zaten. Biri bir kusurumuzu görür. Kusurumuzu yüzümüze söyler. Bunu kabul edemediğimiz için mantıklı gerekçelere dayandırmak yerine "Sen falansızn, sen filansın." gibi yakıştırmalarla işin içinden sıyrılmaya çalışırız. Kime sorasan sor (Sorduğun kişiler taraflı olmamak şartıyla) yazdıklarında çelişki olduğunu görecektir.

girişinle benim her hangi bi argümanım arasında, kime sorarsan sor bi bağlantı yok, devamıyla da yok, çünkü devamında bi argüman yok. neye dayanarak 'önce propaganda demişsin, sonra prim, ağız değiştirme' diyorsun ki, ikisini de aynı cümlede, aynı kesime karşı kullanıyorum, hatta prim yapmayı bi ileriki adım olarak sunuyorum, sen bunu yumuşatma olarak alıyorsun.

[qoute]Atatürk üzerinden Prim yapanları ya da siyasetçileri ya da iş adamlarını yazar mısın? Benzetme yapıyor olsan bile, olayın iğrençliğini vurmak istiyorsan bile benzetme maksatlı başka kelimler kullan. Burdan da şu çıkıyor. Olayı kendine göre ifade ettiğin şey başkasına göre farklı geliyorsa yapacağın en doğru şey en doğru kelimeyi yazmak. Her şeyin doğrusunu bilemezsin yazdıklarının arkasında durman seni mert yapar ama doğru şeyi savunan biri yapmaz.

birincisi, bi argümanı savunurken, tartışma dediğimiz şeyde bu argüman ve dayandıkları, verilen sebepler konuşulur, kişiler değil. şu şu böyle yapıyor desem ne olacak ki, olay çevrelere bulaşacak ve neticede de bu konuyu doğrudan tartışmıyor olacağız değil mi. kime dediğim yerine neden dediğimi, hangi nitelikleri, şartları koşul koyup bunu söylemiş, sınırlarını çizmişim, onun üzerine bir şey söylersen sevinirim, hem tartışma da daha sağlıklı yapılmış olur.
said:
Yazdıklarının hiçbiri açık değil. Dediğin gibi ben yazarken kafam çalışmıyorsa kafası çalışanlara sormak lazım.

Sana ait:
Arkadaşım, nutuk tanıtılmayacağına göre, bu adamlar nutukla (kullanarak demişim, ipucu da verim) neyin propagandasını yapıyor olabilirler, kastım o değilse nedir, bi düşünmeni rica ediyorum. Bu düşünme işlemini o satırları yazmadan önce gerçekleştirmiş olsaymışsın keşke.

Kelime oyunumu oynuyoruz burda? Hadi benim kafam çalışmıyor diyelim. Hadi ben dediğin gibi aşırı derecede dediğin gibi aptalım. Yazarken benim kafam çalışmıyormuş çünkü. Açık yazda anlayalım. Parantez içinde bir şey yazmışsın kimbilir hangi mesajda? Yazdığın şey açık olsaydı bu konu bu kadar uzamazdı.

değiştireyim, cümlelerimdeki özneleri ve nesneleri kendine göre yorumlayıp, söylediğim şekilde değil, görmek istediğim şekilde görmeseydin bu tartışma bu kadar uzamazdı.

söylediğin:
Propaganda anlamını yazmışsın. Fakat yazdığın şeyde başka düşüncelerini başkalarına tanıtmak anlamındaki ifadenin tutarsızlığının kanıtı Nutuk'un Türk toplumuna ait olduğu ve Türk toplumuna tanıtılmaya ihtiyacı olmadığıdır. (Türk toplumuna hatırlatılmaya ihtiyacı vardır. Propaganda ile farklı şeyler) Çünkü Nutuk Türk vatandaşı olan herkese ait. Eğer bu platformda başka bir ülkenin Nutuk'u yazılsaydı yazdığın propaganda açıklması doğrultusunda propaganda olurdu.

e be kardeşim, ne anlatmaya çalışıyorum sayfalardır, sen çıkmış nutuk propaganda olamaz diyorsun, ne diyeyim ki ben sana. baştan bir kez daha göz geçirirsen açıklığa kavuşacak sanırım çoğu şey. hadi bu ifademe açık değil diyorsun, bu ifadenin o yazının bütünüyle, ve aslında bu tartışmanın bütününüyle bağlantılı olabileceğini neden hesaba katıp, o şekilde değerlendirmiyorsun. aynı şeyleri tekrar etmekten sakınmak sadece, onların üzerine bu söylediğimin yeterince anlaşılabilir olması gerekiyor zaten mantıken.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diablom, tyraelim;
atatürkün bi eserini alıp, üzerine bunun bugün senin kendi yargılarınla, özel olarak belirlemiş olduğun tutumuna işaret eder bir şekilde kullanmış olman nedir peki söyleyebilir misin, nasıl tanımlamamızı, görmemizi isterdin?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e ben de diablo ahan bunu diyo dememiş miyim?[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...