Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google'da ilk sayfalarda listelenmek?


Eno

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar çalıştığım şirketin web sitesinin ziyaretçi sayısı, reklamı vs si herşeyi rakiplerden fazla olmasına rağmen, ilgili keyword de pek çok firmanın altındayız.

Hatırlıyorum, bazı servisler bir şekilde bu sıralamalarda üste gelinmesini sağlıyordu. Bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

Not: Hosting için değil... Farklı bir konu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pagerank: google tarafından markalanmış bir sistem. sitene ne kadar farklı yerden link veriliyorsa pr o kadar artıyor ve aramalarda o kadar yukarda çıkıyor. ama aynı server üzerindeki 1000 tane siteden de link alsan tek link sayılır, hileyi engellemek için. aynı şekilde bir sayfadaki 100 linkten biri olacağına daha dandik bir sitede, daha az popüler bir sayfada 3 linkten biri olman pr açısından daha iyidir. ayrıca çok alakasız sitelerden verilen linkler de pek sayılmıyor diye biliyorum.

firefox için pagerank gösteren extension var, çok kullanışlı, onu tavsiye ederim.

siteyi üst sıralar çıkarmak içinse gerekli keyword SEO.

google belirli aralıklarla pr update'i yapar. yani siteni optimize edip reklam link vs verdikten sonra hemen ertesi gün üst sıralara çıkmasını bekleme, 3 ayda bir falan oluyor sanırım pr update, ve 1 ay kadar sürüyor.

[Bu mesaj Zed tarafından 21 Haziran 2005 01:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Page Rank açılımı..Google PR değerine göre siteni sıralamaya tutar..Tabi diğer faktörlerde vardır ama temel faktör PR değeridir..

Buradan bakabilirsin PR değerine..

Max 10 olur :) Ama TR de öyle bir site yok :) Microsoft,Yahoo falan bu gibi şirketlerin PR değeri 10..

Nasıl artar dersen şöyle diyim sana;
Aynı katagoride olan başka sitelere sitenin linkini vermen lazım.
Örneğin;
Cep Telefonu siten var ! Senin gibi cep telefonu sitesi olan birine rica edican veya para verican linkini koyucak ana sayfasına..Tabi bu site PR 2 ise birşeye yaramaz :) PR 4 iyi bir değer diyebiliriz.PR 5 hoş güzeldir..PR 5 üstü gayet iyi demektir..

Her 3 ayda bir Google Amca PRleri günceller ve Toolbara yansır bu güncelleme..[signature][hline]Jabba
ICQ:66198646

Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim okulun (ışık) sitesi de 6 çıktı. demek ki reklamları buralara veriyomuşuz.[signature][hline]*reading screen* "To Start Press Any Key". Where's the ANY key? I see Esk [ESC], Catarl [CTRL], and Pig-Up [PGUP]. There doesn't seem to be any ANY key. Woo! All this computer hacking is making me thirsty. I think I'll order a TAB. *presses TAB key*
http://opethized.blogspot.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Google ve Page Rank
[hline]

Herkesin bildiği gibi Google arama sektöründe dünya devi oldu. Google ile ilgilenenleri 2 ye ayırırsak bunlar Ziyaretçiler ve Web site sahipleridir.

Web sayfamız google da ne kadar çok ve üstlerde yer alırsa o kadar çok faydalanırız bu ziyaretçi yüzdesinden. Güzel bir web sayfası yaptığınızı düşünüyorsunuz ve Google da üst sıralamalarda yer almak istiyorsanız web sayfanızı daha iyi düzenlemeniz gerekmektedir.

Neler yapabiliriz ?
[hline]

Öncelikle sayfanızın meta taglarını düzenlemelisiniz. Web sayfanıza uygun anahtar kelimeleri abartmamak koşulu ile girin. Bu kelimelerden en önemli olanları sayfanızın Title ında olması da + faktörlerden biridir. Bunun dışında anahtar kelimeleriniz sayfanızın içeriğinde ve Başlık (H1, H2 taglarında) yer alırsa Google sayfanızı daha ciddiye alır.

Google için bir başka faktör ise linklerdir. Örneğin Ehliyet Kursu siteniz var ve "Ehliyet Kursu" Kelimesinde üst sıralarda çıkmak istiyorsunuz. Google için Link içinde bu kelimelerin geçmesinin önemi büyüktür.
http://www.ehliyetkursu.com/ehliyetkursu.asp gibi bir url nin Yüksek sıralamalarda yer alması daha kolaydır.

En önemli faktör Pagerank
[hline]

PageRank Google ın sitemize verdiği önemi gösteren 10 üzerinden nottur. Sayfamız Google için ne kadar değerliyse arama sonuçlarında o kadar öncelik kazanırız. PageRank yılın belirli dönemlerinde güncellenir ve sitenizin performans değişimine göre artabilir ya da azalabilir.

Pagerank'ım nedir ?
[hline]

Websitenizin PR değerini http://www.checkmypr.com adresinden kolayca öğrenebilirsiniz.

PageRank kazanmak.
[hline]

PR değerinin yüksek olması belirli nedenlere bağlıdır yine.
Önemli sebeplerin başında DMOZ (Dizin) geçmektedir. Siteniz www.dmoz.org ta kayıtlı ise birkaç adım öne çıkarsınız otomatik olarak. Çünkü bu dizine her site kabul edilmemekle birlikte tüm Dünya daki en önemli Link Dizinidir. Google, Alexa, Altavista, Yahoo ve birçok dünya devi bu dizinden yararlanmakta ve desteklemekte.

Başka önemli etkenlerden biri Backlink tir (Sitenize başka sitelerden verilen link sayısı). Sitenize verilen her link bir referans mahiyetindedir ve GoogleBot girdiği sitelerde ne kadar çok linkinizi bulursa o kadar kaliteli olduğunuzu düşünür. Backlink miktarınızı da yukarıdaki adresten öğrenebilirsiniz.

Başka bir etken sayfa index
[hline]

Sayfa index Google da kayıtlı olan sayfa miktarınızdır ve daha geniş içerikli sayfalar Google tarafından daha değerlidir. İndexlenmiş sayfanızın miktarını yine aynı adreste bulabilirsiniz.

Sayfalarımı nasıl indexletirim
[hline]

Google sayfa indexleme işini GoogleBot mekanizması ile yapar. Bu bilgisayar yazılımı sayesinde hiç durmadan site gezen GoogleBot girdiği sayfalardaki her linki kontrol eder. PR değeri ile doğru orantılı bir şekilde sitenize geliş sıklığı değişebilir. Örnek olarak PR1 değerli bir siteye ayda bir geliyorsa PR5 değerli siteye günde bir gelir. Her gelişinde sayfanızdaki tüm linkleri kontrol eder ve düzgün olanları veritabanına kaydeder (indexler).

Bu yüzden PR değeri yüksek olan sitelerden link alırsanız GoogleBot o linki takip ederek sitenize daha çabuk gelebilir ve Bu referans sayesinde PR değeriniz yükselebilir. Artık Birçok site PR değişimi yapmakta.

Web sitemizi bunlara göre düzenlersek (Optimize edersek) Hakettiğimiz oranda ziyaretçiyi alabiliriz arama motorlarından. Benim emlak siteme günde 500, Link siteme ise henüz 100 kişi yolluyor Google. Daha iyi şekilde düzenlersek çok daha fazlasını alabiliriz. Bunun için ziyaretçilere daha kaliteli ve düzenli içerikler sunmak şart. Bunları yaparken hile yollarına başvurmamakta başka bir önerim olur tabiki. Hile yapan birçok büyük site geçte olsa çok pişman olmuştur.
[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
[b]>>>X+ Projéct web design<<<

      Şebnem Ferah Fan Club

[Bu mesaj Zagg tarafından 21 Haziran 2005 12:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lafı ettinde bi işe yarasaydın keşke.

Bende sitemi %100 uyumlu hale getirdim. Linkini hatırlayamadığım bir sitede arama motorlarına uygunluğu check ediliyordu. Önemli nokta sitede bulunmayan içeriğin meta taglarında vs bulunmaması.
Bunun dışında google da daha fazla yer alabilmek için ben linklerimi subdomain olarak verdim. webhosting.ata... , webtasarim.ata.... gibi..
Ama bunler faza yeterli olmadı tabiki. PR den haberim yoktu örneğin.. Çok komplike algoritmaları var bu arama motorlarının ve tümünü öğrenmemiz asla mümkün olmayacak :)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...