Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkler gerçekten zekimidir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
tek zeki senmisin??[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki:
Hakkari de yola döşenen mayın
blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki:
Allah Karayollarının Belasını versin !!!
Mesaj tarihi:
Türk milletinin arasında zeki insanlarda vardır ama hepsi zeki değildir bence. Genelleyemeyiz bence hele türk milleti gibi çeşitli ırkları içinde barındıran bir millet için kesinlikle genelleme yapılmamalı. (Yuvarlak cevap rulz)[signature][hline]These open doors...
Mesaj tarihi:
kendini zeki zanneden bi milletiz oyle olsaydık suan boyle olmzdık[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
her fake için topik açarsak adamlar kendilerini bi bok (kaka)zannedip tekrar tekrar gelirler
Mesaj tarihi:
insanları ve ırkları genelleyemezsiniz..tüm insanlar %99 oranında aynıdır..%1 lik farklar ırkları belirler..(oranlar değişik olabilir neyse..)

Türk ırkı tembeldir salaktır vs.bunları geçiceksiniz...kanalları açın bakın paso tatil görüntüleri...bunları izleyen insanların toplumsal sorunlara çözüm araması düşünülebilinir mi?

yok amerika şöyle rüyalar ülkesi yok burada para mok gibi..elini salladan karı kıza çarpıyor vs. gibi cümleler içeren haber programları, tv programları vs.. olduğu sürece tabiki tembellik ve tüketicilik hadsafhada olacaktır..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
Ağustos.

Hem doğum tarihim bu mevsimde.
Mesaj tarihi:
said:
Mandoo, 03 Ağustos 2005 13:36 tarihinde demiş ki:
insanları ve ırkları genelleyemezsiniz..tüm insanlar %99 oranında aynıdır..%1 lik farklar ırkları belirler..(oranlar değişik olabilir neyse..)

umarım bunu sallamamısındır[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
her fake için topik açarsak adamlar kendilerini bi bok (kaka)zannedip tekrar tekrar gelirler
Mesaj tarihi:
Aptallık veya zekilik onusuna burda karar veremeyiz ama kendini en aşağılayan ırk kesin biziz. Kendinize demediğiniz kalmadı.

[Bu mesaj Absolut tarafından 03 Ağustos 2005 13:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Absolut, 03 Ağustos 2005 13:41 tarihinde demiş ki:
Aptallık veya zekilik onusuna burda karar veremeyiz ama kendini en aşağılayan ırk kesin biziz. Kendinize demediğiniz kalmadı.

[Bu mesaj Absolut tarafından 03 Ağustos 2005 13:41 tarihinde değiştirilmiştir]

basın ve medyamız saolsun.memleketimin insanı,memleketimin insanı..can uca mıydı unttum herifin adını göresem dövecem bi yerde o derece uyuzum:)[signature][hline]önce Allah sonra yallah
Mesaj tarihi:
70 milyon civarı nüfuslu bir ülkeyiz, tabi ki çok zeki insanlar var olması da gerekiyor ama burda genelden bahsediliyor sanırım. Zeka göreceli bir şey ve deneysel olarak saptanması bana göre imkansız ama zeki bir millet olmadığımız yeterince belli ülkenin durumundan. Burda milliyetçi düşünmenin anlamı yok.[signature][hline]bir kaz dünyaya bedel
Mesaj tarihi:
genel felan degil o burda kendi ırkını bir oyunda gordugu gibi ile kıyasliyo ki kıyasladigi oyunu burda birsuru adam oynuyo ki benim tanıdıgım cogu kisi o oyunu oynayan aptal degil o onun aptalligiki genelde aptal turklerle doalsiyo ki ona gore apttallar demekki ama belki asıl aptal o ;)[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki:
Hakkari de yola döşenen mayın
blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki:
Allah Karayollarının Belasını versin !!!

[Bu mesaj BullDoG tarafından 03 Ağustos 2005 13:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
dış etkenlerin etkisi olabilir bu özgüvensizliğe belki. ama iç etkenler de var aynı şekilde. bir kere cahillik kol geziyor hakkaten, ve doğudan gelen insanların çoğu aynı almanyada yaşayan türkler gibi oradaki yaşamlarını da inatla şehirde yaşamaya devam ediyorlar. yani insan bi gelişmeye açık olur bi kere. türklerin çoğu hakkaten gerizekalıdır ben buna katılıyorum.
%60 falan da değil %80-90. kanıt istiyorsanız biraz çevrenize bakın derim ben. ülkenin durumuna falan. böyle koyun olamaz bi millet.çoğu aşırı kurnaz, herşeyin kolayına kaçan, ama zeki değil.kurnaz. atatürk de türk milleti zekidir derken gaz vermiştir insanlar zeki sanıp kendini öyle davransın bari diye. cık, bi fayda etmemiştir.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 03 Ağustos 2005 14:04 tarihinde demiş ki:
türklerin çoğu hakkaten gerizekalıdır ben buna katılıyorum.
%60 falan da değil %80-90. kanıt istiyorsanız biraz çevrenize bakın derim ben. ülkenin durumuna falan. böyle koyun olamaz bi millet.çoğu aşırı kurnaz, herşeyin kolayına kaçan, ama zeki değil.kurnaz. atatürk de türk milleti zekidir derken gaz vermiştir insanlar zeki sanıp kendini öyle davransın bari diye. cık, bi fayda etmemiştir.

koyun olma olayı karakterle alakalıdır o da duygularla oda eq ile..biz iQ durumundan bahsedioruz galiba?çevreye bakmakla ne alakası var ki?herkesin çevresiyle senin çevren bi değil ki..ne kadar cevren genis olursa olsun öle genelleme yapılmaz.test edersin bakarsın rakamını sölersin..varsa öle bi rakam elinde,söle,yoksa yannis bi yargi..[signature][hline]önce Allah sonra yallah
Mesaj tarihi:
said:
BullDoG, 03 Ağustos 2005 13:48 tarihinde demiş ki:
genel felan degil o burda kendi ırkını bir oyunda gordugu gibi ile kıyasliyo ki kıyasladigi oyunu burda birsuru adam oynuyo ki benim tanıdıgım cogu kisi o oyunu oynayan aptal degil o onun aptalligiki genelde aptal turklerle doalsiyo ki ona gore apttallar demekki ama belki asıl aptal o ;)

Kullandığn sözlere dikkat et,terbiyesizlik yapma. Birşey tatışıyoruz burda.

Ben yorumumu oyuna göre yapmıyorum. Oyunda bile böyle diyorum. O yüzden üpheye düştüm.
Şuan Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birinde okuyorum. Yıllık fiyatı yaklaşık 12.000 ytl. Bunu iyi bir eğitim için yapıyor babam. Herkes acayip zengin,aileleri mühendis falan filan. Ama gel gör ki bu okulun büyük çoğunluğu aptallar sürüsünden oluşuyor. Okula ünlü bir yazar geliyor. Herkes bön bön bakıyor. Bazıları ilgilenmiyor,kendi aralarında dedikodu falan yapıyorlar. En son gelen adam gürültüden rahatsız olup terketmişti. "Sorusu olan var mı?" diyorlar. 2-3 tane el kalkıyor. Hepsi saçma sapan sorular,onları da öğretmenleri vermiş heralde kağıttan okuyorlar.[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"

Kerforn/Night Elf Druid
Burning Legion

Mesaj tarihi:
Bunu öyle çevredeki insanlarla ölçemezsin. Çok aptal biri daha aptal birine zeki gelebilir dediğim gibi göreceli bir şey. Genel bir ölçü istiyorsan öss'ye bakabilirsin, herkesin imkanı yok öss ölçü değil dersen dersanelere bak herkese aynı dersler gösteriliyor 11 yılda gösterilen şeyler tekrar gösteriliyor ama puanlar ortada başarı çok düşük ve yapacak bir şey yok. Malesef üzücü ve genetik bir şey bu. Aşağılama, hakaret olarak algılanmasını da anlayamıyorum. Güzellik, çirkinlik gibi bir şey bu.[signature][hline]bir kaz dünyaya bedel
Mesaj tarihi:
said:
Sensible, 03 Ağustos 2005 14:22 tarihinde demiş ki:
Şuan Türkiye'nin en büyük kampüslerinden birinde okuyorum. Yıllık fiyatı yaklaşık 12.000 ytl. Bunu iyi bir eğitim için yapıyor babam. Herkes acayip zengin,aileleri mühendis falan filan. Ama gel gör ki bu okulun büyük çoğunluğu aptallar sürüsünden oluşuyor. Okula ünlü bir yazar geliyor. Herkes bön bön bakıyor. Bazıları ilgilenmiyor,kendi aralarında dedikodu falan yapıyorlar. En son gelen adam gürültüden rahatsız olup terketmişti. "Sorusu olan var mı?" diyorlar. 2-3 tane el kalkıyor. Hepsi saçma sapan sorular,onları da öğretmenleri vermiş heralde kağıttan okuyorlar.

entelektuel alakalar zekanin olcutu degildir. 12 bin ytl vermisin ama hobilerini sayarken "kitap okumayi cok severim" diyen insanlarin zeki oldugu gibi bir sehir efsanesinden kurtulacak kadar gozunu acamamislar.[signature][hline]TOiO
Mesaj tarihi:
nedense bu türklerin yüzde 80i 60ı salaktır diyenler kendilerini o yüzdenin içine sokmuyolar.ona fazlasıyla gülüyorum.eğitimsiz bir toplum olabiliriz ama salak olduğumuzu kabul etmiyorum.insanlar çok küçük yaşta geçim sıkıntısıyla tanışıyorlar.neye kafa yorsunlar ne yapsınlar bu insanlar.bir kitap 15ytl.adam karnını mı doyursun kitap mı alsın kendini mi eğitsin?ben demiyorum ki herkes zeki aramızda salaklar da var ama diğer ırklarda da salaklar var.başka ırklar aralarındaki salakları gösterip biz salak bi milletiz diyorlar mı çok merak ediyorum.[signature][hline]RareBee
Mesaj tarihi:
herkesin zekasinin kendisine ait oldugunu dusunursek;
1) zeka olculebilir mi?
2) zeka hicbir sekilde ilerlemez ya da gerilemez mi?
3) zeka sadece tek yonlu mudur?
4) bireylerin zekalarini topluma yormak ne kadar dogru?
5) kime ne elalemin zekasindan?

onemli olan kendi zekanizin ne kadar yuksek oldugu degil mi yoksa? e o zaman toplumun bi iki zeki kisiligi sahiplenip biz zeki milletiz demesi ne kadar gercekci? diger milletlerden de en az bizimki kadar zeki insan cikmistir. o zaman onlar da zeki millet... kaldi ki unlu isimleri sayinca, dunya capinda bi seyleri degistirmeyen zeki olamiyo mu sorusu da geliyo aklima.. guney afrika'dan cikan 1 2 kisi var desen, o zaman bu insanlar kulliyen salak mi oluyo?[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
said:
bLackcha0s, 03 Ağustos 2005 01:22 tarihinde demiş ki:

zeki olan insan zeki olduğunu söylemez

gizli zekiyiz

ben çok zekiyim.

allah allah benim gözlerim mi bozuldu yoksa kendine aptal mı diyosun :D[signature][hline]"Ciddi ol sinirlendirme beni"

[Bu mesaj KahnX tarafından 03 Ağustos 2005 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Pratik zeka. yada ne biliyim başımız bişeyle derde girdimi falan bişiler üretmeye çok yatkınızda normalde otururken hiç yani şurdan şuraya gitmeyiz merak edipte.[signature][hline]Love is all around.
Wallaha billiha inanmıyan Atatürk Havalimanına baksın.
Mesaj tarihi:
kullanılmayan zeka hiç bir işe yaramaz. Bizim devletimiz bütün zekaları harcıyor.Bu nedenle gençlerimiz kendilerini gösteremiyorlar işte biz bu yüzden hala yerimizde sayıyoruz.Türki yenin çok büyük b,r genç nüfusu var.Hatta gecen tv de izlemiştim bi ülkenin suanki Türkiye nin sahap olabilecei kadar gence sahip olması 1000 yılda bir rastlanacak bişimiş.Şimdii biz bütün gençlerimizi harcarsak "beyin göçü" olaylarına kayıtsız kalırsak milletimiz dısarıdan salak gibi görünür tabiki ama şuda var ben suna gıcık kapıyorum bizim milletimizde kendinin çok zeki zannediyor yani bizim bi farkımız yok ne cok zekiyiz nede aptal..Haa ama kurnaz olduumuz kesin.Ayrıca tanıdıgım ben uyanıım diyen bütün konyalılar salaktı(kusura bakmayın ama öle)[signature][hline]Lopeth, 31 Temmuz 2005 20:35 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
benim elimde rakam falan yok. ister dikkate alırsınız ister almassınız. benim gözlemlediğim bu ben kendi görüşümü söylüyorum. yanılıyor olmak beni gücendirmez sevindirir.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
zekada çevresel etkenler çok fazladır.
biz diğer toplumlara göre ahlaksız oldugumuzdan bizde kurnazlık gibi şeyler fazladır.
eğitimsiz insan zeki de olamaz.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
  • Yeni Oluştur...