Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Canlılar neden ölmek zorunda?

MeSh

Öne çıkan mesajlar

İdda ediyorum insanlar ölmümsüzleşirse denge bozulmayacak(yani insanlar buna ayak uyduracak)
yermi yok ?
var uzay sonsuz boşluk biz daha 2. bi gezegene bile yerleşemeye başlamadıkki daha bizim gezegenimizin 100/1 ini bile doldurmadık...

2. olarak kaynakmı yok?
yoo herkez kendi kaynağını üretecek bi teknoloji yapılırsa sorun çözülür...
peki faydası nedir?
bilim inanılmaz kusursuz ve hızlı gelişecek ölen insan 70 yıllık bi birikimide yanında götürür,
ve bi sonrakı canlı bu birikimi 50 yıldan önce elde edemez ortada boşuna giden 50 yıllık bi bilgi kaybı var yani biz 20 yıl 20 yıl ilerliyoruz
*(rakamlar örneklendirmedir)[signature][hline]  
Sosyal ağlarda paylaş

Sonsuz yasamın korkutuculugunun farkında mısınız merak ediyorum? Etik olarak yanliş ve evet sonsuzluktan bahsediyorsak yer yok, kimse hiç ölmeyecek, peki buyumenin sınırı ne boyutu ne? yaşliliği mi durdurucaklar? Dunyadaki molekuller(canli yapisına katılan H C O) dongu içindedir, eger geridonusumu engellerseniz hammadde olarak ne kullanacaksınız?Eger secimim olsaydi, dogal surecimde ölmeyi secerdim.[signature][hline]Bilginin azi tehlikeli ise, tehlikeden uzak kalacak kadar cok şey bilen kişi nerede?
T. H. Huxley

Çizimlerim [Pati Albüm]
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanlar doğal döngüde devam edecek insanlar için geçerli ölümsüzlük.Yanlış anlaşılmasın ben sonsuza kadar yaşamak istemem.İstemem yani duygusal olarak :)
Edit:saçmalamışım düzelttim

[Bu mesaj Waex tarafından 19 Temmuz 2005 14:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sonsuza kdr yaşamak isterim,
muhtemelen yaşıyacagım :)
ve olamamasını destekleyen bi şey yazıcağınızda sadece 2dk. düşünün öyle yazın...
ney yani hidrojen carbondioskit döngüsünü teknolojik olarak yapmaktan acizmiyiz?
sonsuz yaşamı bulmuşuz adamlar hala oksijen yetmez diyor :)

bu şeye benzedi türk formula 1 arabası yapsa tüplü kullanır yakıt yetmez diye... :P[signature][hline]  
Sosyal ağlarda paylaş

Bence iki dakika düşünerek yazması gereken sensin cunku yazdıgın cumlelerin mantıksızlıgı karsısında dondum kaldım, hem yeni açılmıs bir bolumde oyle "adamlar xx diyor ya.." gibi hoş gozukmeyen tabirler kullanmayalim, fikir paylasıyoruz, amacımız ezmek mi bilgi paylaşmak mı?

O-C-H ne kadar yapayını kullanmaya calişsanızda sizin sınırınız dogadır, onune gecemezsiniz.[signature][hline]Bilginin azi tehlikeli ise, tehlikeden uzak kalacak kadar cok şey bilen kişi nerede?
T. H. Huxley

Çizimlerim [Pati Albüm]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker, 19 Temmuz 2005 14:13 tarihinde demiş ki:
yanlış anlamış beni ezmek fln deil amaç,
sadece biraz mantıksız geldi tepkimi belirttim :P
kırdıysam sory yani..

kırmadın,neden kırılayım ki? yaptıgın tepkini belirtmek değil kendi kendini ezmekti, kimsenin oyle bir tabir kullanmadıgı saygılı bir sekilde tartıstıgı yerde kotu bir goruntu olusturdun, uyardık duzeldi. Mantıksızlık konusunda da hala dediğimin arkadasındayım, soylediklerinin sacmaliği karsısında dondum? sonsuza dek yasamak isterim muhtemelen yasayacagm demişsin, paylaş bizimle?[signature][hline]Bilginin azi tehlikeli ise, tehlikeden uzak kalacak kadar cok şey bilen kişi nerede?
T. H. Huxley

Çizimlerim [Pati Albüm]
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanın ölümüsüz olması teorik de mümkün ama olay etik çıdan çok karmaşık.

Sonuçta insan doğduğuna ufak bir bebekken genlerindeki kodlar sayesinde belli bir yaşa kadar büyür. Sonra büyümesi yavaşlar. En verimli çağını alır. Sonra duraksar ve yıkıma geçer. İşte bu yıkıma geçme (yaşlanma) durumunu genlerimiz ayarlıyor. Eğer genlerimizde yıkım hiç olmasa sürekli en verimli olduğumuz dönemde kalsak? Sonuçta sinir hücreleri hariç diğer hücreler kendilerini yenileyebiliyorlar. Ayrıca Kök hücre teknolojisi sayesinde sinir hücreleri de yenilenebiliyor. Gene kök hücreler sayesinde yedek organlar bile yapılabiliyor.

İşte burada oalyın etik kısmı giriyor. Ölümsüzlük...

Bir de doğal kaynaklar yetmez diyorsunuz şöle diyim. İnsanı ölmsüz yapcak kadar teknoloji olursa doğal kaynağı da korumasını bilir.

ZAten bu ölümsüzlük hevesinde nerdeyse son viraja girdik. İnsanın DNA kodu incelenmkete. Kök hücre artık uygulanabilmekte(bir çok ülke de yasak olsa da bence kesinlikle çalışmalar yapılıyordur)

aynı şekilde genleriyle oynanmış klonlar yapılabilmekte. Hernekadar kimse insan kopyalamadık dese de. Adım gibi eminim ki bir yerde birileri insan kopyalamıitır. Sonuçta elinizide bu teknoloji varken kullanmamak imkansız. Tabi ki dünya ya yapmıyoruz hatta herkez yapmasın diyeceklerdir.

İnsanın ölümsüzlüğünde tek bir engel kalıyor o da daha çaresi bulunamayan hastalıklar. Kanser, aids gibi hastalıkların tedavisi şu an hala tam olarak mümkün değil. Bu hastalıklardan kurtulan insanlar var ama ölüenlerle oranladığınzda çok düşük bir rakam ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak dediğim gibi insanlık ölümsüzlüğe doğru son hız koşuyor...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Burning Legion)
oxxx[==============>

Sosyal ağlarda paylaş

said:
dory, 19 Temmuz 2005 14:16 tarihinde demiş ki:
yaptıgın tepkini belirtmek değil kendi kendini ezmekti

bak ya laf yine bizde patladı,
neyse büyüklük bizde kalsın,

sonsuza kdr yaşamak olayına gelince,
bi 50 yıl daha yaşıcağımı farzedersek,
50 yıl içerisinde bu vicut dondurma işleminin kusursuzlaşıcağına inanıyorum,
onu geçersekki 50 yıldan fazla yaşıyacagıma inanıyorum onun nedeni ise artık vicut organlarının yerini mekanik parçalar alabiliyor bu sayede bi çok sorunu çözeceklerdir,
şu an teknoloji çağında olduğumuz için o kdr hızlı olucakki herşey kimse ne olduğunu anlıyamıyacak...
bunlarıda geçersek beyinin sırrı çözülebilirse (Sony'nin patentini aldığı sistem ile) sinirlerdeki sinyallerin bilgisayara aktarılması ile beyindeki bilgilerin (bizi biz yapan şey) böylece yeni bi beyine onu aktarıp başka bi bedende ama aynı beyin bilgileriyle devam edersin... senin gördüğün sadece vicudunun deiştiği olur...
böyle daha türer bunlar..[signature][hline]  
Sosyal ağlarda paylaş

50 yıl yaşamanın malesef garantisi yok.. ama olurda uzun süre sağlıklı bir şekilde yaşadıktan sonra hastanede yatağa düşüp öyle ölürsen dondurma işlemini gerçekleştirebilirler. Bir de şu sorun var. Diyelim 1500 yıl sonra tüpten insanları çıkardılar, sen 75 yaşındasın millet 20-30 yaş arasındaki vücutlarla geziyor ama aslında 300-500 yaşındalar. 75 yaşındaki bir insanı gençleştirmenin imkanı var mıdır şu an bilinmez, gerçi bi şekilde yapabilirler. Yıkım sürecini tersine çevirip hücreler tamamen yenilenirse.. Deri zaten kendini yeniliyor. Gençleşedebilir aslında evet ya bende dondurim vücudumu :P[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

sen hiç hayatında imla hatası yapmadınmı?
ki imla hatasıda deil u ya basıcama ı ya basmışım q klavyede yan yana duruyorlar...
sık sık yaparım ben yanlış harfe basmayı...
ki hiçte önemsemem ama insanların imla hatasından rant yapıp
"aa bak sen eziksin imla hatası yapıyor lamer adam" tripleri'ni hiçte anlayamamışımdır...
hiç hayatımda umursamam böyle şeyleri neden umursarlar anlamam...

maksadın uyarmak olsaydı hem böyle alaycı yazmazdın hemde öm var bu işler için...[signature][hline]  
Sosyal ağlarda paylaş

Canlılar ölmek zorunda çünkü canlının hayatı boyunca hücresi bölünüyor. Ve bazılarıda ölüyor.. Gençken canlıların hüclereli körpecik ve daha küçük daha çok bölünüyo sonra bölüne bölüne yalama olup düzgün bölünememeye başlıyor burda ölen hücre sayısı bölünüp oluşana eşit oluyor .. En son yaşlanınca da ölen hücrelerin sayısı yenilenen hücrelerin sayısından büyük oluyor. Bu nedemek dersen , herhangi bir yara aldığında daha zor kapanıyor , herhangi bir hastalık çok daha zor atlatılıyor vs..
O yüzden ölmek zorunda[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron
That makes me Bleed - Angel Dust
This is our little secret
Tornado Of Souls
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Joker, 19 Temmuz 2005 18:05 tarihinde demiş ki:
sen hiç hayatında imla hatası yapmadınmı?
ki imla hatasıda deil u ya basıcama ı ya basmışım q klavyede yan yana duruyorlar...
sık sık yaparım ben yanlış harfe basmayı...
ki hiçte önemsemem ama insanların imla hatasından rant yapıp
"aa bak sen eziksin imla hatası yapıyor lamer adam" tripleri'ni hiçte anlayamamışımdır...
hiç hayatımda umursamam böyle şeyleri neden umursarlar anlamam...

maksadın uyarmak olsaydı hem böyle alaycı yazmazdın hemde öm var bu işler için...

ben seni ezmedim, sen ezmissin kendini;
maksadim uyarmak olmasaydi olayi bir cumleyle birakmazdim zaten, ayrica icinde vucut gecen her cumledede o hatayi yapmissin.. ustune ustluk seni destekleyen birde alinti yapmisin ne ilginc degil mi?[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara teknoloji o kadar ilerlicek ki doğal kaynakları korumasını da yapabiliriz denmiş.fakat insanların hiç ölmediğini düşünürsek hco dönüşümü sekteye uğrayacaktır.
hco 'yu birşekilde başka materyallerden elde ediyorsun diyelim eninde sonunda bunlarda tükenecektir..ha bu materyal bitme süreci onbinlerce yıl alabilir belki.ama sonunda kaçamayacağın bir son, kimine göre ise ynei bir başlangıç seni bekliyor olacak.

birde şöyle bir durum daha var.sonsuza kadar yaşamak nedir yahu?insanın bir amacı kalmaz bir süre sonra.canlıların sahip olduğu en değerli hazine olan hayat, anlamsızlaşıcaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...