senko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 yaz geldi bi tane dil öğrenmek (en azından başlamak şart) şimdi ben pascal dışında hiçbişi bilmiom (pascalı da pek bilmiomda neyse ...) bu deplhi nası öğrenmeye başlanılır ? bide pascal ile object pascal arasında uçurumsal bi fark var mıdır? delphi için tavsiye ettiğiniz bi kitap var mıdır?[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
senko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 olm c++ öğrensem c nin temeli hakkında hiçbi fikrim yoq en azından biraz pascal biliom delphininde opascal tabanlı olduğunu biliom o yüzden delphi öğrenecem[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 pascal biliosan zaten mantığı biliosun demektir buda c de biliosun demektir git c++ a başla direk pascal la c arasında (dier dillerde arasında) tek fark komutlar write yerine print diosun falan gibi ben pascaldan delphi ye geçtim senin gibi sonra delphiye ne lan bu deyip c ye geçtim ki seneye kış da ++ a geçicem sen annadığım kadarıyla öreniyim bulunsun diosun c ye bak biraz sonra c++ a gir , buluncaksa o bulunsun
s3ns3i Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 C# ogren derim, dilin kendisinden cok hangi library nerede kullanilir bunlari ogrenmen daha onemli ve sadece alistirma yapmaya dayali rahat bir ogrenme periyodu var. (sanki digerleri alistirmasiz oluyor :)). Neyse uzun lafin kisasi C# ogrenmeni tavsiye ederim.
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 visual basic öğren ( ne alakaysa :) ) delphi yerine C# öğrenmen daha yararına olur heralde. ben şu an vb öğreniyorum c ye geçicem bundan sora[hline]Kenderleme, 01 July 2003 03:18 tarihinde demiş ki: midesini yıkarlardı adamın ne hap kalırdı ne metrikis kalırdı işte o zaman.
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 abi bu diller öle illa ki basamak basamak gidilcek bişi deil ki :) C# ögrendikten sonra mesela VB hiç kullanmazsınız.. yani baslıcaksanız ya C++ ya da C# ögrenin derim
senko Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 haklısınız şu an için en fazla libray (galiba 3 tü) ve en gelişkin yapıya sahip dil c++ ama nedense bi türlü güvenemiom kendimi :) peki c ve c++ için önerdiğiniz kitaplar kaynaklar (mümkünse türkçe olsun) var mıdır?[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 türkçe diyince orda bi durcan :) önce ingilizce ögren o zaman dermişim :P
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Bu işi ciddiye alacaksanız okuduğunuzu anlayacak kadar ingilizcenizin olması şart. Çünkü türkçe kaynak kısıtlı. Bazen öyle bir şey ararsınız ki ancak ingilizce sayfalarda cevabını bulabilirsiniz. Veya debuger'ı yazan firmadan orjinal ürüne sahipseniz email atmanız gerekir ki bunlarda genelde ingilizceyle olacak şeyler. Birde nedir bu c++ çıldınlığı anlamış değilim. İş ilanlarına baktığınız zaman çok büyük şirketler dışındakilerin hepsi VB kullanıyor. Bu da demek oluyor ki ticari yazılım haricinde birşeyler yapmak istiyorsanız şu zamanda hangi dili bildiğiniz pek fark etmiyorki. VB de ofis uygulamaları içerisinde c++ kadar komplike programlar yazmanı sağlıyor artık.[hline]What if the prophecy is true What if tomorrow the war could be over? Isn't that worth fighting for? Isn't that worth dying for?
Peka Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2003 said: CEDAY, 03 July 2003 17:38 tarihinde demiş ki: neden delphi? "neden müzik" e benzemiş ehe
Öne çıkan mesajlar