Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Digital fotograf makinesi


tBF

Öne çıkan mesajlar

bari tur yazsaydin
compact mi alacan?
slr mi?
orta format mi?[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım o seçimi bizim yapmamız da beklentileri arasında :)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dijital fotograf makinesi alınırken dikkat edilmesi gerekenler:

Öncelikle nasıl birşey istediginize karar verin. Kolay taşınabilir fazla profesyonel olmayan bir makina mı yoksa ya da yarı-profesyonel/profesyonel daha ağır bir makina mı. Nitelik istedigimiz icin ikinciyi seciyoruz.

A. Öncelikle aklınızda bulunan makine ile çekilmiş editlenmemiş fotograflara bakılır. böylece makinenin lens kalitesi hakkında ustun koru bir bilgi edinilir.

B. Makinenin özellikleri incelenir

1. Zoom
Digital zoomlar fotograf kalitesini dusurdugu icin optic zooma bakılır. Optic zoomu yuksek bir makine isteniyorsa tele objektifli makineler bakılmaya başlanır. (tele objektifli bir makina nasıl bişey?)

2. Manual
İstediginiz fotografları elde edebilmek için kullandıgınız makinenin kendi modları (Porte, dağ-taş) yetersiz geldiginde burada manual mod imdada yetişiyor. Manual mod shutter speed (enstantane) ve aperture (diyafram) gibi kavramlar ihtiva ediyor. Makinenin bu moddaki secenek skalasını incelenir.

3. Macro
Macro lensin yakındaki cisimler uzerinde netlik kurmasını saglar. Nesneleri yakından çekmek istediginizde kullacagınız macro bence cok onemli bir kavramdır. İyi bir makro istiyorsak (10 cmden az) iyi de bir tele objektifimizin olması gerek. Makinanın ozelliklerine bakarken macrosuna da goz atmayı unutmayın.

4. Flash
Yeterli ışıgın olmadıgı ortamlarda düşük enstanede el titremeleri gibi ufak hareketler bile fotografı bulanıklaştırır. Bunu önlemek için de sık kullanılan cozumlerden biri de flash kullanmak. Makinadaki flashın menziline ve flash modlarına bakmanız yararınıza olacaktır. (flash kullanmak istemiyorsanız titremeyi onlemek için ayaklık (tripod) kullanabilir veya ISO degerini arttırabilirsiniz)

5. Megapixel
Cogu kisinin makine alırken yanıldıgı nokta. Ama uyarmak isterim ki megapixel hersey demek degildir. Hatta su an neredeyse standart olmuş 3-4 mp gayet yeterli olacaktır. Megapixel resmi sadece ne kadar buyuk cekebileceginizi gosterir. Ben cekerken en fazla 1 mp kullanıyorum. Eğer küçük bir nesneyi cekiyorsam da 4 mpde cekip geri kalan kısımları bilgisayarda atıyorum.

Özetlemek icin de dpreviewdan benim kullandıgım makinenin ozellikleri için: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fujifilm/fuji_finepixs5100z.asp

[Bu mesaj elvyn tarafından 02 Ağustos 2005 18:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wendigo, 02 Ağustos 2005 14:40 tarihinde demiş ki:
o civarda bizim makinayi onerebilirim
hp 945
yari pro ve biz cook memnunuz


Kesinlikle önermiyorum çok iğrenç bir makina aynısı bizde var özellikleri güzel onun dışında 4 kalem pille çalışıyor ve flash açık çekim yaparsanız yaklaşık 10 çekimden sonra pil tamamiyle bitiyor ayrıca çok büyük.Bu kadar hassas bir fotoğraf makinası görmedim nitekim burada dabozulduğu için topik açmışız :).[signature][hline]Manhattan'da çalışan İsmail Kamış'ın hastasıyız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...