Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ogame nubiye yardım

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

beyler ayrıca koloniyi nereye kurmalı? kolonigemisi cıkınca, bos alana mı göndericem nasıl olacak?

mesela deut üreteceksem, günese uzak yere mi kurucam?

bu günese uzak yerler 1-2-3-4-5 vs diye giden bastaki sayılara göre mi belirleniyor?

yani ben 7-8 arası bi yere kursam güzel olur mu?(o taraflar cünkü oralardaki bos alanlar daha fazlaymıs)[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

öeah, amma açıkladım bre, çok gerekliydi hehe
Sosyal ağlarda paylaş

oha aynı seyi sormusum, gerizekalılastım iyice ehoeh[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bi delikanlı yok mu hulen, hayırsever

3:226:5'e bi seyler verin bire, maden olarak. 3-5k bi seyler de olur. özellikle kristale cok açım ehee[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

[Bu mesaj LiquiD tarafından 08 Haziran 2005 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@diablo: sondayi cok uzaga gonderiyosundur yeterli yakiti tasiyacak deposu yoktur.
@liquid: deut uretimi icin 13 14 15 uygun oluyo, buyuk alanli kolonilerde 4-5-6-7-8-9dan cikiyor. ama bu gezegenlerde kesin buyuk alan olcak diye bisey yok sadece sansin daha fazla oluyor, mesela benim 6.gezegene attigim koloni 74alanli cikarken 14e attigim 204 alanli cikti. 4. evrendeysen gonderebilirim biseyler ozel mesaj atarsin oyundan[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Sosyal ağlarda paylaş

hm peki ben mesela kolonide ürettigim seyleri direk kullanabilir miyim arastırma icin?

veya kolonilerde filo basılıyor mu, filo basabilir miyim?

yani diyeceğim şu, kolonilerdeki şeyleri ana gezegene taşımalı mıyım?

nasıl olacak bu işler?[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada 7. evrendeyim[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

Sosyal ağlarda paylaş

ya 1 gezegende arastirma yapilirken digerlerinde yapilmiyor oyle bi kotulugu var arastirma gereksiz ondan kolonide. ama madenleri adam ettikten sonra tersane yapip ordanda gemi uretmek lazim. 5-6koloniyi ana gezegenin sistemine at, herhangi bi gezegene bisey lazim oldumu kolayca nakliye yapabilirsin boylece.[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Sosyal ağlarda paylaş

sistem derken o bastaki sayı di mi?

e ama ben rahat deut üretecek bi soguk iklim istiyorum. ilkini 14e filan atsam olur mu ki[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

Sosyal ağlarda paylaş

Bence ilk kolonileri sistemin ortasindan almak daha iyi olur cunku daha buyuk gezegen cikma ihtimali yuksek. Oyun ilerledikce zaten 5-10 arasi butun gezegenler doluyor o zaman mecburen soyledigim taktigi yaparsiniz. Ama aldiginiz gezegenin alanina dikkat edin cok kucuk olmasin cok kucukse terkedin zaten o zamanlarda 1 koloni gemisinin bosa gitmesi insana cok da koymiycak.

Kolonileri en guzel koruma yolu kolonide cok maden tutmamak. Koloniden kazandiginiz madenleri ya orda harcayin yada ana gezegene tasiyin.

Kolonileri galakside genel olarak nerelere kuracaginizda sizin taktiginize kaliyor. Eger maden kazanma agirlikli oynuyorsaniz ayni siteme kurun veya birbirine mumkun oldugunca yakin olsun. Eger saldiri agirlikli oyniyacaksaniz ilk 1 2 koloniyi yakina kurun ondan sonraki kolonileri isteginize gore 60-80 sistem arayla kurun. Bu sayede saldirabileceginiz bolge artmis olur cok daha geniz bir alana saldirabilirsiniz. İttifakta sizden biri yardim istedimi daha kolay yardima gidebilirsiniz, filonuzu daha kolay sakliyabilirsiniz ama her gezegeniniz kendi basina yetebilmeli(savunma olmali ve maden dagilimi ona gore olmali).

LiquiD bence 3. siradaki gezegenine deut yapma, solar uydulari yap yalniz cok fazla olunca bunu sabit savunmayla desteklemen gerekir. Yoksa biri saldirip solar uydulari gd ile toplayabilir. Sonlardan baska bir gezegen al ama soyledigim gibi alani cok kucuk olmamali ona da deut yap, solar yapma. Solar uydunun ne kadar enerji verdigini hesaplama formulu ogame forumlarinda biryerde vardi. Sanirim sicaklik/2+biseylerdi.
Gunusten uzak gezegen 15, gunese yakin gezegen 1.

Bu soyledigim taktikleri mutlaka yapmaniz gereken seyler degil oyundan nasil zevk aliyorsaniz oyle oynayin daha iyi olur.

Not: cok fazla o game oynayip derslerinizi de aksatmayin:)
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu ne ya, 50 puanım varken, herifin teki 10 küsür küçük nakliye, 10 küsür de hafif avcıyla gelip üç kuruşluk, zar zor biriken madenimi almış ben yokken.

bu nasıl iş yahu? nasıl nubi koruması bu programın. benim anladıgığım kadarıyla, bana dalınabilmesi için, benim puanımın, dalan tarafın puanından, onun en fazla yuzde 20si kadar az olması gerekiyor. bu kadar ünite basmış bir adamın puanı nasıl 60 filan olur ki? çünkü ancak 60 puanla dalabilir bu mantığa göre biri bana?

anlamadım ben bu işi. impuls teknigi için para biriktiriyorduk, zar zor kristal 4k olmustu gelmis adam almıs, hay allah cezalarını versin[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

Sosyal ağlarda paylaş

Hoca bu oyunda, soruna cevap degil ama, gezegeninde hammadde yasatmiyacaksin. Harciyacaksin devamli. Istedigin kadar savunma yap, birileri mutlaka asar.

1. evrende ismi lazim olmayan bir zati kerim ( ilk 10 olan bir sahis ), 2 gunde bir ziyaretime geliyor. Benim savunma canavar idi fakat arkadas da ki filo da canavar. Hic kafasina takmiyor zarara girsede geliyor. Alistik artik elemana :)

Fakat daha newbie isen, dik 10 tane roketatar yeter sana ilk asamada.

Bence sen direk bu salak oyunu birak yol yakinken. Zevkli filan da deil inan yani. Ofisde calisan insanlar icin ideal ( browser olayindan ). Yani evden filan oynuyorsan direk bulasma bile.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh tamam tamam

bi de koloni gemisinin fiyatı nedir, bulamadım bu gemi/araştırma/bina fiyatlarını bir yerlerde. koloni gemisine gidiyorum da, impuls kasıyorum şimdi, çok kazıkmış. hesap kitap yapıcam, impuls araştırmaları 3. kademe olunca daha ne kadar gerekecek bilmem gerekiyor, biri söylerse sevinirim koloni gemisinin fiyatını.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

bi de, savaş bitince bir miktar kaynak kalıyor sanırım uzayda, gemiler patlayınca filan. ben, eğer bana saldıranları yenersem ve orada kaynak kalırsa bir kısım, bunları nasıl alacağım? oraya filo mu göndermem gerek?

bunun tam tersi olursa, geridönüşümcü mü kullanacağım?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

araştırmalar katlanarak gider.... (gördüğüm kadarıyla öyle yani)
100metal 200 kristal 10 deut isityosa lv1..
lv2 de 200 metal 400 kristal 20 deut ister.. böyle katlana katlana gidiyo..
koloni gemisini erken tavsiye etmiyorumhani pasif kalırsın ynei koloniyle ugrasıcam derken.... direk impuls lv4 kas.. kurvazörleri milletin avcılarının "beynine beynine" saldırt :P[signature][hline]Fire is the universal language
Sosyal ağlarda paylaş

oyoyoyo
koloni işini biraz sarkıtıp, madenlerin kademeleri atlattırsak iyi olacak sanırım. daha impuls 2 basmadım bre, toplamda 44k filan kristal gerekiyor ki ben bunu 1 haftada anca cıkarırım heralde saatte 400 ile.

bu harabe alanı kendi gezegenimin yanında olsa bile geridönüşümcü şart mı yahu[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

Uzaydan copleri bir tek geri donusumculer toplayabilirler. Filoyu havaya kaldirmak ise soyle oluyor. Gece yatmadan once butun filonu hizini azaltarak baska bir gezegene gonderiyorsun. Mesela 10 saat sonra mi bakabliceksin filonu 10 saatlik bir yolculuga gonderiyorsun. Bu sayede birisi sana saldirsa bile filona birsey olmuyor. Maden kaldirmada ayni sekilde oluyor buna ek olarak bina yapip geri alabilirsin. Mesela solar santral 16 yi atiyorum 15 saatte yapiyorsun. Oyundan cikmadan once solar santrali yapmaya baslarsin, oyuna tekrar girince iptal edersin. Bunlar oflineken yapabilicegin en iyi savunma yollari.
Sosyal ağlarda paylaş

peki o godnerecegim gezegene benim filonun saldırması veya ticarete gitmesi gerekmiyor mu?

bir arkadaşın gezegeni mi olacak bu, nasıl olacak?

ayrıca madenler nasıl kaldırılıyor anlamadım, filolara madenleri alıp mı, filoları gönderiyoruz yani?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...