Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğu Perinçek yargılanıyor.

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

Sevip sevmemenizin, adamin gecmisinde ne olup ne olmadgi bu konuda bazi gercekleri degistirmiyor.

Adam inandigi degerleri savunmak icin hapis yatmaktan korkmuyor, bunu kabul edin. Adamin hayatinin yarisi hapiste gecmis zaten. Simdi de dogru olduguna inandigi bir fikri savunmak icin taa Isvicre'ye gitmis, digerlerinin yapamadigini yapmis.

Isvicrelilerin farkli fikirlere ne kadar "saygi" duyduklarini, kendisini riske ederek ispatlamistir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Allah aşkına. Bile bile lades bu..
Yani inandığı değerli Türkiye'de de savunabilir.
Baktı ki isviçre'de bu görüşü savunmak Türkiye'de prim yapıyor o da geri kalmadı. (Halaçoğlu prim yapması için bu hareketi yapmamıştır, ekliyeyim)
Bu açıklamayı yapıp tutuklanacağını çok iyi biliyodu.

Doğu Perinçek baktı ki durum bu, dur bende iki laf ediyimde sempati toplıyım moduna girmiş..
Ha Doğu Perinçek'i zaten bu kadar yaptığı şeye rağmen kabul ediyosanız burada Doğu Perinçek'in Kürdistan'ı Türkiye'nin doğusunda kuracağım diye bir video izletsem bile, savunursunuz biliyorum..(öyle bi video yok örnek olsun diye salladım)
Bence savunulacak hiç bir yanı yok ve hareketi tamamen şov..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********
Sosyal ağlarda paylaş

Ben beklerdim ki butun siyasi parti liderleri, Dogu Perincek'in yapabildigini yapsin. Ama biri dunya turunda, oburu kIs uykusunda, digerleri eski kirli camasirlari nasil temizleriz de gene piyasaya cikariz pesindeler.

D.Perincek'i seversiniz sevmezsiniz, fikirlerini kabul edersiniz etmezsiniz, olabilir. Gecmisinde belirsiz noktalar var dersiniz. Hatta "show" yapiyor dersiniz, ki bunlarin hepsi dogru bile olsa, adami tebrik etmek lazim cunku Iyi bir "show" cikarmis. Gidip orada ulkesini savunmus. Bunu yapabilecek cesareti gosteren odur, bence yarin secim olsa oy orani baya bir yukselirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Engizisyon sorgusu

İşçi Partisi (İP) Lideri Doğu Perinçek, ‘Ermeni soykırımı uluslararası yalandır’ sözleri yüzünden dün İsviçre’de gözaltına alınıp, 3.5 saat sorgulandı.

LOZAN Anlaşması’nın 82. yıldönümü nedeniyle İsviçre’de düzenlenen Lozan 2005 etkinliklerine katılmak üzere İsviçre’nin Wintertuhr kentine gelen İşçi Partisi Başkanı Doğu Perinçek, sözde Ermeni soykırımını reddetiği gerekçesiyle açılan soruşturma çerçevesinde polis tarafından burada gözaltına alındı.

Winterthur kentinde düzenlenen panel sırasında, toplantı salonunda diğer misafirlerle birlikte oturan ve önceki gün ‘Ermeni soykırımı Avrupa’nın uluslarası bir yalanıdır‘ diyen Doğu Perinçek’in yanına sivil polisler gelerek, kendisiyle görüşmek istediklerini belirtti. Winterthur savcısının emriyle, ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan Perinçek, saat 20.00 sıralarında otelin başka bir salonuna alındı. Ardından polis, Perinçek’i savcılığa götürmek üzere polis arabasına bindirdi.

SAVCIYA DA SÖYLERİM

Polis, Perinçek’i gözaltına alırken, ‘Korkmayın’ uyarısında bulundu. Bunun üzerine Perinçek polise, ‘Ben Türk’üm, korkmam. Siz korkuyorsunuz. Bu bir engizisyon sorgusudur. Bu söylediklerimi sizin yüzünüze de, savcınıza da, hakiminize de söyleyeceğim’ dedi. Perinçek, geçen mayıs ayında, İsviçre’de Türk Dil Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile ilgili soruşturma açılması üzerine, Lozan ve Bern kentlerinde basın açıklaması yaparak, ‘Sözde Ermeni soykırımı kararı tarihsel ve uluslararası bir yalandır ve bir engizisyon kararıdır’ demişti. Perinçek, aynı açıklamayı, Lozan etkinlikleri çerçevesinde de, önceki gün ve dün Zürih ve Wintertuhr’ta yineledi.

TÜRK AVUKATLAR DA GİRDİ

Perinçek’in sorgusuna, savcının iziniyle Lozan-2005 ekibinde Ankaralı avukatlarından Nusret Senem ve İsviçre Barosu’na kayıtlı Türk asıllı Suat Fert girdi. Türkiye’nin Zürih Başkonsoluğu’ndan bir görevlinin de içeride bulundu. Lozan-2005 heyetinde bulunan, Türkiye’deki çeşitli barolardan avukatlar da savcılık binası önünde toplandılar. İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, olayı protesto ederek, yasama organının kendisini yargı yerine koyduğunu ve böyle bir uygulamanın yapıldığı ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi.

Sorgulama sırasında Perinçek sözlerini gerekçeleriyle açıklamaya sürdürünce sorgulama 3.5 saat sürdü. Perinçek sorgulamanın ardından serbest bırakıldı.

Halaçoğlu OLAYI

2004’ün Mayıs’ında Wintertuhr Kenti’nde bir sempozyuma katılan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu, ‘Ermeni soykırımı söz konusu değildir’ dediği için, İsviçre’de arananlar listesine alındı. Prof. Halaçoğlu hakkında soruşturma açtıran İsviçreli savcı Andrej Gnehm, ‘Gelip ifade versin. Eğer ifade vermezse, İsviçre’ye giriş yaptığı zaman tutuklanabilir’ dedi. Prof. Halaçoğlu’nun sözlerinin ‘Yahudi soykırımı olmadı’ demekle eş olduğunu söyleyen Savcı Gnehm, 3 yıl hapis cezası isteyebileceğini belirtti. Prof. Halaçoğlu hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Türkiye’den bilgi de istenmişti.

Türk bayraklarıyla polise barikat

İP Lideri Doğu Perinçek’in İsviçre Polisi tarafından, ‘yaptığı açıklama nedeniyle’ götürülmesi salonda bulunanlar tarafından kısa süre içinde öğrenilince, kalabalık kapıya fırladı. Perinçek’in bulunduğu polis arabası sarılıp, Perinçek’in serbest bırakılması istenirken, araba da yumruklandı. ‘Türkiye’ sloganları atan kitle Perinçek lehine tezarühatta bulundular ve polislerle itişme yaşandı. Daha sonra 10 arabalık konvoyla polis arabası takip edildi.

Alaverdi TURAN, Şafak SEZGİN/LOZAN

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~2@nvid~608121,00.asp
Sosyal ağlarda paylaş

said:
demirbilek2, 24 Temmuz 2005 18:03 tarihinde demiş ki:
Bunu yapabilecek cesareti gosteren odur, bence yarin secim olsa oy orani baya bir yukselirdi.

İşte o da senin gibi düşünüyodu. İktidara geliyoruz. Barajı aşamassk istifa edicem diyip duruyodu.
Halen partisinin başında..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Status Quo - In The Army Now | arşiv*********
Sosyal ağlarda paylaş

bakin

Turkiye cumhuriyetinde

gelip ataturk bilmemnedir diye hakkinda kotu birsey soyleyemezseniz oradada devletin sokyirim olarak saydigi birsey boyle birsey yoktur diyemezsiniz.

Ataturk alkolikti diyen bir adam ne kadar dogrudur bilmem ama bu suctur. Bu adamlarin kanundada yahudi soykirimi yoktur demek boyle.

Meclise gelip Ataturk soyle cok icki icerdi bak bu kanitlari kanunu degistirin diyebilirsiniz onlardada mantik boyle ama cikip sokakta bunu bagiramazsiniz.

Bunu anlamamiz lazim.

P.S Ataturku cok seven bir insanim bana Ataturk dusmani imajiyla saldirmayin lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakası var? Fikir özgürlüğü yok demek ki isviçrede , türkiyede Atatürk'e HAKARET eden, ya da fiili eylemde bulunan olursa tutuklanır, ama atatürkün yaptıklarını yanlış buluyorum diyen tutuklanmıyor. Hele ki, bu bir yabancı misafirse ve sempozyumda konuşuyorsa.
Perinçek de bu soykırımın olmadığını söylüyor, bu fikren özgürlüktür. Hepimiz olmadığını söylüyoruz, biliyoruz zaten. Perinçek çıkıp da isviçre devletine ya da anayasasına küfretmiyor ki soykırım olduğu için.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen bu topicte okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum; "şov yapmakla" suçlanması son derece komik. Zaten adam şov yapmış açıkça; daha önce yaşanan olaya tepkisini göstermiş, olayı büyütüp herkesin gözüne sokmuş, kapatılmasını, unutulmasını önlemiş.

Aynı tepki Türkiye'de gösterilemezdi; değil bu etkiyi yaratmak, haber bültenlerinde bile geçmezdi bu tarz bir açıklama burada yapılsaydı. Haber bültenlerinden kastım Türk haber bültenleri üstelik, İsviçre'de bir allahın kulu duymazdı haliyle bunu. Oysa şu anda gündemde her iki ülkede de; evet şov tabii ki sonuçta, amaç o zaten. Bir tepkinin ortaya konması bu, bence başarılı da olmuş.

Yani şov yapmakla "suçlanamaz" bu koşullarda adam, etkili bir şov olup olmadığı tartışılabilir ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 24 Temmuz 2005 18:15 tarihinde demiş ki:
Ataturk alkolikti diyen bir adam ne kadar dogrudur bilmem ama bu suctur. Bu adamlarin kanundada yahudi soykirimi yoktur demek boyle.

1- Ataturk alkoliktir diyen kimse tutklanmadi. Kandirmislar seni.

2- Perincek "Yahudi soykirmi yoktur" demedi. Gene kandirilmissin.

"Ermeni soykirimi ulusarasi bir yalandir" demis ve bu yuzden tutuklanmistir.

Farkli dusuncede olan birini, hele ki bir sempozyum icin gelen bir yabanci misafiri tutuklamak az gelismis diktator ulkelerinde bile esine az rastlanir bir ilkelliktir. Bunu yapanlarda "humanizm"'in savunucusu Isvicreliler. Bu sefer nasil savunacaksiniz bakalim Isvicre'yi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MartinLGore, 24 Temmuz 2005 18:22 tarihinde demiş ki:
Atatürk'e küfür etmek suçtur..
Soykırım yoktur demek suçtur..

Onu demeye çalışıyor.

anladın ?

Soykırım yoktur demek neden suçtur? Hani isviçredeki fikir özgürlüğü, demokrasi...

Anladın?[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr .Infernal Affairs.
Punch the gnomes!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
pekaziz, 24 Temmuz 2005 09:52 tarihinde demiş ki:
said:
BonePART, 24 Temmuz 2005 03:32 tarihinde demiş ki:
apoyla pek sıkı fıkıydı perinçek
bi mesaj atsın
alsın arkasına pkk lı dostlarını
yardımcı olurlar

Doğu Perinçek'in Aptullah Öcallan ile görüşmesi hakkında açılan tüm davalardan aklandığını herhalde görmek istemiyorsun. O yıllarda onlarca ünlü gazeteci (Güneri Civaoğlu, Hasan Cemal vs.) Aptullah Öcalan ile görüşmüştü ve nedenkir ki sadece Perinçek hakkında bu şekilde psikolojik savaş yürütülüyor. O konuşmada en önemli bölümü aslında Apo Hürriyet gazetesinde yer alan açıklaması ile yapmış ve 'Perinçek'e bizimle beraber olmasını söyledim, o ise bunu reddetti ve bize yanlış yolda olduğumuzu söyledi' demiştir.

Yargının bile karara bağladığı ve ortada herhangi bir suç bulunamadığı bu olayda bile hala kimilerinin diline dolanan 'Apocu Perinçek' mesajını yazman da senin aslında nelerle beslenen bir adam olduğunu açıkça gösteriyor.

roportaj ayrı birseydir gidip konusmak ayrı bir sey
per,incek turkiyede belirklir bir kesimin oy verdigi destekledigi politik bir lider olarak 30000 insanın katili maymun sahısla gidip konusması arkada kelesli sozde ordusunun onunde poz vermesi adilik dısından bir sey deildir
kendini lider kabul etmiş bir maymunu dikkate alıp onunla konusmaya giştmek onun lider oldugunu kabul etmek anlamına gelir

benim nelerle beslendigim konusuna gelince yuksek dozajda ataturk milliyetciligi ve sehitlerin kanlarının yanında kopeğin oldurdugu zavallı bebeklerin kanlarının suladıgı su toprakta yetişen besinler demekle yetişiyorum[signature][hline]OKUYUN OKUTTURUN
BonePART's Blog
Last Update: 23.07.2005

Hatun Kisi: yanlismisim lezbienlik asla asla asla bisi. BonePART: o_O
Sosyal ağlarda paylaş

Ataturk alkolikti de bakiyimdi tutuklaniyormusun tutuklanmiyor musun

konu su adamlarin kanunu acik

bu kanun ermeni soykirimi icin yazilmamis

devletin kabul ettigi herhangi bir soykirim hakkinda sokaga cikip bu olmamistir bu yalandir diyemezsin.

adamlarin kanunu gayet acik. Oturup isvicre kanunlarinin ozgurlugu ne kadar kisitladigini kovalamak Dogu Perincek e dusmez.

Gidip sokagin ortasinda sov yapacagina bu kanunlar cikmadan once ugrassaydi. Simdi tek yapicaklari otel odalarinda karilara yedirdigi paralari kullanip isvicrede lobi yaptirip kanunu degistirmektir.

Bu adamin neini savunuyoruz bilmiyorum. Yani adam essek gibi yazmis cimlere basmak yasak, hatta bunla ilgili birilerini tutuklamis bizimki gidiyor inatla cimlere basiyor.

Bakin isvicrelilerin bu konuya ozellikle ermeni soykirimi diye yaptiklarina inanmiyorum; ayni sekilde oraya gidin yahudi soykirimi yoktur dersenizde sizi tutuklarlar.

Ha isvicrenin ne kadar ozgurlukcu oldugu ise bizi pek ilgilendirmez gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
onlyreal, 25 Temmuz 2005 11:22 tarihinde demiş ki:
Ataturk alkolikti de bakiyimdi tutuklaniyormusun tutuklanmiyor musun

konu su adamlarin kanunu acik

bu kanun ermeni soykirimi icin yazilmamis

devletin kabul ettigi herhangi bir soykirim hakkinda sokaga cikip bu olmamistir bu yalandir diyemezsin.

adamlarin kanunu gayet acik. Oturup isvicre kanunlarinin ozgurlugu ne kadar kisitladigini kovalamak Dogu Perincek e dusmez.

Gidip sokagin ortasinda sov yapacagina bu kanunlar cikmadan once ugrassaydi. Simdi tek yapicaklari otel odalarinda karilara yedirdigi paralari kullanip isvicrede lobi yaptirip kanunu degistirmektir.

Bu adamin neini savunuyoruz bilmiyorum. Yani adam essek gibi yazmis cimlere basmak yasak, hatta bunla ilgili birilerini tutuklamis bizimki gidiyor inatla cimlere basiyor.

Bakin isvicrelilerin bu konuya ozellikle ermeni soykirimi diye yaptiklarina inanmiyorum; ayni sekilde oraya gidin yahudi soykirimi yoktur dersenizde sizi tutuklarlar.

Ha isvicrenin ne kadar ozgurlukcu oldugu ise bizi pek ilgilendirmez gibi geliyor bana.

Adamlarin kanunu bu, ne guzel ne guzel. O zaman Iran'da icki icen bir adamin kafasinin kesilmesi de seni hic rahatsiz etmez, cunku onlarin kanunu da bu. Arabistan'da hirsizin eli kesiliyor, sence o zaman bunun hic bir rahatsizlik vermemesi lazim. Olabilir, senin ne kadar duyarli bir insan olduguna gore degisir.

Isvicre'nin kanunu Turkiye'yi ilgilendiren bir konuysa, herhangi bir Turk o konuda fikir beyan eder. Biz gidip Isvicre'nin is icleriyle ilgili bir beyanda bulunmuyoruz ki! Bak Isvicre basbakani geldi Diyarbakir'i ziyaret edip politik sov cekti, falan orada "tarihinizle yuzlesmeniz lazim" dedi. hatirliyor musun?

E simdi biz onlara karismiycaz diyoruz ama adamlar bizim her haltimiza karisimis okuldaki tarih kitabimizi degistirmeye kalkiyor, nasil is bu? Sadece TR'de deil. O cok savundugun Isvicre'nin baska ulkelerin disislerine karismasini nasil acikliyorsun?

Ermeni soykirim iddialarini "cimlere basmaya" benzetmen cok sacma. Turkiye Isvicre'nin bahcesi degil ki !

Adamlarin kanunu acikca ermeni soykirimi icin yazildi bundan iki sene once meclisten gecirdiler.

Otelde kari olayina gelince, buyuk ihtimalle iskembeden sallamissin ama dogru bile olsa, adamin ozel hayatidir, seni hic ilgilendirmez. Ha ben futbolcuyumdur, butun gece alem yaparim, icerim sicarim, ama sonra cikar 5 gol atarim.. sen de susar oturursun. Ozel hayat kimseyi ilgilendirmez,

Isvicre bizim acik acik icislerimize karismis haysiyetsiz bir ulkedir. Ayrica soykirim olayinda Turkiye'nin savunmasini bile dinlemeden yargilamsitir, bu da adil olmadigini gosterir. Tek bir bireyi bile savunmasini dinlemeden yargilayamazsin Adamlar savunmayi dinlemeden butun bir toplumu yargiliyor, ki hosuna gitmese de sen de bu toplumun bir parcasisin. Bunun D.Perincek olayi ile ilgisi yok. Gelip Turkiye'de show cektiler. D.Perincek de gidip ayni show'u cekti ve gayet guzel koydu. Bi kez daha helal olsun diyorum.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 26 Temmuz 2005 02:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 24 Temmuz 2005 19:42 tarihinde demiş ki:

roportaj ayrı birseydir gidip konusmak ayrı bir sey
per,incek turkiyede belirklir bir kesimin oy verdigi destekledigi politik bir lider olarak 30000 insanın katili maymun sahısla gidip konusması arkada kelesli sozde ordusunun onunde poz vermesi adilik dısından bir sey deildir
kendini lider kabul etmiş bir maymunu dikkate alıp onunla konusmaya giştmek onun lider oldugunu kabul etmek anlamına gelir

benim nelerle beslendigim konusuna gelince yuksek dozajda ataturk milliyetciligi ve sehitlerin kanlarının yanında kopeğin oldurdugu zavallı bebeklerin kanlarının suladıgı su toprakta yetişen besinler demekle yetişiyorum

Sen tüm bunları bugüne bakarak söylüyorsun, yani 2005 yılında. Perinçek o görüşmeleri 1989 ve 1990 yıllarında yapmıştır ve bu tarihler pkk hareketinin başlangıç zamanlarıdır. Kaldı ki pkknın ve aponun her fırsatta Perinçek'e hakaretler yağdırması aynı yolda olmadıklarının açık bir kanıtıdır. Ayrıca şehitlerin ya da bebeklerin kanlarını siper yapma. O kadar vatan evladı pkk yüzünden değil; Türkiye'deki aptal yöneticiler ve ABD-AB çetesi yüzünden hayatını kaybetmiştir. Olayın tek suçlusu olarak pkkyı göstermek en çok ABD'nin işine gelmiştir. Emekli komutanların kitaplarını oku lütfen, orada o örgütün nelerle beslendiği açıkça ortadadır. Perinçek işte bunları gözler önüne serdiği için suçlanmaktadır, yoksa ABD dışişleri kızılelmayı önleyin diye fetva vermezdi.

Not:5-6 gün forumlardan uzak kaldığım için şimdi yazıyorum, amacım ortalığı alevlendirmek değil.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış;
Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi...
Sosyal ağlarda paylaş

adam bilmiyo yazmış işte.Hem ayrıca bugün üniversitelerde olsun sokakta olsun pkk yandaşlarıyla en cok kavgaya giren onlarla en cok mücadele eden işci partili gençlerdir ayrıca geçmiş zamanda yabancı bi ülkede(adını tam hatırlamıyorum),bi müzede bizim bi paşamızın resmi yere yapıştırılmıştı ip li gencler türkiyeden gidip boyadılar üstünü millet ayaklarıyla basıyodu.
Şu ülkede dogu perincek gibi bir vatan sever kemalist bi aydına bu lafları edenin vatan sevgisinden şüphe ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi programda sole bısı hatırlıyorum Bu Metal Fırtınanın yazarları vardı Doğu Perinçek Canlı yayına katılmıstı konusmalar
Yazar:bakın Doğu bey sizin altınızda calısan adam bana daha dun kitabı okumadıınızı soledi
Doğu Perinçek:Ben onun Kulağını Çekerim.........s[signature][hline]Spiker olmuş her denyo Savaşı gülerek sunmuş...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...