Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sebnem Ferah - Can Kırıkları

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

volfi resmen dun geceden beri muzik setinde ericek album gece cıkardıgımda cayır cayır yanıyodu.
sabahtan beri dinliyorum :)

Guzel bir album olmus. Biraz daha sert diyebliriz ama bole olması en iyisi sebneme yakısmıs.

[signature][hline]go2hell

[Bu mesaj go2hell tarafından 07 Temmuz 2005 10:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ehm geliyor, kapsamli dedigim ama o kadar kapsamli degil, biraz her sarkida kendi dusuncelrimi not aldim...

Şebnem Ferah - Can Kırıkları

1- Okyanus - 04:35
2- Can Kırıkları - 05:48
3- Bir Kalp Kırıldığında - 05:05
4- Delgeç - 04:15
5- Geçmişe Yolculuk - 05:52
6- Ben Bir Mülteciyim (Güç) - 05:56
7- Sana Bilmediğin Bir Şey Söyleyemem - 05:14
8- Çakıl Taşları - 04:47
9 - Zaman Geçip Gidiyor - 04:20
10 - Hoşçakal - 04:42

Son bir aydır bir Türkçe şarkı merakı sarmıştı beni, bunu da çalıştığım yerde bir arkadaşın mp3 arşivinden arakladığım Kelimeler Yetse albümü ile daha da körüklemiştim. Zaten burdaki bir kaç arkadaşın Şebnem Ferah'ı sürekli övmeleri bir merak uyandırmıştı (Ben şarkımı söylerken'in sözleri de bir değişikti zaten hehe). Neyse efendim işte kelimeler yetse dinlerken Gözümün Etrafındaki Çizgilere içip sarhoş olurken falan iyicene sardı beni Şebnem Ferah, ve Can Kırıkları çıktığı gibi gidip en yakın Megavizyondan edindim kendisini.

Albümü bir Şebnem Ferah albümü olarak değerlendirebilecek kadar Şebnem Ferah bilgim yok, ama dikkatimi çeken ve burda da bir üyenin zaten söylemiş olduğu şey sözlerin güzel olmasına dair Kelimeler Yetse'de ki sözlere tam yetişememiş olması (belki biraz daha dinleyince yetişir, hm? :) )

Başlangıç parçası Okyanus'da en çok gözüme çarpan gitarın aralarda kulanımı ve distortion a verilmiş önemdi. Ki bence gayet yerinde kullanılmış ve şarkıya uymuş, hatta parça açılış parçası olarak albümde yerini kazanmış. Şebnem Ferah'ın sesinde bir değişiklik var gibi geliyor tabi daha ilk duyduğumuz sözler de, ama giderek aha tamam Şebnem bu diyoruz :)

Can Kırıkları'nın Cam Kırıkları olmadığını anlamam için baya bir zaman geçmesi gerekti :P Şarkı da vokalini konuşturmuş Şebnem, Kempa'nın yapmış olduğu kemanlar ise şarkıda baya yerine oturmuş, hatta şarkıyı götüren ses olmuş.

Bir Kalp Kırıldığında en az beğendiğim parça, ama hala güzel, o biçim :P Ritmin sadeliği, klavyenin şarkıya olan katkısı ve Şebnem'in şarkının sonlarına doğru yaptığı vokal gerçekten başarılı. Şarkı neden en az beğendiğin diyorsanız sözlerini sevmedim :D Ama "Her kalp ayrı bir dünya ve bir kristal" dediği yerde kristalin orda cam sesi çıkarmışlar (adını unuttum enstrümanın :p) ve süper olmuş (detaycıyım böyle de, Volfi detaylara bakmamışsın diyenlere oh olsun :P)

Delgeç albümdeki hızlı şarkılardan olmuş, solosu şarkıya gayet uymuş leziz bir şarkı, bu şarkıda özellikle enstrümanların uyumunu çok güzel görüyoruz.

Geçmişe Yolculuk şarkısının sözleri ağzıma takıldı çıkmıyor, böhü diicem ama demiyim çünkü gayet güzel sözleri var. Şarkıda davulun arkada snare le doldurmuş olması gayet başarılı ve bir davulcu olarak beni böyle bir başka sevindirdi (snare roll hastasıyım napiim). Gitarlar ve şarkının solosu şarkıyı tamamlıyor, kısacası dört dörtlük bir şarkı olmuş

Ben Bir Mülteciyim sert bir şarkı bir defa daha. Bu şarkıda da grubun birbirine olan uyumu çok rahat anlaşılabiliyor.

Sana Bilmediğin Birşey Söyleyemem şarkısında nedense bir not almamışım :p ama şarkıda sözler ve vokal ön plana gelmiş, gitarı da gayet şarkıya uymuş.

Çakıl Taşları'nın başındaki davul doğrudan oha naapmış dedirtiyor Aykan İlkan için, ki zaten Pentagram'dan ve Cem Köksal'dan gayet güvendiğimiz bir isim Aykan İlkan... Onun dışında şarkıda vokaller de basslar da gitar da kendilerini gösteriyorlar. Klavye de bir Ayreon havası sezinlemedim değil, ama belki sadece benim paranoyamdır :P Sözleri de mükemmel olmuş.

Sen hiç "Hiç" oldun mu?

Zaman Geçip Gidiyor'un sözleri favorim oldu dinlediğim andan itibaren, tabi gitar ritm gitar olaraktan kendini baya konuşturmuş şarkıda.

Hoşçakal şarkısı bana dinlediğim anda (hatta ismini gördüğüm anda) Opeth - Ending Credits dememe sebep oldu. Ki dinleyince de görüyoruz ki aha bakın albümü bitiriyorum adı da hoşçakal olan bir şarkı yaptım mantığını gördük. Ha şarkı güzel olmuş o ayrı :)

Evet sevgili patiler, pek öyle ahım şahım bir review olmasa da her şarkı hakkında ufak fikirlerimi beyan ettim. Türkçe Rock müziğinde yetenekli isimlerden biri Şebnem Ferah ve onunla çalan Ozan Tügen, Metin Türkcan, Buket Doran ve Aykan İlkan. Rock seven herkesin albümü almasını öneririm, sıkılmadan tekrar tekrar dinlenebiliyor şarkılar, ve albümü almak sanatçıya bir nevi katkı olduğundan daha da bir alınması gerek gibi :P Neyse lafı daha fazla uzatmıyım ve sizi albümle baş başa bırakıyım.

Tüm müzik marketlerde, ve patide

Şebnem Ferah - Can Kırıkları

-Manyak Mod Volfi[signature][hline]Let us march on
To the fields of sacrifice
Sosyal ağlarda paylaş

Cdyi kaçıncı kere baştan dinliyorum hatırlamıyorum ama mükemmel olmuş.
2 sene beklettiğine değer mi?
bence değer..[signature][hline]Madcat....--->Metket...*
sevmesen de beni.. özledim sesini.. git desem de yine gitmesen..
yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? haram mısın bana bir bilsem..
bebeğim benim.. hayalet sevgilim..
Sosyal ağlarda paylaş

Albümde gelip günde 10 vakit alındığına göre sıra geldi konserlere...:)[signature][hline]Madcat....--->Metket...*
sevmesen de beni.. özledim sesini.. git desem de yine gitmesen..
yıllardır çektiğim bu hasret mi çile mi? haram mısın bana bir bilsem..
bebeğim benim.. hayalet sevgilim..
Sosyal ağlarda paylaş

Albümü 3-4 defa dinledim.Çok çok iyi olmuş.Rock-metal dinleyen herkes bu albümü direk edinmeli.Sözler yine muhteşem, müzik oldukça progresif.Albümde bırakın vasatı sadece "iyi" diyebileceğiniz bir parça dahi yok.Okyanus,bir kalp kırıldığında,delgeç,hoşçakal,ben bir mülteciyim,geçmişe yolculuk,can kırıkları,sana bilmediğin birşey söyleyemem favorilerim.Diğer parçalar da iyi ki zaten 2 parça var bunların harici :)
Sosyal ağlarda paylaş

yol boyunca 3 defa üst üste, son seferi de uzun bir aradan sonra dinledim, yorumlar aşağıda

başlarken hemen söyleyeyim, albüm kapağı çok hoş olmuş siyah-kırmızı agırlık zaten tam şebnemlik, arada uygun tonlarda gri yakışmış, resimlerden bahsetmeye gerek görmüyorum bile=)

parça parça yorum yapmadan önce genel birkaç yorum yapacagım

-Her ne kadar şebnem ferahın tarzı bu olsa da kendi adıma 1. tekil şahısa göre yazılmış şarkı sözlerini hiç tatmin edici bulmam. Aslında kabul etmek lazım şebnemin yazdığı sözler gerçekten çok hoş, çok farklı, kendine özgü sözler ama şu 1. tekil şahıs olayı benim gözümde direkt puan kaybettiriyor

-Vokal tarzı ile ilgili de bir sorunum var, dikkatinizi çekmiştir şebnem albümdeki parçalarının %80inde falan sözcükleri uzatarak söylemeyi tercih etmiş. Kabul, melodiye ve ritime uydurulduğunda bu çok güzel bir vokal tarzı olabilir ama albümde fark ettiğim nokta vokal ile melodi-ritimin sürekli olarak birbiriyle uyumsuz noktalara gelmeleri. Gerçi bu sadece vokal tarzından değil, şarkıların sözlerinin şarkı ile aynı anda değil de şarkıdan önce yazılmasından da kaynaklanıyor, melodiye uyma konusunda da doğal olarak problemler yaşanıyor

-Şebnemin çalıştığı elemanlar gerçekten süper, albümün her bir notasında onların verdiği emeğin izlerini duyabiliyorsunuz. Burada hemen bahsedeyim, metin türkcan ın soloları çok komplike olmasalar bile o basitlikleriyle çok büyük bir güzellik yakalıyorlar ( bkz: shibumi). Parçaların geneline bakıldığında asla sırıtmadığını, hatta mükemmel bir uyum sağladığını fark edeibliyorsunuz. o konuda cidden takdir ettim

-Şebnem gittikçe sertleşiyor. Gerçi bu bilinmeyen bir şey değildi, beinm için şebnem in kelimeler yetse den önceki dönemi ile sonraki dönemi bambaşkadır, hatta bu albümü de karşılaştırırken sadece o albümü dinledim. Başta tarkan gözübüyük olmak üzere pentagram üyelerinin şebnemin yöneldiği tarz üzerinde oldukça etkili olduğunu görebilmekteyiz. Zaten parçada tam anlamıyla slow olan bir tek hoşçakal var. Ha bu konuda olumsuz mu düşünüyorum, kesinlikle hayır, şebnemin yöneldiği bu yeni yol onu çok farklı ve daha güzel yerlere taşıyacak benim düşünceme göre...

Parçalara geçelim...

Okyanus : bu parça ile ilgili dikkatimi ilk çeken farklı bir tarzdan gelen esinlenmeydi, tam emin değilim ama senfonik power metal in(nightwish-almora vs.) izlerine rastladım biraz, nakaratı falan hoştu güzeldi ama yine de çok çok begendiğimi söyleyemeyeceğim. Bir de, bu parçada verse teki ritm-vokal tarzını başka bir parçaya çok benzettim ama bir türlü çıkartamadım, yardımcı olabilecek varsa iyi olur

Can Kırıkları : Tek kelimeyle muhteşem. Sözler, parçaya muhteşem oturmuş. Şebnem ferahın sesi her zamanki gibi tapılası bir hâlde, melodi süper. Albümün tartışmasız favorisi bana göre

Bir Kalp Kırıldığında : Can Kırıkları ile oldukça uyumlu bir girişe sahip olması dikkatimi çekti nedense. Bir diğer dikkatimi çekense yine başka bir tarzın esintileri. Fazla olmasa da vokal tarzında cas nagmelerine rastlanmakta yer yer, ilginç olmuş kesinlikle ama bambaşka bir hava katmış, ah bir de vokal-ritm uyumu sorun yaşatmasa. Nakarat da ayrı güzel bu arada

Delgeç : Albümün en hızlı parçası olduğu kesin, yukarıda bahsettiğim sözleri yayma olayındaki istisnalardan biri zaten kendisi. özellikle de o yönü ile beğenimi kazandı benim. Sözler? hımm, vasat üstü diyeiblirim, ama albümde bundan cok daha güzel sözleri olan parçalar var kesinlikle

Geçmişe Yolculuk : Çoğu kişinin aksine albümde beğenmediğim iki parçadan birisi budur desem? Sözleri beğenmedim bir kere, yukarıda bahsettiğim sözcük uzatma vakası bu parçada zirveye çıkıyor zaten, kim ne derse desin o sözcük uzatma olayı ciddi ciddi kötü fikirler bıraktı bende, belki parçanın düzenlemesi biraz daha iyi olsaymış vasatın biraz üstüne cıkabilirmiş ama şu anki haliyle vasat vermeyi bile içim elvermiyor

Ben Bir Mülteciyim (Güç) : Bu parçayı nedense çok sevdim. Büyük ihtimalle vokal tarzı yüzündendir, çünkü ritm çok güzeldi parçada, sözler de iyi sayılabilecek bir kıvamda olunca oldukça hoşlandım kendisinden. Nakaratı da güzeldi zaten, mis gibi parça=)

Sana Bilmediğin Birşey Söyleyemem : Sözlerini pek bir begendiğim bir parça bu. Sözcük uzatma sorunu bunda da var ancak parçanın güzelliği karşısında pek dikkat çektiğini söyleyemeyeceğim. hemen ardından gelen çakıl taşları gibi bu da çok hoş bir nakarata sahip

Çakıl Taşları : Verse lerdeki sözleri pek tatmin edici olmasa da nakaratı ile beni yerlerden yerlere vuran bir parça çakıl taşları. Bu kadar mı güzel söz yazılır, bu kadar mı güzel oturtulur parça içine(kafaya taktım ya, göstermek zorundayım-bakın bu parçada, özellikle nakaratta bahsettiğim sözcük-vokal problemine rastlanmamakta) , albümün en güzel parçalarından biri diyebilirim rahatlıkla. Son anda hatırladım, "adeta" lar kulak tırmalayacak derecede uzun olmuş bence

Zaman Geçip Gidiyor : Daha bu parçaya gelmeden sözlerini okurken ço
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...