Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emin Çölaşan / Telekom Hakkında..

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

Ben Emin Çölaşan'ı takip ederim okuduğum röportajlarından, yazılarından az çok bu gibi durumlarda ne yaptığını bilirim. Eğer bu sağlam bir kaynaktan gelmemişse kendi doğrular bu haberi bir tarafından uyduracak değil. Böyle bir iftira attığında rte tabii ki böyle bir cevap verecek aslında ortalığı yıkması lazım ama böyle "ti" ye alarak yaklaşmış...[signature][hline]Seref gecen gun cok igrenc bir insansin

[Bu mesaj Forseti tarafından 28 Temmuz 2005 15:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

halen bi demagoji sürüp gidiyor.
Konumuz o mu sanki?
Sanki devlet siyaset mafya üçgeninden bahsediyoruz.
Adam bi soru sormuş ve böyle bi cevap almış. Konuyu dağıtmayalım.
Emin çölaşanda son yazısında kıvırıyor. Geldi veya gelmedi yapmak zorundasın diye..
Tamam yapmak zorunda, gelmesini beklemeyecek, ama üstüne söyledik yapmadılar yalan haberi nerede?

Emin Çölaşanın kendisi bile kıvırmış siz halen niye savunuyosunuz yalan haberini.
Kendiside devlet o belgeyi attı yırttı diyebilirdi. Baktı sıkıştı çevir kazı yanmasın..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Clementine Soundtrack | arşiv**********
Sosyal ağlarda paylaş

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Atam zamanında günümüzdeki gibi senaryoları güzel tarif etmiş.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım

[Bu mesaj Absolut tarafından 28 Temmuz 2005 15:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 28 Temmuz 2005 15:31 tarihinde demiş ki:
Telefonla cevap veriyor tabiki eğer o mevkiyi şahsen tanıyorsan burası Türkiye :)
Açıkcası biz TEK ile çalışırken red cevabı alacagımız birşey için gereksiz yere başvurmamak için önceden kabul onayı alacağımızı garantiliyip (ki bu ya şahsen gidip ya da telefonla oluyor) sonra gereken yazışmaları yapardık.

O bir kurum.
Herhalde asker gidip Ulaşım A.Ş. den bu isteği istemedi.
Devletten istiyor ya..
Gidip bir memurun ağzından duymuşsa bütçe yok diye, ve bu kadar saf bi askerin verdiği bilgiyide haber yapıyosa Emin Çölaşan, onun gazeteciliğinden şüphe ederim..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

Devlete başvuruken de değişen birşey yok yani DEVLET yazan bir bina yok gene başvurunu devletin bir birimine yapacaksın Başbakanlık vs vs vs. Hayır Çölaşanın asker dediği saf adama inanıyorsun da yani onun saf bir asker olduguna ama belkide kimliğini gizliliğini koruyan bir üstrütbe ama Çölaşanün diğer deidklerine neden inanmıyorsun onu anlamadım ben?
Neyse konumuz vatanın değerlerinin satılması, dağıtmayalım.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Sosyal ağlarda paylaş

İşte anlatamadım herhalde, işler sizdeki gibi yürümüyor.
Yani bütçe yok lafını üst bir yerden alacak, ve yazılı olacak, yani denilen ne kadar doğru olsada biz Emin Çölaşanı hep belgeleriyle! konuşan adam bilirdik di mi?
Bunu ispatlamak zorunda, ispatlayamayacağı bir şeyi , hele ki bu birini karalamak adınaysa, yapamaz..

Bende karşıyım telekom'un satılmasına, asfalt yapılmamasına..
Benim klnum ve başlayan tartışma o değildi.
Böyle yalan haber yaptığı için sevmiyorum dedim..

Bir de sadece yalanıyla haklı olduğu dönemler var. Yani o yalana herkes inanıyor, ama yalan işte.
İlla haklı diye yalan haberini sevmek zorunda değilim.
Gazeteci dediğin, yalan haber yapmaz. En önemli şartlarından biridir.

Gündem yaratmak adına her ne kadar da haklı olsa birini/birilerini/kuruluşları karalayamaz.

budur..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl bir düşünce doğrultusunda bir ülkenin iletişim ağları yabancı bir şirkete hele bide işkonusunda deneyimi ve bilgisi olmayan bir arap şirketine satılır.
ve neden benim başbakanımın bu adamlar azda olsa bir munasebeti vardır.

işin içinde işvar acaba telekom satıldımı sattırıldımı.

hakkatenden özelleştirme maskesi altında birileri vahideddincilik oynuyor.

Hadi sattınız biyere kadar anlaşılır ama neden işi bilmeyen bi adama neden bedavaya sattınız.

2 gün sonra acaba ne satılacak[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Belediye başkanlığı döneminde amerikan büyükelçisinin ziyareti gibi bir durumda var.

Ayrıca şu anda askeri hatlar telekomdan ayrılsa da bazı noktalarda 2 santral ortak çalışıyor. Tamamen ayrılma henüz söz konusu değil.

Telekom konusunda çölaşan a hak vermemek elde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
emin çölaşan'ın telekom konusunda ki yazıları başını yakacak gibi görünüyor. bence başbakan recep tayip erdoğan, bu tarz suçlamalara bir dava açar veya başka bir işlem yapar. bence bu tarz birşeyin olmasıda gayet saçma. insanlar özgürce fikirlerini paylaşabilmeli.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

yatacaktim ama bi kac noktaya deginmek istedim.

emin colasan, hurriyet yazari. yani her ne kadar hur gibi gozukse de aydin doganin adami. aydin doganla akp'nin arasinin acildigini u donusu yapan haberlerden anlamak zor degil zaten. daha bu tarz haberleri cok goruruz, yalan oldugu gibi bi iddiam yok sadece daha once goz yumulan olaylari artik dogan grubunun diger sutunlarinda da gorebilmek mumkun.

ikinci olarak, akp basa geldiginden beri bakkalcilik oynayan bakanlari bilmiyo musunuz zaten? bakkal çakkal maliye bakani, belediyeci de basbakan. hala ayni zihniyetteler. sayin tayyip erdogan erdemir fabrikasi yerine baska bir fabrikaya goturulup gezdirilmis ve emri vermis, bu rezalete bir son verelim satilsin burasi, zaten rezalet.

ucuncu olarak, telekomun tekellesme hakki bu sene bitiyor yanlis anlamadiysam ve bu durumda karliligi dusecek. fakat bir yilda kendini amorti edecek fiyattan tutup saibeli bi sekilde yabancilara satilmasi hatta gene tuccar fiyatiyla indirim taksit yalvar yakar bir sekilde satilmasi huzunlu.

dorduncu olarak, burda sarkastik olma cabasi icinde hukumeti savunan, tayyip erdogan yalakaligi yapan zavallilarin olmasi ve ulkenin kilit kuruluslarinin yabancilara satilmasina karsi cikmayi padisahligi yikmaya benzeten hayal gucu genis sahsiyetin varligi beni derin dusuncelere sevk etmekte. ayni yuzsuzlugu bir universite ogrencisi de "evet akp kadrolasiyo, aman tanrim seriat geliyo : )))))" seklinde yapardi, delinin teki kuyuya tas atiyor diye cok ustelememeye calisirdim. demek ki bulasiciymis...

ha besinci olarak da tayyip beyin kizi oglu artik bilmiyorum hangi tohumunun dugunuydu, o kutlama icin civardaki tum yollarin yeniden yapildigi biliniyor. dugune oluk oluk akan BMW'ler Mercedes'ler ve Jeep'lerden inen turbanlilar, cember sakallilar o kadar onemli sahsiyetler ki suspansiyonlarinin kifayetsiz kaldigi noktalarda popolarinin rahati bozulmasin diye hukumetimiz devreye girerek belediyedeki adamlarina talimatla kaymaktan yollar yaptiriyor.

ozetle, ben boyle isin icine tukureyim. uc yanimiz denizlerle, dort yanimiz ve merkezimiz dusmanlarla cevrili, buymus bizim ulkenin olayi.[signature][hline]TOiO
Sosyal ağlarda paylaş

şeriat gelmeden yabancılar gelip yerleşecek zaten bu gidişle ama sıkıldım artık yanı her yerden brı pıslıklerı cıkıyor adamalrın buna ragmen bura gralımız tayyıbımız yazan cıddı konualrla dalga gecen tıpler var sinir oluyorum okudukca[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bana birazda akp hükümetinin, ecevit hükümet döneminin meyvalarını yiyormuş gibime geliyor. bence asıl zor dönemi son ecevit dönemi çekti. bence bugün ki biraz biraz düzelen ekonmimizin başlıca nedenlerinden birisi kemal derviş'ti.

edit: erol derviş ile kemal dervişi karıştırdım kusura bakmayın.

[Bu mesaj orc_lord tarafından 30 Temmuz 2005 02:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
orc_lord, 30 Temmuz 2005 02:23 tarihinde demiş ki:
bana birazda akp hükümetinin, ecevit hükümet döneminin meyvalarını yiyormuş gibime geliyor. bence asıl zor dönemi son ecevit dönemi çekti. bence bugün ki biraz biraz düzelen ekonmimizin başlıca nedenlerinden birisi erol derviş'ti.

Erol Derviş mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak bir arkadaşım emin çölaşanın düşüncelerinin sebebini hürriyette çalışmasına bağlamış, aydın doğanla akpnin arası bozuk diye. bu hatalıdır, ertuğrul özkökün yazılarını okursanız (genelde hikaye gibi oraya gittim bunu gördüm diye yazar ama bazen de gündemle alakalı şeyler yazar) akpyi savunmasa bile yapılan bazı şeylerin doğru olduğunu söylediğini görürsünüz.

emin çölaşanın yazılarını uzun süredir okurum, adamda bir rahatsızlık var bence. hiçbirşeyi beğenmiyor, herşeye bir laf sokuyor ki ama ne laflar. bilmiyorum hiçbir zaman pozitif birşey görmedim adamın köşesinde. insanlar hatalı olduğu zaman yazarsın şöle şöle diye, tamam, ama doğru bir şey olduğu zaman da onu da yazarsın. dediğim gibi hep okurum emin çölaşanın yazılarını ve bir kere dahi olsa afferim bak bence de doğru olan bu dediğini görmedim adamın.

telekoma gelelim. tekel durumunda olan bir firmanın hizmeti ne kadar kötü olursa olsun, kar eder çünkü halkın başka bir çaresi yoktur. yani türkiye içinde su satan sadece ben olayım, o suyun içine tükürsem de halk o suyu almak zorundadır çünkü susuzluktan ölmek istemez halk (tükürüklü olduğunu bilmesine rağmen). türk telekomu da böyle düşünün. kar etmeme imkanı olmayan bir şirket çünkü tekel. üstteki arkadaşın dediği gibi, bu sene bu hak bitiyor, o yüzden allahbilir ettiği kar ne kadar düşecekti hala devlet elinde olsaydı.

ayrıca özelleştirmenin prensip olarak hatalı olduğunu düşünen insanları kınamak istiyorum. özelleştirme, gerekli kurallar konduğu sürece (mesela o arap firmasına kesinlikle devlet birsürü kısıtlama koymuştur, atıyorum konuşmaları kaydedip satamazsın diye mesela) çok yerinde bir karardır. özelleşen ve tekel olmayan bir firmanın karşısına çıkacak birçok rakip olduğundan (en azından o son yasalarla amaç buydu çıkar mı çıkmaz mı bilemem ben müneccim değilim) hizmetini iyileştirmek zorundadır. ayrıca o firmanın bir sahibi olacağından ve firmanın edeceği kardan pay alacağından dolayı firmayı kar ettirmenin (aka rakiplerinin önüne geçmenin) yollarını arayacaktır, ki bu da daha iyi hizmetle daha fazla müşteri almak demektir.

"ülkeyi satıyoruz hede hödö" diyenlere, ülkenin başındaki insanlar bizi istedikleri zaman satıyorlar zaten (bkz. mesut yılmaz ve doğalgaz ihalesi, devlet yaptı işi ama o kadar büyük bir kazık yedirtti ki adamın hala peşindeler). yani ülkenin satılması için illa da yabancı olmasına gerek yok içimizdeki herifler emin olun ki dışarıdakilerden çok daha ucuza satar bizi. (bkz IMF den nefret eder bütün türkiye ama aldığımız iç borçların faiz oranı dış borçlara göre çok daha yüksek, yani bizi soyan yine türkler : ))

kısaca ülkeyi satanlar genelde içten satıyor, çünkü deli gibi paranoyağız zaten dıştan satın alabileceklere : P

of uzattım baya da ne yazdığımı unuttum. nese özelleştirmeyi savunmayanlar gericidir bu kadar : )[signature][hline]faşist paticik grubu:

area masters ftw!
Sosyal ağlarda paylaş

en az 30 milyar dolar eder dedigi telekoma bulsaydi o zaman 30 milyar dolarlik musteri madem uzmani bu islerin.

akp ye karsi da ozel bir kızgınlıgı yoktur emin amcamin . o her hukumet zamaninda memleket gidiyor diye agıt yakan enteresan bir adamdır . yazilari ne kadar dogrudur degildir bilemem ama bir zamanlar melih gokcek emin amcamdan aldigi tazminat paralari ile ankarada millete doner falan dagitiyordu her hafta . sonra emin amca fazla bulasmadi melih gokcege .

muhim not : melihci ya da akp ci degilim birileri cikip sacmalamadan once yazayim dedim . malum artik buralarda osmanliya , hukumet icraatlarina iyi demek insani bir anda fasist ya da seriatci yapabiliyor .
Sosyal ağlarda paylaş

telekom'un ozellestirilmesinin baska bir boyutu da var. italyanlarin turk telekomu da bize verin yoksa avea'dan cekiliriz tehdidi. sonucta oger telecom arap fakat yanlarinda telecom italia da var.

akabinde tekel anlasmasi bitmesine ragmen altyapiyi elinde bulundurup, oturmus aboneleri sayesinde bu parayi kazanmaya daha bi kac sene devam eder telekom.

Oger Telecom'un ana hissedarı Saudi Hariri, ödemenin taksitli olarak yapılacağını duyurdu. Oger Telecom, Türk Telekom için ilk etapta 1 milyar 310 milyon dolarlık peşin ödeme yapacak. Borcun kalanı ise beş eşit taksitte ödenecek.[signature][hline]TOiO
Sosyal ağlarda paylaş

melih gökçegi hiç karıstırmayın bence..babamın 30 yıllık bi müteahhit arkadası ankarada cok büyük ve ünlü bir parkın bilmem kac trilyonluk ihalesini almıstı.

bu adam iş basına gelip resmen tehdit etti, bu ihaleyi kendin fesedeceksin yoksa bu ankarada yaptıgın son iş olur die. sonra gidip kendi cevresindeki bilmemneye verdi..

telekoma gelince, tekeli bu yıl bitio ne demek. yasal olarak bitse ne yazar, hani var mı ortada türkiyenin dört bir yanına hat döşicek ikinci bir şirket?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...