Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ilk olarak gidip birer cross kablo aldım. bilgisayardan,bilgisayara destekli. iki bilgisayarda xp kullanıyor, birisi dizüstü diğeri masaüstü. ilk önce kabloları taktım ve birbirlerini tanıdım. iki bilgisayardada service pack 2 yüklü. ilk önce firewall'ları kapadım fakar gene birkaç hata verdi. ip adresi bulunamıyordu, windows'un kendi sihirbazı ilede işlemi tamamladım fakat birkaç sorun daha çıktı. paylaşılan belgelere erişebiliyorum fakat oyunlarda sorun çıkarıyor. şimdi ben hangi yöntemle network kuracağım? arama yaptım fakat hiç birşey bulamadım. çok gıcık birşey, yardım :) (not: windows'un sihirbazında disket oluşturması isteniyor fakat birisinde disket sürücüsü yok. cd'ye kayıt ederek yapıyoruz başka bir çözüm yokmudur, uyuz olduk!)[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Bendede network var 2 makine bağlı oyun oynayabiliyorum ama şu an evde değilim net bi cevap veremicem ama sanırım sorun şu olmalı. Yerel Ağ Bağlantı özelliklerinde Genel simgesinde şunlar olmalı. Microsoft ağları için istemci Microsoft ağları için dosya ve yazıcı paylaşımı QoS Paket Zamanlayıcısı Internet iletişim kurallar TCP IP Bu 4'ü kurulu olsun. Bunlardan biri oyun oynamanı sağlıyordu network'te.[signature][hline] Life Of Legends - RunUO Yeter artık bitsin rüyam hadi git Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 hepsi kurulu fakat genede çalışmıyor. kabloları taktıktan sonra düzgün bir biçimde ne yapmalı acaba :([signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Melkor Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 benim bildigim ve yaptıgım kadarıyla hiç bisi yapmamak.. cross kabloyu ethernetten bagladıgında direk görmeli.. (ağ yapılandırması yapamassın diye biliyorum..) Yani interneti dagıtabilirsin aynı oyuna login olabilirsin ama diger bilgisayarının harddiskinde dolasamassın.. Takdıgın gibi calısması lazım.. ** Yanılıyor olabilirim.. Ama ben direk taktım direk calıstı.. Herhangi bir yapılandırmaya girismedim.. Hatta internetide usb den baglamıstım.. Tek ethernet kartı olunca neti usb baglayıp aynen dagıtmıstım.. Edit:yanılıyordurum buyuk ihtimalle cunku sendeki durum sanırım baska..Yani ben crossla harddiskte (net cafelerdeki ağ yapılandırması gibi) dolasmayı basaramadım.. [signature][hline]Önce o vardı. BjK [Bu mesaj Melkor tarafından 28 Temmuz 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 yok hemen takınca kabul etti fakat sonra güvenlik şeyi gündeme geldi. güvenlik şeylerini kaldırdık fakat ip adresi aranıyor ve bulunamıyor diyor. keşke olsa :([signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ben her seferinde şansa kuruyom bildiğimden falan değil her seferindede oluyo hatta 98 le xp yi bağladım çatır çatır çalışıyo :)[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 up..[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 2 makineye de IP vermen gerekiyor manuel olarak, aynı DNS ile..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 burdaki IP verme ayarlarını yap olur.. [Bu mesaj Goering tarafından 29 Temmuz 2005 15:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 iki makinada ip adresi ve yerel ağ maskesimiydi ne öyle birşeyi verdim fakat dns ayarlarına dokunmadım. bağlandı, service pack'teki firewall'lar biraz gıcıklık yaptı kapattım. fakat oyunların multiplayer'ını oynayamıyorum. bazı oyunlarınkini oynayabilirken, bazılarını oynayamıyorum. nedendir acaba bu ?[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 ipx falanda bi yükle bence gerekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DreamChill Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Sana yardımcı olmaya çalışayım. (tabi yapmak zorunda değilsin benim yaptıklarımı gösteriyorum) iki makinadada ethernet kartının olması lazım sonra ; ADSL Ethernet Router lazım bir tane. Telekomdan gelen kabloyu bi Router'in arkasındaki(Genellikle sağ tarafta olur) girişe takıyorsun.Router'in kendine ayit bir USB çıkışlı kablosu olur.Anabilgisayar hangisiyse ona takıyorsun.Sonra 2 adet Ethernet kablosu lazım(Cross uçlu).Router numaralandırılmış çıkışlar olur. 1 , 2 , 3 , 4 ... diye gider.1 yazan yere(farketmez) ilk cross kablomuzu sokuyoruz diğer ucunuda anamakinaya. diğer kabloyu 2 numaralı yere ve diğer ucunu sendeki laptop'a takıyorsun.Tabi ben 1'e değil 3'e takarım diyosan olur fark etmez. Şimdi Ağlantılarına gir ( eğer xp ise ) [spo1=İlk Adım][/spo] Sonra iki kere " İleri " ye tıkladıktan sonra [spo2=2. Adım][/spo] Geride çıkan seçenekleri zaten sen ayarlıyorsun. Dikkatli ol kablolar çok hassaslardır onun için düzenli olmaya bak.Küçük bir kırıklık iletişimi durdurabilir[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Benim de benzer bir sorunum var, pc ve laptopu birbirine bagliyoruz cross kablo ile, paylasilan dosyalardan istedigimiz dosyayi alip verebiliriyoruz, yani bilgisayarlar arasinda bir baglanti var ama sadece ana bilgisayar internete girebiliyor. Digeri asla baglanmiyor. Bu sorunu nasil cozebilirim bilen var mi? Çözene yemek ismarlicam, ahanda buraya yaziyorum.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DreamChill Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Masaüstündeki bilgisayarıma sağtıkla özellikler'e tıkla oradan uzak'a tıkla oranın açık olup olmadığına dikkat et birde bazı firewall'lar paylaşıma izin vermiyor onada dikkat ediniz[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DreamChill Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2005 Eğer firewall'dan kaynaklanıyorsa size Sygate Firewall'ı tavsiye ederim. www.download.com 'da aratırsanız bulabilirsiniz.Bu firewall'ların özellikleri Hertürlü network engelleri koyabilirsiniz fakat ilk size sorar . Bazı firewall'lar sormaz direk engel'i basar. 2.bir özelliği bilgisayarınıza gönderilen trojanları bulur etkisiz kılar .kim göndermiş ise ip adresini bilg. adresini portlarını herşeyini size gösterir böyle güzel bir firewall.[signature][hline]Branch would forgive the wind but broken once ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar