Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 gözünüzün önünde gerçek hayatta olabilecekmiş gibi canlandırmaya kalkmayın... daire şeklinde bir tren rayı düşünün. o tren rayının üzerine ucu ucuna rayları kaplayacak bir tren yerleştirin. treni belli bir hıza çıkartın.... 100km/s dielim. bu A treni. o trenin içine aynı şekilde tren rayları dizin ve ucu ucuna kaplayacak bir tren daha koyun. 100km/s le ilerlesin. Bunada B treni dielim. şincik... B trenindeki bir insan, kendine göre 100km/s le fakat A trenindeki bir insana göre 200km/s le gitmektedir. işi abartıp binlerce treni iç içe hayal ettiğimizde, A trenindeki şahız, en içte 100km/s le gittiğini sanan insanı ışık hızında, hatta ışık hızından bile hızlı görebilir. öeh.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 vav denemek lazım güzel bişiye benziyo[signature][hline]HåD£§©ik 2°°3 - Plutøn 2°°5 I Love =o= Hadescik = Plutøn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 oldu galiba tabii 300.000 i 100 e bölüp 300 bulmak ayrı bi yetenek :D kusura bakmayın işim varda,pek dikkat etmedim yaparken :D[Bu mesaj sinanural tarafından 26 Temmuz 2005 11:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 http://forum.paticik.com/view.php?id=130036 Aramaya İnanalım :D Hep bunu yapmak istemişimdir :P[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 bu arada zaten en saçma olan şey hızların toplanması,dünya deliler gibi dönüyor,se narabayla 100km/saat + dünyanın hızıylamı gidiyorsun,aynı şey,sabit hızla giden bir cismin içindeysen hareket yokmuş gibi görünür.Sen bir trenin sallanmadığını varsayarsan,pencerelerde olmasa sabit 100 km hızla gitse sen o trenin hareket ettiğini anlayamazsın,hisstemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 baska yerlerden okuyup gelip buraya mi yaziyosunuz napiyosunuz? baska yerden aliyosaniz bunlari altina nereden aldiginizi yazin bari, hirsizlik olmasin. diger konuda da soylendigi gibi, eger tren digerinin icinde degilde disinda olursa (orda oyle dusunmustuk), en ustteki tren, dunya uzerinde duran kisiye gore isik hizina ulasir...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 bana demiyorsun umarım,çünkü eğer bana diyorsan yemin ederim kendi fikrimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 said: riglous, 26 Temmuz 2005 12:00 tarihinde demiş ki: diger konuda da soylendigi gibi, eger tren digerinin icinde degilde disinda olursa (orda oyle dusunmustuk), en ustteki tren, dunya uzerinde duran kisiye gore isik hizina ulasir... olmaz,sende dünyanın dış kabuğunun dışındasın,ama yinede 10 dakkada amerikaya yürüyemiyorsun(dünyanın hızı sana eklenmiyor yani),atmosfer dünyanın dönüş hızıyla aynı hızda dönmediği için sayılmaz,katı olmadığı için aynı şekilde de dönmez ki zaten.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PederRamirez Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Yanlız teorideki gibi tren hızları ard arda toplanmıyor.Hızların toplanmasında galilean dönüşümlerini (lisedeki bildiğimiz v=V'+V ki bunlar düşük hızlarda geçerli) kullanmışsın ama yüksek hızlarda biras daha karışık olan lorentz dönüşümleri gerekir.Bu şekilde hızları toplarsan ışık hızını geçemeyeceğini görürsün .Ama sistem biraz karmaşık çünkü dairesel hareket yaptıklarından hepsinin ivmeleri var,lorentz dönüşümlerinde işi karıştırır.[signature][hline]Do not socialize people in case of epidemics... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 said: riglous, 26 Temmuz 2005 12:00 tarihinde demiş ki: baska yerlerden okuyup gelip buraya mi yaziyosunuz napiyosunuz? baska yerden aliyosaniz bunlari altina nereden aldiginizi yazin bari, hirsizlik olmasin. diger konuda da soylendigi gibi, eger tren digerinin icinde degilde disinda olursa (orda oyle dusunmustuk), en ustteki tren, dunya uzerinde duran kisiye gore isik hizina ulasir... bu zaten einstein ın açıklaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Sadece kendi fikirlerimizi soylersek bi mok cikmaz zaten burdan. Isik hizini gecemezsiniz diyerekte baska birisinin sozunu kopyalamis olayim..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 cok dikkatli dusunurseniz en icteki trenden bi insan , en dıstekini 200km olarak gorecegini anlarsınız ilk bas banada isik hizina cikar gibi geldi ama kandirmacali bi soru cok tuttum bu soruyu sınavlarda falan cıkacak tipten[signature][hline] DuaLisT BL /disorder 60 Druid Herba/alche her turlu herb pot isi siparis paket yapılır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 said: sinanural, 26 Temmuz 2005 12:24 tarihinde demiş ki: olmaz,sende dünyanın dış kabuğunun dışındasın,ama yinede 10 dakkada amerikaya yürüyemiyorsun(dünyanın hızı sana eklenmiyor yani),atmosfer dünyanın dönüş hızıyla aynı hızda dönmediği için sayılmaz,katı olmadığı için aynı şekilde de dönmez ki zaten. nassi yani? simdi atmosfer dunyanin kendi cevresinde donme hiziyla ayni hizda donmuyor mu? asil bu soyledigin gercek olsa 10 dakikada amerikaya gidebilirdik. arabanin uzerinde durdugunuzda, araba hareket ettiginde siz de arabanin hizina sahip olmaz misiniz? eh dusun ki araba 100kmph ile gidiyor. sen arabanin uzerinde bi ucundan digerine 1kmph ile ilerlersen, yerdeki birisi (dunyaya gore hizi 0kmph) olan birisi) arabanin hizini 100, seninkini 101 gorur... aynisini trenlerde dusunun iste... ya trenlerin tamamen disinda durup en hizli gidene bakarsiniz ve o isik hizinda olur ya da siz en hizli trenin icindesinizdir, disariya bakarsiniz, disarida duran nesneler (dunyaya gore 0kmph) isik hizinda olur. ayrica sana soylemiyodum, konuyu acan arkadasaydi o. ama senin fikrinde de... evet araba, dunyanin hizi+100kmph ile hareket ediyor. ama bu dunyanin disinda duran birisine gore.... relative noktanizi dogru almaniz gerekiyo sadece. ilk mesajda da anlatim bozuklugu var... A treni disarida duran birisi icin 100kmph ile ilerler, B treni disarida duran birisine gore 200kmph ile ilerler. Ayrica B treni, A treni icindeki birisine gore 100kmph ile ilerler...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 27 Temmuz 2005 09:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 nassi yani? simdi atmosfer dunyanin kendi cevresinde donme hiziyla ayni hizda donmuyor mu? asil bu soyledigin gercek olsa 10 dakikada amerikaya gidebilirdik. hayır,şimdi yine bi paint olayıyla uğraşamam ama atmosferi cam bir küre gibi düşün cam kürenin içinde gaz olsun ortadada taştan bir küre, döndür hızla cam küreyi ,kürenin dönüş hızıyla her noktada gazın hızı aynı olmaz ki,anaforlar olacaktır,sürtünmeden dolayı aşşağılarda gaz yavaşlıyacaktır. aynı olmaz derken heralde etkilenir ama diyelim dünyanı dönüş hızı 100 birimse atmosferin her yerinde 100 birim değildir.yanlış anlatmışım sanki hiç etkilenmiyor gibi anlaşılmış,öyle olsaydı bir helikopterle uçarak deli gibi hızlara ulaşabilirdik. kusura bakma yanlış anlatmışım. arabanin uzerinde durdugunuzda, araba hareket ettiginde siz de arabanin hizina sahip olmaz misiniz? eh dusun ki araba 100kmph ile gidiyor. sen arabanin uzerinde bi ucundan digerine 1kmph ile ilerlersen, yerdeki birisi (dunyaya gore hizi 0kmph) olan birisi) arabanin hizini 100, seninkini 101 gorur... aynisini trenlerde dusunun iste... ya trenlerin tamamen disinda durup en hizli gidene bakarsiniz ve o isik hizinda olur ya da siz en hizli trenin icindesinizdir, disariya bakarsiniz, disarida duran nesneler (dunyaya gore 0kmph) isik hizinda olur. ayrica sana soylemiyodum, konuyu acan arkadasaydi o. ama senin fikrinde de... evet araba, dunyanin hizi+100kmph ile hareket ediyor. ama bu dunyanin disinda duran birisine gore.... relative noktanizi dogru almaniz gerekiyo sadece. evet haklısın ama bu senin gerçek hızın olmaz ki,sen ışık hızına ulaşmaktan bahsediyorsun,dışardan insana nasıl gözükeceğinden değil,saniyede 100 km hızla giden 3000 tane treni iç içe koyup en içtekine nasıl bakacağından pek bahsetmiyorum,trenin hızı(en içtekinin)100 km/saniye olacaktır. ama dışarıdan 300.000km gözükebilir(nasıl görecekseniz en dışardan),ışık hızına ulaşılmaz yanılsama olarak ulaşıldı gibi görünür.kaldı ki ışık hızı + dünyanın hızı gibi gözükür o zaman uzaydan bakan birine göre.gerçek hız ayrı,görünen hız ayrı,kaldı ki yüksek hızlarda -burada en son treni göremediğimiz için olmaz ama-klasik fizik kanunları geçerli değildir,karşıdan gelen arana 100km/h la gidiyorsa sizde 50 km/h gidiyorsanız o arabanın gözüken hızı 50 km/h dır ama,mesela,güneşe doğru giderken hızla güneşe bakarsanız güneşten çıkan fotonun hızı ışık hızı-sizin hızınız olmaz[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde [Bu mesaj sinanural tarafından 27 Temmuz 2005 10:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 anlatamamisim ben derdimi. hiz dedigin sey, relative'dir. gercek hiz nedir? neye goredir? gercek hiz diye bahsettigin sey anladigim kadariyla dunya uzerinde duran kisinin hizi oluyo. e bu hiz 0 oldugu icin 100km/h ile giden araba 100km/h ile gidiyo diyoruz... "gercek hiz ayri, gorunen hiz ayri" bu ne demek? ikisi arasinda ne gibi bi fark var? senin gunes orneginde tam tersi, sen gunese dooru giderken gunesten gelen isik sana doru geliyosa onu daha hizli gorursun. eger hiz olcum aletini kendi bulundurdugun yerde tutarsan o da hizi daha fazla okuyacaktir. anlayamadigim en buyuk nokta, senin bahsettigin gorunen hizlin gercek hiz diye bahsettigin seyden farki... yani 100 kilometreyi 1 saatte gidiyorsa bu gercek hizdir. gorunen hizde 100 kilometre yine 1 saatte gidilmiyor mu? en icteki tren gidiyo iste ya da en ustteki tren oyle gidiyor.. isigin hizi olarak soylenen bosluktaki hizidir sonucta. bu hiz nasi suyun icinde buzun icinde camin icinde degisiyosa, degisebiliyosa, bunu fizik kurallariyla aciklayamamak gibi bi sorun olmaz. ayrica klasik fizik dedigin nedir? uni. ise bu soylediklerim zaten uni.'de gosterilenler.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 "gercek hiz ayri, gorunen hiz ayri" bu ne demek? ikisi arasinda ne gibi bi fark var? senin gunes orneginde tam tersi, sen gunese dooru giderken gunesten gelen isik sana doru geliyosa onu daha hizli gorursun. eger hiz olcum aletini kendi bulundurdugun yerde tutarsan o da hizi daha fazla okuyacaktir. boşlukta ışığın hızı asla değişmez,güneşe doğru yaklaşırken aslında klasik fizikte hızın azalması gerekir(artmaz azalır),buda modern fizikte ışıkla ilgili yasalarla açıklanır,mantıksız geliyor olabilir ama şimdi göstermem ama kaynak göstererek açıklıyacağım,hakikaten değişmez güneşten gelen fotonun göreli hızı anlayamadigim en buyuk nokta, senin bahsettigin gorunen hizlin gercek hiz diye bahsettigin seyden farki... yani 100 kilometreyi 1 saatte gidiyorsa bu gercek hizdir. gorunen hizde 100 kilometre yine 1 saatte gidilmiyor mu? en icteki tren gidiyo iste ya da en ustteki tren oyle gidiyor.. iki araba birbirlerine yaklaşıyorsa(x ve y arabaları diyelim) Vx>Vy ise y arabasındaki adam karşısındakinin hızını x-y km/h olarak görür(göreli hız dediğim bu),ama adam aslında dünyaya göre 100 km/h ile gidiyordur.uzaydan bakan sabit bir gözlemci 100km/h+dünya'nın hızı şeklindedir.yani gerçek hız dediğim şey aslında varolmayan bir kavram,gökadanın dışından bakan biri gökadanın hızı+arabanın hızı+dünyanın hızı olarak görür, eğer evren sonluysa evrenin dışından bakan biri;evrenin büyüme hızı+ arabanın hızı+galaksimizin hızı+dünyanın hızı.. gibi görür. yani aslında hız göreceli bir kavram,gerçek hız yok ,bakış açımıza göre değişen birşey,onun için kime göre neye göre,nerden baktığımız zaman görünen hız gibi sorular sormak lazım.(bu hız değişimleri yukarıda yazdığım gibi klasik fizikte, ışık hızı ne olursa olsun değişmez oda uzay zamanla yoğun etkileşime girmesinden kaynaklanıyordu yanılmıyorsam.) isigin hizi olarak soylenen bosluktaki hizidir sonucta. bu hiz nasi suyun icinde buzun icinde camin icinde degisiyosa, degisebiliyosa, bunu fizik kurallariyla aciklayamamak gibi bi sorun olmaz. ayrica klasik fizik dedigin nedir? uni. ise bu soylediklerim zaten uni.'de gosterilenler. 3. kez açıklamiyim eheh :D [signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 ışık hızı derken,ışığın boşluktaki hızını kastediyorum yanlış anlaşılma olmasın.[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum." -Oscar Wilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 eheh iyide bu acikladiklarini anlatmayacalisiyorum ben konunun basindan beri... bu anlattiklarini bi daha oku, ondan sonra yazdigin diger mesajlari da oku, anlarsin nerede hata yaptigini. bu yukarida soylediklerine gore, isik hizina ulasilabiliyor. ayrica x-y olmaz x+y olur, kitabi acip bi daha oku konu anlatimini. ya da cik cisari minibuse bin, karsidan gelen araclar mi daha hizli yoksa ayni seritte gittiginiz araclar mi daha hizli bi bak... sen ust uste ya da ic ice olan platformlarla karistirdin sanirim. bi de goreli hiz diyosunuz siz sanirim, basindan beri gorelilikten ya da relativity'den bahseden benim...[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 27 Temmuz 2005 13:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 hala klasik fizikte öğrendiklerinizle modern fizik hakkında teoriler üretiyorsunuz klasik fizik sadece ufak hızlarda geçerli ışık hızına yaklaştıkça- kullanılmaz kullanıpta burda laf yapmayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 merak ettim modern fizikte sen nasil acikliyorsun bunu? ben fizigi klasik-modern diye ikiye ayiramiyorum, bi de onu aciklarsan sevinirim. neresi eski neresi yeni bunun?[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 27 Temmuz 2005 17:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 said: Milamber, 27 Temmuz 2005 17:32 tarihinde demiş ki: hala klasik fizikte öğrendiklerinizle modern fizik hakkında teoriler üretiyorsunuz klasik fizik sadece ufak hızlarda geçerli ışık hızına yaklaştıkça- kullanılmaz kullanıpta burda laf yapmayın... arkadaşın dedigi dogru hatta sole bi olay var 1880 li yıllarda Michelson ve Morley adlarında iki fizikçi tarafından yapıldı. Bilim tarihine Michelson-Morley deneyi olarak geçen bu çalışmanın amacı, uzayda dünyanın hızını saptamaktı. Yine bir dizi ayna kullanılarak yapılan bu deney sırasında uzayda, uzayda dünyanın hareketi yönünde yer alan bir kaynaktan gelen ışığın hızı ölçülecek ve saniyede 300.000 kmnin üzerinde bulunacak (+) değer, dünyanın uzaydaki hızına tekabül edecekti. Deneyde kullanılan aygıtlar son derece hassastı ve ölçümler ışık dalgalarının girişim özelliğinden yararlanılarak yapılacağından, normal olarak sağlıklı bir sonuç alınması bekleniyordu. Ancak deney çok olağan dışı bir sonuç verdi. Defalarca tekrarlandı, sonuç değişmedi; ışığın hızı her seferinde saniyede 300.000 km. olarak bulunuyordu. Bundan çıkan sonuç; dünyanın hareket etmediği anlamına gelmekteydi ki, bu sağduyuya ve dünyanın en azından güneşin etrafında dönmekte olduğu gerçeğine aykırıydı. Olaya izah getirebilmek üzere çeşitli yorumlar yapıldı. Dünyanın çevresindeki esir tabakasını beraberinde sürüklediği, dolayısıyla uzaydan gelip bu tabakaya ulaşan ışığın hızının izafi olarak 300.000km./saniyede kalmasının doğal olduğu ileri sürüldü, ışık hızına yakın büyük hızlarda ölçü çubuklarının boylarının hareket doğrultusunda mekanik olarak kısaldığı iddia edildi. Fakat bunların hiç biri doyurucu bulunmadı. Konu tam bir çıkmaza girmişken Einstein farklı bir yaklaşımla ortaya çıktı ve deneyin neresinde yanlış yapıldığı sorusuna takılmadan, sağ duyuya aykırı olmasına rağmen sonucun kesinlikle doğru olduğunu kabul etti. Bu kabulden yola çıkan Einstein, önce özel ve daha sonraları genel görecelik teorilerini vaz etti. Einstein a göre günlük ortamda karşılaştığımız hızlar için pratik olarak doğru kabul edilebilecek hızların toplamı prensibi, ışık hızına yakın hızlara uygulanamaz. Işık hızı evrende ulaşılabilecek en büyük hızdır. Bir ışık kaynağına doğru saniyede 200.000 km. hızla gitseniz dahi, yapacağımız ölçümlerde karşıdan gelen ışığın hızını yine saniyede 300.000 km. olarak bulursunuz. Bunun neden böyle olduğunu ise, Einstein dahil kimse izah edemez Ancak bu böyle kabul edildiği takdirde bir çok doğa olayını açıklamak imkanı doğar. Işık hızının limit hız olmasının kabulü ile şu sonuçlara varılmıştır. karışık bu olaylar ayrıca o treni 200km ile gorceni iddia ediyorum ben :)[signature][hline] DuaLisT BL /disorder 60 Druid Herba/alche her turlu herb pot isi siparis paket yapılır* [Bu mesaj DueLisT tarafından 27 Temmuz 2005 18:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 joker teoreme geel nasi teorem[signature][hline] DuaLisT BL /disorder 60 Druid Herba/alche her turlu herb pot isi siparis paket yapılır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 hangisi? einstein'in yazdığını diyorsan ucu açık bişeyi kabul etmem, einstein yazmış bile olsa... bana nedenini kesin ve net oalrak açıklamalı... nedenini einstein'in bile söyleyemediği diye bi teorem olmaz... o zmn bence ışık hızı'nı geçtiğin anda zaman duruyor ve onun için ışık hızını geçemiyorsun! al sana teorem şimdi daha yazıyı yazarken aklıma geldi... BU DAMI GOL DEİL HAAA!!! BU DAMI GOL DEİL??? SÖYLEYİN ALLAH AŞKINA BUDAMI GOL DEİLLL????[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 baba naptin ya einstein bu borumu :) joker ama iyi teorem bak sen bile dusunemedin yakaladim onu amma çakalım ha. [spo1=Joker ' e bilgi] merhaba burda yazdıklarım şaka amaçlı olduğu icin saygısızlık olarak görmemeni rica ederim. düşünce hayatında başarılar. [/spo][signature][hline] DuaLisT BL /disorder 60 Druid Herba/alche her turlu herb pot isi siparis paket yapılır* [Bu mesaj DueLisT tarafından 27 Temmuz 2005 20:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Yok ya ben insanların üslublarından ne demek istediklerini anlarım. ( genelde :P ) onun için espirili "G.O.R.A" eklentisini koydum :)[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar