MeSh Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Ben şunu belirtmek istedim, artık içe göçmeye başlamış bir yıldızın bile tamami ile içe göçmesi ve karadeliğin kütlesinin çok büyük meblalara ulaşması için gereken süre 1000 yıldır o da en az yani 10000 yılda olabilir 50000 yılda. Bir yıldızın ömrünün milyar yıl olduğunun bilincindeyim.bizimkinin daha 2 milyar yıl kadar ömrü vardı sanırım.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 lise 1 de dönem ödevim kara delikti.c/p yapıp 4-5 tane resim koymuştum vermiştim 10-15 sayfa olmuştu 100 aldım ;)[signature][hline]Çarşı Alayına karşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: sezzz87, 20 Temmuz 2005 03:12 tarihinde demiş ki: Olay ufku bir elma kadar olan karadelikler de olduğu tahmin ediliyor. Böyle bir karadelik dünyaya çarparsa (daha doğrusu girerse), dünyayı delip geçecek ve olay ufkuna aldığı her şeyi bizim açımızdan yok edecektir. Sonuç olarak dünyada, olay ufkunun çapında bir delik açılır ve böyle bir durumda dünyanın fazla zarar göreceği düşünülmemektedir. Çünkü küçük bir karadeliğin çekim gücü de pek etkileyici olmayacaktır. Ayrıca dünyanın iç kamanlarında aşırı basınç olduğundan, bu delik hemen magma vs. ile dolar, yani dünyaya ciddi zarar vermez. Ben boyle dusunmuyorum, cunku gordugumuz maddelerin %99.9999..'u bos. Bu yuzden olay ufku elma kadar olan bir karadelikle (ki ne kadar madde kapsayabilecegi bilinmiyor) olay ufku milyonlarca kilometre olan bir karadelik arasindaki tek fark, olay ufkunun ufakligindan dogan kisa captir, kapasite farki yoktur..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 bir gün tüm evrenin bir delik tarafından utulma olalığı var çünki birbirlerinide yutuyorlar genelde galaksilerin merkezlerinde çok büyük delikler vardır yuttukça daha büyürler tehlikelidir öteki tarafında bişi var diye bi olay yok kara deliğe şöle tanımlayalım kümüç bi futbol topuna milyarlaca kilo ağırlık konmuş bu da etrafındakili çekmeye başlamış öle bişi[signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL http://spaces.msn.com/members/mhangman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: ReD_DoG, 20 Temmuz 2005 16:42 tarihinde demiş ki: lise 1 de dönem ödevim kara delikti.c/p yapıp 4-5 tane resim koymuştum vermiştim 10-15 sayfa olmuştu 100 aldım ;) bu resimleri nasil buldun adamlar karadeilgin resmi cizilemez diyor ne yaptin safalara kocamanbir nokta koyup karadelik bumudur dedin???[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki: Hakkari de yola döşenen mayın blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki: Allah Karayollarının Belasını versin !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 kim dedi la .kandırmışlar sizi ben bizzat gözlerimle gördüm.[signature][hline]Çarşı Alayına karşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sezzz87 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: mikado, 21 Temmuz 2005 17:41 tarihinde demiş ki: Ben boyle dusunmuyorum, cunku gordugumuz maddelerin %99.9999..'u bos. Bu yuzden olay ufku elma kadar olan bir karadelikle (ki ne kadar madde kapsayabilecegi bilinmiyor) olay ufku milyonlarca kilometre olan bir karadelik arasindaki tek fark, olay ufkunun ufakligindan dogan kisa captir, kapasite farki yoktur.. Benim bildiğim kadarıyla olay ufku kavramı karadeliğin çekim gücü (kapasitesi) ile orantılıdır. Olay ufku büyüdükçe karadeliğin (olay ufkunun içine de dışına da) uyguladığı çekim gücü artar. Bir noktaya sıkışmış olan her şeyin yani her karadeliğin aynı çekim gücüne sahip olacağını düşünmek yanlıştır. Çünkü farklı karadelikler, farklı kütlelerdeki yıldızların içlerine çökmesi sonucu oluşmuşlardır. Diğerlerinden daha büyük olan bir yıldızın çökmesi ile oluşacak karadeliğin sadece olay ufku değil genel olarak çekim gücü de diğerlerinden daha fazla olacaktır. Bilmiyorum, acaba şuna benzer bir mantık mı kuruyorsun: "Karadelikler, bir noktadan ibaretler. Rahat düşünmek için buna bir hidrojen atomu kadar diyelim. Atomun hacim olarak %99'undan fazlası boş. O zaman biz kalan kısmı tamamen doldurursak, yani dolu kısmı %100 yaparsak, tüm karadeliklerin toplam kütlesi aynı olacaktır." Bence böyle bir mantık yanlış olur çünkü karadelik kütlesine bakmaksızın her şeyi bir noktaya indirger (hacimsel olarak). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 başlıgı karakediler diye okudum noluyo dedim.Konu hakkında pek bi bilgim yok yorum yapamicam.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 said: Cintonick, 22 Temmuz 2005 02:27 tarihinde demiş ki: başlıgı karakediler diye okudum noluyo dedim.. aynen yaw bende karakediler okudum..:D[signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: sezzz87, 22 Temmuz 2005 02:21 tarihinde demiş ki: said: mikado, 21 Temmuz 2005 17:41 tarihinde demiş ki: Ben boyle dusunmuyorum, cunku gordugumuz maddelerin %99.9999..'u bos. Bu yuzden olay ufku elma kadar olan bir karadelikle (ki ne kadar madde kapsayabilecegi bilinmiyor) olay ufku milyonlarca kilometre olan bir karadelik arasindaki tek fark, olay ufkunun ufakligindan dogan kisa captir, kapasite farki yoktur.. Benim bildiğim kadarıyla olay ufku kavramı karadeliğin çekim gücü (kapasitesi) ile orantılıdır. Olay ufku büyüdükçe karadeliğin (olay ufkunun içine de dışına da) uyguladığı çekim gücü artar. Bir noktaya sıkışmış olan her şeyin yani her karadeliğin aynı çekim gücüne sahip olacağını düşünmek yanlıştır. Çünkü farklı karadelikler, farklı kütlelerdeki yıldızların içlerine çökmesi sonucu oluşmuşlardır. Diğerlerinden daha büyük olan bir yıldızın çökmesi ile oluşacak karadeliğin sadece olay ufku değil genel olarak çekim gücü de diğerlerinden daha fazla olacaktır. Bilmiyorum, acaba şuna benzer bir mantık mı kuruyorsun: "Karadelikler, bir noktadan ibaretler. Rahat düşünmek için buna bir hidrojen atomu kadar diyelim. Atomun hacim olarak %99'undan fazlası boş. O zaman biz kalan kısmı tamamen doldurursak, yani dolu kısmı %100 yaparsak, tüm karadeliklerin toplam kütlesi aynı olacaktır." Bence böyle bir mantık yanlış olur çünkü karadelik kütlesine bakmaksızın her şeyi bir noktaya indirger (hacimsel olarak). Yanlis anlamissin, Bu yuzden olay ufku elma kadar olan bir karadelikle (ki ne kadar madde kapsayabilecegi bilinmiyor) olay ufku milyonlarca kilometre olan bir karadelik arasindaki tek fark, olay ufkunun ufakligindan dogan kisa captir, kapasite farki yoktur.. demisim, tabii ki capin kisaligindan dogan cekim gucu farkli olacaktir; ama bu, olay ufku elma kadar olan bir karadeligin dunyayi ortadan delip gecmeyecegini, tum dunyayi yutabilecegini gosterir. (olay ufku elma kadar olan bir karadelik dusunmek aslinda yanlis olur, ama teorik olarak dusundugumuzde bu sonuc cikiyor)[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: Loli-pop, 22 Temmuz 2005 02:35 tarihinde demiş ki: said: Cintonick, 22 Temmuz 2005 02:27 tarihinde demiş ki: başlıgı karakediler diye okudum noluyo dedim.. aynen yaw bende karakediler okudum..:D işte karakediler böyle içine herşeyi alırlar :-P böyle yıldız gezegen n varsa :P[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sezzz87 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Küçük (olay ufuklu) karadeliklerin gezegenimizi delip geçeceğini ve çok bir zarar vermeyeceğini şu anda adını hatırlamadığım ama uyduruk olmadığından emin olduğum bir kaynağa dayanarak yazmıştım. Fakat geçen gün başka bir kitapta* olay ufku ne olursa olsun, en küçük karadeliğin bile, bize yaklaştığı takdirde tüm güneş sistemini yutabileceği yazıyordu. Zaten biraz düşününce dünyayı yutacağı düşüncesi daha mantıklı geldi. Bu konuda kesin bilgisi olan varsa, paylaşırsa veya kaynak gösterirse sevinirim. *Bahsettiğim kitap Yalçın İnan'ın "Kozmos'tan Kuantum'a" adlı üçlemesi. Çok profesyonelce yazıldığını düşünmüyorum; zaten kendisi fizik, astronomi, kozmoloji gibi konulara meraklı bir makine mühendisi. Kitap da muhtemelen çeşitli kaynaklardan çeviriler yapılarak zenginleştirilmiştir. Ama yine de faydalı bir kitap, muhtemelen daha önce hiçbir kitabın yapmadığı şekilde birçok konuyu kısaca özetliyor. Evren, fizik kanunları, bilimin gelişimi gibi konuları merak ediyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız iyi bir kitap bence çünkü içindeki herhangi bir şeyi anlamak için lise düzeyinden öte bir temel gerekmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
evo5558 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 karadelikler hem var dir hem de yok tur. Var dir: Yildizlar ömürleri bitince o kadar büyük bir enerjiyi bişeye dönüştürmek zorundadir Yoktur: Eger bir tane karadelik olsaydi evren de tüm evreni içine almasi lazimdi çünkü bişeyler yuttukca büyüdügünü duymuştum eger öyleyse sürekli büyürdü ve bizi dünyamizi da yutmuş olur du. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 karadelikler elma büyüklüğündedir ve kütle olarak büyümezler . sadece çekim ivmesi olarak büyürler. onun haricinde karadeliğin oluşumu : yıldızlar ışıma yaparlar ve yapı taşları yine nötron ve protonlardır . yıldızın yapısındaki pozitif ve negatif çekim normalde dengededir ve pozitronlar bitene kadar yıldız ışıma yapar . ama pozitronlar bitince negatif enerji kütle olarak küçülür büzüşür ama çekim ivmesi olarak katlanarak artar . bu şekilde karadelikler oluşur ki ışık bile 300 .000 km hızla dahi olsa kaçamaz bu çekim kuvvetinden . allah karadelikleri düşmanımın başına vermesin :)[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 töbe yarabbiy.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 ha bide karadeliklerde zaman kavramı varki bu benim en sevdiğim konulardan biridir . zaman : iki olay arasında geçen ana denir . meselea 1 saniyedeki kanın akış hızı insanoğlu için zamanı oluşturur. eğer aya çıkarsak çekim daha az olduğundan zaman ay da daha yavaş işler . peki ya sonsuz kütleli yada kütlesi sıfır olan bi yıldıza gidersek durum ne olur hiç düşündünüzmü ? eğer sonsuz kütleli bi yıldıza seyahat etmek isterseniz bi kerer daha düşünün derim . çünki merkezcil kütle çekim sonsuz olduğundan yerinizden kıpırdayamazsınız nefes alamazsınız ( hava dünyadaki gibi bile olsa ki oda olamaz da ) kanınız bile damarlarda dolaşmaz ve anında ölürsünüz . peki kütlesi sıfır olan bi yıldızda durum ne olur ? ordada bunun tam tersi olur . ordada bi ruh olursunuz istediğiniz yere hiç enerji harcamadan gidersiniz çünki sizi çeken bi kütle yok . tabi bu dogrultuda zaman da sizin için sonsuz hızda akacağından 1 saniyede 1000 yaşına gelip ölürsünüz :) ama benim tahminim öldükten sonra ruh bedenden ayrıldıktan sonra cennet yada cehenneme gidecekse eğer , bu yerler sıfır kütleli bi yızdız olacak . kendi maddesel kütlemiz olmadığı iiçin ve bulunduğumuz yerdede kütle çekim olmayacağından istediğimiz heryere anında gidebilecez mantıklı diilmi sizcede ?[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Yıldız karadeliğe dönüşmeden önce bu süreçte ışığı giderek azalır dimi ? [Bu mesaj KahnX tarafından 29 Temmuz 2005 10:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2005 evet giderek azalır[signature][hline]Çözüme yardım etmezsen problemin parçası olursun .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar