LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Su molekülündeki 2 Hidrojen ve 1 oksijen arasındakı acı kaç derecedir ?
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 yok artık naptın abi[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 45 filandır bence.[signature][hline]peace!
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 ip gibi diziyodu sanki bir yerde de aklımada 109 derece var [Bu mesaj forgiver tarafından 23 Temmuz 2005 21:14 tarihinde değiştirilmiştir]
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 bent adı verilen şekilde yerleşmiştir atomlar bu su molekülünde. tersten bakılan bir "v" harfine verilen addır "bent" terimi. iki adet hidrojen atomu oksijene bağlanırken yanılmıyorsam 107.5 derecelik bir açı yaparlar birbirleriyle. oksijenin proton sayısı hidrojeninkinden çok daha fazla olduğu için güçlü bir polarizasyon yani kutuplaşma oluşur moleküllerde. bu kutuplaşma da molekküler arasında etkileşime neden olur bu etkileşime de hidrojen bağı denir. su hidrojen gazının oksijen gazı bulunan ortamda yanmasıyla meydana gelir. daha macroscopik bir açıdan bakıldığında her yanma reaksiyonunda ortaya çıkar da denebilir. kuaforlerde h2o yazan bazı fısfıslar vardır... tamamaen yalandır su yazmamak için daha karizmatik olsun diye h2o derler. fakat saf su olmadığı ve içinde çözülmüş maddeler olduğu için bu büyük bir sallamadır. ote yandan saf su bulmak isteyenler labaratuar malzemeleri satan yerler ve bazı aczanelerde bunu bulabilirler. fakat su diyip geçmemek lazım bayağı pahalıdır. ayrıca çoğu büyük labaratuarlarda normel suyu saf suya dönüştüren makinalar vardır. ama ne bu makinalar ne de eczanelerdeki saf sular 100% h2o dan olusmaz her zaman icinde cozulmus az da olsa maddeler vardır... yarın kimya finalim var sıkıntıdan patlıyorum demiş (llod, 15.12.2001 06:44) tarihinde... copy paste from ekşisözlük... umarım işine yaramıştır... Edit :yazarın adı eklendi... [signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog [Bu mesaj dasaaa tarafından 23 Temmuz 2005 21:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Loli-pop Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 taş patlasa 25 i geçmez... ne yaptın sen yaw.. ne işine yaricak.. suyun içine mi bakcan..?[signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış...
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 arkla iddiaya girdikte ben 120 diyodum o 105 diyodu :/
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 iddiaya bak biz çağın gerisinde kaldık bizim iddialar "abii werder alır bak" "yok la nerden alcak manyak leverkusen götürür" "tamam gel iddiasına dondurma alcan gidip büyük algida cevizli" "tamam lan" aha bizim iddialar bunları geçemiyo :D[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!...
Geronimo Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 arkadaşın kazanmış kapak olsun 105[signature][hline]Koşturanı allah sevmez! Cenk&Erdem
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: Loli-pop, 23 Temmuz 2005 21:24 tarihinde demiş ki: taş patlasa 25 i geçmez... ne yaptın sen yaw.. ne işine yaricak.. suyun içine mi bakcan..? bilim forumuna böyle mesajlar atılmamasını talep ediyorum[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58: Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun. gay olduk geeey
streamin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 van der walls bağlari (interactions)die arat bir seyler cikacaktir[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun emulegokmod k.litecodec
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 bunu bilmek bize ne kazandıracak?[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 kıyameti tahmin etmek ne kazandıracak ?[signature][hline]navyamphs, 23 Temmuz 2005 14:58: Belkide sende gaysin ve bunu saklıyorsun. birisi bunu açıklayınca cesaretleniyor, ama benim gibi birisiyle karşılaşınca geri çekiliyorsun. gay olduk geeey
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Aslında adamlar iddiaya girmişler vs vs.. kardeşim gidin googla sorun! Yok ben de gerekli bişi sandım.. Elemanın hammallığını yapmış olduk bi şekilde.. Boş yer kapladı başlık..[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız. mono-blog
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: Joker, 24 Temmuz 2005 01:11 tarihinde demiş ki: bunu bilmek bize ne kazandıracak? Dan Brown'un melekler ve şeytanlar kitabını okudun mu hiç? Kitabın bir yerinde kahraman 1 metre kare alanın serbest düşmede hızını 5'de 1 oranında yavaşlatacağını öğreniyor. Senin gibi düşünse idi kitap farklı sonla biterdi. Bir bilginin kime ne zaman faydası olacağını asla bilemeyeceğin için ne kadar bilirsen o kadar faydası var. Konuya dönersek, Şu sitede detaylı bilgi var. Su molekülünde hidrojenler daha yakın durdukları için ideal tetrahedron'dan farklı olarak 109.5 yerine 104.5 derecelik açı yapıyorlarmış. 105 diyen kazanmış diyebiliriz, ya da çirkeflik yapıp 105 de değilmiş 104.5 muş da dene bilir. :)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test
Bleeding Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 aşağı yukarı 107.5 olması lazımdı[signature][hline]a.k.a. Heren Istiaron That makes me Bleed - Angel Dust This is our little secret Tornado Of Souls
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 ge-ta nın dedikleri doğru oluyor.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Kıyametin tahmini bize hayatın sırlarını verebilir, bu hazırladığımız düşüncelerle kıyameti geciktirebilir yada kıyamet öncesinde önlemlerimizi alabiliriz, ama su molekülünün arasındaki açı zaten bilinen birşey google'a tıklayarak çok rahat bulabilirsiniz... Bilinen bir şey var ve şuandaki teknolojiyle sadece tahmin yürütülünebileceğimiz şeyler var... bizi tehdit eden şey su molekülü olucağını sanmıyorum? bence kıyamet daha çok tehditkar duruyor :P[signature][hline]Boşuna Yazımda İmla Kuralı aramayın Bulamazsınız.
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 saçmalığın dik alası.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: Joker, 24 Temmuz 2005 14:00 tarihinde demiş ki: Kıyametin tahmini bize hayatın sırlarını verebilir, bu hazırladığımız düşüncelerle kıyameti geciktirebilir yada kıyamet öncesinde önlemlerimizi alabiliriz, ama su molekülünün arasındaki açı zaten bilinen birşey google'a tıklayarak çok rahat bulabilirsiniz... Bilinen bir şey var ve şuandaki teknolojiyle sadece tahmin yürütülünebileceğimiz şeyler var... bizi tehdit eden şey su molekülü olucağını sanmıyorum? bence kıyamet daha çok tehditkar duruyor :P google da aradım hydrogen degree in water molecule diye bulamadım yoksa topic açmazdım korkmayın.[signature][hline]NEVER give up...
PederRamirez Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2005 su molekükünün gerçektende birçok anormalliği var şu sitede 41 tanesinden bahsedilmiş www.lsbu.ac.uk/water/anmlies.[signature][hline]Do not socialize people in case of epidemics...
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Non-linear, bent, angular veya V-shaped olarak tanımlanır ve 104 derecedir[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2005 h2o - 104.4 109.5 dediğiniz tetrahedral moleküller.
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 O-H-O olduğunu varsayarsak 90derece derim ben[signature][hline]Sol azı dişime dolgu yaptırdım. Az biraz fitilim bu sefer.Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Siz hala okumadınız mı?
Caglar35 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2005 "bence", "derim ben"lik bir durum yok.[signature][hline]welcome to Linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines rebooting....
Öne çıkan mesajlar