Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zaman Yolculuğu (Tartışıyoruz...)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mantik basit

eger gelecekten gecmise donus mumkun olsa birileri bu tarihlere gelmis olurdu. Bizde gorurduk.

Ha mumkunde gecmisteki insanlara gozukmeleri yasaksa demekki bu kurallar butunu olusturulmus hic ugrasmaya gerek yok.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Zaman makinesini icat etseler sence köyden kasabadan adam binebilirmi ona ? Oyuncakmı bu ? Sen uzaya gidebiliyomusun ?
Eğer mümkün olursa zamansal paradox oluşmaz çünkü zaman sadece bizim için işleyen bi tesirdir yani zaten herşey aslında olmuştur.Mesela siz gidip 10 yık önceki kendinize nah çekerseniz uzay dışında zaten hep siz kendinize nah çekmişsiniz gibi olur.
Mesaj tarihi:
Daha önceden daha detaylı bir tartışma yapılmıştı..[signature][hline]Ben bir mülteciyim burada aslında sınır yok, kazanmak kaybetmek yok..

[Bu mesaj Zagg tarafından 17 Temmuz 2005 18:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yazdıklarınızın çoğunu okudum.
Çok merak ediyorum daha kıçını kaldırıp kitapcıya "yolculuk" edemeyen insanlar nasıl olacakta zamanda yolculuk edecek ?

Zaman yolculuğu bulan adamın zaman hakkındaki kitabını okudunuz mu !?
(Bu hipotezin doğrulu bilim cevrelerince %99 olarak görülüyor)
"Zamanın kısa tarihi" Stephen W. Hawking

[Bu mesaj Maleboge tarafından 17 Temmuz 2005 19:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
üstüme al1nm1orum ama mrk ediosan soyleyeyim her gittigimde en az 4 kitap oluorum.Mümkünse haftada 1 kitap bitiriyorum 2. kitaptada baya ilerliorum ama sadece bilim kitab1 okuorum.Ayr1ca zaman yok diyorsunuz ama karadelik olay ufkunda 1 saat gezmeniz dünyaya geldiginizde 10 sene gecmesi durumunu kim aciklayacak zaman yoksa zaman genislemesi de yoktur.Einstein i herkesi red etmis olursunuz.Çünkü einstein uzay-zaman bükülmesinden bahseder.
Mesaj tarihi:
hatırladığım kadarıyla "zamanın kısa tarihi"inde hawking zaman yolculuğunu kanıtlamadı.kitap genelde evrennin oluşumundan karadeliklerden falan bahsediyo.(bide bilim çevrelerinin 99% kabul ettiğini lafını nerden duydun bilemicem).zaman yolculuğu hala çok tartışmalı bi konu kesinliği yok.
Mesaj tarihi:
said:
riglous, 16 Temmuz 2005 09:36 tarihinde demiş ki:
gelecege donus bu yuzden sacma.
bi arkadasimin da soyledigi gibi, eger 2010'da ben gecmise, 2005'e donuyosam ve kendimle karsilasiyosam, o zaman su an (yani 2005'te) kendimle karsilasmam lazim. cunku olmamis bi seyin gecmisine gitmem mumkun degil. o zaman gelecek de var zaten, cunku su an gecmise donen kisi zamanda yolculugu kesfetmis oluyo... bu yuzden kelebek etkisi mumkun degil, olmussa bile su an zaten gelecek, benim 2005'e donmemle sekillenmis olacak. kisacasi alternatif gelecek gibi bi sacmalik yok.

tamam işte o "kendini görmediin hrşeyin normal olduu 2005" evreni başka bi evren oluyor, senin 2010-2005 yolculuuyla kendini gördüün evren başka evren oluyo. yani deddim gibi orada bulunman bile herşeyi deiştiriyo.[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Mesaj tarihi:
said:
PederRamirez, 18 Temmuz 2005 15:43 tarihinde demiş ki:
hatırladığım kadarıyla "zamanın kısa tarihi"inde hawking zaman yolculuğunu kanıtlamadı.kitap genelde evrennin oluşumundan karadeliklerden falan bahsediyo.(bide bilim çevrelerinin 99% kabul ettiğini lafını nerden duydun bilemicem).zaman yolculuğu hala çok tartışmalı bi konu kesinliği yok.

tabii kitabın sadece ilk 20 sayfasını okuyunca böyle oluyor..
Mesaj tarihi:
geçmişe yada geleceğe yolculuk yapılmaz ama zamanı hızlandırıp - yavaşlatabiliriz zamanı genleştirerek.Böle bir buluş yolculuk için değildir yani

"abla gel abla dinozor çağı saati 20 milyon" gibi lafları hiçbir zaman ilerde duyacağımızı sanmam
Mesaj tarihi:
demek istediğin daha zaman yolculuğu keşfi yapılmadan bir kıyamet oldu ve hiçbir zaman zaman makinası yapılamadı.Mümkün elbette ama sadece paradokslardan 1 tanesi
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim kadarıyla zamanda geçmişe dönüş yoktu Einstein'a göre, sadece ışık hızını geçtiğinizde ileriye gidebiliyordunuz. Bunu da ışık hızına ulaşabilirseniz başarıyordunuz diye hatırlıyorum Einstein'ın teorisine göre...
Durun bi okiim bi daha :) [signature][hline]Mekteb-i Sultani

[Bu mesaj Saykoleo tarafından 18 Temmuz 2005 18:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
geleceğe gitmek çok mantıklı geliyor
ama geçmişe gitmek saçma geliyor (çünkü eğer geçmişe gitmek diye bi şey varsa o zaman gelecek çoktan belli demektir)
bilime din karıştırıp cevaplarsam da :) kader varsa geçmişe yolculukta vardır eheheh
not: yakında da kuranın şifresini çözermişim eheh
not2: dinle ilgili bölümler tamamem geyik amaçlı bilimle din iç içe olur mu hiç heyn!?[signature][hline]karnım aççç!
googlecik (:
çok klas bi blog

[Bu mesaj nameless13 tarafından 18 Temmuz 2005 18:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
nameless13, 18 Temmuz 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
geleceğe gitmek çok mantıklı geliyor
ama geçmişe gitmek saçma geliyor (çünkü eğer geçmişe gitmek diye bi şey varsa o zaman gelecek çoktan belli demektir)
bilime din karıştırıp cevaplarsam da :) kader varsa geçmişe yolculukta vardır eheheh
not: yakında da kuranın şifresini çözermişim eheh
not2: dinle ilgili bölümler tamamem geyik amaçlı bilimle din iç içe olur mu hiç heyn!?

S.W.H kitabında kısaca şöyle diyor, Karadeliklerin yoğunlukları sonsuz olduğu için karadeliğin oluştuğu anda gelecek artık var olamaz. Zaman durur artık karadelik için sadece geçmiş vardır.
Mesaj tarihi:
pek zamanda yolculuk kitabı okumadım ama evren devamlı genişlediğine göre senin bulunduğun içinde zaman geçmeyen alan sen ordan çıktığın zaman "çok" uzaklarda kalıcaktır... öyle geleceğe geçmişe gidip ayda güneşde çıkmak da var :)[signature][hline]Fire is the universal language
Mesaj tarihi:
Güneş sisteminden çıkıp karadeliğe gidebiliyosan geride dönersin heralde =) Sonuçta uzaya tabeleyla felan gitmiyosun uydudan yön bulma sistemleri var =)
Mesaj tarihi:
Bunun gerçekten hiçbir mantığı yok ki yani gerçekten mantığı yok ne yapacak atomları kırıp falan mı olcak böyle bişey yok yani olmasını isterimde yok cidden mantığı yok ..[signature][hline][D]emokratik [P]ati [Ö]rgütü
Haksızlığın Karşisinda Huzurlu bir Paticik için Sonun Kadar Savaşacağız.
Devrimciler Ölür ama Devrimler Durmaz Yürür...
Devrim bir efsane,Özgürlük bir Ütopya DEĞİL!
Mesaj tarihi:
said:
Saykoleo, 18 Temmuz 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
Benim bildiğim kadarıyla zamanda geçmişe dönüş yoktu Einstein'a göre, sadece ışık hızını geçtiğinizde ileriye gidebiliyordunuz. Bunu da ışık hızına ulaşabilirseniz başarıyordunuz diye hatırlıyorum Einstein'ın teorisine göre...
Durun bi okiim bi daha :)

bence Einstein orda çok farklı bişey demek istedi insanlar bunu kendine göre yorumladı gibime geliyor...
Işık hızı geçmişe gitmek deil geçmişi görmek için kullanılabilir...[signature][hline]  
Mesaj tarihi:
geçmişi görebilmek için geçmişe gitmen gerek o zaman.Ama Arkadaşlar burda Tartıştığımız nokta herkes için farklı zamanın 10 larca tanımı var.Burda Zaman yolculuğu mümkün mü diyoruz adam diyor ki zaman şu andır diyo.Şimdi Zaman yolculuğu derken herkesin yada çoğu kişinin aklına bir makina gelior o makinayla bi tuşa basıon bi bakıon dinozorlar.Böyle birşey değil tabi ki bu sadece film işidir.Zamanda yolculuk eden parçacıklar var.Bunlar matematiksel olarak karmaşık sayıları ifade ederler yani ışık hızını geçtikleri için önce cam kırılır sonra taş atılır ama bu parçacıklar boyutlar arası yolculuk yaparlar ve bi evrende 10 üzeri -43 saniye dururlar ve hemen giderler.
Mesaj tarihi:
ilerde bir zamanda geçmişe dönüş olayı başarılsaydı şu anda çoktan bundan haberimiz olurdu..kesin bişiler yapmak için gelirlerdi..

ama bence imkansız..zaman bizim kafamızdaki bir kavram...zamanın geri dönmesi vs. gibi bir olay yok..[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Mesaj tarihi:
gecmiste gelecege yolculuk yapan birisini bilebilirdik ama gelecekte gecmise yolculuk yapan birisini bilemeyebiliriz zira bizden onceki bir zaman yolculuk yapmis olabilir . bize ugramamistir belki adam .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.

[Bu mesaj huun tarafından 19 Temmuz 2005 01:03 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...