Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTU Fizik - ODTU Kimya

vampyria

Öne çıkan mesajlar

odtü fizik ve odtü kimya ha..mezun oldugunda hersey not ortalamana baglidir arkadasim.iiysen,hocalar da seni tutuyosa bil ki yurtdisi yada icinde lisansüstü egitim bursu bulacaksin.ve akademik kariyere dogru e tabi bürokratik engelleri egilerek asarsan ilerlersin.ama ortalama bi ogrenciysen üstüne bi yil akademik formasyon ile liselerde(genelde anadolu lisesi türevi okullarda) hoca olursun.yada girersin bi dersaneye.
bütün bunlari sallamiyorum.hem mezun hem okuyan tanidiklarim var.[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
I am the best fcuk the rest =)
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada yanlis anlamayin post kasmiyorum =o) sadece unuttugum icin tekrar tekrar yazmam gerekio.odtü matematik süper bi bölüm.benim de lise 1 de hayalimdi.
sana $öle bi$i anlatiim.antalyada benim lise sonda özel ders aldigim mat.hocam odtü mat. mezunu.adam dersanede ayda 5 milyar kazanio.
özel dersten ise haftada 5.
=)[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim olarak da sosyal olarak da bayağı bayağı iyiler arkadaslarımdan gordugum kadarıyla. Temel bilimler okuyarak dersanelerde ya da akademik hoca olabilirsin vs. bunun dısında matematik + herhangi bi muh. (mesela bilgisayar) masterı yaparak baya iyi bi sonuca da ortaya cıkarabilirsin. Ha ama temel bilimler okuyacam diyosan kesinlikle odtu'ye gelmeni tavsiye ediyorum.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Ya nerde ne sekilde master yapmak istedigine gore degisir, ama yuksek bi ortalama getirmek cogu muhendislige nazaran daha kolay olur diye dusunuyorum temel bilimlerde. ODTÜ'de temel bilimlerde okuyanlar biraz daha rahat oluyolar o konuda.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:

ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

bana lise 1 de odtü mat.i tavsiye eden hocam $unu da önermi$ti."odtü matematik okuyup üstüne i$letme master i yaparsan seni istemeyecek $irket dü$ünemiyorum.çünkü hem matematik biliyorsun,hem bilgisayar,hem ingilizce hem de i$letme." demi$ti.böle bi$i de yapabilirsin.ama odtü fizik yada kimya da böle bi $ansin yok.onlarda ya dersane hocasi falan olcan(yine parayi kirarsin da =op) yada akademisyen.ama matematik hayatin bi cok yerinde kullanildigi icin belki daha farkli sanslarin da vardir da bilmiyoruzdur.[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 31 Ocak 2005 21:08 tarihinde demiş ki:
yanılmıyosam ikinci sıradalar; boğaziçinden sonra geliyolar.

bogazicinden sonra gelmiyorlar.bogazicinin fen ve mühendislik fakültesi imkanlari odtü'nünkinin cok cok altinda.ikisini de gördüm ordan biliyorum,bi de istatistikler var zaten bu konuda.hatta 2.bogazici diil de ba$ka bi yer.bogazici daha alt sirada geliyor.[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
Sosyal ağlarda paylaş

ODTÜ matematik zordur, ama ODTÜde kolay bölüm yok ki. Yani kolayı mesela bilgisayar ya da elektronik müh. kıyasla söyledim bizim gibi mühendislerden daha rahat oluyolar. Ha bunda temel bilimlerin ortamı da etkili olabilir ama ODTÜye herhangi bi bölüm için okumaya geliyosan suyunun çıkrarılmasına hazır olcaksın.

Onun dışında mat + muh yada isletme masterı cok iyi bi secenek. Tabii matematiğe bu hayallerle gelip kriptografi gibi ilginc seylerle ilgilenmeye baslayan insanları da tanımıyorum deil =)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:

Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

tabi öle bi de odtünün toplululuklari fln var bnm kankam odtüde okuyo yilbasinda gittim yanina odtü mükemmel bi yer ya..hele bizim okul gibi(bilgi) 2 binadan olu$an,kampüsünün içinde abidik gubidik $eyler olan bi okulda okuyan biri icin cennet gibi bi yer yani.[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
Sosyal ağlarda paylaş

Peki bi soru daha..
Almanya ve Türkiye kafamda hala tam olarak net diil
Almanya'yı istememin bi sebebi de Türkiye'de iyi okulların İngilizce olması ve İngilizce'den nefret ediyorum
Belki biraz düz mantık ama ben şöyle düşünmüştüm
Almanya'da da Türkiye'de de eğitim yabancı dil.En azından Almanca sevdiğim bir dil.Bu açıdan şansım olabilir Almanya'da diye tahmin etmiştim
Dil konusunun yanı sıra zorlukları hakkında bilgisi olan var mı?
Aachen Rwth Machinenbau ile ODTU Makine zorluk ve eğitim kalitesi olarak birbirlerine kıyasla ne durumdalar?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TahtaBacak, 01 Şubat 2005 14:58 tarihinde demiş ki:
Bizde bir hostes var odtü fizik mezunu en azından daha fazla kazanıyor öğretmenlikten hemde geziyor

walla odtü fizik mezunu olsam 1 yil özel ders versem 10 yil yatacak parayi kazanirim emin ol =)[signature][hline]pati pati resim =op
sende yaz yaz yaz =oP
Sosyal ağlarda paylaş

ODTU fizik e girersin ama aklın basında cıkarmısın onu bilemem.Fizik bolumu zaten zor bi bolum + odtu zaten kasış bi uni. bide fizigi :-).Bi arkadasım vardı odtu fizikde,otobusle yokus asagı inerken "bak elimle tutunmadan ayakta durabiliyorum"diyodu.araba fren yapınca one,gaza basınca arkaya dogru kosuyodu bide :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...