Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgi üniversitesi hukuk fakültesi

Griswold

Öne çıkan mesajlar

Vakıf üniversitesinde hukuk okumanın en büyük riski uygulamada devlet mezunu ve köylü bir avukata falan denk gelirsen seni ezmeye çalışabiliyor. Diğer yandan çok kaliteli eğitim verenleri de olduğundan sorun yaşamıyorsun, bir de artık uzun zamandır bu fakülteler olduğundan ilk mezunları çoktan yüksek yerlere geldi, çok daha az bu risk artık.

İyi yanı dediğim gibi eğitim kaliteleri çok yüksek. Çünkü hem parasını bastırıp en iyi hocaları çatır çatır getiriyorlar, hem de bu en iyi hocalar çok daha az kişi ile çalıştıklarından ulaşman kolay oluyor. Adama mail atıyorsun cevaplıyor veya sorabiliyorsun, surat yap(a)mıyor. Her sene zaten anket yapılıyor memnun musunuz vs. diye. Bilgi'de sıkıntı hoca çok numunedir, 3-5'i geçmez. Zaten seçersen o detayları hallederiz.

Vakıflardaki hukuk fakültelerinin isim yapabilmelerinin yolu doğal olarak kaliteli hukukçu yetiştirmek. Bunu yapabilmeleri için de öğrenciyi hayvan gibi zorluyorlar. Bilgi bu süreci allahtan atlattı gibi, benim ilk girdiğim dönemki gibi bir zorlama yok ama gene de çok zor bir dört senenin beklediğini bil. Tabi ingilizcen yoksa hazırlıkla beş olacak bu. Hazırlık mevzusunu bilemem, ben okumadım ama tavsiye de etmem pek. Bizim hazırlıktan ingilizce öğrenmiş olarak çıkana rastlamadım çünkü.

Çalışırım, istiyorum diyorsan düşünebilirsin Bilgi'yi ama MUTLAKA oryantasyonuna git, kampüsü falan gör. Öyle süslü santralistanbul falan yok hukukta. Dolapdere'yi bir gör, ben burda okumam lan diyorsan hiç işkence çektirme kendine. Hocalarla konuş, zaten gidersen anlatıyorlar neler olacağını. Ama iyi düşün her şekilde.
Başka sorun olursa dediğim gibi sor bize.
Sosyal ağlarda paylaş

Egitiminden ve sagladigi olanaklardan cok memnun kaldim okulumun.

4 farkli yerde staj yaptim ve diger vakıf ve devlet universitleriyle karslastırınca hic eksigim olmadigini hatta fazlamin oldugunu gordum. (bu benden ve karsilastigim insanlardan da kaynaklaniyor olabilir)

Hocalar gercekler cok iyiler, senin cabaladigini ve birseyler basarmak istesigini gorunce sana daha fazla yardimci oluyorlar. Son sinifta ise girmek icin gorusmelere giderken cogu buronun senior ve partnerlarini tanidiklari için sana ciddi anlamda yardimci oluyorlar.

Bazı dersler disinda, oyle cilginlar gibi calismana gerek olmadan gecebiliyorsun. Elinde dogru notlar varsa, nereye caliscagini biliyorsan ve ilk siniflarda hukuk nosyonunu aldiysan dersten d c gibi notlarla gecebiliyorsun. Yurtdisindaki okullari ve egitimi gordugum zaman bence hukuk fakultesi daha zor olmali.(Cogu arkadas bana katilmayacak buyuk ihtimalle. =))

Gercekten ogrenci odakli bir kurulus. Ornek olarak, gecen sene erasmulsa finlandiyaya giderken, universitelerin akademik takvimi cakıstıgı icin almak istedigim bir dersi alamiyor ve oryantasyonu kaciriyordum. Yazdigim dilekce sonunda sinavlarimi erkene aldilar ve 6 tane hoca sadece benim icin sinav hazırladi.

Son doneminde yuksek lisanstan ders almak gibi bir olanak veriyorlar. Ben son donemimde 2 ders aldim, yuksek lisansa kabul edilirsem bu dersleri saydırıp daha kısa sürede bitirebiliyorsun.

Cok kaliteli seminerler duzenliyorlar ve dısardan katılcaklara paralıyken ogrencilerinden para almiyorlar. Ben bu sene 2 tanesine katildim. Altı gün süren bir tanesinde LSE den 2 tane artık doktrin olmus hoca geldi, bunlardan bir tanesi NYU nun eski dekanı. 2 gun suren bir diger seminerde ise farklı ulkelerden 20 civarinda akademisyen geldi ve konusmalarini yaptılar.

Suan hamburgda ekonomi hukuku uzerine bir yaz okulundayim. Bir dersimizde hocanin daha once bu dersi kimden aldin diyip hocamin adimi sormasi uzerine, "bu dersi x'den aldigin icin cok sanslisin, donunce selamimi soyle" demesi gercekten cok hos birsey bence. Bunu diyen adamda oyle bos bir adam degil, hukukun bu alaniyla ilgilenen herkesin tanidigi ve saygi duyduyu bir hoca.

Cok guzel bir kampusumuz yok ama lokasyon olarak cok basarili, her yere rahat bir sekilde gidebiliyorsun.

Sonuc olarak ben bilgide hukuk okumaktan cok memnun kaldim ve baskalarına gonul rahatligiyla tavsiye ederim. Sormak istedigin soru varsa sorabilirsin. Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıgınız cevaplar icin tesekkürler. %90 bilgi hukuk tayım seneye. sınava hazırlanma sürecinde aklımda hep hukuk vardı ama bazı zamanlarda hukukun bana göre bir bölüm olup olmadıgından emin olamıyordum. ama seminerde hocaların konusmaları ve sizin görüşleriniz sayesinde kafamdaki bazı soru işaretleri kayboldu. okul başladıktan sonra sorularım olursa buraya yazarım artık =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...