Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşlemcimim Isınma Nedeni...

Cintonik

Öne çıkan mesajlar

Geçen yıl aldıgım Gigabyte 1000MK modeli anakartıma yaklasık 2 2.5 ay once 3.2 ht presscot işlemci taktım o gun bugundur surekli bi ısınma problemi var işlemcide 3 fan deiştirdim hatta kasayı bile deiştirdim faydası olmadı ve tek aklıma gelen su konumda anakart yuzunden anakart yeterli gelmiyo sanırım fazla zorlanıyo 70+ derece wow oynadıgımı biliyorum o yuzden ciddi problem bu.Anakart yuzunden oldugunu dusunuyosanız anakart onerilerinizi bekliyorum zorlanmicak.Bu arada anakart sogutması için olan kopruyede el degmiyo.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

cpu fanını 3 kere deiştirdim zaten hepsin yeni macun kullandım.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

oyle bi imkanım yok sanırım.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Sosyal ağlarda paylaş

bu anakarta 1.7 işlemciyi çıkarıp bunu taktım bide eski bi kart yani 1.5 yıllık fln.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Sosyal ağlarda paylaş

anladım yeni anakart lazım sanırım teşekkür ederim zahmetin için.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi

[Bu mesaj Cintonick tarafından 22 Temmuz 2005 03:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

70C normal. 72.8 derecedir prescott çekirdeği referans sınır.
Bakınız:www.intel.com
Sıcaklıkla performansın ALAKASI YOK! 72.8 dereceden sonra işlemci throttle girip kendini yavaşlatabilir koruma amacıyla bu farklı bişey. Ayrıca sıcaklığın işlemci ömrünü kısalttığı kanıtlanmış bişey değil. Kısaltsa bile 30 yıldan 25 yıla kısaltıyosa kimin umrunda? Ayrıca bilgisayar işlemci ısınmasından dolayı reset ATMAZ!!!
Bu kadar sıkılmaz yani, bravo!!!! :hrr: :yapma: :hrr:

[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 23 Temmuz 2005 20:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arctic silver 5 sürmeyi dene birde
benim 65 derece olan işlemcim 51 e düştü

her seferinde farklı macun kullanyorum demişsin
nası sürdün macunları ?
yanlış sürersende bir kıymeti yok çünki.

Birde kasa içi havalandırman nası ?
eğer fırın bir kasadaysan klima fan alsan bişi değiştirmez.
Birde power supply un kasanın doğası gereği işlemcine yakınsa yapabileceğin pek birşey yok . İllaki ısınacakta ısınacak.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

@arkansis : son koydugum fan cooler master dandik deil yani fazla macunu fabrika çıkısı surulmustu bole işlemci boyutunda yanlıs surmem gibi bişey yok yani presscot olunca ısınma problemide beraberinde geliyo sanırım o dedigin macunu denicem zahmetin için teşekkür ederim. Power supply oldukça soguk bu arada işlemci fanıyla arasında 6 7 cm fln var rahat etkileyecegini sanmıyorum.Ksanın içindede 2 tane fan var ayrıca.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
leyn, 24 Temmuz 2005 13:40 tarihinde demiş ki:
Ehuehue buna sadece gülüyorum , i$lemci ısınmadan dolayı reset atmazmı$ , euheuhuheuheuheuheu

Deneyelim ? Çıkart fanı üstünden 80C veya daha sonrasından sonra bak bakalım ne oluyor?Eğer anakartın koruması varsa reset atar , eğer yoksa pofff

Eğer anakartın koruması varsa bilgisayar kapanır! Reset atmaz. Reset atmak işlemciyi nasıl koruyacak, bi düşün!!!
Ayrıca bu kapanma olayını da anakart koruma amacıyla "bilinçli olarak" yapıyo! Stabilitenin bozulması değil!!!

Soğutucunun çıkarılması olayını THG test etmişti, videosunun linkini ni ara veririm (okuldayım uğraşamam, eve gidince) pentium3 ve pentium4 termal korumaları olduğundan kendilerini aşırı derecede yavaşlatıyolardı- athlonlarda termal koruma olmadığından yandılar! Reset atma diye bişey yok!

80Cde bizzat prescott 2.8E kullandım.

Bi kere akıl var mantık var. Anakartın pcyi resetlese işlemci yanmayacak mı? Niye yanmasın pc tekrar açılacak işlemci ısınmaya devam edecek?? Saçmalamışsın yani. Gülmeye devam et!!!!!

Konuya dönersek intel uzun zamandır termal koruma yöntemlerini geliştiriyo, pentium4 ısınmadan dolayı yanmaz! Reset hiç atmaz!

Bilmiyosanız atıp tutmayın kardeşim, tövbe töbe!
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 26 Temmuz 2005 17:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sinirden dayanamadım buldum (yanlış link değildir inşallah)
http://www17.tomshardware.com/site/download_submit.html?id=1
Bakın bakalım ne oluyo heatsink'i çıkarınca.
Pentium4 2 ghz soket 423 willematte, p3 1ghz, thunderbird çekirdekli athlon 1.4ghz ve palomino 1.2ghz işlemciler çalışırken soğutucular çıkarılıyo. Bak bakalım reset atan var mı???

Edit: boyut 9.63mb okulda divx codeci olamdığından izleyemiyorum yanlışsa soğrusunu veririm sonra..

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 26 Temmuz 2005 17:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...