Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Geçen yıl aldıgım Gigabyte 1000MK modeli anakartıma yaklasık 2 2.5 ay once 3.2 ht presscot işlemci taktım o gun bugundur surekli bi ısınma problemi var işlemcide 3 fan deiştirdim hatta kasayı bile deiştirdim faydası olmadı ve tek aklıma gelen su konumda anakart yuzunden anakart yeterli gelmiyo sanırım fazla zorlanıyo 70+ derece wow oynadıgımı biliyorum o yuzden ciddi problem bu.Anakart yuzunden oldugunu dusunuyosanız anakart onerilerinizi bekliyorum zorlanmicak.Bu arada anakart sogutması için olan kopruyede el degmiyo.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 benim bildiğim prescott işlemcilerde bir ısınma problemi olduğu yaz aylarında da fazla ısınır işlemciler ama senin işlemcin aşırı ısınıyo[signature][hline]karnım aççç! çok klas bi blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 cpu fanını da değiştirdn değil mi termal macunu değiştirmeyi denedin mi?[signature][hline]Welcome to linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines are rebooting.. [/b]Msn adresim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 cpu fanını 3 kere deiştirdim zaten hepsin yeni macun kullandım.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 anakartından olabilir.. bi arkadaşını ikna et onun anakartında dene[signature][hline]Welcome to linux land, sometimes in silent nights you can hear the windows machines are rebooting.. [/b]Msn adresim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 oyle bi imkanım yok sanırım.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 bu anakarta 1.7 işlemciyi çıkarıp bunu taktım bide eski bi kart yani 1.5 yıllık fln.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 senin anakartınla ilgili bir araştırma yaptım bi kaç kişi daha buldum senin gibi sonradan prescott işlemci takıpta sorun yaşayan bu nedenle anakartını deiştirmeni tavsiye ederim asus p4p800 kral anakarttır[signature][hline]karnım aççç! çok klas bi blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 anladım yeni anakart lazım sanırım teşekkür ederim zahmetin için.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. [Bu mesaj Cintonick tarafından 22 Temmuz 2005 03:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 bende de intel d865perl anakart var, kocaman cpu fanım var işlemci de p4 2.8 prescott, arkadaş kadar olmasa da bende de sıcaklık problemi vari. 55-60 arası dolaşıyor.[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 seninki pek problem olarak gözükmüyo, prescott'un normal değerleri onlar ve yaz aylarındayız zaten[signature][hline]karnım aççç! çok klas bi blog Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Prescott için 70C normal. Endişelenicek bişey yok.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leyn Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Presscotların fazla ısındığı doğru . Fakat 70C NORMAL bir derece değil. Hiçbir zaman fazla ısı iyi değildir.İşlemcinin kullanım süresini azaltır.Performansın düşer.Reset atabilir vsvsvsvs.İyi bir soğutucu almanın zamanı gelmiş senin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 70C normal. 72.8 derecedir prescott çekirdeği referans sınır. Bakınız:www.intel.com Sıcaklıkla performansın ALAKASI YOK! 72.8 dereceden sonra işlemci throttle girip kendini yavaşlatabilir koruma amacıyla bu farklı bişey. Ayrıca sıcaklığın işlemci ömrünü kısalttığı kanıtlanmış bişey değil. Kısaltsa bile 30 yıldan 25 yıla kısaltıyosa kimin umrunda? Ayrıca bilgisayar işlemci ısınmasından dolayı reset ATMAZ!!! Bu kadar sıkılmaz yani, bravo!!!! :hrr: :yapma: :hrr: [signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting [Bu mesaj aktiftablet tarafından 23 Temmuz 2005 20:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
leyn Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Ehuehue buna sadece gülüyorum , i$lemci ısınmadan dolayı reset atmazmı$ , euheuhuheuheuheuheu Deneyelim ? Çıkart fanı üstünden 80C veya daha sonrasından sonra bak bakalım ne oluyor?Eğer anakartın koruması varsa reset atar , eğer yoksa pofff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 arctic silver 5 sürmeyi dene birde benim 65 derece olan işlemcim 51 e düştü her seferinde farklı macun kullanyorum demişsin nası sürdün macunları ? yanlış sürersende bir kıymeti yok çünki. Birde kasa içi havalandırman nası ? eğer fırın bir kasadaysan klima fan alsan bişi değiştirmez. Birde power supply un kasanın doğası gereği işlemcine yakınsa yapabileceğin pek birşey yok . İllaki ısınacakta ısınacak.[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAzMAN Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 slm ben yeniyim gerci sitede ama sogutma sistemini degistir bence gerci bende amd var ama degistirince rahatlıyosun baya bi su sogutma kullanmayı dene bende thermaltake big water war işemci 38 dereceyi gecmio onceden 57 ye kadar cıkıodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 @arkansis : son koydugum fan cooler master dandik deil yani fazla macunu fabrika çıkısı surulmustu bole işlemci boyutunda yanlıs surmem gibi bişey yok yani presscot olunca ısınma problemide beraberinde geliyo sanırım o dedigin macunu denicem zahmetin için teşekkür ederim. Power supply oldukça soguk bu arada işlemci fanıyla arasında 6 7 cm fln var rahat etkileyecegini sanmıyorum.Ksanın içindede 2 tane fan var ayrıca.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 said: leyn, 24 Temmuz 2005 13:40 tarihinde demiş ki: Ehuehue buna sadece gülüyorum , i$lemci ısınmadan dolayı reset atmazmı$ , euheuhuheuheuheuheu Deneyelim ? Çıkart fanı üstünden 80C veya daha sonrasından sonra bak bakalım ne oluyor?Eğer anakartın koruması varsa reset atar , eğer yoksa pofff Eğer anakartın koruması varsa bilgisayar kapanır! Reset atmaz. Reset atmak işlemciyi nasıl koruyacak, bi düşün!!! Ayrıca bu kapanma olayını da anakart koruma amacıyla "bilinçli olarak" yapıyo! Stabilitenin bozulması değil!!! Soğutucunun çıkarılması olayını THG test etmişti, videosunun linkini ni ara veririm (okuldayım uğraşamam, eve gidince) pentium3 ve pentium4 termal korumaları olduğundan kendilerini aşırı derecede yavaşlatıyolardı- athlonlarda termal koruma olmadığından yandılar! Reset atma diye bişey yok! 80Cde bizzat prescott 2.8E kullandım. Bi kere akıl var mantık var. Anakartın pcyi resetlese işlemci yanmayacak mı? Niye yanmasın pc tekrar açılacak işlemci ısınmaya devam edecek?? Saçmalamışsın yani. Gülmeye devam et!!!!! Konuya dönersek intel uzun zamandır termal koruma yöntemlerini geliştiriyo, pentium4 ısınmadan dolayı yanmaz! Reset hiç atmaz! Bilmiyosanız atıp tutmayın kardeşim, tövbe töbe! [signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting [Bu mesaj aktiftablet tarafından 26 Temmuz 2005 17:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2005 Sinirden dayanamadım buldum (yanlış link değildir inşallah) http://www17.tomshardware.com/site/download_submit.html?id=1 Bakın bakalım ne oluyo heatsink'i çıkarınca. Pentium4 2 ghz soket 423 willematte, p3 1ghz, thunderbird çekirdekli athlon 1.4ghz ve palomino 1.2ghz işlemciler çalışırken soğutucular çıkarılıyo. Bak bakalım reset atan var mı??? Edit: boyut 9.63mb okulda divx codeci olamdığından izleyemiyorum yanlışsa soğrusunu veririm sonra.. [signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting [Bu mesaj aktiftablet tarafından 26 Temmuz 2005 17:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar