Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Intel den vazgeçemdim

NsN

Öne çıkan mesajlar

evet vazgeçmek istemedim ve p4 3.0 ht ve asus p4p800 aldım yine ama önemli bi sorunum var galiba bahsedeyim kısaca
yeniden windows xp kurdum fkat bilgisayarı açtığımda özelliklerde 1500 ghz yazıordu setuptan nekadar kurcaladıysamda ( biostan) 3000 ghz olmadı vede windowsu kurduktan sora dvd okuycu vede writerı görmüyor ama biosta gözüküyorlar..
diğer bir sorunsa biosa girip saveleyıp cıktıktan sora bilgisayar yeniden başlamıor f1 bios , f2 default ayarlar ve devam seçenekleri yer alıor f2 ye bastığımda biosta yaptığım ayarlar kaydedilmeden windows acılıyor vede 3.0 lık işlemci 1500 ghz göürünüor vede sürücüler yok lütfen yardım[signature][hline]Natıon :Karus
Sosyal ağlarda paylaş

tek sorunum sadece işlemci hızı neden artmıor 1,50 ghz da kaldı ne yaptıysam değişmiyor biostan saveşeyerek cıktığımda makına yeniden baslamıor monitörün ısısığı turuncu renkte takılı kalıyor yardım edebilcek yokmu ???
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemini tam yazarsan belki bi çözüm buluruz. İşlemcini tam adımodeli, ve RAMlerin nedir ne değildir?
Eğer 200*15 = 3000mhz ise 200de save edince çalışması lazım. Şu anda tahminimce 100*15=1500 olabilir. Ramlerin mi yavaş acaba ama yine de olamması lazım.
Sen tam sistemini yaz. BIOSdan farklı hızları dene 133, 166 gibi, ne sonuç verecek? Bir de p4p800ün farklı modelleri var. Senin ki hangisi? i856pe yongasetli olanı mı?
cpu-zi indirip işlemcinin tam olarak ne olduğunu ve hızını hatta RAM ve Anakartın hakkında bilgi alabilirsin. Bunları bi yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim belki.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
Sosyal ağlarda paylaş

cok sğol sana detaylı bir şekilde yaıcağım
işlemci
spesifaction : p4 cpu 3. 0 ghz
name : intel pentium 4
code name : presscott
technology: 0.09q ( q değide nü yazıo aslında orda )
voltage : 1. 408- 1,424
package : mPGA-478
core speed : 1496,4 Mhz
multiplier : X 15,0
fsb : 99,7-99,8 Mhz
bus speed : 399 Mhz
L1 data : 16 Kbytes
L1trace : 12

cache
L1 data cache L1 trace cache

size : 16 KBytes size : 12 kqups
associavitvy : 8-way associavitvy: 8- way
linesize : 64 Bytes
contextmode : adaptive

L2 cache

locatıon : on chip
size : 1024 Kbites
associativaty : 8 - way
line size : 64 Bites
Ratıo : Full
Frequency: 1496,3 Mhz
bus with : 256 bites
prefecht logic : yes

Anakart (3 . sayfa)
( p4p800 olmadığınıda şimdi görmüş oldum)
Model : p4p8x
Rev : 1.xx
chipset : intel i865p/PE/G/i848p
SouthBreidge : intel 82801Eb ( ICH5)
sensor :

bios
Brand : Amercian bilmem ne
Version : 080009
Date : 05/12/2004

Graphic İnterface

Versiıon : Agp versiıon 3 .0
Transfer rate : 8x
Max supported : 8x
Aparture size : 64 MBites
sideband : Enabled

Memory ( 4 . sayfa)

Tipe : DDR-SDR RAM
size : 512 Mbites
performonace mode : enabled
channel : Dual

Tmings
Frequency : 133,0 Mhz
FSB:DRAM : 3 : 4
cash#Litancy : 2.0 clocks
RAS# CAS : 3 clocks
RAS#precharge : 3 clocks
Sycle time : 6 clocks
dier alttakiler silik bisey yazmıor

bi sayfa daha var lazım olcaksa onuda yazarım
Sosyal ağlarda paylaş

Sorunum galiba bios save yapmıor

sana basıma ne geldiğini soleyeyımde

biosa giriyorum zaten fps 200 de ben onu 400 de yapıorum daha biçok ayarla oynuyorum fakat save and exit dedikten sora bilgisayar acılmıor ( windows yani ) monitörün ışığı turuncuda beklıor... ama sorun difault yapsamda acılmıor save and exit ten sora hi bir sekılde acılmıoyr taki power tusundan kapıtıp yeniden açtıktan sora f1 vede f2 seçenklerınden birini seçinceye kadar f1 seçerde biıosa girersem ayarları kaydetmeden cık dersem acılıor ama yine kaydette cık dersem acılmıor ( bu arada bıosta yaptığım değişikiler görünüyor ) f2 ye basarda acarsam acılıor fakat 2 türlüde işlemci 1,50 ghz de deli etti beni

Acaba anakartmı arızalı ? Daha dun aldım offfff offfff
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...