Misafir Guest Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 bu laz-kurt-turk-cerkez olaylarına girersek ortada türkiye kalmıcak bnce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 diablo orda mandoonun mesajını kınadım.kimse bir toplulluk hakkında böyle genelleme yapamaz . sen sonradan cevap vermişsin teşekkürler. bende tanıdığım lazları yazdım acaba hangisi daha çok? lazım şuyum buyum hiç demedim milliyetçilik üzeirne durmam ama bu laf benim anneme babama ve büyüklermede edilmiştir.kınıyorum kendisi. bana yanlış anlayıp cevap yazdığın için kınıyorum seni demişsin ben seni kınamıyorum en azından savunmuşsun bir şeyleri...[signature][hline]Ceyhun ALYEŞİL http://spaces.msn.com/members/mhangman [Bu mesaj hangman tarafından 21 Temmuz 2005 20:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Pardon yanlış anladığımı affedin Hangman said: Malruthion, 21 Temmuz 2005 20:06 tarihinde demiş ki: bu laz-kurt-turk-cerkez olaylarına girersek ortada türkiye kalmıcak bnce Hiç girmeyelim bence.. Tehlikeli bu şeydir, oyuna gelmeyelim Türk-Kürt, Laz-Kürt, Sünni-Sii gibi çatışmalardan kaçınalım. Yani bu konu beni çok terletmiş ve yeni konuları açma vaktim olmuyordu. En önemli olan Türkiye'de yaşamak.. Ve mutlu olmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 ahah yanı demekk ıartık masonalra ve yahudılere bok atmıcan[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: Natural, 20 Temmuz 2005 15:39 tarihinde demiş ki: sen kendine ne diyorsun? nasıl görüyorsun ''bilge'' kişi. önemli olan bu,objektif oalrak gözlemyilebilecek bi kişiliğe sahipmisin? Ben çok sevdiğim bilge bir vezirin ismini taşıyorum senden daha karekterliyim belki bişey bilmiyorum ama ırkçıyım, kabul.[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2005 said: Viktor, 22 Temmuz 2005 02:18 tarihinde demiş ki: ahah yanı demekk ıartık masonalra ve yahudılere bok atmıcan :) atacağım yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: Bilge_Tonyukuk, 22 Temmuz 2005 12:34 tarihinde demiş ki: Ben çok sevdiğim bilge bir vezirin ismini taşıyorum senden daha karekterliyim belki bişey bilmiyorum ama ırkçıyım, kabul. belki bişey bilmiorum un belkisinde bile bilinmezlik içindesin.bişey bilip bilmediğini bile bilmeyen bir adam kendini ırkçıyım die tanımlayabiliyor?ardından bu kişi çıkıp dier topiclerde başkalarının gözünde ırkçıyım diyor. ve kişi beni tanıyor benden daha karakterli olduğunu söyliyebiliyor.ama bunun yanında hiç bişeyde bilmiyor. sevdiğin bilge kişiler kadar bilge olman dileklerimle...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 ırkçı olmak vatanseverlik değildir. hele türkiye gibi birden fazla ırkın yaşadığı bir ülkede ırkçılıkla bölücülük arasında hiç bir fark yoktur.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 KArdeşlerim tarih bölümünde tek konu benim bişey bilip bilmediğim mi? Yoksa ırkçılığım mı? siz kendi işinize bakın boş boş konuşmayın. herkes düşüncesini söylesin adam olacanmı yoksa adamlığı bildiremmi naturalmisin ne S...k sin yeter bıktım lan sizin düşüncenizdeki adamlardan. ezikler ne ya.?[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: Natural, 23 Temmuz 2005 11:14 tarihinde demiş ki: said: Bilge_Tonyukuk, 22 Temmuz 2005 12:34 tarihinde demiş ki: Ben çok sevdiğim bilge bir vezirin ismini taşıyorum senden daha karekterliyim belki bişey bilmiyorum ama ırkçıyım, kabul. belki bişey bilmiorum un belkisinde bile bilinmezlik içindesin.bişey bilip bilmediğini bile bilmeyen bir adam kendini ırkçıyım die tanımlayabiliyor?ardından bu kişi çıkıp dier topiclerde başkalarının gözünde ırkçıyım diyor. ve kişi beni tanıyor benden daha karakterli olduğunu söyliyebiliyor.ama bunun yanında hiç bişeyde bilmiyor. sevdiğin bilge kişiler kadar bilge olman dileklerimle... Sn Forum uyeleri.. Birilerini eleştirirken birşeye dikkat etme unsurumuzu bazen unutuyoruz yada yönlü bakıp dururken objektifliğimizi yitiriyoruz.. Irklar ve Kökenler konusunu muhakeme edicek burada kişi azdır.Cunki iyi bir muhakeme uzun yıllar araştırma gerektirir..Yanı bu goruslerınızı bır ''Kırmızı Dosya'' edası ıle sundugunuzda gercekten komık olmaktan kurtulamadıgınızı belırtmek ısterım.. Önereceğim bir kitap var ama binlerce kitap var bu konu uzerıne yazılmış .. ''Erbakanın Kurtlerı'' bu kıtabı okuyunuz ama bu sızı bu konuda bılgılı mı kılıcak? Hıc sanmıyorum sadece bır nebze bılgılenıceksınız.. Saygılarımla DPLMT.[signature][hline]Sırlar aldatır. AA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: helena, 23 Temmuz 2005 11:28 tarihinde demiş ki: ırkçı olmak vatanseverlik değildir. hele türkiye gibi birden fazla ırkın yaşadığı bir ülkede ırkçılıkla bölücülük arasında hiç bir fark yoktur. Türkiyenın nasıl kuruldugunu sanırım kıtaplardan bıldıgınız aşikar...SN Helena.. Vatanseverlık nedır bölücülük nedir ve ırkcılık nedır konularına vakıf olmadan bu tıp acıklamalar gercekten oncelerdede belırttıgım gıbı cocuksu fıkırlerle buyuk taşların altında tutunmaya çalışıp ezılmeye benzıyor.. Fıkırlerınızın guclu olması ıcın dayanakları olmasa ve arastırma yapmanız şart.. Aksi takdirde böyle ahkam a vakı mahayette konusmalarınız es gecılıcek cins konusmalardır.. Madem Vatanseverlıgı bıldıgınızı soyluyorsunuz o halde dılerım kı ılerıde cocugunuz bır Vatansever olur..Belkı o sıze Vatanseverlıgın ne kutsal ve katıyet bılgı gerektıren bır konu oldugunu aşılayabılır.. Saygılarımla DPLMT.[signature][hline]Sırlar aldatır. AA [Bu mesaj Soulbringer tarafından 23 Temmuz 2005 13:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 @Bilge_Tonyukuk; forumdaki sahsi fikir ve dusunceleriniz ,insani deger cizgisini oldukca asmaktadir ,bir insanin ideolojik tercihleri yada kisisel gorus ve onerileri olmasi oldukca dogaldir ancak bunlari kavga niteliginde ve tum dunyanin lanetledigi bir gorus acisindan (fasizm)bildirdiginiz icin site icinde oldukca rahatsizlik yaratmaktasiniz bu yuzden sadece imzaniz degil bu siteye girmis oldugunuz nickinizi ve ip araliginizi banliyoruz(permanently ip range ban)bundan sonraki hayatinizda basarilar diler ve marjinal fikirlerinizi paylasabileceginiz ortam aramanizi tavsiye ederiz... gonulde yatan yonetici vurgusu...[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun emulegokmod k.litecodec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 aga haklısın ama ben lafını etmesem bile bu aptiler bana cevap vermek zorunda hisediyolar kendilerini[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: streamin, 23 Temmuz 2005 13:12 tarihinde demiş ki: @Bilge_Tonyukuk; forumdaki sahsi fikir ve dusunceleriniz ,insani deger cizgisini oldukca asmaktadir ,bir insanin ideolojik tercihleri yada kisisel gorus ve onerileri olmasi oldukca dogaldir ancak bunlari kavga niteliginde ve tum dunyanin lanetledigi bir gorus acisindan (fasizm)bildirdiginiz icin site icinde oldukca rahatsizlik yaratmaktasiniz bu yuzden sadece imzaniz degil bu siteye girmis oldugunuz nickinizi ve ip araliginizi banliyoruz(permanently ip range ban)bundan sonraki hayatinizda basarilar diler ve marjinal fikirlerinizi paylasabileceginiz ortam aramanizi tavsiye ederiz... gonulde yatan yonetici vurgusu... Bu sıze mı Vaki?[signature][hline]Sırlar aldatır. AA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: Soulbringer, 23 Temmuz 2005 13:07 tarihinde demiş ki: said: helena, 23 Temmuz 2005 11:28 tarihinde demiş ki: ırkçı olmak vatanseverlik değildir. hele türkiye gibi birden fazla ırkın yaşadığı bir ülkede ırkçılıkla bölücülük arasında hiç bir fark yoktur. Türkiyenın nasıl kuruldugunu sanırım kıtaplardan bıldıgınız aşikar...SN Helena.. Vatanseverlık nedır bölücülük nedir ve ırkcılık nedır konularına vakıf olmadan bu tıp acıklamalar gercekten oncelerdede belırttıgım gıbı cocuksu fıkırlerle buyuk taşların altında tutunmaya çalışıp ezılmeye benzıyor.. Fıkırlerınızın guclu olması ıcın dayanakları olmasa ve arastırma yapmanız şart.. Aksi takdirde böyle ahkam a vakı mahayette konusmalarınız es gecılıcek cins konusmalardır.. Madem Vatanseverlıgı bıldıgınızı soyluyorsunuz o halde dılerım kı ılerıde cocugunuz bır Vatansever olur..Belkı o sıze Vatanseverlıgın ne kutsal ve katıyet bılgı gerektıren bır konu oldugunu aşılayabılır.. Saygılarımla DPLMT. vatanseverlik "ben türküm, ben asilim, ben soyluyum, ben tarihte buydum" deyip, başka insanları aşağılayarak huzur ortamını bozmak, onların haklarını hiçe saymak ve rencide etmek, eski tip laflarla, değişen dünyada kişinin kendisine öğretilen düşüncelerle yetinip sırf çıkarına ters düştüğü kendi düşüncesinden bile korkması, empati kurmadan diplomasi ve sosyolojiyi yorumlamaya kalkması, bilinçsiz bir şekilde vatanseverliğini bir şeylere emek vererek/çalışarak değil de ancak iş lafa gelince ırkına söz kondurmaması olarak yorumlanıyorsa "çocuğumun" vatansever olacağını ummadığım gibi ne onun ne başkasının bana aşılayabileceğini hiç sanmıyorum.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" [Bu mesaj helena tarafından 23 Temmuz 2005 13:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: helena, 23 Temmuz 2005 13:41 tarihinde demiş ki: said: Soulbringer, 23 Temmuz 2005 13:07 tarihinde demiş ki: said: helena, 23 Temmuz 2005 11:28 tarihinde demiş ki: ırkçı olmak vatanseverlik değildir. hele türkiye gibi birden fazla ırkın yaşadığı bir ülkede ırkçılıkla bölücülük arasında hiç bir fark yoktur. Türkiyenın nasıl kuruldugunu sanırım kıtaplardan bıldıgınız aşikar...SN Helena.. Vatanseverlık nedır bölücülük nedir ve ırkcılık nedır konularına vakıf olmadan bu tıp acıklamalar gercekten oncelerdede belırttıgım gıbı cocuksu fıkırlerle buyuk taşların altında tutunmaya çalışıp ezılmeye benzıyor.. Fıkırlerınızın guclu olması ıcın dayanakları olmasa ve arastırma yapmanız şart.. Aksi takdirde böyle ahkam a vakı mahayette konusmalarınız es gecılıcek cins konusmalardır.. Madem Vatanseverlıgı bıldıgınızı soyluyorsunuz o halde dılerım kı ılerıde cocugunuz bır Vatansever olur..Belkı o sıze Vatanseverlıgın ne kutsal ve katıyet bılgı gerektıren bır konu oldugunu aşılayabılır.. Saygılarımla DPLMT. vatanseverlik "ben türküm, ben asilim, ben soyluyum, ben tarihte buydum" deyip, başka insanları aşağılayarak huzur ortamını bozmak, onların haklarını hiçe saymak ve rencide etmek, eski tip laflarla, değişen dünyada kişinin kendisine öğretilen düşüncelerle yetinip sırf çıkarına ters düştüğü kendi düşüncesinden bile korkması, empati kurmadan diplomasi ve sosyolojiyi yorumlamaya kalkması, bilinçsiz bir şekilde vatanseverliğini bir şeylere emek vererek/çalışarak değil de ancak iş lafa gelince ırkına söz kondurmaması olarak yorumlanıyorsa "çocuğumun" vatansever olacağını ummadığım gibi ne onun ne başkasının bana aşılayabileceğini hiç sanmıyorum. -Komik-[signature][hline]Sırlar aldatır. AA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: helena, 23 Temmuz 2005 13:41 tarihinde demiş ki: said: Soulbringer, 23 Temmuz 2005 13:07 tarihinde demiş ki: said: helena, 23 Temmuz 2005 11:28 tarihinde demiş ki: ırkçı olmak vatanseverlik değildir. hele türkiye gibi birden fazla ırkın yaşadığı bir ülkede ırkçılıkla bölücülük arasında hiç bir fark yoktur. Türkiyenın nasıl kuruldugunu sanırım kıtaplardan bıldıgınız aşikar...SN Helena.. Vatanseverlık nedır bölücülük nedir ve ırkcılık nedır konularına vakıf olmadan bu tıp acıklamalar gercekten oncelerdede belırttıgım gıbı cocuksu fıkırlerle buyuk taşların altında tutunmaya çalışıp ezılmeye benzıyor.. Fıkırlerınızın guclu olması ıcın dayanakları olmasa ve arastırma yapmanız şart.. Aksi takdirde böyle ahkam a vakı mahayette konusmalarınız es gecılıcek cins konusmalardır.. Madem Vatanseverlıgı bıldıgınızı soyluyorsunuz o halde dılerım kı ılerıde cocugunuz bır Vatansever olur..Belkı o sıze Vatanseverlıgın ne kutsal ve katıyet bılgı gerektıren bır konu oldugunu aşılayabılır.. Saygılarımla DPLMT. vatanseverlik "ben türküm, ben asilim, ben soyluyum, ben tarihte buydum" deyip, başka insanları aşağılayarak huzur ortamını bozmak, onların haklarını hiçe saymak ve rencide etmek, eski tip laflarla, değişen dünyada kişinin kendisine öğretilen düşüncelerle yetinip sırf çıkarına ters düştüğü kendi düşüncesinden bile korkması, empati kurmadan diplomasi ve sosyolojiyi yorumlamaya kalkması, bilinçsiz bir şekilde vatanseverliğini bir şeylere emek vererek/çalışarak değil de ancak iş lafa gelince ırkına söz kondurmaması olarak yorumlanıyorsa "çocuğumun" vatansever olacağını ummadığım gibi ne onun ne başkasının bana aşılayabileceğini hiç sanmıyorum. Valla çok komik :)[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki: Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bilge_Tonyukuk Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 eee ağa beyler bir durun bu sayfada yukarı kısmı okuyun bide genel olarak tarih bölümüne göz gezdirin nedir bu adamların benle derdi bir söyleyin[signature][hline][imzanız forumkurallarına aykırı - forumlarda din dil ırk etnik koken ayrımı yapılmasına müsade edilmemektedir. bir daha tekrarı halinde cezalandırırsınız] [Bu mesaj Bilge_Tonyukuk tarafından 23 Temmuz 2005 18:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Faşizm, çok uluslu devlet temellerinde bölünmeye götürür. Keza şu andaki pkk/kongra-gel eksenindeki oluşumun, temeli kürt milliyetçiliğine oturmuş, karşı safta görünen türk milliyetçiliğiyle birbirini tamamlayarak, bölünmenin iki kardeş kanadını oluşturmaktadır. Özellikle, türk milliyetçiliğindeki hassasiyeti birer toplumsal histeriye çevirerek, kafalarda bölünme başlatılmaktadır, toplumda "öteki" kavramı yer ettirilmeye çalışılmaktadır. Bütün bu çabalar dış desteklidir ve finansmanı dahil her türlü dayanağını dışarıdan almaktadırlar. Tabiki bunu teşkilat üyesi olan küçük vatandaş bilmez ama yöneticileri pek ala bilirler. Maksat, Türkiye'yi, bu tip çekişmelerle oyalayarak, türkiyeyi bir ufak uydu olarak elde tutma arzusu, kalkınmanın engellenmesidir. Bunun için toplumsal hassasiyetler özenle kullanılırken, bir yandan ülkeyi sardıkları Ilımlı, siyasal islam anlayışı içerisinde olduğu yerde durdurup, herhangi bir atılım yapılmasını engellemektedir. Bu tehlikeye karşı toplumsal duyarlılık gösteren kesimler, dış destekli yobaz ve bölücü kesim tarafından hain, hayalperest ve tukaka olarak adlandırılıp, kamuoyunda seslerini duyurmalarına izin verilmemektedir. Eğer ki dürüst yaşayan bu kişiler, seslerini duyuracak olurlarsa öldürülürler. Bu nedenle, türk kürt gibi bir savaş yoktur. İnsanların soy seceresini tutmak gibi bir alışkanlıkları nasıl oluyor anlamak güç. Binlerce farklı medeniyetin yollarını kesiştirdiği anadolu topraklarında, safkan ırk safsatası geçerli olamaz. Elbette ki, her milletin, bir diğeriyle ilişkisi olmuştur. Olmasa dahi, günümüzde bunun bir değer taşıdığı söylenemez. M.Kemal milliyetçiliği der ki; Kendini türk kabul eden, vatan üzerinde yaşayan her yurttaş türk'tür. Bu nedenle, dış odaklı diğer milliyetçi faaliyetler sadece gerilim ve bölünme yaratmak amaçlı olabilir. Bu kısır döngüden kurtulup, herkesin farklı aidiyetlere sahip olacağını, ve bunlar üzerine tartışmanın yersiz olduğunu görmek gerekir.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Pyotr .Infernal Affairs. Punch the gnomes! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Saygıdeğer Patiler, 13 sayfa boyunca süregiden tartışmaların, uzlaşma yerine daha çok bölünme, birbirini kırma, üstünlük gösterisi içine girme özellikleri taşıdığını gördüm ve patiler olarak sizlere hayret ettim. Sanırım Türk-Kürt diye bir konunun açılması bile, bu "mesele"yi kullanarak ekmeklerine tereyağı sürülmesini bekleyen bir takım çıkar gruplarının karınlarının ne de güzel doyacağına bir işaret. Hele ki faşizm, laz, çerkez, türklük, türkiyelilik diye konunun dallanıp budaklanması ve her kafadan bir ses çıkması, aslen bu konularda ne kadar bilgisiz olduğumuzu ve yanlış yönlendirmelere ne kadar açık olduğumuzun aleni bir göstergesi. Siz hala Kürt Türktür, Türk değildir diyorsanız, "Ben Kürtüm, şöyleyim, ben Laz'ım, Kürtleri sevmem, sen Kürtleri ne bilirsin, Ben de Çerkez'im" gibi ayrımcı ağızlarla birbirinize saldırıyorsanız, üzgünüm ki siz Türkiye Cumhuriyet'ini oluşturan temel prensipleri benimseyememişsiniz. Buna "Türkçü, ülkücü" diye takılıp, forumlarda bölücülüğün alasını yapan ve bu vatanı "sözde" savunan kesim de dahil, herkesi "Sen Türk değilsin, düşmansın" diye parçalayın parçalayın, bakın sonunda ülkeden geriye bir şey kalıyor mu, bizi de Irak gibi "demokratik ve özgür" bir yer yapıyorlar mı... Böyle sıkıntılı bir coğrafyada, yan komşumuz her gün kanla yıkanırken birbirimize sahip çıkıp, bu ülkeyi koruyacağımız yerde hala din, ırk, etnik köken, bölge olarak ayrılıp bir şeyler iddia etmek gerçekten hiç yakışmamış. Cidden, oturup bir düşünün, her şeyi yerli yerine oturtun sonra fikirlerinizi beyan edin diyorum. Eğer bir hareket yapıyorsanız, sonuçlarını da düşünmeniz gerek. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: Cafein, 23 Temmuz 2005 21:07 tarihinde demiş ki: Saygıdeğer Patiler, 13 sayfa boyunca süregiden tartışmaların, uzlaşma yerine daha çok bölünme, birbirini kırma, üstünlük gösterisi içine girme özellikleri taşıdığını gördüm ve patiler olarak sizlere hayret ettim. Sanırım Türk-Kürt diye bir konunun açılması bile, bu "mesele"yi kullanarak ekmeklerine tereyağı sürülmesini bekleyen bir takım çıkar gruplarının karınlarının ne de güzel doyacağına bir işaret. Hele ki faşizm, laz, çerkez, türklük, türkiyelilik diye konunun dallanıp budaklanması ve her kafadan bir ses çıkması, aslen bu konularda ne kadar bilgisiz olduğumuzu ve yanlış yönlendirmelere ne kadar açık olduğumuzun aleni bir göstergesi. Siz hala Kürt Türktür, Türk değildir diyorsanız, "Ben Kürtüm, şöyleyim, ben Laz'ım, Kürtleri sevmem, sen Kürtleri ne bilirsin, Ben de Çerkez'im" gibi ayrımcı ağızlarla birbirinize saldırıyorsanız, üzgünüm ki siz Türkiye Cumhuriyet'ini oluşturan temel prensipleri benimseyememişsiniz. Buna "Türkçü, ülkücü" diye takılıp, forumlarda bölücülüğün alasını yapan ve bu vatanı "sözde" savunan kesim de dahil, herkesi "Sen Türk değilsin, düşmansın" diye parçalayın parçalayın, bakın sonunda ülkeden geriye bir şey kalıyor mu, bizi de Irak gibi "demokratik ve özgür" bir yer yapıyorlar mı... Böyle sıkıntılı bir coğrafyada, yan komşumuz her gün kanla yıkanırken birbirimize sahip çıkıp, bu ülkeyi koruyacağımız yerde hala din, ırk, etnik köken, bölge olarak ayrılıp bir şeyler iddia etmek gerçekten hiç yakışmamış. Cidden, oturup bir düşünün, her şeyi yerli yerine oturtun sonra fikirlerinizi beyan edin diyorum. Eğer bir hareket yapıyorsanız, sonuçlarını da düşünmeniz gerek. Saygılarımla, tebrik ederim de benim niyetimi yanlış anlamışsın,neyse...söylediklerine tamamen katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2005 said: Bilge_Tonyukuk, 23 Temmuz 2005 12:20 tarihinde demiş ki: KArdeşlerim tarih bölümünde tek konu benim bişey bilip bilmediğim mi? Yoksa ırkçılığım mı? siz kendi işinize bakın boş boş konuşmayın. herkes düşüncesini söylesin adam olacanmı yoksa adamlığı bildiremmi naturalmisin ne S...k sin yeter bıktım lan sizin düşüncenizdeki adamlardan. ezikler ne ya.? tarih bölümünde ırkçıyım die atıp tutuarsan,ideolojik tartışma konuları olursa tabiki ideolojilerin altında yatan insan zihniyetine de takarız. insanların eleştrilerine bu akdar kapalımısın ki az gelişmiş insan modelinin en bariz örneği olan yazı dilinde argoya başvurabiliosun? bizde senin akfa yapındaki zihniyetten bıktık ki gayet seviyeli bi şekilde eleştri getirebilioruz,ayar vericeksende bilginle ver.''bıktım hede hödö ,züktrürün güdün,ezük hede hödö'' şeklinde ötme. habıktıysan bizim gibi kafa yapılarından düşüncelerinle çürütürsün fikirleri,forumalrın amacı bu zaten. insanların kişiliğine takmamasını istiosan da ''ben ırkçıyım'' demiceksin,bunu açık açık diyen bir kişiyi ilk kez görüorum ya buda ayrı konu... forumlarda bilgi paylaşio tartışıoruz insanların umursanıp ayda umursanmaması kendi ellerindedir,senin bilip bilmediğinide önemseyip sana insan muamelesi yapiosak aynı şekilde bir muamelede biz bekleriz. bilge kişiyi seviosan,onu önemsiosan onun gibi ilgi olmanı istemek bir hata olmamalı,bu akdar da kapalı olunmamalı diye düşünüveriyim bare...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuolemanN Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: khas, 18 Temmuz 2005 23:28 tarihinde demiş ki: dumrul abk şimdi ne yazacam: hamûl khoç... şimdi ben buraya kafkasya dillerinden Khaderce bişey yazdım. %90 merak ediyosun ne yazdığını. ve %99 bu postumda silinecek. neden? çünkü burası Türkçe bir forum. eğer zaten Türkçe yaznsıtmak istemediğmiz bişeyleri başka dillerde o biraz bizim tavuk yürekli olduğumuzu gösterir. zannediyorum ki bu yüzden olabilir... kamil koç yazdın[signature][hline]çok efendi ve mütevaziyimdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Bile_Toynkuk o uslubunu düzelt bi kere saygı cercevesi içinde konuşacaksın.IRkcıyım diye buralarda cıkıp lakırdı yapıyosan azcık sıkıcaksın kendini insan gibi,delikanlı gibi anlatıcaksın derdini .. Yok öle sıkışncada küfüre saldırıcaksan sana yakışır ...[signature][hline]henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere. asıldık ey halkım, unutma bizi... Deniz Gezmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2005 said: KuolemanN, 24 Temmuz 2005 04:17 tarihinde demiş ki: said: khas, 18 Temmuz 2005 23:28 tarihinde demiş ki: dumrul abk şimdi ne yazacam: hamûl khoç... şimdi ben buraya kafkasya dillerinden Khaderce bişey yazdım. %90 merak ediyosun ne yazdığını. ve %99 bu postumda silinecek. neden? çünkü burası Türkçe bir forum. eğer zaten Türkçe yaznsıtmak istemediğmiz bişeyleri başka dillerde o biraz bizim tavuk yürekli olduğumuzu gösterir. zannediyorum ki bu yüzden olabilir... kamil koç yazdın vazgeçtim...[signature][hline]Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun Penthesilea, 19 Temmuz 2005 03:25 tarihinde demiş ki: Olm napcan lan cennette, tüm mankenler, porno yildizlari falan hepsi cehennemde olacak : ) [Bu mesaj khas tarafından 24 Temmuz 2005 12:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar