Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IV.Vahdettin Han

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Vatan hainidir... Osmanli'ya ihanet edip Turkiye'nin kurulmasinda yardimci oldugu icin bence onemli ve halkini sever bir sahsiyettir.[signature][hline]Amd Athlon 64 3000(939) @ 2450mhz = MSI K8N Diamond = 1024 MB 500 Mhz Ram @ 4.2.2.2 = 2 SLI 6600 GT = Coolermaster Stacker = Coolermaster Aquagate = Tagan 480 Watt Power supply = Sata Raid 0 with 160 GB 7200.7
Sosyal ağlarda paylaş

Vahdettin'in yapabilecegi hic bir sey yoktu zaten, is isten coktaaan gecmisti. Olmeden once son dua okuyan bir din adaminin islevi neyse Vahdeddin'de o konumdaydi. Kisisel olarak vatanini sever miydi? yoksa Ingilzlerle kendi postunu kurtarmak icin pazarliklar mi yapmisti? Bilemiyoruz ve hic bir zaman da tam olarak bilemeyecegiz.
Sosyal ağlarda paylaş

vahdettin hain değilmiş. neden ? çünkü atatürk'ü o görevlendirmiş. adam atatürk'ü siktir etmiş. istanbuldan uzaklaştırmış. istemese de sonucu iyi bir iş olunca, o da nemalansın yazıktır. ne alaka ? atatürk yolda ölseydi suçlu olmayacak mıydı ? kazım karabekir, deli bekir olsaydı, tutuklasaydı atatürk'ü, suçlu olmayacak mıydı ? bu ne saçmalık.

yok atatürk'e altın vermiş yok bilmem ne şaka mı bu ?
fetvalar yayınlatıp kellesini isteyen, üstüne ordu yollayan. ünlü mısır valisi kavalalı gibi onu öldürsün diye herkesle itifak yapan bu adam, türk halkı-atatürk ve idealleri açısından da haindir.

çerkes ethemle atatürk'ü bir tutanlar bi ditsin yüzünü yıkasın. bu ne aymazlık. siz uçmuşsunuz.[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Sosyal ağlarda paylaş

peki şöyle düşünelim , vahdettin atatürkü anadoluya yolladıktan sonra onun cephesinde olsa , onu destekledigini belli etse sizce ne olurdu ? Mutlaka istanbulda fırtınalar kopar hak üstünde azda olsa etkisi olan vahdettin tahttan indirilirdi,baska birisi Muhtemelen bir kukla geçerdi.Belkide vahdettin tüm bunları düsünerek cephesını atatürk karsıtı olarak gösterdi.

Vahdettin'in hain olup olmadığı bilinemez.[signature][hline]NEVER give up...
Sosyal ağlarda paylaş

ılk once son zamanalrda bır mıllıyetcı takılıyor mılelt hemde osmanlıcı takılıyor

eger mıllıyetcıysenız osmanlıyı sevmenız komık cunkı turk mıleltı seneelrce asker ve evrgı kaynagı veren kumes hayvanalrı gıbı muamele gordu

bi sivride cıkıp ataturk e yalancı demiş zaten bızım genclık bu ne yazıkkı

Askerı sevmezler askerlıgı sevmezler
en ufak bır mıllı hassasıyetlerı yoktur
anca tarıhte konsutururlar mıllıyetcılıklerını
tarıhımızle ovunup gunumzudekı bok durumumuzu gormezden gelırler sen egrı kalmışsın dıyen herkese
"biz viyena kapıalrına dayandık hobarrreeeeyy"
seklınde davranırlar takkeyı one alıp bız neden gerı kaldık ı bırakın geri kalmışmıyız dıye duşunmezler yedıremezler
herkes ulkeyı kurtarıcak potansıyele sahıp oldugunu ıddea eder ama uşendıgı ıcın kurtaramıyor ayagındadır
kendını bır halt sanan bır genc ulkenın askerıne ıbne dıyınce suç işledıgı halde sırf sevımlı gozukmek ıcın onalrda bu yonde mesaj atar dahada kufur edıyorum hodrı meydan bıle derler
Ataturk ıse ılkokula aıt bır ısımdır ataturku savunmak uncool dur connıler varken
kım gucluyse onun yanına yamanmayı felsefe halıne getirmiştir

bunalr marıfet degıl yanlız fakında olmadıgı şey ise asıl kendısının onemsız bır ınsan oldugudur ancak boyle artız artıs konusup kendını bı halt sanır herkesle aynı yonde dusunmemek ıcın marx okumadan komunıstım der veya ne oldugunu bılmedıgı halde MHP lı oldugunu savunur
hepımız ezık karaktersız ve ahlakı degerlerden nasıbını alamamıs ınsanalrız sonucta

ve en onemlısı kımse yanlıs oldugunu kabul etmez bunun yerıne en basıtı nutuk yalandır der
sırada ne var ?
tarıh yalandır veya ataturk kurtulus savasını kazanmadı evlıyalar turbelerınden kalkıp cephede savastımı yoksa ataturk un sadece mılletı kandıran bır dıktator oldugumu

Ataturke bok atmadan once kım oldugunuza bır bakın ve bu hakkın kendınızde olup olmadıgını duşunun
var dıyorsanız zaten kendını begenmiş ukala kucuk ınsansınızdır dunyanın kendısı ıcın yaratıldıgını sanan ve ehrkesın onunde egılıp ona ıtaat edıcegını duslıyen bır tıpsınızdır
o yzuden bosu bosuna tartısmaya degmez sonucta hayat goruslerımzı cok farklı
burda ortaokulda okuyan bır adamda komunsıtım hedoodoeo dıe gelı0p bburaya mesaj atıyor veya tarıhle ılgılı kapak acmamıs tarıh ı eskı hıkayelerden veya kulaktan dolma bılgıelrden ıbaret sanan tıplerde mesaj atıyor yada tarıhle ılgılı gercekten dolu kıtap okumuş bılgılı ınsanlarda mesaj atıyor

eheh yuzde yuz tahmın edıyorum asagıda you sux defol gıt yada cahıl herıff bı halttan anlamıyosu nsen dıe bussuru mesaj gelıcek benım mesajıma ve emın olun attıgınız her negatıf eleştırınız benı on kat mutlu edıcektır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 22 Temmuz 2005 02:49 tarihinde demiş ki:
ılk once son zamanalrda bır mıllıyetcı takılıyor mılelt hemde osmanlıcı takılıyor

eger mıllıyetcıysenız osmanlıyı sevmenız komık cunkı turk mıleltı seneelrce asker ve evrgı kaynagı veren kumes hayvanalrı gıbı muamele gordu

bi sivride cıkıp ataturk e yalancı demiş zaten bızım genclık bu ne yazıkkı

Askerı sevmezler askerlıgı sevmezler
en ufak bır mıllı hassasıyetlerı yoktur
anca tarıhte konsutururlar mıllıyetcılıklerını
tarıhımızle ovunup gunumzudekı bok durumumuzu gormezden gelırler sen egrı kalmışsın dıyen herkese
"biz viyena kapıalrına dayandık hobarrreeeeyy"
seklınde davranırlar takkeyı one alıp bız neden gerı kaldık ı bırakın geri kalmışmıyız dıye duşunmezler yedıremezler
herkes ulkeyı kurtarıcak potansıyele sahıp oldugunu ıddea eder ama uşendıgı ıcın kurtaramıyor ayagındadır
kendını bır halt sanan bır genc ulkenın askerıne ıbne dıyınce suç işledıgı halde sırf sevımlı gozukmek ıcın onalrda bu yonde mesaj atar dahada kufur edıyorum hodrı meydan bıle derler
Ataturk ıse ılkokula aıt bır ısımdır ataturku savunmak uncool dur connıler varken
kım gucluyse onun yanına yamanmayı felsefe halıne getirmiştir

bunalr marıfet degıl yanlız fakında olmadıgı şey ise asıl kendısının onemsız bır ınsan oldugudur ancak boyle artız artıs konusup kendını bı halt sanır herkesle aynı yonde dusunmemek ıcın marx okumadan komunıstım der veya ne oldugunu bılmedıgı halde MHP lı oldugunu savunur
hepımız ezık karaktersız ve ahlakı degerlerden nasıbını alamamıs ınsanalrız sonucta

ve en onemlısı kımse yanlıs oldugunu kabul etmez bunun yerıne en basıtı nutuk yalandır der
sırada ne var ?
tarıh yalandır veya ataturk kurtulus savasını kazanmadı evlıyalar turbelerınden kalkıp cephede savastımı yoksa ataturk un sadece mılletı kandıran bır dıktator oldugumu

Ataturke bok atmadan once kım oldugunuza bır bakın ve bu hakkın kendınızde olup olmadıgını duşunun
var dıyorsanız zaten kendını begenmiş ukala kucuk ınsansınızdır dunyanın kendısı ıcın yaratıldıgını sanan ve ehrkesın onunde egılıp ona ıtaat edıcegını duslıyen bır tıpsınızdır
o yzuden bosu bosuna tartısmaya degmez sonucta hayat goruslerımzı cok farklı
burda ortaokulda okuyan bır adamda komunsıtım hedoodoeo dıe gelı0p bburaya mesaj atıyor veya tarıhle ılgılı kapak acmamıs tarıh ı eskı hıkayelerden veya kulaktan dolma bılgıelrden ıbaret sanan tıplerde mesaj atıyor yada tarıhle ılgılı gercekten dolu kıtap okumuş bılgılı ınsanlarda mesaj atıyor

eheh yuzde yuz tahmın edıyorum asagıda you sux defol gıt yada cahıl herıff bı halttan anlamıyosu nsen dıe bussuru mesaj gelıcek benım mesajıma ve emın olun attıgınız her negatıf eleştırınız benı on kat mutlu edıcektır

ilk defa alkışlanacak bir smj gördüm patide[signature][hline]Bugüne kadar Hz. Muhammed dahil her peygambere deli dediler. Bana da deli diyorlar. Bunlar beni içimden sevindiriyor, çünkü bu peygamber olduğumu gösteriyor...
Hasan Mezarcı
Sosyal ağlarda paylaş

onu bunu bilmem ben.
okulda, ders kitaplarında hain diye okudum vahdettin'i.
tarihimi kötüledim soyumu inkar ettim ben.
geçmişini araştıramayan , ne verilirse onu alabilen,
hatta belkide bazen onu da alamayan bir nesil oldum ben. vahdettin hain miş değilmiş neyime..
aramızda ki ,başımızda ki hainler dururken.
bin tane yaşayan hain varken.
ölen birisi hainmiş, değilmiş neyime.[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

üst tarafta da yazıyormuş zaten şimdi gördüm. atatürk tek başına kurtardı vatanı diye :) tam buraya böyle bir yazı lazım diycektim ki varmış. atatürk kurtardı amenna, evliyalara niye bok atarsın da bunu atatürk ün karşısına koyarsın be adam.?[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

anadoluya gıt bı gez ordakı yaslılara sor yuzde 60 ı evlıyalar kurtardı dıyor veya salıh bozok un bır anısı vardır yazıyım aynen

said:
Salih Bozok anlatıyor: Birgün, Çankaya civarında bir köylü evine gitmiştik. Girdiğimiz kulubede, ihtiyar bir köylü ile karısı oturuyordu. Bize ikram ettikleri kahveleri içerken Atatürk, köylü ile konuşmamı söyledi. Ben bu emre itaat için ak sakallı köylüye ilk aklıma gelen sulai sordum: "Sen Gazi'yi tanır mısın baba?" İhtiyar beni, saçma bir sual görmüşüm gibi alaycı bir şekilde süzdü: "Gazi'yi tanımayan var mı ki?" dedi ve ilave etti: "Ben görmedim ama, her hafta Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma Namazı kılarmış. Ta göbeğine kadar sakalları varmış. Melek gibi nur yüzlü, Peygamber gibi mübarek bir ihtiyarmış!..." Gülmemi güç tutarak, Atatürk'ün sakalsız ve genç yüzüne baktım. O, kaşlarını kaldırarak kendini tanıtmamamı emretti. Dışarı çıktığımız zaman da güldü ve: "Varsın, o da öyle bilsin. Hakikati öğrenmek belki biçarenin hayalini yıkar, onun hayalindeki şirin sakallıyı öldürtüp de sevgisini kaybetmekte ne mana var?..."

( Niyazi Ahmet Banoğlu )

eleştırmıyor aksıne cok hoşuma gıder bu anı ne zaman okusar gulumserım hep
halk senelerce dın altında o kadar cok hurafeye maruz kalmıskı bırk urtarıcı dıyınce akıllarına dırek ak sakallılar gelıyor
bu halkın bılgısızlıgınden kaynaklanıyor sonucta ama gunumuzde bılgı vermek ıcın acılan ısmı bellı pek cok okul kurtulus savasının mezarlarından kalkan evlıyalar ve dını kişiler tarafından kazanıldıgını Ataturk un onalra bır nevı ıhanet ettıgını o yuzden bugun durumumuzun kotu oldugunu anlatıyor ogrencilerine
kaldıkı hatırlarsanız deprem oldugunda bıle pek cok kişi orda askerler içki içiyordu karı kız oynatıyordu o yzuden deprem oldu demiştir

buda ulkemızdekı egıtımsızlıkten bazı cıakr guruplarının nasıl faydalandıgını acık acık gosterıyor[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

milliyetciyseniz osmanliyi sevemezsiniz senin iddian .

milliyetci , osmanliyi seven , kemalist , laik , musluman insanlarda var .

osmanliyi savundum diye beni cumhuriyet , akp yi savundum diye laiklik dusmani gorecekseniz tamam . bahsettiginiz seyler hep almanlar mi hakliydi ingilizlerin ucaklari nasildi denizalti savasi adil midir degil midir turkler nerden gelmedir diye konuya girip sumerlilerin biraktigi projelerden ufolarin yapildigini iddia edip ufolarin turk oldugunu idda etmek .

yani bugune yansiyan hic bir sey bulamadim ben bu paticik tarih bolumunde . ideoloji degil fikir tartismaya gelin biraz .

ertugrul ozkok bile artik yazilarinda sarap , oglunuz ibne olsaydi aktif mi pasif mi olmasini kabullenebilirdiniz tadinda yazilar yaziyor .

kendini entellektuel zannedenler bunlar demek ki nufus icersinde . fazla bir sey beklememek lazim .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...