Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nişan Yüzüğü'nün Geçmişi

Mandoo

Öne çıkan mesajlar

said:
Gazanfer, 15 Temmuz 2005 01:40 tarihinde demiş ki:

ben türkler hiçbişey bulmuş olamaz demedim. komplekslerini paylaştığın için teşekkürler.

Sen ne dersen de, basit bir adeti bile fazla gordugune gore, 'Turkler yapamaz' dan cok da farkli dusundugunu zannetmiyorum. Uslubun da bunu destekliyor zaten.

Hersey bir yana ortaya bi iddia atiyorsan onu kanitlayacak dokuman, kaynak, belge getirmen lazim. Yoksa soylediklerinin hic bir anlami olmaz. Yok da zaten.

''Komplekslerini'' derken Turk toplumunu mu kastediyorsun? Gene tam anlasilabilir, acik bir cumle degil. Bir toplumu veya bir grup insanin toptan olarak ''kompleksli'' oldugunu iddia etmek de sende bir ''kompleks'' oldugunu gostermiyor mu? Senin ''kompleksliler'' diyerek damgayi vurdugun toplumda o kadar degisik renkler, kulturler ve dusunceler var ki, umarim bir gun gorebilirsin bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

demirbilek, ne bos konusan adammışsın bre eheh

şu güne kadar şu forumda tek bir konuda bile doğru düzgün belge gösterildiğini görmedim, sen sırf laf olsun torba dolsun diye belge de belge diye, tepkini meşrulaştırmaya çalışıyorsun..

hayır senin kendi belgen yok ki anasını satayim, niye millete belge soruyorsun. ayrıca, "şu kadarcık, küçücük bi şeyi bile türkler'e çok görüyorsunuz." tarzı bir cümlenle, zaten tarih forumunda işin olmadığını, mümkünse sokaklarda kıçını başını yırtarcasına popülist milliyetçiliğin sloganlarını atman gerektiğini gösterdin yahu eheh

hadi be kardeşim, hadi be. patide bi ton boş konuşan bıcırık var zaten, bi de sen gelme be
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bir mesaj içinde iki kez boş konuşmayı başarmışsın, orası da takdire şayan.

yahu be adam, herif sana kompleksli demiş, türkler'e değil. nasıl bir yaradılışsın oyoyoy

git işini yap, kahve köşelerinde veya üniversite kantinlerinde kendi dengin adamları pohpohla.
Sosyal ağlarda paylaş

ne görüşü arkadaşım, ben görüşümü mü beyan etmişim?

neymiş benim görüşüm, söyle de ben de aydınlanayim.
benim püskürdüğüm nokta senin haybeden sallama noktandır.

ayrıca belge konusunda: eğer birazcık samimi olsan bu belge hususunda, başlığı açan arkadaşa da iki üç söz söylerdin, zira kendisinin de belgesi yok, karşı çıkanların da. sen gidip sadece karşı çıkanlara, "belgeniz yok kardeşim, siz türk düşmanı türkler'siniz!" dersen, alırsın tepkiyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne gorusu, nerde gorus kelimesi geciyor benim yazilarimda?

Sen istedigin tepkiyi goster, en dogal hakkindir, ben sana karismam. Senin yaptigin gibi 'git burdan' falan da yapmam. Forum kurallari dahilinde istedigini yaz burada. Ama ben de istedigimi yazarim, ona tahammul edeceksin.

Konuyu acan kisi, ''tarih hocasi anlatti'', diyerek iyi kotu bir kaynak gostermis. Bu kaynak kabul edilir mi edilmez mi, tartisilir. Bir cok kisi icin gecersiz bir kaynak olabilir. Kabul etmezsin o kaynagi, ok, hic bir itirazim yok, cunku 'ciddi' bir belgeleme degil.

Diger itiraz eden arkadasin ise hic bir kaynagi yok, sadece lagaluga yapmaya gelmis. Sen de bu yazilari okurken kafandaki sablonlarla beni yargilayip belli bir yere koymussun. ''Turklugu savunuyor ya bu kesin fasisttir'' vs. gibi sablonlarla ve onyargilarla harekete gecmissin. Abartili bir tepki gostermissin.
Sosyal ağlarda paylaş

aman yarabbi, iki mesaj üstte, "farklı fikirler" diye bir şey kullanmışsın. görüş dediğim oydu. ben konu hakkında görüşümü beyan etmediğim için(fikrimi yani, anladın mı şimdi?), sen bu konuda bir yargıda bulunamazsın.

ilk arkadaşın verdiği belge, kaynak da eğer konuyu ciddi bir biçimde ele alacaksak, gayet geçersizdir. "eeuu, arkadaşımdan duydum" gibi bir önermeden farksızdır nazarımda.

yani sana kalsa, ortaya bir şey attığımızda, bunu bize herhangi birinin veya herhangi bir tarih hocasının söylediğini beyan edersek, kaynak verme sorumluluğundan kurtuluruz öyle değil mi?

yalnız yanlış anlaşılmasın, ben kaynak verilmemesine kızmıyorum, senin kızma noktana giydiriyorum. çünkü yine saçmalamış ve ilk arkadaşın verdiği "kaynak" dediğin şeye kendinin bile inanmadığını söylüyorum. salt ikinci kişiye giydireceksen, ilk kişiye de aynı açıdan giydirmelisin ki, senin samimiyetini okuyan herkes anlasın.

ayrıca bu kadar amatörce tarih tartışılan bir platformda, bu kadar incik cıncık bir konudan kaynak beklemek de çok büyük şapşallıktır afedersin. kitap yayımlamıyoruz burada, bol keseden sallayan da var, bilip söyleyen de.. okuyup yargılaması, verilen bilgilerin doğruluğunu araştırması gereken, konu hakkında ilgisi çekilmiş okuyucudur.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca merak etme, ben kafamdaki şablonları çok geçmişte fırlattım attım.

ve tekrar ediyorum, sen benim konu hakkındaki görüşümü hala bilmiyorsun ki, burada konu hakkında değil, senin konuya eğilimin hususunda tartışıyoruz. ve sen hala, benim kişisel ve kendime sakladığım, konu hakkındaki görüşlerimi bildiğini varsayarak cevap veriyorsun, ki yine bol keseden sallamış oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca merak etme, faşist olduğunu da düşünmedim.

tüm düşüncelerimi açık bir şekilde ifade ettim ben, ardında bir şey aramana gerek yok. hakkında düşündüğüm tek şey, bol keseden sallayan ve tarihi bir konudaki tartışmada objektiflik gibi bir etmeni kullanmaksızın tartışmaya aktif olarak müdahele etmeye çalışan, art niyetli birisi olarak görüyorum seni.

daha doğrusu, sen bana dediklerini kendin yapıyorsun ki beni tanımlama uğraşısından muaf tutmuş oluyorsun. bu konuda teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimsel arastirmada ve metodoljide vardir bu, evet. Bu gun gecerliligini korumasa da bir doneme kadar kullanilan bir metoddu.

''Method of Authority'' diye gecer, arastirma teknikleri dersinde, istersen internetten bak (research methods). Bir konuda bilgi sahibi olduguna inanilan bir kisinin yaptigi bir aciklamanin kabul edilmesini temel alir. 1960;lara kadar falan kullanilirdi, gunumuzde tamamen terkedildi, hakli olarak. Mesela Orhan Pamuk'un beyanlari bu metodun suistimal edilmesine iyi bir ornek.

Cok suistimale acik oldugu icin tamamen devre disi birakildi zaten, ki bence de dogru yapildi.

Ama boyle nisan yuzugu gibi hafif bir konuda, ve boyle bir populer ortamda mazur gorulebilecek bir teknik. Bence konuyu acan arkadas buraya biraz ilginc, ve biraz da tatli bir konu getirmis. Ama sen misin Turklerle ilgili hos bir olay anlatan, hemen bir iki catlak ses uzerine cullanmislar, abartili tepkiler, , ben de bu fevri hareketlere sesimi cikarttim diye hemen kontrolsuz 'git burdan, gelme be' falan tipi usluplarla karsilastim.

said:
LiquiD, 17 Temmuz 2005 07:57 tarihinde demiş ki:
yahu be adam, herif sana kompleksli demiş, türkler'e değil. nasıl bir yaradılışsın oyoyoy

git işini yap, kahve köşelerinde veya üniversite kantinlerinde kendi dengin adamları pohpohla.

hadi be kardeşim, hadi be. patide bi ton boş konuşan bıcırık var zaten, bi de sen gelme be

seni tanimak icin fazla ugrasmaya gerek yok, bu uslupla, bu kelimelerle nasil bir dusunce yapisinda oldugunu guzelce ortaya cikarmissin zaten.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 17 Temmuz 2005 16:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gazanfer, 12 Temmuz 2005 17:43 tarihinde demiş ki:
nişan yüzüğü geleneği mısırdan gelir. hocanız sıkmış azıcık. türklerde öyle bi adet vardır belki, ama nişan yüzüğünün kaynağı türkler değil.

aaa ismi nişan bak doğru bu olay denebilir en fazla, ki yine sadece türkleri bağlar, nişan yüzüğünün türklerden çıktığını ispatlamaz. çünkü ne engagement atıcılık demektir, ne de sniper ring diye bişi vardır.

[Bu mesaj Gazanfer tarafından 12 Temmuz 2005 17:46 tarihinde değiştirilmiştir]

burada nerede türkler bi halt yiyemez deniyor, bir gösterir misin? ardından slayer___ arkadaşın gösterdiği linklere bakarsan ve kendin de biraz araştırma yaparsan, mısır'dan(ve slayer'in dediği gibi roma'dan) geldiğini söyleyen başka kaynaklar da var. ama hiçbir kaynak, türkler'den geldiğini söylemiyor. ortada türk lafı yok, roma-mısır ikilemine düşülmüş.

sen hala diyorsun ki, yok efendim neden türkler yapamazmış. adam yapamaz mı demiş, gayet açık bir şey koymuş ortaya, yorum yapmamış, bir şey yapmamış.

gazanfer arkadaşın verdiği bilgilerin, mandoo'nun verdiklerinden çok bir farkı yok ki ikisi de kaynak baabında hiçbir şey sunmamışlardır. ama sen gidip salt gazanfer'e yüklenirsen kaynaksızlıktan, kompleksli ve art niyetli sıfatını fazlasıyla hak edersin. senin "git buradan" diye tercüme ettiğin ve kendince yorumladığın kalıbın kullanılmasının sebebi de, tam olarak budur. tarih tartışılacaksa, art niyetlerini ve komplekslerini içine gömmeli, gerekirse konuyu aydınlatıcı bir şeyler sunmalısın. ama senin yaptığın, mesajı atan kişi olan gazanfer'e giydirmek sadece, konuya bir katkıda bulunmak değil. sen polemik yaratmaya çalışıyorsun, ana konuya bir katkıda bulunmak değil.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
demirbilek2, 17 Temmuz 2005 16:44 tarihinde demiş ki:
said:
LiquiD, 17 Temmuz 2005 07:57 tarihinde demiş ki:

seni tanimak icin fazla ugrasmaya gerek yok, bu uslupla, bu kelimelerle nasil bir dusunce yapisinda oldugunu guzelce ortaya cikarmissin zaten.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 17 Temmuz 2005 16:53 tarihinde değiştirilmiştir]

ehoroy, neden boş yazımda ısrarcısın bu kadar?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım sen dalga mı geçiyorsun benimle. ne alaka değiştirilmiş? senin verdiğin cevap, konu girildikten 1 gün sonra. ve zaten değiştirilmiş içeriği quote ederek cevap vermişsin..

eee? sen ona cevap verdiysen, bizi önceki formu bağlamaz ki bundan senin de haberin olduğunu pek zannetmiyorum.[signature][hline]ben BombaciMulayim

[Bu mesaj LiquiD tarafından 17 Temmuz 2005 17:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman önceki formunu hatırladığın kadarıyla yazarsın. değiştirilmiş formunu değil. ve bunu belirtirsin, ki gazanfer'e cevap hakkı doğar.

ayrıca bunu, tartışma bu boyuta gelince belirtmen de çok saçma. ne çabalıyorsun anlamadım ki..[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

ve ayrıca, adam önceki mesajını değiştirmişse, kendi kendini yargılamış ve bir sonuca varmış demektir. yani foruma aktarmak istediği bilgilerin gözünden geçirmiş ve en doğu formuna sokmuştur. bu noktadan sonra, geçmişteki fikirleri açısından yargılanması da pek tabii ki abesle iştigaldir.

aslında bunu tartışmamız bile gereksiz zira kanımca sen şu an ciddi biçimde saçmalıyorsun. 3-4 dakika içinde değiştirilmiş bir mesaj, senin 1 gün 8 saat sonra verdiğin bir cevap var karşımızda. spekülatif ögeler üzerinden tartışmaya daha doğrusu kendince polemik yaratmaya devam edecek misin?[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

said:
demirbilek2, 17 Temmuz 2005 17:05 tarihinde demiş ki:
Hangi dusunceyle hareket ettigini acikca yazmasa da bana oyle geldi. Bu dusunce cok yaygin. Onun icin de tepki gosterdim, burada anlasilmayacak ne var.

hahahaha, bu ne be? sana öyle geldi, bu düşünce de çok yaygın, o zaman vur tekmeyi arkadaşa, oh en çıtırından konuyla alakasız bir polemik de başlar, oyoyoy. demirbilek de konuşmuş olur değil mi?

kendi ağzınla, daha doğrusu beynin/klavyenle diyorsun ki, "ben saçmaladım arkadaş, herifin dediği şeylerden çıkarımlar yaptım, ona göre cevap verdim. aslında quote yapmam da gereksizdi, çünkü ben gazanfer'e değil, kafamda yarattığım gazanfer'e cevap verdim. hmm, bu böyle olduğu halde hala haklılığımı iddia edebiliyorum, bir hata var bende sanırım. neyse.."[signature][hline]ben BombaciMulayim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...