taz Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 ya arkadaslar 335 340 arası bir puan alıcam hesaplarıma göre. makina falan yazsam diyodum da, bi baktım şöyle boğaziçi ve itü'de suny programları gördüm. bilişim sistemleri mühendisliği'nde. bunları 2 yıl amerikada 2 yıl türkiyede okuyormuşsun. bitirince 2 diploman oluyomuş. güzel bişeymiş. ama fiyatları anlayamadım. boğaziçinin sitesinde şöyle birşey vardı. said: 8. Öğrenim Ücreti Binghamton Üniversitesi ile yürütülecek programlarda öğrenim ücretleri: Binghamton Üniversitesi ile birlikte yürütülecek olan lisans programları 4 yıl süreli olup, öğrenciler iki kez birer akademik yıl süre ile öğrenimlerinin yarısını Binghamton’ta diğer yarısını da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapacaklardır. 2004 – 2005 eğitim yılı için, bu programların akademik yıl başına öğrenim ücretleri 9850 ABD doları olup, bu ücret, Binghamton Üniversitesi’nin kayıt ücreti, öğrencinin ABD’de bulunduğu süredeki zorunlu sağlık sigortası ve Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrenim harcından oluşmaktadır. Binghamton’da bulunduğu sürede, öğrencinin yurt, yemek, kitap, kırtasiye ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı öğrenim ücreti dışındaki ek harcamalar tutarı, akademik yıl başına yaklaşık 9600 ABD dolarıdır. İngilizce Hazırlık Okulu Ücretleri: Yukarıda belirtilen öğrenim ücretleri lisans programlarını kapsamakta olup Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Hazırlık Okulu'na devam etmek zorunda kalacak öğrenciler için öğrenim ücreti bir akademik yıl için 3500 ABD dolarıdır. e buna göre ben 4+1 sene boyunca hep bu 9000 küsür doları vericem mi, yoksa sadece amerikada olduğum sürece mi bu parayı vericem? bunu merak ediyorum. ayrıca suny programıyla ilgili bilgileriniz, tecrübeleriniz veya ek söylemek istediğiniz birşeyler varsa onları da yazın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Özel mesajdan yazıcaktım ama buraya yazıyım daha sonra merak eden olursa okuyabilir... Ben Boğaziçi bilişim sis. müh.(MIS) deyim. Bölüm nasıl diye sorarsan ben de geçen sene girdiğim ve bir sene hazırlık okuduğum için bölümle ilgili kendi deneyimim yok ama türkiyede ve amerikada olan üst sınıflardakilerle konuştuğumuz kadarıyla herkes halinden aşırı derecede memnun.Tek sorun bölüm derslerinin bir kısımının akşamüstleri olması :) Ücret olarak her dönem 9k $ + amerikada olduğun yıllarda ekstradan 9k $ yani Türkiyede olduğun 1. ve 3. yıl toplam 18k $ a.b.d de olduğun 2. ve 4. yıl toplam 36k $, genel toplamda da 54k $ lık bir ücret var.Buna Amerikada kalacağın yurt+yemekhane+ders kitapları gibi ücretler dahil. Ama şöyle bir güzellik var bölümde birinciye tam burs, 2. ve 3. ye de yarım burs veriliyor(Ama burs sadece Boğaziçi üniversitesi tarafından verildiği için Amerikadaki ücretler bursa dahil değil onları yine de ödemek zorundasın) Bu ücretlendirmeler ve burs sistemi sadece M.I.S için değil bildiğim kadarıyla SUNNY programına dahil tüm bölümler için geçerli. Ayrıca ücretler kredi başına değil dönem başına yani hazırlığı benim gibi 1 dönemde atlarsan 2. dönem derse başlayamıyorsun(irregular olamayıp, benim gibi 1 dönem yatıyorsun :) Dersler ne kadar zor dersen? Derslerimizin bir çoğu bilgisayar müh.leriyle ortak, giren-çıkan beraber olacak anlayacağın :) Dersler programlama ve işletme ağırlıklı olacak bulabilirsem yarın derslerin listesini de yazarım buraya. Bölümde işletme derslerinin yanı sıra programlamanın iletişimin vs nin inciğini cinciğini öğreneceğiz ama meslek dalı olarak bilgisayar müh.den ziyade management kısmında olacağız bölüm başkanının bize verdiği örneği vereyim "Bir bilgisayar mühendisi kadar program yazmayı öğreneceksiniz ama siz program yazmayacaksınız, programı pazarlayacaksınız denetleyeceksiniz yani işin programming kısmından çok management kısmıyla ilgileneceksiniz...gibi gibi" Son olarak da bir dip not düşeyim; Boğaziçindeki M.I.S bölümü benim girdiğim geçen sene ~6 puan yükseldi ve yanlış hatırlamıyorsam ~343 gibi bir taban puanıyla kapattı.Bu sene de taban puanlarının artacağı kuvvetle muhtemel bu yüzden illahaki bilişim sistemleri istiyorsan boğaziçinden sonra itününkini de yazmanı tavsiye ederim...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Küçük bir ayrıntı daha Abd deki üniversite 2. yıl oraya gitmeden önce geçerli bir toefll istiyor.(toefll a girip writing dışındaki diğer bölümlerden geçer not alman gerekli yani) Bunu neden yazdım.Şöyle ki boğaziçinde hazırlığı geçmek için proficiency sınavını geçmen gerekli ama abd deki üniversite bu sınavı tanımıyor yani hazırlık okusan bile proficincy i geçsen bile toefll sınavına girmen lazım...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Kafanıza takılan birşey olursa ö.m den sorun elimden geldiğince yardımcı olurum bilmiyosam bile sorar soruşturur öğrenirim bir de taz=tazmanyak??? mı oluyor öyleyse helal olsun tafa hiç çalışmıyo diyodu iyi yapmışsın tebrikler :)[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 abi herşey güzel de 60k dolar verilir mi buraya değer mi yani? diplomamı alınca ne yaparım? bi de evet ben tazmanyak :) biraz calıstım iste bu kadar oldu napalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 ha bi de bu bölümde kaç kişi okuyo yani ilk 3'e girme şansımız ne kadar? burs için falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 bizim arkadaş var itü denicilikle ilgili bi bölümde tek bildiğim çooook para gidiyor. Hazırlıkta para ödüyosun okula para yemeğe para baya çürütüyor insanı.[signature][hline]Elleme orama burama ya! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Bölüm 30 kişilik[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Eger paran varsa 60k dolar verilir cunku okul haricinde kendinide yetistirirsen o 60k dolari mesleginin ilk yilinda cikartirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2005 evet öyledir de, ne bilim bi aksilik olur da mal gibi ortada kalırsak, yazık değil mi : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Suny programı yarı özel oluyor galiba bir dönem türkiyede bir dönemde Amerika da olması gerekiyor.İki Diploma alıyosun mezun olduktan sonra ama puanın sanırım burslu Suny'e yetiyor.[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2005 hayır zaten burslu diye bişey yok 1 kişiye %50 burs veriyolar o da sadece İTÜ'de 5 senede toplam 85 milyar civarı eğitime para veriyosun, bu da türkiyedeki en pahalı özel üniversiteler ayarında bi para Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 arkada$ım itü bili$imde.(suny) hatta $u an amerikada.binghamton üniversitesinde.ama hayalleri yıkıldı. sosyal olarak çok kötü bi okulmu$. gidecegin okulu sen seçebiliyomusun bilmiyorum ama eger öle bi imkan varsa ve girmeyi dü$ünüyosan binghamton'u seçme derim. arkada$ online olunca daha detaylı anlatabilirim sana.[signature][hline]just g3nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 anladım ya.. party school sıralamasında 1.'ymiş okul peh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 yav 60k cok fazla. o parayla az buçuk çevren varsa biraz araştırsan iş miş kurarsın kendine ya. yazık bence o kadar paraya.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 ya orası öyle de ordan mezun olup 10k$ maaşla çalışmak da var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 işta onuda tam anlamıyla öğrenmenin bir şekli gidip mezunlarla konuşmak. mezunlarının kaçı iş bulmuş kaçı bulamamış, ne kadar maaş alıyor bulanlar onları bilmek lazim. bunu öğrenmeden 60k $ bağlamak bana biraz abest geldi.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Bilisim sistemleri ne ya? muhendis desen degil? bilgisayar bilimleri desen deil(computer science) e bu bolum ne? ben acikcasi 2 yillik okul saniyordum [Bu mesaj onlyreal tarafından 03 Temmuz 2005 02:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 It değilmi bilişim sistemleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 IT ile bu olay cok benzer sanırım Bilişim Sistemleri Mühendisliği Information Systems Engineering [Bu mesaj taz tarafından 21 Temmuz 2005 17:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Eğer paranız varsa bence girilmesi gereken bir bölüm zaten bu senden sonra kapatılıyor diye duydum(eğitimde eşitsizlik gibi bir gerekçeden dolayı diye duydum ama yanlışta duymuş olabilirim) Geleceği açık süper bir meslek bence başka ünilerde zaten yok diye biliyorum...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 boğaziçindeki seneye kapancakmış itü hakkında bilgim yok evet parası olan geliyo falan kavga çıkmış proflar arasında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frost Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2005 itü seneye bir kaç bölüm daha açıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar