Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aDsL ve bEn..

abazz

Öne çıkan mesajlar

slm. adsl i yeni aldım (dün) ve yine hattımı (dün) açtırdım. Şu anda wireless olarak komşudan bağlanıyorum (haberi yok :-) ). Adsl Asus marka bilmem ne. hat da öğrenci-öğretmen adsl kampanyası.
Şimdi sorunum Modemi ve hattı pc ye taktım fakat BAĞLANAMIYORUM!
NEDEN ACABA??

Yardım edersiniz değil mi? Edersiniz edersiniz..
Modemi dc sini taktım usb yide bilgisayara takıp modemi tanıttım. Hattımı da takıp modemi etkinleştirdim daha öncesinde ip ayarlarını yaptım. Bağlandı diyor 12 mbps ile ama bağlantı namına hiçbirşey yok kardeşim. Bi el atın da dua edem size yoksa yarın bi daha ptt ye gidecem. Hayda bre!![signature][hline] Make a difference in your future..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim modem asus aam6010ev/m. Daha yeni aldım ve adsl hattımı 2 gün önce açtırdım. Modemin usb sini line i ve adaptörünü takıp sürücüsünü yükledim. tcp/ip den ip adresini 192.168.1.1 alt ağ makinesini 255.255.255.0 yaptım diğer herşey boş. Kurulu modemi etkinleştir dedim ve bağlandıbağlantı hızı 12mbps olarak görülüyor fakat explorerdan herhangi bir sayfayı açamıyorum. Bir yardım ederseniz çok iyi olur. Acil!![signature][hline] Make a difference in your future..
Sosyal ağlarda paylaş

eh nukeme katılmamak elde değil, adsl açtırırken sana bi kullanıcı adı asd@ttnet şeklinde değişik şifre talep etmediysen şifrende 12345678 olacaktır bunları explorer açıp 192.168.1.1 yazıp enterlayıp gelene modemin kontrol panelinde ilgili yere yazacaksın karıştırıp bul protocolde pppoa vcmux yada pppoe mux olarak dene ayarları yaptıktan sora bide belleğe yaz tarzı bişi olmalı o seçeneğe tıklamalısın ki modem restart attığında ayarları unutmasın[signature][hline]Fire in the Darkness...
Sosyal ağlarda paylaş

ağ geçidine 10.0.0.2 yazacaksın usb den bağlı isen bildiğim kadarıya. Ayrıca modeme bağlanman lazım buda kitapçığın içinde anlatılıyor nasıl bağlanacağın. Bağlanınca menude acc. ve pass. kısımlarını dolduracaksın tabiki. Ancak doldurman gereken yerler ve ne yazacağın ayrıca kitapçıkta ayrıntılı olarak var. birde DNS leri otomatikte bırakabilirsin yada.
62.248.113.53
212.156.2.70
DNS leri şuanda iyi çalışır durumda bunlarıda kullanabilirsin.[signature][hline]Sırada Reklamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bende zoom4x modem var ilk aldığımda usb den bağlanıyordum usb de hep sorun yaşadım şişince bağlantı kesiliyor yada veri akışı duruyor gibi şeyler. Ethernetten bağlanmak sanki daha iyi gibi hiç sorun yaşamadım ethernette.

gerçi şu 2 gündür anlayamadığım bir veri kaybı olayı yaşıyorum ama bakalım çözeriz arkadaşların yardımıyla.[signature][hline]Sırada Reklamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...